Dodaj do ulubionych

dr Świątek

07.01.10, 12:47
Zostałam umówiona z dzieckiem na wizytę do tego lekarza ortodonty w IMiD, ale nie znalazłam żadnych opinii. Godna/-y polecenia?
Obserwuj wątek
    • dalmag Re: dr Świątek 12.05.10, 13:04
      no i jak było na wizycie? Jak wrażenia?
      My też mamy umówioną wizytę u tej pani dr i jestem ciekawa opinii.

• hanuta_28 Re: dr Świątek 13.05.10, 02:32
        Według mnie Pani nie jest zbyt kontaktowa i miałam wrażenie, że nie bardzo orientuje się w rozszczepach. Moje dziecko ma 1,5 roku więc zajrzała tylko do buzi, a wydając zaświadczenie do przeszczepu pytała się sekretarki czy może takie wydać jak dziecko nie ma jeszcze "trójek". Napisz jak Twoje wrażenia. Pozdrawiam
        • mama_zuzki2 Re: dr Świątek 15.05.10, 19:32
          dr świątek nie jest zbyt miłą osobą, zachowanie typowo służbowe nic milsza dla
          dzieciaczków, i na dodatek była wściekła jak byliśmy po odbiór aparatu dla córci
          że przyjmuje nie swoich pacjentów tylko pacjentów dr obłoj.zero delikatnosci i
          wyrozumiałości choć podobno to specjalistka ds. rozsczepow
        • dalmag Re: dr Świątek 21.06.10, 14:34
          Rzeczywiście dość oschła Pani. Zajrzała w buzie i lakonicznie stwierdziła, że w
          tym momencie ona nie ma nic tu do roboty, muszą córce wyjść najpierw wszystkie
          stałe zęby. Wizyta następna - nie wcześniej jak za rok. Może przesadzam, ale
          liczyłam na jakąś "cieplejszą" rozmowę, plany na przyszłość, ja się przecież nie
          znam na rzeczy więc nie wiedziałam za bardzo o co mogłabym zapytać.
          Więcej czasu zajęło mi wypełnienie formularza od pielęgniarki niż sama wizyta.
          • kasiulkawpk Re: dr Świątek 10.09.10, 15:14
            Byliśmy dzisiaj zupełnie przypadkiem u tej pani doktor, po wizycie u chirurga kazali nam zajrzeć do pok.28 i zapyatć czy doktor zajrzy do buziaka.....
            doktor miła, ale nasze wyobrażenia legły w gruzach....Małemu zęby po stronie rozszczepu uciekają do góry i za 9 m kazała się zgłosić, bo teraz jest za mały by założyć aparat a tak koło 3-4 lat może przeszczep jak się wyrównają zębale a jak nie to koło 8-9 lat:(

smutno mi bo myslałam że uda się i przetoka i przeszczep razem a tu d.........
            fakt jest taki, że 31.03 mamy robione przetoki:)
            cieszę się i boję..... znowu to będziemy przechodzić
            -----------------------
            mama Wojciecha 16m
            • cye Re: dr Świątek 10.09.10, 22:52
              U mojej córki też ząbki uciekają do góry po stronie rozszczepu. Tzn. jedynka, bo dwójki i trójki nie ma. My byliśmy tylko u ortodonty u siebie w Gdańsku, a oni tu w ogóle nie robią tak wcześnie przeszczepów. Teraz żałuję, że nie pokazaliśmy córki też ortodoncie w IMIDzie :(. Następna kontrola w Warszawie dopiero w maju. A propos, których ząbków brakuje w miejscu rozszczepu u Waszych dzieci? Tylko dwójek, czy trójek też? Córka ma już wszystkie 1,2,3,4 oprócz 2 i 3 z lewej strony.
              • abcde-25 do cye 11.09.10, 09:06
                Moja mała 27 mies. ma wszystkie ząbki, łącznie z dwójką górną, tylko, że jak większość dzieci, którym wyszła przed przeszczepem kości, jest ona przedzielona na dwie części. A Twoja w jakim wieku pociecha? Trójkę powinna mieć, jeśli ma czwórki, ale różnie bywa. A byłaś u pedodonty - w takim dużym mieście powinien być?
                • kasiulkawpk Re: 11.09.10, 10:43
                  Mój Wojciech jak w podpisie 16,5 m....
                  brakuje mu tylko drugich trzonowych....i ma dwie dwójki po stronie rozszczepu- tak stwierdziła dr.
                  to dziwne bo jak dojdzie przeszczep będzie miał o dwa zęby za dużo.....
                  teraz ma 17 (4 mu brauje- trzonowych oststnich)a u dzieci bez roszczepu jest 16
                  a w jakim celu do pedodonty?
                  ----------------------
                • abcde-25 Re: do cye 11.09.10, 15:10
                  Kasiu pisałam do cye, nie do Ciebie, by może zajrzała do pedodonty, jeśli się martwi, a ortodontę mają dopiero w maju. Pozdr.
                  • cye Re: do cye 13.09.10, 10:14
                    Córka ma 16 miesięcy. Nie wiedziałam, że czasami ząbek rośnie przedzielony na pół... a myślałam, że o rozszczepach wiem już wszystko ;) Wizytę u gdańskiego ortodonty mamy w październiku, więc oczywiście się zapytam, ale zdaje sobie sprawę z tego, że oni mają tu inne podejście do leczenia tej wady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka