Dodaj do ulubionych

Polecam Efectin

24.07.07, 15:45
Dawno mnie tu nie było. Ale jak ktoś już kiedys pisał, też Polecam Efectin.
Biorąc sam Duspatalin miałem codziennie albo co 2 dni jakieś bóle. W koncu w
moje ręce dodatkowo wpadł Efectin. I sensacja pierdzenia i bulgotania nie
ustępują ale zato kiszka nie boli!!! Polecam.
Obserwuj wątek
    • trojnia Re: Polecam Efectin 24.07.07, 17:01
      Bardzo się po tym tyje?
      • ptomb Re: Polecam Efectin 24.07.07, 17:06
        Heh efectinu trzeba brac po 75 miligramow ewentualnie 150. Działa po około 2
        tygodniach brania. Z poczatku mogą być pewne skutki uboczne typu nadmierne
        pocenie albo czasami przez kilka sekund dudnienie w uszach. Skutki uboczne
        szybko mijaja. A to czy się tyje czy nie?? Efectin nie tuczy. Zgodnie z
        informacja w ulotce stracilem na wadze.
        • enterol250 Re: Polecam Efectin 24.07.07, 17:26
          Nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że kiedy odstawisz lek, objawy
          trzewne wrócą :(
          • ptomb Re: Polecam Efectin 25.07.07, 08:13
            Na 100% wrócą. Ale chyba lepiej jest codziennie zjesc tabletke Efectinu niż siedzieć i jeczeć, że człeka
            brzuszek boli.
            • trojnia Re: Polecam Efectin 25.07.07, 12:30
              czy jest zatem sens przyjmowania antydepresantów, przy umiarkowanym nasileniu
              psychicznych jazd i dużym nasileniu obajwów trzewnych, skoro antydepresanty
              złagodzą objawy tylko na chwilę?? Napisze moze bliszej o co mi chodzi...mecza
              mnie poranne biegunki i bole brzucha, szczegolnie kiedy przede mna ciezki dzien
              lub wyjatkowo stresujaca sytuacja. biegunki sprawiaja ze strach wyjsc z domu, bo
              jak zlapie co to? nakrecam sie sama, ze musze wyjsc a nie moge i biegunka
              jeszcze sie nasila. nie zamykam sie w domu i zyje normalnie, ale kazde wyjscie
              jest okraszone niepokojem, mam za soba nawet maly napad paniki w metrze
              (komunikacja miejska zle na mnie dziala, szczgolnie zamkniete przestrzenie).
              wiem, ze jak sie to czyta to brzmi to nieciekawie, ale ja naprawde w miare
              normalnie funcjonuje i chyba nie zachowuje sie jeszcze jak walnieta. mimo to
              rozpatruje wizyte u psychiatry i ewentualne leczenie, ale zastanawiam sie jaki
              to ma sens? po pierwsze antydepresanty maja milion skutkow ubocznych, po drugie
              boje sie, ze przytyje a z racji wykonywanego zawodu nie moge, po trzecie boje
              sie ze zamienie sie w warzywo...zastanawiam sie, czy nie powinnam po prostu
              wziac sie za siebie i zyc na przekor wszystkiemu, ale te biegunki sa tak
              wk....moze lepsza bylaby wizyta u psychologa, bez faszerowania sie? macie moze
              doswiadczenie z bio-feed backiem? dodam, ze wyniki badan mam ekstra...czekam na
              kolonospokpie, mialam robioną krew, kal, usg jamy brzusznej...nic...co robić?
              • ptomb Re: Polecam Efectin 25.07.07, 12:38
                Heh Efectin cię nie wyleczy. Efectin pomoże tylko na obiawy. Jest to leczenie
                obiawowe. Łykasz w kółko Efectin nie masz jazd bólowych. Przy niewielkim
                nasileniu obiawów depresyjnych warto. Poczyta wszędzie w necie, że w naszych
                organizmach coś Serotonina szwankuje.
                • trojnia Re: Polecam Efectin 25.07.07, 13:44
                  mógłbyś polecić mi dobrego psychiatrę w Warszawie, bo nie chcę chodzić do
                  pierwszego lepszego, a wy macie już w tym względzie doświadczenie...
                  • ptomb Re: Polecam Efectin 25.07.07, 14:18
                    Nie znam w Wawie ale może ci to zapisać nawet zwykły lekarz.
                    • enterol250 Re: Polecam Efectin 25.07.07, 15:57
                      Słuchajcie, ja wiem, że jestem obłędnie monotematyczna, ale mogę z czystym
                      sumieniem potwierdzić skuteczność ćwiczeń jogi w znoszeniu dolegliwości
                      żołądkowo-jelitowych...

Ćwiczę już 4 miesiące i mam zauważalnie mniejsze zaparcia, nie mam może jeszcze
                      regularnych wypróżnień, ale nie od razu Rzym zbudowano, nie? ;) Bóle się
                      zdarzają, ale już tylko PRZED wypróżnieniem i nie miewam po wypróżnieniu uczucia
                      zalegania mas kałowych, stąd też i bólu nie ma. Trochę jeszcze męczą wzdęcia i
                      zefirki :D, ale to myślę też za jakiś czas się wyreguluje. 5 lat choroby w ciele
                      nie zniknie w pół roku, to jasne.

Jednak to co najlepsze w jodze to to, że nie leczy tylko objawów, a powoli acz
                      systematycznie dociera do przyczyn, działa bowiem na całe ciało, na wszystkie
                      narządy i układy. Acha, nie jestem przedstawicielem żadnej szkoły jogowej :]
                      Pomyślcie, może zamiast chemii, która dodatkowo tumani nasze i tak cierpiące
                      ciała, warto zastosować jakiś rodzaj usystematyzowanej aktywności fizycznej
                      (typu właśnie joga, czy qigong, czy tai chi, czy pilates, czy milion innych).
                      Co Wy na to?
                      Czołem.
                      • trojnia Re: Polecam Efectin 25.07.07, 16:02
                        ja ćwiczyłam kiedyś jogę u bielewicza, ale joga ma to do siebie ze raczej
                        pobudza ruchy perystaltyczne a nie hamuje, wiec w biegunkowej postaci to
                        kiepściutko, poza tym mam pewne traumatyczne doswiadczenie zwiazane z pozycjami
                        odwroconymi, moge napisac na prv, bo to zbyt osobiste...a regularnie chodze na
                        aerobick (jak brzuch pozwala), mysle o medytacji co wy na to?
                        • enterol250 Re: Polecam Efectin 25.07.07, 19:34
                          Trojnia, wysłałam Ci maila na adres gazetowy w temacie jogi.

Aerobik popieram (ale tylko jeśli jest regularny), samą medytację mniej, bo wg
                          mnie ciało trzeba najpierw wyregulować, żeby potem można było próbować je
                          głębiej wyciszać i relaksować. Medytacja przy obolałym ciele będzie bardziej
                          męcząca niż skuteczna, choć może na Ciebie inaczej podziała. Spróbować zawsze warto.
                          Pzdr.
                          • iso1 Re: Polecam Efectin 18.08.07, 19:31
                            mnie efectin wyleczył z wszelkich objawów ze strony jelit/żołądka
                            brałem 15 miesięcy
                            teraz jem wszystko i nic mi się nie dzieję
                            a jeszcze 1,5 roku temu byłem uczulony na wszystko, miałem dietę bezglutenową,
                            bezmleczną, bezmięsną itp
                            ale problem tkwi w psychice i trzeba rozwiązać problem który to wszystko
                            powoduje (np stres) bo inaczej to wróci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka