ouimet 14.08.04, 18:47 pod ochrona...te drugie od bardzo dawna... Okowito-leziemy na grzybki?Moze sie jeszcze Ktos podepnie...?Elle chwilowo nie,ale... ps.faktycznie chodzi o grzyby czy o :praw-dziwki...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai ouimeta czego ja nie chwilowo? 14.08.04, 19:35 ja cni grzyba zwesze z kilometrow,,przeciez w trojke mozemy isc na prawdziwki hehehheh,dyskretnie sie oddale od was jak juz poczujecie miete do siebie,tylko mnie zabierzecie! a ze grzyby sa pod ochrona to nie wiedzialam!Q Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 19:43 Nic nie jest mi wiadomo aby pod ochroną były. Dziś na targowisku miejskim całą kobiałkę prawdziwków uzbierałam.......zagrzybiona jestem. Ale..... w doborowym towarzystwie w zarośla się udać? Zadzieram kiece i lece. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 19:44 taki wysyp u was ze na targowisku miejskim mozna zbierac?ozesz,czemu tak daleko jestem!!!!!!!!!!!!!!!11 oumiet na te zadarta kiecke napewno sie ucieszy cmok Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 19:53 ellenai napisała: > oumiet na te zadarta kiecke napewno sie ucieszy cmok Ożeszkurde... żeby chłop tylko na zawał nie padł (ze strachu)... to ja lepiej nic nie będę zadzierać ale w krzaki mnie weźcie bo daaaaawno nigdzieśmy nie wędrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 19:58 ja nic nie moge zadzierac juz,skonczylo sie ha!musze przyzwoicie grzyby zbierac! po zaroslach tez dawno sie nie wloczylam ,w ogole nigdzie nie bylo zadnej wyprawy,przysiek i inne miejscowosci!cos na tylku siedzimy zamiast rozwijac sie krajoznawczo! Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:02 Właśnie, właśnie. Zdziadzieliśmy do cna... Trza zwiedzać póki aura sprzyja. Znowu w zimie będziemy łazić polami ? A Ty sobie zadzierać możesz......chłop nie wszystko wiedzieć musi.....hej. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:04 aspiruje do godnosci cnotliwej i godnej zony-wiec nici z zadzierania! ehhe widocznie lubimy brnac w zaspach,lubimy wyzwania itp,gorski lud z nas to co sie dziwic ze wybieramy trudniejsze rozwiazania cmok w ogole to ouimet zadal pytanie z jakimis praw-dziwkami-on na cos liczy w tych zaroslach mocno,ale na nas chyba nie moze! Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:05 Na mnie........może .....hłehłehłe Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:12 okowita to bez ciebie nie bedzie zadnej uciechy,! Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:07 0kowita napisała: > Zadzieram kiece ...po "zadarciu"...to sie wietrzy ,czy suszy? ...grzyby...hm...oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:17 Noooooo nieeeeeeeee to Ty myślisz, że po zadarciu to już u mnie tylko widać grzyby...... nooooo nieeeeeee. Obraziłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:44 ...mialem na mysli ...maslaki...czy cos podobnego... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 20:46 Maślaki ? TAK .....i nie żadne wysuszone ino świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 14.08.04, 21:06 ouimet napisał: > uf,to mi ulzylo... Miałeś wątpliwości ???????? WRRRRRRRRRRR Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: ..a teraz na serio się pytam... 15.08.04, 08:59 Ouimet, gdzie to wyczytałeś, że grzyby pod ochroną ? Coś mi się to nieprawdopodobne wydaje.....no tak dużo ich było na rynku...hmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: prawdziwki i...kozak-i 15.08.04, 14:16 na Rzeszowie w aktualnosciach.W Narolu obrodzily prawdziwki,czy cos takiego...ok.10-ta pozycja w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 15.08.04, 18:22 TU ?????? miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,2226321.html#dalej Nic nie widzę o ochronie.....nawet radzą gdzie szukać.....hmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki i...kozak-i 15.08.04, 18:58 Przebadałam temat...... no i to prawda !!!!!!!! Borowik królewski objęty ścisłą ochroną......... ale jaja !!!!!!! www.mos.gov.pl/1akty_prawne/rozporzadzenia_ms/04.168.1765.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki raz jeszcze........ 16.08.04, 20:46 Bardzo podoba mi się paragraf 6 rozporządzenia, który mówi czego z prawdziwkami robić nie wolno.... i tak np. zabrania się : "pozyskiwania, zbioru, przetrzymywania, posiadania, preparowania i przetwarzania całych grzybów i ich części; " Ale czegoś zapomniano. Ja dodałabym jeszcze...... zabrania się spożywania, trawienia i wydalania grzybów całych i ich części...... Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: prawdziwki raz jeszcze........11.X 2004 12.10.04, 01:29 Polityka 9 pazdziernik 2004 ,nr41/2473,str.122,pierwsza info od gory: "Pomyslodawca"-posel SLD z olsztynskiego-Sebastian Florek wymyslil i poddal pod rozwage:od grzybiarzy nalezy wymagac certyfikatu/!!!/ otrzymanego po kursie i zdanym egzaminie teoretycznym/jeszcze idiotyzm akceptowalny/ i...(hi,hi) praktycznym/debilizm popierany przez niektorych/ tfurcuf ustaw. ps.to juz cholera nawet nie jest smieszne,jak smieszni sa "oni"... Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: prawdziwki raz jeszcze........11.X 2004 12.10.04, 07:28 Sebastian Florek, no popatrz, popatrz....jak się chłopisko wyrobiło. Myśli. Wprawdzie głupio ale objawy myślenia są. W BB nie można było zauważyć by miał jakieś szare komórki a tu.....taka zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: prawdziwki raz jeszcze........11.X 2004 14.10.04, 01:37 rany boskie ,no to zeby jeszcze papier i myto wprowadzili na zbieranie grzybow! no to czego to dochodzi !a ten borowik pod ochrona?looooo jezu! Odpowiedz Link Zgłoś