Dodaj do ulubionych

Psycholog z IMiDZ

12.10.12, 16:07
Cześć dziewczyny i mamy pytanie czy ktos na tym forum korzystal z wizyt psychologa z IMiDZ Z dzieckiem po rozszczepie a konkretnie chodzi mi o nastolatka już o problem z niską samo ocenom z niesmialośćiom i .Ja ma synka z rozszczepem ma 12 lat i jest bardzo niesmiałym dzieckiem wstydliwym wrażliwym i boje sie co bedzie jak pojdzie do gimnazjum a tam sa juz rozne dzieci kture potrafiom bardzo dokłuczac a on jest bardzo wrazliwy i niesmialy boje sie jak tam sobie da rade i chciala bym podniesc tom samo ocene u niego może psycholog mogla by jakos porozmawiac z nim i pomóc.CHodzilismy kiedys na wizyty do psychologa ale moj syn nie potrafil nawiązac kontaktu z tym psychologiem .Moze jakas mama ma podobny problem lub kozystala z porady psychologicznej.
Obserwuj wątek
    • ib.ag Re: Psycholog z IMiDZ 13.11.12, 11:06
      My nie korzystaliśmy ale właśnie dostałam skierowanie do psychologa z IMiD. Zdziwiło mnie to bo dziecko ma dopiero 2,5 roku. Ortodontka powiedziała, że dobrze będzie już zacząć się zapoznawać. Dlatego też jestem ciekawa opinii na temat tego psychologa.
      • kasiulkawpk Re: Psycholog z IMiDZ 11.12.12, 19:37
        jakaś fala.....bo my też mamy skierowanie
    • gryska17 Re: Psycholog z IMiDZ 13.12.12, 03:30
      Najlepszym sposobem na podniesienie samooceny jest poprawienie wyglądu lub chociaż nadzieja na to. Niestety nie jest to proste, bo mi kolejne operacje nic nie poprawiały. Profesor Dudkiewicz mi odrobinę pomogła, ale gdybym teraz decydowała się na płatną korektę to tylko u Marka Szczyta. Niestety był drogi a po tych programach telewizyjnych pewnie będzie jeszcze droższy. W zasadzie jestem już na etapie, że nie przejmuję się wielce swoim rozszczepem, ale przez wile lat rozmyślałam o nim dzień i noc, nie wyłączając myśli samobójczych około 20tego roku zycia. Zastanawiam się, czy psycholog pomoże? Być może w pokonaniu nieśmiałości tak. Będąc już po studiach wylądowałam na podyplomówce na której były zajęcia z psychologii. Pomimo, że było to niemal 20 lat temu pamiętam, że prowadziła je Hanna Hamer. Można powiedzieć, że przyuważyła mnie i rozpracowała. Pomimo, że to nie była żadna terapia tylko zwykłe zajęcia z psychologi, poprzez ćwiczenia, które wykonywaliśmy w dużej mierze pokonałam swoją nieśmiałość.
      Smutne ale prawdziwe jest to, że samoocenę podnoszą markowe ubrania.
      Na pewno odnalezienie się w jakiejś grupie, która jest zgraną paczką oraz posiadanie jakiejś pasji dużo daje.
      W gimnazjum przyda mu się gruba skóra, bo dzieciaki w tym wieku bywają (ale niekoniecznie są) okrutne. Możemy za to "podziękować" Hantkie, że dał nam gimnazja i wszystko co ze sobą one niosą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka