Dodaj do ulubionych

Daewoo Espero

09.08.04, 20:08
Pytanko mam troche nietypowe - bo dopiero sie zaczynam zastanawiac nad zmiana autka - i w miare mlody to tylko Espero wchodzi w zakres moich mozliwosci.
Dlatego pytam o ceny instalacji do wersji 1.5 DOHC (16V) i 1.8 OHC (8V). Rocznik 97-98, oba na pewno maja wtrysk wielopunktowy. Kolektor niestety nie mam pojecia jaki :(
No i pytanko ktory lepiej zagazowac - i jaka instalacja. Wiem, ze najlepiej by bylo III lub IV generacji, ale koszty troche nie te...
Drugie pytanie - o stosowanie emulatora oraz rodzaju komputera (przypuszczam, ze ten za 500zl?)
Pytanko trzecie - czy fabryczna klima w jakikolwiek sposob wplynie na instalacje? Tzn. czy moga sie pojawic jakies problemy z tym zwiazane (pytam, bo wiem, ze w samochodach wszystko jest mozliwe :))) )?

Z gory wielkie dzieki za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: Daewoo Espero 10.08.04, 17:17
      Deawoo sa jakby stworzone do instalacji.
      Nie trzeba nic skompikowanego, a II generacja to maks, co trzeba.
      Nawet mozna (w obu silnikach) zalozyc ten tanszy komputer (w sumie 1400zl),
      choc polecam drozszy.
      W 1.8 bedziesz mial nizsze koszty swiec i przewodow, ktore na gazie sie
      czesciej wymienia, ale i wieksze spalanie. Moze i wieksza elastycznosc...
      Co do klimy, nie ma zadnego zwiazku.
      pzdr
      • sherlock_holmes Re: Daewoo Espero 10.08.04, 20:36
        Dzieki wielkie za szybka odpowiedz :) Czyli rozumiem, ze z tym zalecanym komputerem wychodzi 400zl drozej?
        Jeszcze w takim razie jedno pytanie: gdybym kupowal juz z gazem (co akurat w tym samochodzie jest dosyc czeste), jakich firm instalacji (poza oslawionym Elpigazem :))) ) sie wystrzegac? Tzn. ktore moga dac popalic?
        • gaziarz Re: Daewoo Espero 11.08.04, 09:10
          reszta jest w miare ok, jesli dobrze zalozona i nie zaniedbana.
          Poza tym Deawoo naprawde jest super z gazem, wiec co najwyzej moze byc zuzyta
          instalacja, albo zle wyregulowana. ale opcji, ze z ta chodzi a z inna nie
          raczej sie nie obawiaj.
          Powiedzmy szczerze- espero to i bez komputera chodzi swietnie
          • sherlock_holmes Re: Daewoo Espero 11.08.04, 18:54
            Jeszcze raz wielkie dzieki :) Z tego co piszesz, rozumiem, ze fabryka "krzywdzila" wrecz nabywcow, nie dokladajac instalacji gazowej w standardzie ;) Jesli jednak bede montowal (o ile uda mi sie znalezc jakies sensowne Espero), mimo wszystko zdecyduje sie na "pelny" komputer
            • n0ras Re: Daewoo Espero 19.08.04, 18:01
              Drogi sherlocku!
              Serdecznie zapraszam na
              www.espero.of.pl
              a zwłaszcza na forum - dowiesz się wszystkiego o gazie we wszystkich wersjach
              espero. I nie tylko o gazie.
              Sam mam 1,5 16v z gazem i 0 problemów - auto stworzone do gazu. Jak będziesz
              szukał, szukaj przede wszystkim 2.0 z pełnym wyposażeniem (klima, poducha, ABS).
              A jeśli będziesz czegoś potrzebował, służę swoją wiedzą i doświadczeniem z 3
              letniego okresu eksploatacji 1.5 16v.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka