Dodaj do ulubionych

omega B V 6

04.09.04, 17:08
niedawno kupilem Omege B z silnikem V6 3.0 jezdzac po warsztatach montazowych
nie wiem co robic i jaka instalacje zalozyc. jak zwykle chodzi o cene i
prosze o porade czy jest mozliwosc zalozenia inst. II generacji do tego typu
samochodu
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: omega B V 6 04.09.04, 17:54
      teortetycznie jest mozliwosc, ale nie radze.
      W kazdym razie nie wiem jaki desperat by sie na to zdecydowal- i to ze strony
      montazysty (w koncu odpowiedzialnosc), ale tez z uzytkownika.
      Ktory to rok?
      Wady II gen w tym silniku to na pewno- wysokie spalanie gazu (bardzo wysokie,
      jesli ma nie byc spadku mocy), problemy z ustawieniem,... a wlasciwie to jest
      ich tyle, ze nie wiem co.

Jesli chodzi o moja opinie na temat tego silnika, to moge zapropnowac tylko
      PRINSA. W samym sierpniu i lipcu byl jakis wysyp tych samochodow, bo
      zalozylismy kilka takich instalacji.
      Cena- niestety- 5600zl
      • autobike Re: omega B V 6 04.09.04, 20:26
        jest to model z 1996 z silnikiem o mocy 170 KM. Posiada kolektor metalowy .
        Zaproponowano montaz instalacji BRC JUST z mocniejszym reduktorem oraz chca
        zabudowac 2 szt. klapomikserow ktore proponuja zabudowac przed przepustnica.
        Twierdza , ze montowali taka konfiguracje i zdala egzamin. jednak czy nie
        bedzie to mialo wplywu na trwalosc silnika ?
        pozdrawiam AB
        • gaziarz Re: omega B V 6 05.09.04, 00:31
          O trwalosc silnika samego sie nie martw. Reszta niech bedzie milczeniem. Jesli
          sie decydujesz na te instalacje. Nie uwazam to za dobre rozwiazanie, sam bym
          czegos takiego nie polecil. Na wyrazna prosbe klienta moze bym zalozyl tez z
          wiekszym reduktorem dopasowanym do mocy, dobra elektronika- ale szczerze
          mowiac, to chyba bez gwarancji na nic, oprocz gazu.
          W kazdym razie- pamietaj, ze nie mozeszy przy tym silniku na takim gazie nigdy
          oszczedzac na swiecach i przewodach (tylko oryginalen, albo bardzo dobre
          zamienniki w podobnej cenie).
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka