adas49 10.06.08, 18:27 pozbawic obywatelstwa polskiego Cuskiego i Ouimeta? No bo tak: po polsku nie umieja gadac i pisac a i podatkow u nas nie placa. No to coz oni wnosza do naszego wspolnego narodowego wora? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ouimet Re: a moze by tak... 11.06.08, 00:16 adas49 napisał: > pozbawic obywatelstwa polskiego Cuskiego i Ouimeta? nie wnikam w Twoje /mam nadzieje "zaczepne"/pomysly...'Wyobraz sobie, ze mialem w latach 80-tych mozliwosc przezywania Twoich obecnychpomyslow.Realizowali to /mam nadzieje, ze wtedy nie ty decydowales o zabraniu obywatelstwa//ludzikowie z ograniczona swiadomoscia.. Komunisci maja sie dobrze,a iles tam tysiecy wyrzuconych Polakow?Jaki problem? Po ponad 25 latach proponujesz to samo???? Nie potraktowalem tego zartobliwie. Jestes moze i wyksztalcony i biegly w mowie gadanej i pisanej.Zapewne jednak nie jestes wartosciowym OBYWATELEM/PL?/ ps.jestes pewien ze nie place podatkow? a uwazasz ty,ze powinienem bronic swojego obywatelstwa widzac jak szybko moze Prezydent nadac kazdemu takowe?/vide -pilkarzyk.../ Masz je,poniewaz sie z takim/prawdopodobnie/ narodziles.Innym chcesz zabierac? zasmuciles mnie...adasku Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: a moze by tak... 11.06.08, 02:59 Adas ma racje, problem tylko w tym ze to panstwo polskie na sile utrzymuje obywatelski stan posiadania.Bo kim ty wlasciwie jestes ouimet, polakiem ? bo chlasz polska wode i piszesz na polskojezycznym forum ? utozsamiasz sie z barbarzynstwem i absolutnym schamieniem polskich kibicow pilkarskich, jestes jak polscy drobni zlodzieje, a moze dwulicowym katolikiem ? Jak dlugo masz czerwony paszport z orzelkiem tak dlugo utozsamiac Cie beda z polska zasciankowoscia. Jak dobrze pomyslisz to przyznasz ze odebranie obywatelstwa to w wielu przypadkach dobrodziejstwo.Pomysl i o tym ze taki sam paszport nosza bolki i kaczory, tuski i giertychy, ojciec rydzyk i tysiace solidarnosciowych zlodziei i warcholow w niczym nie odstajacych od komunistycznego scierwa. Adas49 to jednak geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: a moze by tak... 11.06.08, 08:39 chlujek napisał: > Adas49 to jednak geniusz. > -------- Przesadzanie jest skuteczne dla roślin natomiast dla ludzi..niespecjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: a moze by tak... 11.06.08, 18:38 marywita napisała: > Przesadzanie jest skuteczne dla roślin natomiast dla ludzi..niespecjalnie. Nie sadze by Pan Chlujek przesadzal. On po prostu swietnie zna sie na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: a moze by tak... 11.06.08, 20:19 chlujek napisał > Adas49 to jednak geniusz. Dziekuje, nawzajem (jestem tez oczywiscie bardzo kulturalny). Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: a moze by tak... Ouimet 11.06.08, 08:36 Pozbawiać kogoś oczywiście nie można ale...... ale powiedz mi Ouimet po co takim ludziom jak Ty polskie obywatelstwo. Ktoś wybrał inny kraj, mieszka tam lat 15, 20, 25... nie zamierza wracać. Po co mu ( poza względami sentymentalnymi) polskie obywatelstwo ? Nie wiem jak jest u Ciebie ale tutaj cudzoziemiec musi przechodzić rózne przeszkody by pracować, założyć działalność gospodarczą, prowadzić działalności koncesjonowane....itd, itp Czy nie wygodniej żyć z obywatelstwem kraju w którym zamierza się umrzeć ? Chyba, że masz dwa obywatelstwa... takie (moim zdaniem) dziwadło. PS. I tak z ciekawości... jakie to podatki płacisz w Polsce ? Uchyl tajemnicy - (VAT zawarty w cenie towarów, które kupujesz tu będąc pomińmy) Odpowiedz Link Zgłoś
05anki Re: a moze by tak 11.06.08, 13:47 "... polski mam paszport na sercu, skad pytasz skad go wzialem..." Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: a moze by tak 11.06.08, 14:52 05anki napisała: > "... polski mam paszport na sercu, skad pytasz skad go wzialem..." A wziąłem go z dumy i trudu. Ze znoju codziennej pracy. Ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: a moze by tak 11.06.08, 20:31 gadacz napisał: > A wziąłem go z dumy i trudu. Ze znoju codziennej pracy. Ze stali, z żelaza, z > węgla. A węgiel to koks, to antracyt. No wlasnie. Nie wzial go przeciez z prerii, bizonow, zywicy, kuka-koli i makdonalda. A makdonald to tluszcz, to adipocyt... Odpowiedz Link Zgłoś
05anki Re: a moze by tak 11.06.08, 21:24 brawo, brawo gadacz nareszcie wiemy co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: a moze by tak... Ouimet 11.06.08, 20:28 marywita napisała: > Pozbawiać kogoś oczywiście nie można ale...... A dlaczego nie mozna? Jesli ktos wyjezdza na dlugo, zrywa zwiazki ekonomiczne z krajem, przyjmuje inne obywatelstwo dla korzysci materialnym to niby dlaczego nie? Mozesz mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: a moze by tak... Ouimet 11.06.08, 20:38 Mogę. Nikogo się z rodziny nie wyrzuca, nie wydzidzicza tylko dlatego, że wyjechał w celach ekonomicznych. Tak samo nie wolno mu zabrać siłą ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: a moze by tak... 11.06.08, 20:25 ouimet napisał: > zasmuciles mnie...adasku To dlaczego nie wrocisz skoro ustroj sie zmienil, nie wezmiesz sie do uczciwej roboty w Polsce tylko zwiazki swoje z krajem utrzymujesz za pomoca pie..nia na forum? Skoro cie wyrzucili (jakos w to nie wierze, znajac zycie sam zrobiles wszystko by wyzebraz obce papiery...) i czujesz sie pokrzywdzony to sprobuj szukac zadoscuczynienia ( a nuz jakies odszkodowanie dostaniesz?). Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: a moze by tak... 11.06.08, 14:22 adas49 napisał: > pozbawic obywatelstwa polskiego Cuskiego i Ouimeta? > > No bo tak: po polsku nie umieja gadac i pisac a i podatkow u nas nie placa. No > to coz oni wnosza do naszego wspolnego narodowego wora? Ja bym ich nie pozbawiał obywatelstwa, ani jednego ani drugiego. Bramki nam nie strzelą, nie kandydują do żadnych stanowisk, wspierają sentymentalnie twardą walutą eksport polskiej wódy i kiełbachy, o środowisko zadbają pozbawiając go azbestu i innej gadziny, a przede wszystkim są daleko co przy rosnących cenach biletów dobrze nam tu wróży. Zabrał bym im tylko prawo do głosowania w jakichkolwiek wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
adas49 Re: a moze by tak... 11.06.08, 18:44 Kadzy kto nie placi uczciwie podatkow powinien byc pozbawiony obywatelstwa i prawa glosu - moze zachowac ewentualnie cos w rodzaju zielonej karty (to powinno byc w cudzyslowiu, ale nie wiem gdzie on jest bo korzystam z obcych klawiszy). Co wiecej - jesli w Polsce nie zlikwiduja KRUSu i nie zaczna tepic bezrobotnych zarejestrowanych w Urzedach Pracy i pracujacaych na czaro badz za granica, nie zweryfikuja falszywych rent i nie zniosa absurdalnie wygorowanych przywilejow emeryutalnych - sam w ramach protestu zrezygnuje z obywatelstwa polskiego i poprosze o azyl polityczny w jakims normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: a moze by tak... 15.06.08, 04:52 Adasiu49, jak zawsze masz racje z malym zastrzezeniem. Spoleczenstwo bez zlodziei, kanciarzy, marywity i cuskiego to tak jak zupa bez przypraw.(marywita dodatkiem do rosolku a cuski do grzybowej z muchomorow).Podac gadaczowi i ouimetowi.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
marywita Re: a moze by tak... 15.06.08, 21:39 chlujek napisał: (marywita dodatkiem do rosolku -------- Wykluczone ! Ja się do rosołu rozbierać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
gadacz Re: a moze by tak... 23.06.08, 21:49 chlujek napisał: > Adasiu49, jak zawsze masz racje z malym zastrzezeniem. Spoleczenstwo > bez zlodziei, kanciarzy, marywity i cuskiego to tak jak zupa bez > przypraw.(marywita dodatkiem do rosolku a cuski do grzybowej z > muchomorow).Podac gadaczowi i ouimetowi.Smacznego. Dziękuje. Społeczeństwa bez Chlujka pozbawione były egocentryzmu, totalitaryzmu i wojen o terytoria. Pojawienie się chlujka zawsze zwiastowało konflikty, manifestacje i podziały. Taki już urok społeczeństw, że zmieszczą się w nich złodzieje, kanciarze i pseudorewolucjoniści z miejskich szaletów. Odpowiedz Link Zgłoś