Dodaj do ulubionych

Ortodonta spoza IMID

13.03.12, 23:25
Czy ktoś miał taką sytuację, że dziecko operowane w IMID (po wczesnym przeszczepie) leczone było ortodontycznie w innym ośrodku (w miejscu zamieszkania), gdzie są zwolennikami późnych przeszczepów? A może ma ktoś jakieś doświadczenia z ortodontami z GUMedu (Akademia Medyczna) w Gdańsku?
Obserwuj wątek
    • cye Re: Ortodonta spoza IMID 22.03.12, 20:28
      Nikt nie jest w podobnej sytuacji?
    • marzena123marzena Re: Ortodonta spoza IMID 31.05.12, 15:17
      Nikt się więcej nie odzywa, nie leczy nikt tam dziecka/ siebie u ortodonty? Byłaś już może w GuMED-zie i jakie wrażenia? Myślę,że można wybrać innego ortodontę poza IMiD-em.
      • cye Re: Ortodonta spoza IMID 01.06.12, 11:54
        Byłam już na wizycie. Pani dr powiedziała, że mają pacjentów operowanych w różnych ośrodkach i nie jest to żaden problem. Generalnie byłam zadowolona z wizyty i z zakreślonego przez panią planu leczenia, także jeżdżenie do Warszawy do ortodonty sobie odpuszczamy. Ewentualnie, jednorazowo skonsultujemy się z ortodontą w IMIDzie przy okazji wizyty u chirurga.
        • marzena123marzena Re: Ortodonta spoza IMID 06.06.12, 09:54
          Dzięki za odpowiedź, powiedz proszę jak wygląda oczekiwanie w poradni. Mam nastawić się na długą kolejkę? lepiej jechać raniutko czy godz. nie ma znaczenia, mamy zgłosić się do 10. Czy Wasz lekarz ma podejście do dzieci/jest cierpliwy, bo niestety mała nie z każdym chce współpracować. Do kogo chodzicie? Jak szybko dostaje się aparat, macie już aparat?
          • cye Re: Ortodonta spoza IMID 06.06.12, 14:13
            Ostatnio się pomyliłam i przyjechałam w piątek zamiast w czwartek i pani mnie przyjęła, mimo że w piątki w ogóle pacjentów nie przyjmują. Wszyscy byli bardzo mili i naprawdę byłam bardzo miło zaskoczona. Wcześniej byłam tam 2 albo 3 razy, zawsze miałam wyznaczoną konkretną godzinę i nigdy długo nie czekałam. Chodzimy do pani Onoszko i nie było nigdy żadnego problemu ze współpracą, zobaczymy jak będzie przy robieniu wycisku. Aparat mamy mieć od września, czyli jak córka będzie miała 3,5 roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka