Dodaj do ulubionych

bilans trzylatka

27.09.06, 14:38
jak to wygląda w IMiD?
Obserwuj wątek
    • agunek1 Re: bilans trzylatka 27.09.06, 18:21
      no właśnie. Dwoniłam (wg. rozpiski najpierw do ortodony) ale mi powiedziano, że
      jeszcze nie umawiają wizyt na przyszły rok.
      • martinimartini Re: bilans trzylatka 28.09.06, 07:50
        ale my to mamy za miesiąc...
    • mimarzena Re: bilans trzylatka 28.09.06, 09:44
      Podczas bilansu macie kontrolę u logopedy, foniatry, ortodonty i na końcu
      chirurga. A także nowe fotki.
      Bilans najlepiej umawiac w pon., kiedy sa wszyscy specjaliści.
      Pozdrawiam
      • marmax31 Re: bilans trzylatka 16.05.07, 14:52
        Odświeżam wątek
        Pytania do kogoś, kto już na takim bilansie był:
        1) Czy takie bilnase są również dla bąbli w innym wieku (1 rok, 2 latka...)
        2) Czy skierowanie wystarczy jedno, czy trzeba mieć do wszytskich specjalistów
        (ogopedy, foniatry, ortodonty, chirurga)
        3) Orientuje się ktoś czy w ogóle takie bilanse jeszcze są w IMIDzie
        organizaowane - wątek jest z zeszłego roku, a wiadomo jak NFZ postępuje
        obcinając wszelkie możliwe usługi....
        • agunek1 Re: bilans trzylatka 16.05.07, 18:29
          Odpowiadam:
          1. Pierwszy bilans jest robiony w wieku 3 lat.
          2. Skierowanie musi byćdo wszystkich specjalistów, ale wystarczy na jednym
          blankiecie.
          3. Bilanse są nadal wykonywane.
          • martinimartini Re: bilans trzylatka 17.05.07, 18:52
            o matko, nic już nie pamiętam z tego bilansu, ale to chyba pan mąż się udzielał
            wtedy...

ale raczej jak ktoś jest pod stałą opieką IMiD to nie potrzebuje skierowania.
            my na pewno nie mieliśmy.

no i dostaliśmy listę z wyrazami, i zanim młody skończy 4 lata mamy nagrać
            kamerą jak je wymawia, bo nie raczył współpracować (do pokoju foniatry to on ma
            mocno sprecyzowany stosunek).
            • kala57 Re: bilans trzylatka 17.05.07, 20:00
              Szymon kończy 3 lata we wrześniu, jak wcześnie trzeba się zapisać na bilans ?
              Jak myślicie, czy powinnam już zadzwonić ? Czy wystarczy powiedzieć, że chodzi
              o bilans 3-latka, czy muszę zapisywać się do wszystkich specjalistów oddzielnie?
    • mamapatryczka1 Re: bilans trzylatka 24.05.07, 13:04
      ja chcialam zapytac czy takie bilanse musza byc zrobione?nic o tym nigdy nie
      slyszalam...Pacio we wrzesniu konczy 3 latka!!czy to jest obowiazkowe???
      • mag55 Re: bilans trzylatka 05.06.07, 09:40
        Dzwoniłam wczoraj do IMiD-u i się dowiedziałam że trzeba mieć skierownie do
        wszystkich specjalistów (może być na jednym skierowaniu, tylko wymienione do
        jakich poradni) no i do każdego specjalisty należy się umawiać oddzielnie.

A i jeszcze - najważniejsze - do czasu zakończenia strajku lekarzy w IMiDz-ie
        nie zapisują na wizyty!

Pozdrawiam,
        Magda
        • kala57 Re: bilans trzylatka 09.06.07, 06:39
          co to znaczy, że do każdego specjalisty trzeba się umawiać oddzielnie ?
          dzwoniłam do imid, mamy termin na pażdziernik, czy muszę dzwonić teraz
          oddzielnie do logopedy, foniatry itd... ? pomóżcie proszę, bo już zgłupiałam...
          • mag55 Re: bilans trzylatka 09.06.07, 23:01
            Niestety tak - przynjamniej tak się dowiedziałam telefonicznie w poradni
            foniatrycznej i chirurgicznej. My niestety będziemy musieli jechać dwa razy,
            ponieważ dr Surowiec przyjmjue teraz w piątki, a foniatra niestety nie ma szans
            aby nas przyjął włśnie w piatek.
            Cóż zycie...

Pozdrawiam,

Magda
            • marmax31 Re: bilans trzylatka 12.06.07, 14:32
              No to Powiem tak - IMID to całkowita porażka dla osób spoza Warszawy!
              To ja mam na bilans trzylatka dwa razy po kilkaset kilometrów jeździć?? A może
              jeszcze niech każdy specjalista przyjmuje w innym dniu to i trzy razy trzeba
              będzie??
              Kompletny bezsens! Głupota albo złośliwość. A może celowe działanie, żeby "mniej
              osób marudziło" lekarzom??
              Czy to na prawdę takie trudne zmienić grafik, tak żeby jeden dzień w tygodniu
              byli wszyscy specjaliści?
              To już nie tylko chodzi o bilans. Każdy wyjazd kontrolny trzeba "załatwiać w
              innym dniu" A skąd ja mam na to brać wolne z pracy? Całego rocznego urlopu
              byłoby mało, jak bym chciał dopilnować dzieciątko...
              A jego męczenie tymi podróżami - jeszcze trochę i nie będzie chciał współpracować...
              • agunek1 Re: bilans trzylatka 12.06.07, 17:12
                Trochę mnie dziwi Twoja wypowiedź. Ja również dojeżdżam spory kawałek, ale
                zawsze portafię sobie zorganizować tak wizyty, że zajmuje mi to dokładnie 4-5
                godzin. Najpóźniej w południe mam załatwionych wszystkich specjalistów i
                spokojnie wyjeżdżam z Warszawy (w IMID jestem po 6.00 rano)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka