wamal 13.08.03, 08:26 Mam problem z instalacją gazową - tylko proszę bez uśmieszków- nie mogę przekonać żony, że Lanosa trzeba "zagazować". Poważniej: auto model 1999/2000 silnik 1.5 DOHC. Jaka instalacja byłaby zalecana ? pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: Lanos a gaz 13.08.03, 09:03 Moze poczytaj zonie troche o bezpieczenstwie gazu (temat poruszany na tym forum). Przeciez jest to bezpieczniejsze niz benzyna. Porusz temat ekologii. Wiekszej elastyki silnika (kobiecie sie bedzie latwiej jezdzilo). Rozumiem, ze tamat finansowy nie moze byc przez Szanowna Malzonke podwazony. I w ogole gaz dobry jest. Tym bardziej, ze Lanos nalezy do tej grupy samochodow, w ktorych gaz sie spisuje dobrze i nie wymaga zadnych drogich rozwiazan. Co do instalacji. Ja zapraszam na LANDI (wloska firma) z pelnaym elektronicznym sterowaniem. Cena u mnie to 1600zl za komplet. Odpowiedz Link
wamal Re: Lanos a gaz 13.08.03, 12:39 Dzięki za odzew. Często przeglądam fora moto. O wątpliwościach żony napisałem półżartem. Po prostu muszę ją przekonać, że nawet w przypadku zakupu na raty (pół roku-rata ~280 zł) rata +koszt gazu to mniej niż koszt paliwa i tak kupowanego co miesiąc. Niby to tylko jazda miejska, ale jednak wychodzi 2 000 km. Przyjmując skromne spalanie 9 l/100 i cenę Pb95 3.20zł daje to 576 zł. Po odjęciu raty wychodzi, że będę mógł kupić ~385 l gazu (po 1.30 zł), na którym zrobię 3 200 km paląc 12 l /100 km. Oczywiście trzeba doliczyć dodatkowe koszty związane z instalacją gazową-częstsze regulacje, kosztowniejszy przegląd, itd.) pzdr. Odpowiedz Link