Dodaj do ulubionych

5 dni bez podpory

20.06.05, 10:44
Mąż mi wyjeżdża na 5 dni - wraca w piątek wieczorem. No to zostaję sama z
dziećmi. Ciekawe czy Kasia zaśnie bez taty (on ją kąpie i kładzie do
łóżeczka). Dać sobie radę sama dam, tylko mąż to taki wentyl bezpieczeństwa.
No i nie lubię sama spać.
Obserwuj wątek
    • bedada Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 11:11
      Ja tez nie lubie spać sama w pustym mieszkaniu.Ale nie martw się tydzień szybko
      minie.Czasami takie króciutkie rozstanie jest dobre dla małżeństwa:) Przez ten
      tydzień zdążycie za sobą mocno zatęsknić.A w piatek wieczorem przygotuj dobrą
      kolacje przy świecach! A pozatym są jeszcze telefony.
      Pozdrawiam:)
      • husasia Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 11:35
        Do rozstań krótszych i dłuższych (nawet kilku miesięcznych) to ja jestem
        przyzwyczajona, tylko że teraz po raz pierwszy zostanę sama z dziećmi. Rok temu
        wyjechał na miesiąc ale sprowadziła się do mnie mama. Dzieciaczki czasami budzą
        się w nocy jednocześnie i wtedy pomoc drugiej osoby bardzo się przydaje. Nie
        mówiąc o tym, że czasami wieczorem, jeśli dzieci były wyjątkowo marudne w ciągu
        dnia, moja cierpliwość jest na wyczerpaniu i wtedy jemu przekazuję stery
        chociażby na 15 minut.
        ---
        Asia - mama Kasi i Wojtka
        • monika121975 Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 11:36
          Husasia - łączę się w bólu - mój też dzisiaj wybył i też wraca w piatek
          wieczorem...
          • husasia Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 11:42
            To może oni razem pojechali?!?!?! Nam naopowiadali, że na szkolenie a sami na
            ryby...
            • monika121975 Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 14:49
              Mój ryb nie łowi co prawda, ale kto go tam wie;)
              Pojechał na Śląsk. Dokładnie do Bielska. Z koleżanką z pracy. Na 5 dni. Miał
              zrąbany humor cały weekend, bo wiedział, że więcej wolnego czasu spędzi z tą
              koleżanką (4 wieczory) niż z żoną...
            • mmmmm Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 16:33
              ja wam zazdroszę ja to mam dwójke dzieci: jedno 10 miesięcy drugie po 30-
              stce,ha a jak bym chciała tak stery przekazać na 15 minut ... mój jak pójdzie
              na spacer łykendowy 1-2 gdozin to potem mówi że przez NAS nie zda egzaminów
              szkoły nie skończy nie ma kiedy się uczyć a z pracy go wyrzucą jak zaraz nie
              zrobi tej analizy networku fajnie nie ... i kiedy to się porobiło ... wiem sama
              jestem sobie winna ...:-(
              • constancja Re: 5 dni bez podpory 20.06.05, 18:30
                Dziewczyny, u mnie też samotne, smutne wieczory bez chłopa...nie dość, że
                siedzi w biurze od świtu do nocy...to jeszcze teraz ten wyjazd... do Jeleniej
                Góry. Ja właśnie wróciłam do pracy, jest do d..., przychodzę zaryczana,
                zestresowana...i teraz jeszcze sama:( Samotne Żony tygodniowe Łączmy sie.
                • izka2609 Re: 5 dni bez podpory 21.06.05, 14:56
                  A ja od dzisiaj też jestem sama ale na dłużej.Mój mąż wyjechał do pracy,może w
                  grudniu dopiero dię zobaczymy i to też tylko na chwilę bo potem znowu do pracy
                  wraca.Taka perspektywa jest na kilka lat a ja sama z dwójką dzieci,pracą i psem...
                  • husasia Re: 5 dni bez podpory 21.06.05, 15:45
                    Oj Izka, współczuję. Ja zawsze kilkumiesięczne nieobecności męża źle znosiłam.
                    Ale wtedy jeszcze nie mieliśmy dzieci i brałam sobie jakieś dodatkowe obowiązki
                    na głowę, żeby mieć zajęcie. Ty pewnie z dziećmi, pracą i psem na brak zajęcia