martinimartini 27.09.06, 14:38 jak to wygląda w IMiD? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agunek1 Re: bilans trzylatka 27.09.06, 18:21 no właśnie. Dwoniłam (wg. rozpiski najpierw do ortodony) ale mi powiedziano, że jeszcze nie umawiają wizyt na przyszły rok. Odpowiedz Link
mimarzena Re: bilans trzylatka 28.09.06, 09:44 Podczas bilansu macie kontrolę u logopedy, foniatry, ortodonty i na końcu chirurga. A także nowe fotki. Bilans najlepiej umawiac w pon., kiedy sa wszyscy specjaliści. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marmax31 Re: bilans trzylatka 16.05.07, 14:52 Odświeżam wątek Pytania do kogoś, kto już na takim bilansie był: 1) Czy takie bilnase są również dla bąbli w innym wieku (1 rok, 2 latka...) 2) Czy skierowanie wystarczy jedno, czy trzeba mieć do wszytskich specjalistów (ogopedy, foniatry, ortodonty, chirurga) 3) Orientuje się ktoś czy w ogóle takie bilanse jeszcze są w IMIDzie organizaowane - wątek jest z zeszłego roku, a wiadomo jak NFZ postępuje obcinając wszelkie możliwe usługi.... Odpowiedz Link
agunek1 Re: bilans trzylatka 16.05.07, 18:29 Odpowiadam: 1. Pierwszy bilans jest robiony w wieku 3 lat. 2. Skierowanie musi byćdo wszystkich specjalistów, ale wystarczy na jednym blankiecie. 3. Bilanse są nadal wykonywane. Odpowiedz Link
martinimartini Re: bilans trzylatka 17.05.07, 18:52 o matko, nic już nie pamiętam z tego bilansu, ale to chyba pan mąż się udzielał wtedy... ale raczej jak ktoś jest pod stałą opieką IMiD to nie potrzebuje skierowania. my na pewno nie mieliśmy. no i dostaliśmy listę z wyrazami, i zanim młody skończy 4 lata mamy nagrać kamerą jak je wymawia, bo nie raczył współpracować (do pokoju foniatry to on ma mocno sprecyzowany stosunek). Odpowiedz Link
kala57 Re: bilans trzylatka 17.05.07, 20:00 Szymon kończy 3 lata we wrześniu, jak wcześnie trzeba się zapisać na bilans ? Jak myślicie, czy powinnam już zadzwonić ? Czy wystarczy powiedzieć, że chodzi o bilans 3-latka, czy muszę zapisywać się do wszystkich specjalistów oddzielnie? Odpowiedz Link
mamapatryczka1 Re: bilans trzylatka 24.05.07, 13:04 ja chcialam zapytac czy takie bilanse musza byc zrobione?nic o tym nigdy nie slyszalam...Pacio we wrzesniu konczy 3 latka!!czy to jest obowiazkowe??? Odpowiedz Link
mag55 Re: bilans trzylatka 05.06.07, 09:40 Dzwoniłam wczoraj do IMiD-u i się dowiedziałam że trzeba mieć skierownie do wszystkich specjalistów (może być na jednym skierowaniu, tylko wymienione do jakich poradni) no i do każdego specjalisty należy się umawiać oddzielnie. A i jeszcze - najważniejsze - do czasu zakończenia strajku lekarzy w IMiDz-ie nie zapisują na wizyty! Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
kala57 Re: bilans trzylatka 09.06.07, 06:39 co to znaczy, że do każdego specjalisty trzeba się umawiać oddzielnie ? dzwoniłam do imid, mamy termin na pażdziernik, czy muszę dzwonić teraz oddzielnie do logopedy, foniatry itd... ? pomóżcie proszę, bo już zgłupiałam... Odpowiedz Link
mag55 Re: bilans trzylatka 09.06.07, 23:01 Niestety tak - przynjamniej tak się dowiedziałam telefonicznie w poradni foniatrycznej i chirurgicznej. My niestety będziemy musieli jechać dwa razy, ponieważ dr Surowiec przyjmjue teraz w piątki, a foniatra niestety nie ma szans aby nas przyjął włśnie w piatek. Cóż zycie... Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
marmax31 Re: bilans trzylatka 12.06.07, 14:32 No to Powiem tak - IMID to całkowita porażka dla osób spoza Warszawy! To ja mam na bilans trzylatka dwa razy po kilkaset kilometrów jeździć?? A może jeszcze niech każdy specjalista przyjmuje w innym dniu to i trzy razy trzeba będzie?? Kompletny bezsens! Głupota albo złośliwość. A może celowe działanie, żeby "mniej osób marudziło" lekarzom?? Czy to na prawdę takie trudne zmienić grafik, tak żeby jeden dzień w tygodniu byli wszyscy specjaliści? To już nie tylko chodzi o bilans. Każdy wyjazd kontrolny trzeba "załatwiać w innym dniu" A skąd ja mam na to brać wolne z pracy? Całego rocznego urlopu byłoby mało, jak bym chciał dopilnować dzieciątko... A jego męczenie tymi podróżami - jeszcze trochę i nie będzie chciał współpracować... Odpowiedz Link
agunek1 Re: bilans trzylatka 12.06.07, 17:12 Trochę mnie dziwi Twoja wypowiedź. Ja również dojeżdżam spory kawałek, ale zawsze portafię sobie zorganizować tak wizyty, że zajmuje mi to dokładnie 4-5 godzin. Najpóźniej w południe mam załatwionych wszystkich specjalistów i spokojnie wyjeżdżam z Warszawy (w IMID jestem po 6.00 rano) Odpowiedz Link