mama_kubka 01.02.07, 19:19 Iwonko, napisz co z Waszym czworonożnym Przyjacielem, mamy nadzieję, że już lepiej :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
u.too Re: do u.too 02.02.07, 13:12 na szczęście 3 dnia lekarz postawił dobrą diagnozę i psiura dostała właściwe lekarstwo, miał piroplazmozę, były już początki zmian neurologicznych, ale na razie po kroplówkach i lekach choroba zatrzymała się, jeszce z miesiąc będzie pod specjalnym nadzorem, a wszystko przez ukąszenie kleszcza, który przenosi larwy atakujące krwinki czerwone psów w pl nie ma na to szczepionki, podobno jest we francji Odpowiedz Link
annya11 Re: do u.too 02.02.07, 22:46 Iwonko, kolejny wspólny temat na pogaduchy - psy!!! Także mam psa z grupy retrieverów - nova scotia duck tolling retriever (Ozzy) i jamola szorstkowłosego miniaturowego (Toudy). Rzeczywiście są problemy ze szczepionką. Wygłaszcz psinkę za uszkiem. Postaram się dowiedzieć, czy wśród moich znajomych hodowców ktoś nie sprowadza szczepionki dla swoich psów. Podejrzewam, że ze względu na to, że choroba występuje dość rzadko, nikt raczej się w to nie "bawi". Pozdrawiam - Ania psiara wraz z obciążoną genetycznie - kynologicznie Ninką, która o mały włos nie urodziła się na wystawie psów :) Odpowiedz Link
mamaadasia5 Re: do u.too 03.02.07, 12:54 A maila dziewczyny to wy nie macie na te psie pogaduchy. To chyba nie to forum;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
marjasmj Re: do mamaadasia5 03.02.07, 19:45 [Mamo-adasia5] = mie przesadzaj, to są NAJBARDZIEJ profesjonalne konsultantki na tym forum. Sprawdź sobie w wyszukiwarce ich statystykę - ilu rodzicom pomogły. Jestem jednym z nich i tą drogą dziękuję u.too i annya11 - należą im się słowa uznania. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim, którzy wypowiedzieli się na foum w mojej i Filipa sprawie. mamaadasia5 napisała: > A maila dziewczyny to wy nie macie na te psie pogaduchy. To chyba nie to forum; > ) > Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamaadasia5 Re: do marjasmj 03.02.07, 21:51 No cóż nie chcę nikomu ujmować zasług na forum i nie to było moją intencją. Cóż kompletnie nie rozumiem z kolei twoich intencji. Czy sugerujesz, że osoby które udzielają śię na forum i służą pomocą innym (ja też staram się to robić)powinny swobodnie prowadzić prywatne rozmowy na forum. wydaje mi się, że fora tematyczne powinny jednak skupiać się na konkretnych tematach. oczywiście często zdarza się że ludzie zawiązują przyjażnie i interesuja się swoim prywatnym życiem, mi tez sie to zdarza, ale to wcale nie oznacze że muszę poruszać swoje prywatne sprawy na forum. Wydaje mi się, że to nie jest problem żeby użyć do tego maila czy gg (sama to robię, bo nie chcę zawracać setkom ludzi głowy). Moi drodzy, nie wiem co by było, gdyby każdy znas zaczął nagle pisać o swoich psach, rybkach, chomikach, niepomalowanych ścianach, wrednych szefach czy szefowych, mężach etc. No ludzie nie stawiajcie mnie pod pręgieżem dlatego że zwróciłam uwagę komuś, byćmoże ważnemu dla was. Wydaje mi się, że było to słuszne. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość. Pomagajmy sobie na forum w tej jednej konkretnej sprawie - naszych dzieci, bo po to jest to forum, a prywatne rozmowy prowadzmy innymi drogami. Z całym szacunkiem do wszystkich użytkowników Mamaadasia Odpowiedz Link
marjasmj Re: do marjasmj 03.02.07, 22:13 Moja droga! Nie chcę mi się sprawdzać Twoich wypowiedzi w wyszukiwarce. Ja doszedłem do wniosku, że zanim coś odpowiem sprawdzę autora. Ty chyba nigdy tego nie zrobiłaś. Gdybyś zrobiła zrozumiałabyś, że akurat ja jestem i byłem przeciwny "bicia piany" na forum. Wiele razy proponowałem przejście na adresy prywatnej poczty aby nie zawracać głowy pierd....- ale przerywniki też są dopuszczalne - należy się chwila odprężenia. W końcu tematy się wyczeroują, a wdzięczność za pomoc pozostaje. Ktoś kto wchodzi na forum ma szansę szybciej zlokalizować "bratnią duszę". Napisz do mnie na adres < marjasmj@op.pl > i pogadaj ze mną. Pozdrawiam Cię; Marek. Odpowiedz Link
mama_kubka Re: do u.too 03.02.07, 20:20 Droga mamaadasia5, takie to forum strasznie zimne ostatnio, a jak przeglądałam archiwum to powiało ciepłem i optymizmem. Ja myślę, że to dlatego, że starsze dzieciaczki są bardziej absorbujące i nie ma czasu na "peplanie". Ale jak maluszek jeszcze przed pierwszą operacją to nieraz mamy takie momenty paniki, że nie trzeba nam tylko wiedzy (chociaż ona jest bezcenna), ale też otuchy, że psina, na przykład czuje się lepiej. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :-) - Kasia. Odpowiedz Link
annya11 Uważam, że 04.02.07, 09:14 rozszczep u dziecka dla nikogo nie był miłą wiadomością. Tyle borykamy się z trudnościami, piszemy o badaniach, lekarzach, metodach. Pomagamy sobie wzajemnie - nawet nie zdajeie sobie jak bardzo jestem Wam wdzięczna!!! Życie to jednak coś więcej. Z mężem nie dopuściliśmy do sytuacji, aby temat rozszczepu Ninki stał się dominującym tematem (chociaż bylismy już bardzo blisko tego). Nadal czynnie zajmuję się działalnością z Związku Kynologicznym. Może pisząc o tym będą komuś mogła pomóc? Tak jak już napisano wcześniej, każdemu potrzebny jest przerywnik, odrobina normalności, codziennośći. Jest to forum o tematyce znanej każdemu. Nie uważam jednak, że coś niestosownego w tym, że pojawiają się czasami także inne wątki. Zresztą - gdzie jest napisane, że każdy musi wszystko czytać??? Pozdrawiam przeserdecznie i polecam się w dziedzinie kynologii - Ania Odpowiedz Link
marjasmj Re: do mamaadasia5 05.02.07, 06:11 Gosiu, lektura postów Twojego autorstwa jest fascynująca. Skąd u ciebie tyle "życzliwości". Może to nerwy i trzeba wziąć coś na uspokojenie. Nie powiększaj już swojego dorobku. Odpowiedz Link
ankalenka Re: do mamaadasia5 05.02.07, 09:14 DAJCIE SPOKÓJ. Mamy co rok-półtora na forum awantury, czyżby początek kolejnej? p.s. Tą wspaniałą wypowiedzią "nabiłam" 539 post w moim dorobku. Odpowiedz Link
mamaadasia5 Re:do marjasmj 05.02.07, 10:49 Witam Marku to, co zaczynasz robić jest po prostu przykre. Chciałeś przejśc na maila zrobiłam to, ale widzę że ty swoje żale chcesz na forum koić. Po pierwsze obrażasz mnie tym, co piszesz o moich postach i wydaje mi się że chyba ich wogóle nie czytałeś, bo w żadnym z nich nie znajdziesz ani nieżczliwości, ani złej woli, ani przemęczenia, o którym wspominasz. Raz jeden zwróciłam tutaj komuś uwagę i nadal uważam, że słusznie. Po drugie wydaje mi się że mimo swych doświadcześ jesteś niedojrzałym człowiekiem, rościsz sobie prawo do tego by mówić kto ma korzystać z forum, a kto nie???? Po trzecie próbujesz sie mścić za to że w mailu zwróciłam ci uwagę na arogancję i brak kultury twoich wypowiedzi do mnie. Ja cię nie obrażam, więc i ty tego nie rób i daj już człowieku spokój, a jak masz ochotę sie na kims powyżywać to masz mojego maila, pisz co chcesz, wyładuj się, ale nie pokazuj sie ze złej strony na forum, bo wielu ludzi ma o tobie dobre zdanie. Wracając do tych przerywników, to na forum są potrzebne ludziom konkrety, a nie przerywniki. Przerywnik to życie toczące sie wokół nas rozmowa z żoną, męzem, znajomymi. Wydaje mi się że niektórzy ze "starej kadry forum" próbują rościc sobie prawo do jakichś przywilejów. Tu nikt nie jest ważniejszy, czy mniej ważny, wszyscy mamy te same problemy. A ty Marku odpocznij troche od tego forum, to pozwoli ci spojrzec na pewne sprawy z dystansu. I nie drąż już, ja napisałam swoją opinię w wiadomej sprawie i skończyłam. Ty tez już skończ. Ankalenka dobrze radzi. Odpuść, jak nie możesz pisz na maila. Z szacunkiem do wystkich forumowiczów Mama Adasia Odpowiedz Link
mamaadasia5 Re:do Magdy 10.02.07, 17:16 Dzięki ci Madziu za wsparcie:)))))reszta na mailu pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
u.too Re: do u.too 09.02.07, 15:43 Annya, nawet nie wiesz jak bardzo się może przydać Twoja znajomość tematu, ale o tym napiszę jak porozmawiam z Dorotą, odezwę się jak wrócimy do Poznania, muszę się pochwalić,że mam za sobą jeszcze jeden zabieg w imid, tym razem synka i wszystko poszło znakomicie, ale tego właściwie byłam pewna bo zajęła się nami Pani Profesor razem z dr Surowcem insynuacje ignoruję z premedytacją i serdecznie pozdrawiam wszystkich PRZYJACIÓŁ, nawet niekonkretnych ;) Odpowiedz Link