Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JEST NOWE FORUM

06.08.07, 22:09
    www.masa.webplus.net.pl/
    Zgodnie z tym tematem tu zapodanym wcześniej -
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13129&w=63763236
    Maćkofff i ja doszliśmy do porozumienia i utworzyliśmy NOWE FORUM: www.masa.webplus.net.pl/

Jest to tylko z naszej inicjatywy ponieważ forum gazety schodzi na coraz niższy poziom. Nowe forum już jest, działa szybciej niż to, już się rozwija, już jest podział na co trzeba, wszystko zostalo poustawiane i pozostaje nam... ZAPROSIĆ wszystkich na nasz nowy kącik. Na nowe, lepsze, praktyczniejsze - Forum Masy Krytycznej. Dlaczego się przenosimy - o tym w wątku wymienionym wcześniej. Na razie Forum będzie przez około tydzień egzystowało równolegle, jako Forum testowe, ale chcielibyśmy, aby po tych kilku dniach, zostało na stałe. Jako nasze jedyne Forum. Później po dogadaniu się z administratorem serwera masowego możnaby przenieść forum bez utraty danych na ten serwer.

Tyle.
    Zapraszamy :D
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: JEST NOWE FORUM 06.08.07, 23:59
        Na razie bym się nie śpieszył. Postawiliście, zobaczymy jak będzie chodzić, czy
        ludzie zechcą się przepisać (na razie jest 7 osób z kilkuset tutaj
        korzystających)... wtedy po powrocie Skelera coś się zadecyduje.
        • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 00:41
          Ależ oczywiście, że się nie spieszymy... :)
          My po prostu mamy _dosyć_ tego Forum...

• mateusz_72 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 00:09
        Zmieńcie na stronie Masy linka do forum.
      • pl.pawel Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 02:47
        A nie mogliście forum założyć na lepszym serwerze z darmowych np. jun.pl czy
        fora.pl (przejęte przez Gadu-Gadu) ? Bo coś niezbyt szybki wydaje mi się ten
        serwer ni i domena jest dłuższa...
        • mackofff Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 08:28
          jak wszystkie testy przejdą pomyślnie to forum ostatecznie będzie na serwerze
          masy pod starym adresem
      • yoshee Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 10:15
        Omg, oślepłem od tych kolorków. Wygląda, jak strona przedszkola, a nie jak
        miejsce zachęcające powaznych ludzi do dyskusji :P
        Jasne, każdy user pewnie może sobie zmienić wygląd ale ustawcie domyślny mniej
        agresywny..
        • leiorgan Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 11:04
          dzieki za ostrzezenie;) dzieki temu nastawilem sie na wyglad mniej wiecej w
          kolorystyce kamizelek masowych... wiec ten ciemny zolc nie byl taki razacy;)

ale fakt, moznaby zrobic cos przyjemniejszego dla oczu:)
      • boruta_wwa Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 20:01
        po prostu "super"
        przenosiny całego forum WMK, bo dwóm kolesiom nie podoba się
        Wyborcza, gratulacje :(
        b.
        • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 20:24
          boruta_wwa napisał:
          > po prostu "super"
          > przenosiny całego forum WMK, bo dwóm kolesiom nie podoba się
          > Wyborcza, gratulacje :(

Ja bardzo Cię przepraszam, ale wypraszam sobie to sformułowanie: "dwóm kolesiom". Trochę kulturalniej... :)

Po drugie - decyzja zostala podjęta przez dwie osoby, ale jeśli spiojrzysz na ilość użytkowników zarejestrowanych w tej chwili na Nowym Forum, przekonasz się, że nie jest to tylko nagly wyskok "dwóch kolesi", ale coś więcej. Ponadto - mamy wsparcie osób, które już wcześniej pisały wielokrotnie (powtarzam: wielokrotnie), że to Forum nie spełnia już pewnych norm... nowoczesności. Było dobre na start. Ale dzisiaj - nasze wymagania urosły.

Po trzecie - nie Wyborcza, ale Gazeta.pl. To są dwa odrębne serwisy. M.in właśnie z powodu takich skojarzeń jak Twoje - lepiej, aby nazwa serwera i domeny pod którą się znajduje Forum, były kojarzyły się tak mocno...

Po czwarte - nie przenosimy Forum, ale przenosimy aktywność. Bo żeby wydobyć archiwum... To trzeba by roboty na parę miesięcy. Pdo warunkiem, że zespół gazety.pl by nam pomógł w co wątpię.

Po piąte - czy zarejestrowałeś się juz na Nowym Forum i obejrzałeś jego mozliwości, czy tylko tak sobie krytykujesz... bo tak?

Po szóste - gdyby nie "jeden koleś" siedziałbyś przy świeczce. A gdyby nie "kilku kolesi" pewnie dalej jeździłbyś konno... ;)
        • lipto_on Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 21:47
          boruta_wwa napisał:

> po prostu "super"
          > przenosiny całego forum WMK, bo dwóm kolesiom nie podoba się
          > Wyborcza, gratulacje :(
          > b.

Ja wiem czy dwóm kolesiom? IMO od tego co TERAZ zaprezentowała GAZETA lepsze
          będzie cokolwiek. Bo o ile dotychczasowy, 'usenetowy' klimat forum był
          niepowtarzalny (choź i tak lekko zacofany), to teraz ten nowy nieuchronnie idzie
          w kierunku forum onetu (jasia śmietany, czułego wojtka, płyń... a nie to nie to :D)

Jednym słowem Gazeta tą modernizacją zabiła ostatni argument, dla którego byłbym
          skłonny bronić tej formy forum. Teraz w 100% popieram Storma I Maćkoffa.
          COKOLWIEK byle nie to. Moze byc nawet grupa dyskusyjna ;p
      • ms-kola Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 20:22
        to już chyba trzecie.... co....? można się pogubić.... nie za dużo tego....? teraz żeby się dowiedziec czegokolwiek trzeba będzie latać z Grona do Gazety i do nowego forum.... moim zdaniem do bani!!
        Okazuje się, że pomysły powstają na Gronie.... następnie po obgadaniu są przenoszone na Gazetę....
        A teraz to już jest KICHA TOTALNA!!!!!!!

Może zanim zaczniecie wprowadzac takie zmiany, to ustalcie coś razem z "zarządem WMK" co? i zróbcie oficjalne przeniesienie i zamknięcie starego forum..... No chyba, że Storm planuje jakiś rozłam w organizacji??.... to ostatnio nawet modne w polityce, zatem może się i udziela....

Pozdrawiam
        ms-kola
        • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 20:34
          MS - nasz pomysł powstał 'chwilę' po modernizacji tutejszeg Forum. Nagle to co znamy, co jeszcze tolerowaliśmy - zostało zmienione. Bez możliwości powrotu do starego.
          Zarząd WMK - doskonale wie o tym, że część userów Forum, od dłuższego czasu marzyl o zmianie skrypotu Forum na JAKIKOLWIEK inny (ale PHP lub pokrewne).
          I nie chodzi tutaj jak sugerujesz - o jakieś rozłamy, próby przejęcia władzy, koalicje itd - ale o coś tak prostego jak POSTĘP. To forum najlepsze lata ma za sobą. Bylo dobre na początku, jak nie było dostępu do bezpłatnych serwerów z bazami danych, z PHP, z MySQL - a dzisiaj masz za free dostęp do serwera Forum, z bazą dowolnej wielkości.
          I jeszcze jedno - pomysł nie był mój, więc przypisywanie mi tegoż, to... lekkie nadużycie :)

33 osoby się już zarejestrowały na Nowym Forum - włącznie z Tobą MS. :)
          Więc mamy to wsparcie czy nie?
          • otw Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 21:04
            tamto forum ma podzial na grupy tematyczne. Przy calej swojej technicznej
            przewadze jest to dla mnie spora wada - "spolecznosc" ulega rozczlonkowaniu. Mi
            np. nie chce sie zagladac w kazdy dzial odsobno - tutaj byl swego rodzaju
            hyde-park - ktos cos mial dopowiedzeni to pisal. Chyba wole jednak to...
          • yoshee Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 21:06
            Wydaje mi się tylko, że skończy sie na tym, że zamiast otwartego forum na
            gazecie będzie nowe kolorowe forum dla 30, 50, może nawet 100, 200 osób z
            zamkniętego grona.

Jak już phpBB to dostosujcie całość tak, by była przyjazna dla osoby, która
            pierwszy raz tam wchodzi i np. wcale nie ma zamiaru się rejestrować :P Będzie
            trochę zabawy. Ja się zaraz zarejestruję po to by zmienić kolorki :P
            • czarny357 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 21:51
              Chociaż i ja wcześniej na tym nowym forum napisałem, że się
              przekonałem, to jednak nie ostatecznie, bo wciąż trawią mnie
              wątpliwości...
              Jak już jedna z osób w swym poście wspomniała wcześniej: to forum
              odwiedza naprawdę sporo ludzi. Mimo rozpropagowania nowego forum
              przynajmniej na razie utrzyma ono status kameralnego. Jeśli tu
              naprawdę spore rzesze czytają nasze wypociny, tak tam utworzy
              zawężone grono ludzie wypowiadających się na dane tematy.
              Osobiście chciałem założyć jeden temat. Ok., mam tematykę, ale nie
              mam ochoty się rozwodzić na każdym forum oddzielnie (a mam w
              zwyczaju odwiedzać zarówno to forum, jak i osławione już "Grono").
              Oczywiście nikt mi nie każe odwiedzać, ale ja czuję się teraz ciut
              zagubiony; niby ta sama tematyka, rozczłonkowana jednak aż na trzech
              forach. A jeśli mam zerkać na każde, to naprawdę to może zniechęcić
              człowieka.
              Zanim w ogóle wystartowaliście z nowym forum, powinno być coś jednak
              w rodzaju sondy przeprowadzone pośród ludzi, czy rzeczywiście mają
              ochotę się przenosić. Fakt - nigdy nikomu do końca się nie dogodzi i
              sam nieraz już czytałem o niezadowoleniu kolejnych osób, ponieważ to
              forum chodzi tak i tak... Przyzwyczajenie jednak robi swoje, a ja
              osobiście nie chcę czytać tego samego tu, zaraz potem tam i w tenże
              sam sposób odpisywać. Jeśli się zbuntuję ;) i powiem, że swoje
              wypociny tutaj stworzyłem, a tam nie chce mi się wypowiadać, to z
              kolei drugiej osobie nie będzie się chciało szukać moich słów na tym
              forum, skoro równie dobrze (wedle jej rozumowania) mogłem się tam
              wyprodukować.
              Kolorystyka... Już mogliście zachować standardowy pomarańcz wzorując
              się na stronie Masy. Żółć to mnie zalewa, jak na to patrzę ;) Jakaś
              rekompensata zachodzi przy (ograniczonym) wyborze koloru apropos
              indywidualnego dopasowania się.
              Osobiście doceniam ten gest stworzenia jeszcze innego forum, a nuż
              jeszcze tam się uda. Jednak warto czasem spytać większości, nim się
              coś poczyni na dobro wspólne.

Pozdrawiam.
              • schwefel Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 22:41
                Gdzie nie wejdę i widzę jakiś rozłam, próbę podziału zgranej ekipy jaką dotąd
                była WMK to występuje nick storm. Człowieku zastanów się najpierw nad tym co
                robisz. Najpierw dzielisz NMK na tych wolniejszych i "ścigantów" a teraz
                rozbijasz forum WMK.
                Ja Ci powiem co Cię gryzie, mianowicie nie masz przy nicku magicznego słowa
                admin przez co nie możesz zamykać/usuwać nieprzychylnych ludzi czy postów.
                Wszystkie Twoje argumenty mogę rozbić jednym - te forum zna już każdy kto choć
                raz był na Masie. Ludzie wiedzą gdzie znajdą info o imprezach i zdjęcia z Mas.
                Te forum znają również świetnie kierowcy którzy wypisują tu swoje żale.
                Wszystkie te wodotryski jakie oferuje phpBB będą fajne przez pierwsze tygodnie
                (o ile to forum przetrwa czego nie życzę z całego serca), później ludzie się
                znudzą i dalej będą marudzić, że czegoś nie ma.

z mokotowskim pozdrowieniem Schwefel
                • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 23:37
                  Gdzie nie wejdę i pojawisz się ty schwefel - zawsze musisz mi dogryźć. Nie wiem czemu - chyba zawsze taki jesteś? Byłeś? Będziesz taki?
                  Co do ścigantów i wolniejszych - NMK ma być dla wszystkich czy nie? zastanów się nim odpowiesz.
                  Ale nie róbmy Offtopica.

Mam prośbę - zarzuć cokolwiek konkretnego Nowemu Forum? Poza nie/znajomością bo to się obala prostym stwierdzeniem - tego forum na gazecie też nikt nie znał kiedyś...

Co do rozbijania - na razie to Wy, przeciwnicy Nowego Forum atakujecie innych i to Wy rozbijacie czyjś pomysł. Bez jakiejkolwiek sensownej argumentacji, bez umiejętnego przedstawienia swoich racji. Bo po prostu tak się Wam podoba.
                  • schwefel Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 00:07
                    storm00 napisał:

> Gdzie nie wejdę i pojawisz się ty schwefel - zawsze musisz mi dogryźć. Nie wiem
                    > czemu - chyba zawsze taki jesteś? Byłeś? Będziesz taki?

Nie znasz mnie, więc się nie wypowiadaj w taki sposób chyba, że uważasz się za
                    jasnowidza.

> Co do ścigantów i wolniejszych - NMK ma być dla wszystkich czy nie? zastanów si
                    > ę nim odpowiesz.

Nim Ty nie dotarłeś na NMK nie było takich problemów. Choć może i były tylko
                    nikt nie chciał psuć radochy jazdy nocą po lasach reszcie grupy, bo jednak
                    większość jeździ na MTB/crossach, a że mamy demokrację więc większość wygrywa.

> Mam prośbę - zarzuć cokolwiek konkretnego Nowemu Forum? Poza nie/znajomością bo
                    > to się obala prostym stwierdzeniem - tego forum na gazecie też nikt nie znał k
                    > iedyś...

*Pełno działów które robią z małego i treściwego forum molocha. Takie
                    rozwiązanie jest dobre dla ogólnopolskiego forum rowerowego a nie traktującego o
                    jednym temacie jakim jest WMK.
                    *Oczojebne kolory
                    *Admini
                    *Ponowna rejestracja
                    *W razie awarii mamy grupkę ludzi którzy nie znają skryptu i nie są w stanie
                    przywrócić forum tak szybko jak informatycy z gazety.pl

> Co do rozbijania - na razie to Wy, przeciwnicy Nowego Forum atakujecie innych i
                    > to Wy rozbijacie czyjś pomysł. Bez jakiejkolwiek sensownej argumentacji, bez u

Jakieś odchyły od rzeczywistości? Akcja->reacja Zacząłeś rozłam to się odzywają
                    jego przeciwnicy. Spójrz chronologicznie na to.

>Bo po prostu tak się Wam podoba.

Tak podoba mi się na tym forum i to bardzo :)
                    • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 00:26
                      schwefel napisał:

> Nie znasz mnie, więc się nie wypowiadaj w taki sposób chyba,
                      > uważasz się za jasnowidza.

Ale to przecież są słowa parafrazowane... z CIEBIE?
                      Patrz! Ty sam tak do mnie pisałeś :D
                      Więc jak to jest?

> Nim Ty nie dotarłeś na NMK nie było takich problemów. Choć
                      > może i były tylko nikt nie chciał psuć radochy jazdy nocą po
                      > lasach reszcie grupy, bo jednak większość jeździ na MTB/
                      > crossach, a że mamy demokrację więc większość wygrywa.

Jeszcze raz przeczytaj z zastanowieniem - dla kogo jest NMK?
                      "I dlaczego MTBowcy samolubnie psują radochę posiadaczom szosówek i poziomek?" - bo tak samo moge i ja napisac, jak Ty wyżej.

> *Pełno działów które robią z małego i treściwego forum molocha.
                      > Takie rozwiązanie jest dobre dla ogólnopolskiego forum rowerowego
                      > a nie traktującego o jednym temacie jakim jest WMK.

Liczyłeś ilość OFFtopicowych tematów tu na tym Forum?
                      Ponadto brakuje podziału na tematy ścieżek, na tematy rowerowe itd. Tam na NF wszystko jest. Sam tworzyłem te działy i kategorie. Jesli jest ich za dużo - można zmneijszyć ich ilość, nazwy, wyedytować, pozmieniać, a na końcu poprzenosić wątki i posty gdzie tzreba. Zrobisz to tutaj? (pytanie retoryczne, bo obaj wiemy doskonale, że nie da się)

> *Oczojebne kolory

Style. Mało? Zaraz doinstalujemy nowe. Zrobisz to tutaj? (wiemy że nie)

> *Admini

Za mało czy za dużo? A może chcesz adminkę? Moda? Juniora admina?

> *Ponowna rejestracja

Tylko 4 pola. To chyba 2 czy 3 razy mniej niż tu na Forum, gdzie wymagają jeszcze OIDP adresu zamieszkania, zameldowania, korespondencji, imienia, nazwiska, danych żony, teściowej, wujka, dziadka, stryjka, ciotki, pradziadka... zapomnialem o czymś? ;)

> *W razie awarii mamy grupkę ludzi którzy nie znają skryptu i nie
                      > są w stanie przywrócić forum tak szybko jak informatycy z gazety.pl

www.przemo.org/phpBB2/
                      Z całą pewnością nie masz racji :)
                      Pomijam ekipę z WebPlusa.

> Jakieś odchyły od rzeczywistości? Akcja->reacja Zacząłeś rozłam
                      > to się odzywają jego przeciwnicy. Spójrz chronologicznie na to.

Po prostu od słów, przeszliśmy do czynów - chcemy się przenieść na normalniejsze forum, które i tak każdy może dopasować do siebie. A że trzeba będzie nad tym spędzić 5 minut? No cóż - nawet nie wiesz, ile ja czasu tracę próbując cytować m.in. Twoje posty tutaj, bo automat robi to _żałośnie_.

> >Bo po prostu tak się Wam podoba.
                      > Tak podoba mi się na tym forum i to bardzo :)

A mnie nie, więc mając wybór Maćkoff i ja stworzyliśmy coś nowego. :)
                      • schwefel Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 01:32
                        storm00 napisał:

> Ale to przecież są słowa parafrazowane... z CIEBIE?

Opatrzone Twoim komentarzem. Parafraza ma to do siebie, że zachowuje ogólny sens
                        danej wypowiedzi a u Ciebie jest wróżenie z fusów.

> Jeszcze raz przeczytaj z zastanowieniem - dla kogo jest NMK?

Jeździłem na Nocniki jak jeszcze nie wiedziałeś co to WMK. Atmosfera była
                        świetna, nikt nawet ludzie na OK nie narzekali. Nocniki były dla tych którym nie
                        wystarczała normalna wolna Masa i chcieli odkryć kawałek nieznanej Warszawy czy
                        jej okolic.

> "I dlaczego MTBowcy samolubnie psują radochę posiadaczom szosówek i poziomek?"

Może dlatego, że są większością?

> Liczyłeś ilość OFFtopicowych tematów tu na tym Forum?

Od tego są Modzi i Admini, oni decydują czy temat ma wylecieć a skoro się godzą
                        na OT to znaczy, że tak ma być.

> Ponadto brakuje podziału na tematy ścieżek, na tematy rowerowe itd. >Tam na NF
                        wszystko jest.

Mi nic nie brakuje, jest czytelnie. Przewijam długą listę, patrzę po datach i
                        wiem czy jest odpowiedź na dany temat.

> Za mało czy za dużo? A może chcesz adminkę? Moda? Juniora admina?

Dziękuję bardzo, jestem Modem na największym forum rowerowym i mi wystarczy roboty.

> Tylko 4 pola.

A jaką mam pewność, że to forum przetrwa? Może ktoś będzie równie rewolucyjny co
                        Ty i założy sobie kolejne forum WMK?
              • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 23:57
                Sonda już tu była, ale ciekawym trafem, odpowiedzi nie było wiele, głównie osob, które tutaj pisują. I poza dyskusją, która się wywiązywała - nic z tego nie było. Podkreślam jeszcze - poza osobami, które się tu udzielają - mało kto wówczas "zagłosował". M.in. dlatego, że wymaga to naprawdę żmudnego rejestrowania się na kolejnym portalu i podawania znacznie więcej danych, niż wprowadzenia 4 pól: nicka, hasła x 2 i adresu e-mail.
          • ms-kola Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 00:23
            No dobrze Storm.... zaraz będziesz mial argumenty....

Z mojej strony nie ma wsparcia dla nowego forum!!!
            Z mojej strony nie ma wsparcia dl Twej idei i Twego tak zwanego "postępu".

Argumenty....

O ile mogę przyznać rację co do wygodniejszej pozycji jazdy na poziomie, o tyle w ciągu ostatnich paru dni padł mit zalet roweru poziomego i jego taniosci.... Spokojnie, zaraz przejde do rzeczy....
            jak się okazuje ta taniość jest pozorna, bo wynika z zakupu tanich elementów.... ciągle czytam, po każdym nocniku Twe narzekania, ze trasa nie taka, że za szybko, że za wolno, że się zgubiłeś, że schody, że krawężniki.... Storm... weź w końcu piona i czerp radośc z nocnika, tak jak cała reszta pionowców.... wybrałem się na jeden z nocników... ten zaraz po szmulkach (nieoficjalny) prowadzili Czarny i Trupek i było git! był asfalt, ścieżki, las... maksymalna rozwinąłem 43 km/h a średnia wyszła coś ok. 23 i wcale nie było źle.... w pewnym momencie Demokratycznie grupa podzieliła się na tych co wracaja i na tych co jada dalej.... Czarny i Trupek poprowadzili grupę powrotną.... Ja rozumiem, że ktoś już chcial do domu, że chce mu się spać itd.... sam też zabrałem się do powrotu... z nimi zacząłem i z nimi skończyłem.... Ciebie tam nie było w ogóle... dołączyłeś się do grupy ktora śmigała dalej... dołączył się też Bej na nowej poziomce.... a potem czytam na gronie, jak czepiasz się ćzarnego że go nie było na Waszej końcówce.... A Ciebie nie było na początku....

Nowe forum... owszem, zarejestrowałem się... żeby zobaczyć co to jest to nowe.... i co z tego? czy to oznacza, że od razu popieram ten cały postęp...?? zarejestruje się pewnie jeszcze ze 200 osób i co z tego...
            Wrażenia.... wygląd jak wygląd... człowiek nie świnia wszystko przełknie... moim zdaniem za jaskrawo... za dużo oczopląsów i w tych frach podobnieja i na Gronie wkurzają mnie te awatary, te kolorowanki i cała reszta przerostu formy nad treścią....
            Nowa szata Gazety nawet mi się podoba.... w pierwszym momencie doznałem szoku... ale ogólnie na lepsze :)) a najwazniejsza tu jest dla mnie treśc.... widzę tekst, czytelnie wyraźnie, bez zbędnych ramek itd.... obrazków, kolorków...
            Na Grono trzeba mieć zaproszenie... nie kazdy je ma... oczywiście sporo piszących tu ma tam wejście... ale Ci inni?? niekoniecznie...
            Pomysły jak widze powstają na gronie... spora produkcja też idzie tam... zatem zmusiłem się, żeby szukac informacji i tam... ale tam już mi sie nie chce pisac....

Co do każdego forum... wnerwia mnie jakikolwiek podział na tematyki.... tutaj tego nie ma i to mi odpowiada... ktoś cos pisze, zakłada topik i idzie w eter... na nowym forum.... niestety.... w tym całym układzie graficznym gubie się i zniechęcam....

Podstawowa zasada to intuicyjność... na nowym forum trochę mi tego brak! znaczy się całkowicie brak....

Owszem - to forum nie jest bez wad.... ale wchodze, patrze po datach i wiem co ijak i kto co i kiedy itd...

Oznajmiasz nagle światu, że "JEST NOWE FORUM" i nie ma podzialów i władze ok itd.... a co napisał Skeler???? zatem Storm nie konsultowałeś pomysłu... wprowadzasz coś nowego pod hasłem postęp itd... Krzyżacy tesz nieśli postęp.... i inkwizycja też... i jednych i drugich już nie ma....

Zatem dopóki Czajnik, Skeler, Raffi lub ktoś inny z "zarządu" nie napisze oficjalnie, że jest nowe forum, to tak jakby nie było nowego forum.... powstało coś nowego... fajnie... jest doświadczenie... jest pomysł... ale od pomysłu do realizacji... długa droga....

Argumenty....
            Jak się otwiera nowe forum.... to oficjalnie zamyka się stare.... uniemozliwia się pisanie na starym... a cały ruch przenosi na nowe.... to ma sens... równoległość nie przejdzie....
            A prawda jest taka, że siły, zdolności, potencjal i pomysły powinny byc komasowane i realizowane dla jednego celu, a nie rozdrabniane.... strona masy cierpi na nieaktualizowanie i niedopieszczanie :)) jest tam spory potencjał, który powinien być skomasowany i wykorzystany... zamiast robić coś nowego ot tak... lepiej by przemyślec idee jak zebrac to na jednym serwerze w jednym miejsu itd... a nie rozbijac się już na 3 źródło informacji.....

Rozłamy na nocnikach....
            ludzie, kruca bomaba!!!! o co Wam chodzi?
            czy te nocniki nie mają być forma fajnego spędzania czasu??? czy ciągle musi być marudzenie??? podziały na szybkich, wolnych, lesnych ludzi i asfalciarzy.... jak ktoś chce śmigac, to niech sobie to robi we własnym gronie i już.... nocy jest od zarypania...
            Moim zdaiem, jesli ktoś prowadzi nocną masę czy oficjalną czy nie... to on decyduje o trasie.... może korzystac z konsultacji, ale ostatecznie on decyduje... ja byłem na nocniku na którym do pewnego momentu ster trzymal Czarny i Trupek.... ale potem nagle jakiś facet zaczął mieszać i dawaj po swojemu, bo zna scieżki.... efekt był taki, że grupa się rozbiła... ludzie stanęli i zastanawiali się o co kaman... były radia to jakoś się pozbieraliśmy.... ale ogólnie zamieszanie było zbędne....

Moja propozycja jest taka.... Storm... tryskasz energią to ukierunkuj ją na wspólne dobro, a nie na własne dobro....

Rzeczowy argument... będzie to z pozytkiem dla całości.... a nie tylko dla wybrańców...

bo czytając o rozłamach i podziałach tracę chcęci na nocniki....
            ja mam tam ochote pojechac z grupą fajnych ludzi i bawić się w miły sposób.... może być szybciej niż na WMK ale też jak bedzie przesada to się zwinę ;), a przecież chodzi o to, że jak ruszamy grupą to i grupą się trzymamy.... pomoc, bezpieczeństwo....

Grupa jest tak silna jak jej najsłabsze ogniwo....
            • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 00:34
              Sorry MS, ale choćbym chciał, a chcę to nie daję rady tego przeczytać...
              Weź to napisz normalnie, w odpowiednich tematach, co do pozioma - masz tyle forum poziomych, że tam możesz, NMK - jest odpowiedni topic, jest kwestia do mnie - to na priv. (nie czytam z tego konta forumowego, jak zresztą nikt, ale możesz napisać na PW na webplusie czy GG). A tutaj zrobiłeś taki chaos tematyczny, tak porozdzielałeś zdania, że ja nie umiem tego przeczytać. Wybacz.
              • ms-kola Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 00:49
                alez oczywiście, że wybaczam..... ;)
                i to jest wielka zaletą tego forum.... ze nic nie musze rozdzielać, zamieszczać w odpowiednich tematach itd.... sprawa dotyczy nowego forum i tu się zebrało... po całości...

Po prostu Storm... nie muszę się wbijać w żaden szablon... nie ważne przez kogo utworzony....
                • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 02:04
                  > i to jest wielka zaletą tego forum.... ze nic nie musze
                  > rozdzielać, zamieszczać w odpowiednich tematach itd....
                  > sprawa dotyczy nowego forum i tu się zebrało... po całości...

Co kto lubi... Ja lubię porządek jako taki w postach przez siebie pisanych. I trzymam się pewnych reguł, oddzielam tematy rózne od siebie o ile to możliwe...
                  A że tutaj się nie da... No cóż, takie kiepskie forum i tyle.
                  • otw Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 11:17
                    > A że tutaj się nie da... No cóż, takie kiepskie forum i tyle.

Dla wielu jest to wlasnie zaleta i tyle.
                  • s.cat Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 20:04
                    > A że tutaj się nie da... No cóż, takie kiepskie forum i tyle.

Więc odejdź na swoje lepsze forum i zostaw już to w spokoju.
      • skeler Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 23:19
        Jak dla mnie to nowe forum jest malo konstruktywnym wybrykiem
        niezadowolonej mlodziezy, nazywajacej siebie postepowa, chociaz nie
        zauwazyla takiego postepu jak nowy serwer Masy, gdzie takie forum
        chodzilo by znacznie lepiej ;->
        Nie zmienia to faktu, ze nadal jestem zwolennikiem forum gazetowego.
        Zmiana wygladu zawsze znajdzie przeciwnikow, ale jak dla mnie teraz
        jest przyjemniejsze dla oka - trzeba sie tylko przyzwyczaic. Jak dla
        mnie niepotrzebnie pojawily sie linki do innych for z prawej strony,
        ale z drugiej strony na innych forach jest teraz link do nas ;-)
        A jak komus sie nudzi, to jest kilka pilniejszych rzeczy do
        zrobienia przy stronie www (wykorzystujacych mega-postepowe php).
        • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 07.08.07, 23:50
          > Jak dla mnie to nowe forum jest malo konstruktywnym wybrykiem
          > niezadowolonej mlodziezy,

Dziękuję za to odmłodzenie, dawno nie czułem się tak młody :)

Na nowy serwer WMK nie mamy dostępu, więc skorzystaliśmy z tego co mieliśmy na podorędziu - serwer dostepny za free.

Jestem zwolennikiem phpBB/IPB/vBulletin, nie powiem, że gorącym, ale osobą, która umie docenić ich mozliwości i je wykorzystać - sprawiajac, że są O WIELE przyjaźniejsze niż forum Gronowe, o tym z litości nie wspominając...

Skeler - nie będę ukrywał - to Forum większości sie już przejadło. Zobacz ile osób się zarejestrowało na webplusie [ www.masa.webplus.net.pl/ ] i zrób to samo. Poczytaj komentarze i tu i tam.

Aha i co do sondy - ona już tu była zamieszczana i jest zamieszczona na Nowym Forum - kto się zarejestruje, ten weźmie w niej udział. Anonimowo. Tutaj nie ma takiej mozliwości i jak sądzę, pewnie pręko (nigdy?) nie będzie.
          • yoshee Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 10:43
            To forum się przejadło, mi też trochę. Ale wygląda chociaż poważnie.
            Nowe ma za dużo wodotrysków, jak w cyrku. Gdzieś się coś świeci, gdzieś indziej
            migają gwiazdki i tytuły "admin", i jeszcze każdy sobie wrzuci avatarki i po 10
            grafik w podpisie. Będzie bajzel nieprzyjemny do czytania dla szarego
            odwiedzającego. Weźcie pod uwagę normalną dorosłą osobę niezwiażaną z masą,
            która chce po prostu wejść na forum, a nie doszukiwać się odpowiednich
            kategorii, szukać czy nie było juz takiego wątku i oglądać 100 avatarków.

WMK to naprawdę na tyle niewielki temat, że nie trzeba go dzielić na dodatkowe
            fora, podfora, kategorie itp. Nie wymaga 10 rodzajów adminów. Poza tym już widzę
            nabijanie sobie postów (bo przecież phpbb zlicza), rozdawanie przywile.

Lubię phpBB jak jest dostosowywane z głową ;)
            • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 13:53
              Pominę Twoje narzekania, bo musiałbym tu wpisać to co już zamieściłem gdzieś... Jakieś >20 punktów, w którym to Forum jest na szarym końcu :D

Co do wyszukiwania - o czym Ty mówisz, skoro na tym Forum nie masz nawet opcji Szukaj?
              Avatary, podpisy - możesz sobie wyłączyć w ustawieniach Forum. Tutaj na Forum Gazety tego nie zrobisz.
              Co do dzielenia Forum na działy - liczyłeś wątki tutaj poświęcone WYŁĄCZNIE WMK? Bez NMK, Bez Otwocka, bez Powstańczej itd?
              Zliczanie postów można wyłączyć i nabijanie się skończy.
              Owszem, admini i moderatorzy muszą być, żeby nie było tak jak tutaj - admin wyjechal a Forum się wymyka. Poza tym są jeszcze osoby odpowiedzialne za swoje działki, swoje grupy.
              Co do ilości wodotrysków - zmień sobie styl :) Obecnie jest koło 10 do wyboru. Starczy dla 90% użytkowników.
      • ssj44 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 10:21
        Od wczoraj czeka m na kod aktywacyjny cos tam chyba nie działa
        • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 13:45
          Jesteś aktywny od wczoraj wieczorem.
          Co jakiś czas widzę takie nieaktywne osoby, co nie mają aktywacji, bo im serwer pocztowy albo nie przyjął informacji, albo wsadził list z Webplusa do folderu ze SPAMem...
          Mamy już 42 użytkwoników...
          • ssj44 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 14:10
            Sprawdziłem spam i nic linku aktywacyjnego nie ma.
            • ssj44 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 14:17
              Teraz udało mi się zalogować bez linku aktywacyjnego. Powiem szczerze wole stare
              forum na nowym nie wiem jak co sie robi. Nienawidzę komputerów.
              • czarny357 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 19:31
                Ujmę to krótko i przepraszam za słowo: zrobił się pierdolnik.
                Tematyka NMK miesza się z kwestią nowego forum.
                Przeciwnicy nowego forum atakują jego twórców (Storm jak na razie
                tylko ripostuje), zaś w ripoście jest opisywana każda funkcja nowego
                forum z osobna. Może skończcie, nim to się zamieni w prywatną wojnę,
                najazdy na siebie.
                Skeler bardzo ładnie to podsumował. Ty zaś Storm napisałeś o
                większości. Ok., widziałem gdzieniegdzie sprzeciwy dot. tegoż forum,
                ale na pewno nie była to większość.
                Nowa szata graficzna bardzo mi się podoba (chociaż nie zmieniła się
                wiele). Forum przejrzyste się stało. Osobiście nigdy nie miałem
                potrzeby moderki własnego postu. Jeśli przychodzi mi coś do głowy
                już po publikacji, wtedy dopisuję po prostu. Przecież nie
                zostanę "zjedzony" za jeden post więcej :)
                Prostota gazetowego forum zawsze mi się podobała. Dla mnie są tu
                najważniejsze, najpotrzebniejsze, jednocześnie najprostsze do
                opanowania funkcje. Zawsze ustawiam sobie posty poczynając od
                najstarszego do najmłodszego i podgląd pod każdy.
                Tak sobie myślę, że forum przez Was stworzone skierowane jest
                głównie do młodych userów, którzy bardziej otwarci są na nowe
                kwestie, bardziej są obeznani w te klocki. Słuszna uwaga, że forum
                założone przez Skelera odwiedza o wiele więcej osób, także te
                starsze. One liczą na prostotę, a wchodząc z ciekawości na nowe
                forum i widząc całą gamę różnych funkcji przynajmniej część z nich
                się zniechęci, niż zacznie grzebać po tematach. i to właśnie jest
                esencja: prostota. Taki Hydepark dla każdego, gdzie wszystko jest i
                nie trzeba skakać jeszcze po podforach.
                Jeszcze słowo do Ciebie znowu, Storm: sam widzisz, że robisz wokół
                siebie pewnie ruszenie (by nie nazwać tego zamieszaniem). Są plusy,
                minusy, ale ja nawet, gdybym nie chciał, to zauważam większość tych
                ostatnich... Dało by mi to do myślenia. Już Ci kiedyś powtórzyłem,
                że "dobro ogółu jest ważniejsze od dobra jednostkowego", ale wtedy
                mnie wyśmiałeś.
                My osobiście już sobie pewne kwestie wyjaśniliśmy, mam nadzieję.
                Jeśli coś, zawsze gg pozostaje :)

Pzdr.
                • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 20:23
                  Przesadzasz z tymi określeniami.
                  Ale do rzeczy.

KOMPLETNIE NIE WIEM, CZEMU MNIE atakujecie za nowe Forum?
                  CZEMU JA?
                  Dlaczego to MNIE atakujecie za nie?
                  [ Krzyczę, żeby dotarło, żebyście rzucili okiem raz jeszcze i przeczytali ze zrozumieniem informacje zawartą w pierwszym poście tego tematu. Tam tez znajdziecie wyjaśnienie mojego krzyku i odpowiedź na moje pytanie. ]

Jeszcze raz odpowiem na zarzuty dot. większości. Większość czytająca to forum - nie odpowie na jakiekolwiek sondowanie tutaj zamieszczone - ponieważ nie zamierza tworzyć kolejnego konta mejlowego na tym Portalu, skoro ma gdzie indziej. A tego wymaga ten serwis. Stąd te wasze mniemanie "większości" - której nie macie. Bo jak udowodnicie swoją liczbę osób? Skoro nei macie dostępu do _jakichkolwiek_ statystyk dotyczących oglądalności tego Forum? Skąd wiecie, ilu macie userów? Ilu zarejestrowało się TYLKO dla WMK, a ilu wpada przypadkiem? Ilu ogląda, ale się nie udziela?

Czarny - skąd wiesz, że wiele więcej osób odwiedza to Forum niż np Gronowe?

Żeby nie zarzucać ponownie w poście kolejnych informacji o brakach na tym Forum - bo to można drążyć coraz głębiej, a i tak nic z tego nie wynika... krótko: jest nowe forum, mamy statystyki i wskazują one na rosnącą popularność naszego Forum. To już nie jest jak pisał sam Skeler - grupka młodzieży. To jest już poważniejszy ruch.

Czarny - odnośnie zamieszania - patrz pierwszy akapit.
                  Hydepark? W dziale/Forum o WMk chciałbym czytać informacje dotyczące WMK, a nie o alleycatach czy amortyzatorach (wybaczcie). Po to są działy* na normalnych forach, aby z nich korzystać.
                  * a jak się nie da - to jest stworzcie. A jak się nie da stworzyć - czas skorzystać z innego fora. Portalu. Serwera. Firmy hostingowej.

Co do kontaktu - pisalem do Ciebie na GG wieczorem - nie odpowiedziałeś do tej pory.
                  Ruszenie - robisz Ty takie samo jak Twój kolega MS - jeden wieliki atak i podważanie czyjegoś ja: "robisz zamieszanie". Edison tez je robił swoimi żarówkami. I w dodatku przez niego tyle osób zginęło porażonych prądem elektrycznym we własnym domu!

A w ogóle to wszystko przez cyklistów. To oni robią ten zamęt.

I na koniec dobra rada:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Erystyka
                  Bo stosujesz, używając tzw brudnych chwytów, chyba nawet o tym nie wiedząc.
                  • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 20:30
                    P.S.
                    Gdybym wiedział, że to forum tak potraktuje to co napisze, tak je poukłada w akapitach, tak podzieli zdania... To bym odpowiedział na jakimkolwiek innym Forum i podał linka.

I przepraszam niniejszym MSa - sądziłem, że sam sobie tak pociąłeś te akapity, a to tymczasem to nowe gazetowe "możliwości"...
                  • ms-kola Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 23:37
                    storm00 napisał:

> Ruszenie - robisz Ty takie samo jak Twój kolega MS - jeden wieliki atak i podwa
                    > żanie czyjegoś ja: "robisz zamieszanie". Edison tez je robił swoimi żarówkami.
                    > I w dodatku przez niego tyle osób zginęło porażonych prądem elektrycznym we wła
                    > snym domu!

Storm... napisze tak żebyś nie miał problemu z przeczytaniem.
                    1. To, że moje poglądy są zgodne z poglądami Czarnego, to wcale nie oznacza, że stworzylismy koalicję czy też inny front przeciw Tobie czy komukolwiek innemu... Czarnego znam z jego wypowiedzi na forum i ze wspólnego przejazdu na jednym (słownie jednym - "nocniku"). Nie sugeruj zatem proszę, że tworzymy jakiś atak na Ciebie... Po prostu filozofia Czarnego dotycząca pewnych kwestii jest zgodna z moją...
                    2. Storm, co do podwazania to osobiście uważam, że jesteś jednym z czołowych podważaczy różnych tematów
                    2a. To Ty w dość agresywny sposób zaatakowałeś rowery pionowe w wątku dotyczącym "poziom vs pion". Nie przebierałeś w słowach...
                    2b. To z Twych ust płynęła krytyka dotycząca nocników... krytyka, bezwzględna, zdecydowana i bezposrednia personalnie.
                    2c. W dalszym ciągu krytykujesz nocniki, za niesprawnośc swego roweru obwiniasz wszystkich wokół, narzekasz na prędkość, a ponos poziomy to rakiety....
                    2d. Obwiniasz kogoś tam personalnie, że nie rzucił uchem... sorry, ale konstruktor chyba najlepiej wie co mu w sprzecie siadło.
                    2e. Zdaje się, że to Ty ostatnio organizowałeś nocniki i ustalałeś trasę i co jest w końcu nie tak, ze tak ciągle narzekasz.
                    2f. Czepiasz się MTB i pionów, że radzą sobie w lesie i piachu... a co pisałeś jak poddawałem w wątpliwośc możliwości pozioma w terenie?
                    2g. To z Twych ust płynie nieustanna krytyka obecnego forum... celem krytyki jest pokazanie wyższości nowego forum... NIEOFICJALNEGO forum. Czemu nie ograniczasz się tylko do wygłaszania zalet własnego dzieła... a w ogóle skoro jest lepsze to powinno samo się obronić :)
                    3. Zarzucasz Czarnemu erystykę... bo tak Ci wygodniej i brzmi to bardziej doniośle... a może nazwiemy to dyplomacją, tak czy siak obie formy komunikacji są Ci obce...
                    4. Nie toczę żadnej wojny z Tobą, ale nic na to nie poradzę Storm, że wszędzie gdzie się nie spojrze na forum to widze Twe narzekanie, na to lub na tamto. No nic nie poradze, ale tak jest.
                    5. Nie będę rozwijal tematu na priv, bo Twe uwagi lecą tu bezpośrednio do różnych osób - personalnie.
                    6. Nie czepiam się Ciebie za nowe forum... jakoś do Maćkoffa nic nie piję... Facet zrobił robotę i czeka czy dzieło obroni się samo :)
                    7. Prezentujesz postawę która nie toleruje krytyki i pewnie stąd to zaobserwowane przez Ciebie czepianie się Twej osoby...

i to tyle co mam do powiedzenia... na czym skończę bo faktycznie przejdzie to w inną formę...
                    • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 01:37
                      Doczytałem do połowy.
                      Potem sobie darowałem ponieważ:
                      - moja ewentualna odpowiedź
                      zostałaby bardzo pocięta przez to forum
                      - tyle BZDUR i oszczerstw - dawno nie czytałem.
                      Kolego MS - zapoznaj się raz jeszcze z tym co pisałem. Dokładnie, bez dorzucania od siebie, bez doszukiwania się nie wiadomo czego pomiędzy wierszami. jak już doczytasz - możesz odpowiedzieć na priv: mój nick bez 00 <at> konto . pl.

Pomijam już fakt, że nie trzymasz się tematu (jest tu jakiś moderator?) i robisz jakieś dziwne ataki na mnie.
                      I tak jak już sam pisałeś - o erystyce i sztuce prowadzenia sporów to ty bladego pojęcia nie masz, w związku z czym w zasadzie, ponieważ nie mam ochoty babrać się w błocie - pozwolę sobie tym razem nie odpowiadać.
                      • ms-kola Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 02:35
                        rozumiem zatem, że na nowe forum juz nie mam wstępu, zostanę zbanowany i wymoderowany...
                        • schwefel Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 08:48
                          ms-kola napisał:

> rozumiem zatem, że na nowe forum juz nie mam wstępu, zostanę zbanowany i wymode
                          > rowany...

Tak jak my wszyscy będący w opozycji :P płakał nie będę z tego powodu, bo
                          zostaję na starym dobrym forum.
                • strus_pedziwiatr Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 20:42
                  Witam

w pierwszym momencie jak zobaczyłem nową szate forum gazety - szok
                  ale już oswoiłem się - nadal jest przejrzyste - jak usenet
                  proste, opierające się na tekscie a nie na wodotryskach

jedno forum WMK z różnymi tematami - wchodze na stronę i po nagłówkach ogarniam całość - i to jest dobre - liczy się treść a nei zdjęcia, gwiazdeczki, adminki, zliczane postów kto ile napisał itp..

ja tu zostaje.

odpowiadając na zarzut czy reklame storma że tam się tyle osób zarejstrowało - a czy bez rejestracji da sie tam cos napisać ? nie no wiec ludzie się rejestrują
                  a wiecie ile ludzi jest "zarejestrowanych" na gazecie ?
                  ile z nich pisze a ile czyta ?

zobaczyłem i nie podoba mi się - z jednego forum poświęconego masie
                  zrobilo sie tych forów kilkanascie - jesli bede chcial zobaczyc wszystkie tematy to bede musial klikac, kilkac klikac...

na gazecie tematy z ostatnich dni widzialem od razu na jednej strone

jak chce rozne grona tematyczne rowerowe to mam grono
                  jak chce o dzielnichach to mam grono.. z fotkami awatarkami itp itd
                  • storm00 Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 21:13
                    Struś napisałeś:
                    > jedno forum WMK z różnymi tematami - wchodze na stronę
                    > i po nagłówkach ogarniam całość - i to jest dobre
                    > - liczy się treść a nei zdjęcia, gwiazdeczki, adminki
                    > , zliczane postów kto ile napisał itp..

www.masa.webplus.net.pl/viewtopic.php?t=3&start=7
                    Tu masz leciutkie porównanie wszystkich 3 for. Zobacz, czy gdzieś wspominałem o fajerwerkach i fontannach w tym porównaniu?

Przy okazji powinienem dodać 25 punkt - cytowanie. Ani gronowe, ani gazetowe nie potrafi dobrze przyciąć.
                    • schwefel Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 01:28
                      storm00 napisał:

> Przy okazji powinienem dodać 25 punkt - cytowanie. Ani gronowe, ani >gazetowe
                      nie potrafi dobrze przyciąć.

Nie zrobiłem doktoratu z informatyki a mimo to jakoś radzę sobie z ręcznym
                      cytowaniem. Nie wiem jak można być tak leniwym. Imho lepiej napisać jeden a
                      treściwy post niż 5 bzdurnych, byle szybciej.
                    • sebeqx Re: JEST NOWE FORUM 10.08.07, 17:07
                      Witam!

Żeby poprawnie cytować to trzeba umieć!
      • strus_pedziwiatr Re: JEST NOWE FORUM 08.08.07, 20:46
        a Tak wogóle to widze że prawdopodobnie skończy się na tym że abyc coś się dowiedzieć to będzie to wyglądało tak:

- zaglądając na grono sprawdze gronkowca WMK
        - potem wpadne na gazetę
        nastepnie trzeba będzie poszukać KILKA forów na webplusie
        ( bo jak dla mnie to tam jest nie jedno a kilkanaście - nie liczyłem) forów.
        • yoshee Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 10:28
          Dokładnie, a duża ilość podforum będzie zachęcała wszystkich do nabijania
          postów, więc bezwartościowych wątków będzie 10x więcej i się zaśmieci ==. Tutaj
          wszystko jest na 1 stronie, i nawet po 2 tygodniach nie przybywa więcej wątków.

A może to PiSowskie aspiracje do cenzurowania internetu za sprawą szerokiego
          grona adminów, moderatorów, power userów itp. itd. :D
      • ssj44 Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 09:33
        Coś się tam popsuło z tym nowym forum. Nie mogę włączyć
        • ms-kola Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 09:42
          nio.... ja też...
          • strus_pedziwiatr Re: JEST NOWE FORUM 09.08.07, 09:53
            ms-kola napisał:

> nio.... ja też...

i to by było chyba tyle w temacie stabilności nowego forum/serwera.
            jakoś chyba jednak bardziej przemawiają do mnie serwery z dobrym zapleczem informatycznym - typu gazeta czy nawet grono

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka