Dodaj do ulubionych

Smoczek firmy REMOND

09.02.06, 20:51
Poszukuję smoczek do karmienia butelką mojej córeczki Róży, kora dziś mam 4
dzień życia firmy francuszkiej REMOND jest to smoczek przeznaczony od 0 - 6
miesięcy z płaską nakładką, która przylega do podniebienia podczas karmienia.
Ułatwia to kramienie, i dziecko sie nie meczy. Jeśli ktoś wie gdzie można
znaleść ten smoczek bedę bardzo wdzięczny za informacje. Serdecznie
pozdrawiam Krzysztof Łodygowski
Mój adres e-mail: melf27@wp.pl
Obserwuj wątek
    • ankalenka Re: Smoczek firmy REMOND 09.02.06, 22:06
      nie wiem czy znajdziesz remonda, bo chyba wciąż nie ma oficjalnego
      przedstawiciela na Polskę. Polecam w zamian "zestaw smoczka" Medela,
      przeznaczony do karmienia dzieci z różnymi wadami/problemami, min rozszczepem,
      ale nie tylko. Niestety dość drogi, bo kupuje się razem ze specjalną butelką 3
      lata temu jedna sztuka kosztowała około 65 zł. Dystrybutor: Intertom, w-wa ul
      Podczaszyńskiego o ile dobrze pamiętam, dokładne namiary i telefon znajdziesz
      na stronie Michała Sobali w dziale "zakupy".
      • agunek1 Re: Smoczek firmy REMOND 10.02.06, 11:51
        Na allegro kosztuje w opcji "kup teraz" w granicach 90 zł
        • krzysztof30 Re: Smoczek firmy REMOND 14.02.06, 09:00
          Dzięki za informacje ale przez ostatnie trzy dni nie miałem dostępu do
          internetu, jakbyś mogła podać namiar w jakim dziale go znalazłaś byłbym bardzo
          wdzięczny. Bie mogę go znaleść.
          Pozdrawiam Krzysztof30
          • agunek1 Re: Smoczek firmy REMOND 14.02.06, 12:21
            Allegro - Dla dzieci - wpisz w wyszukiwarkę "Medela" i wyskoczy kilka
            propozycji.
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=85339701
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=86154948
            • krzysztof30 Re: Smoczek firmy REMOND 14.02.06, 14:55
              Dzięki za informacje jednak w naszym przypadku smoczek Medeli już prubowaliśmy,
              się nie sprawdza córa ma problemy aby nim jeść, męczy się bardzo. Jeszcze raz
              dzięki za informacje

Krzysztof
          • ankalenka Re: Smoczek firmy REMOND 14.02.06, 12:30
            Krzysztof, jak Ci się nie uda znaleźć na allegro, spróbuj przez ambasadę
            francuską. Remond to firma francuska więc jeśli tylko złapiesz kogoś kto często
            jeździ do Francji, uda Ci się dostać te smoczki. Swoją drogą patrzyłam na
            stronie www.remond.fr i nie znalazłam takiej nakładki o jaką Wam chodzi,
            sprawdź sam, będzie łatwiej wytłumaczyć o co konkretnie chodzi. Drugi pomysł to
            kontakt z osobami na www.ebay.pl (szukając w ofertach z całego świata
            znajdziesz 3 oferty na wyroby Remonda, ale nie to konkretnie czego
            potrzebujesz - może uda Ci się załatwić aby kupili dla Was co trzeba.
            pozdrawiam,
            Anka
    • kaskazuza Re: Smoczek firmy REMOND 10.02.06, 15:45
      Smoczki NUCa dla dzieci z rozszczepem podniebienia 3 lata temu kosztowały ok. 17
      złotych. To tak jakby Ci sie nie udało tamtego kupic. Sprawdzily sie swietnie...
    • tygrysek30 Re: Smoczek firmy REMOND 14.02.06, 15:02
      Mielismy ten sam klopot. Maly po urodzeniu zostal przyzwyczajony do tego smoczka ale one
      niestety szybko ulegaja zniszczeniu. Po 5 dniach trafil do CZD gdzie znowu byl karmiony tym
      smoczkiem. Wada tego smoczka polega na bardzo cienkiej gumie. Na dluzsza mete nie
      sprawdza sie. Nie dacie rady bez przerwy ze sprowadzaniem tych smoczkow a moj maz szukal
      tej firmy i tu w kraju nie ma przedstawiciela. Malutki mial tak mala paszcze, ze nic poza tym sie
      nie miescilo.
      Karmilismy go wiec tym co mielismy czasem strzykawka, potem o dziwo smok nuka wszedl
      jakos do buzi i maly byl tak spragniony jedzenia, ze jak mu tylko polecialo to juz dawal sobie
      rade. Polecam te smoczki . Na trasie terespolskiej jest hurtownia NUK. Tam kosztuja 15 zl
      sztuka. Polecam w miare szybkie przyzwyczajenie dziecka do tego bo potem moze byc klopot.
      Maly ma 14 mies i teraz uzywa 3 smoczkow jednoczesnie. Ma malo zabkow i jeszce
      podniebienie nie jest na tyle elastyczne zeby radzil sobie swietnie z lyzeczka. Picie dostaje
      smokiem, kaszki z drugiego bo musi byc otwor wiekszy a przeciery jeszcze z innego. Nie
      wyobrazam sobie zeby tak ciagle je sprowadzac i tyle placic, tymbardziej, ze guma szybko sie
      niszczy i wymiana wszystkich trzech nastepuje po miesiacu.

Bardzo wazne jest miejsce przekucia smoczka. W obu szpitalach pielegniarki nie umialy tego
      prawidlowo zrobic. Moze dlatego dziecko nie chce ssac. Jesli chcesz to moge przeslac rysunki.
      Pisz na adres renata@hot.pl
      • agunek1 A może kubeczek Medeli 14.02.06, 16:48
        A może spróbować specjalnym kubeczkiem Medeli ze specjalnym dziubkiem.
    • stelka0 Re: Smoczek firmy REMOND 26.02.06, 14:57
      Witam alternatywą może być smoczek firmy NUK. Wydaje mi się, że każda apteka
      sprowadzi go bez problemu. Kosztyje jakieś 25 zł. Mój synek nie chciał pić z
      takich smoczków, więc szukaliśmy i znaleźliśmy.... smoczek prosty Canpol Baby,
      potem wystarczyło dobrać odpowiednią szybkość przepływu i synek zaczął w końcu jeść!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka