Dodaj do ulubionych

Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu.

15.07.04, 22:21
Co byscie polecili na wakacyjny wyjazd. Ja uwielbiam siedziec nad jakąs
rzeczką, strumykiem i ....... w reklamoweczce na sznureczku chlodzic sobie
piwko. Moge tak godzinami siedziec.
Obserwuj wątek
    • arwen.a Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:18
      ubott.1 napisał:

....... w reklamoweczce na sznureczku chlodzic sobie
      > piwko.

A to dopiero patent smile)) NAd Tanwią w rezerwacie?
      • misia.m Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:22
        Piwosze....., zlituj się, mi się od razu pseudo turyści przypominaja nad wodami
        Polski w każdym jej rejonie, no i ta torebka.....
        Nie pasuje mi to do Roztocza.
      • ubott.1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:23
        Raz tylko reklamowka była za słaba i przy kolejnym zarzuceniu tym razem do
        stawu w Krynicach, dno pękło i piwko popłyneło sobie dalej. Za głęboko było by
        je odzyskać. Wiec co zrobiłem ? Napisałem kartkęże tam w szuwarach pływa sobie
        puszka piwa, wbiłem patyk i przyczepiłem kartkę. Może jakis rybak znalazł to
        piwko. Chyba musiało być dobrze schłodone.
        • misia.m Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:24
          A o żabach zapomniałeś,.....może one wypiły?
          • misia.m Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:27
            Na poważnie.Szum strumienia , zawsze mi się marzy żeby mieć pokój z oknem
            wychodzącym na taki strumień , albo najlepiej na wodospad.
            Ale to marzenie, nie ma pokoi w rezerwatach w takiej bliskości naturalnych
            cudów.
            • ubott.1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:30
              Kiedyś na koloniach w Bzowcu wybudowaliśmy w rzece tamę i mieliśmy swoj
              wodospad.
            • czuk1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 16.07.04, 10:52
              misia.m napisała:

> Na poważnie.Szum strumienia , zawsze mi się marzy żeby mieć pokój z oknem
              > wychodzącym na taki strumień , albo najlepiej na wodospad.
              > Ale to marzenie, nie ma pokoi w rezerwatach w takiej bliskości naturalnych
              > cudów.

Misiu. No jakżesz nie ma. Cały Susiec (koło Szumów ) to ośrodki
              wypoczynkowe i kwatery, nad samymi Szumami w Rebizantach sa też gospodarstwa z
              kwaterami i pola namiotowe, straż pożarna ma tam dworek (w meandrach rzeki,
              jak by na wyspie) też jako miejsce noclegowe. Jadąc od Suśca nad Szumy zaraz
              za mostkiem skęcasz w prawo i tam jest kilkanaście nad Tanwią polożonych domów
              całorocznych też znajdziesz kwatery. Jadąc w kierunku Rudy od tego mostku (na 1
              km) jest punkt widokowy na Roztocze i (niezmierzoną, po horyzont) Puszczę
              Solską, zjeżdżasz do Huty Różanieckiej masz Puszczę, w której (w okolicach
              starego kamieniołomu) możesz przy sprzyjających warunkach (ciepły i deszczowy
              pocżatek września) znależć i 200 zdowych duzych R y d z ó w. Taki to jest
              teren. Misiu co z tego,że Ci to opisujemy kiedy Ty i tak tu nie bywasz w
              br . Czy mam rację ? Jak tam rodzice ? Wypoczęli na Roztoczu? MM
              • misia.m Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 16.07.04, 18:09
                Jestem bardzo wybredna, no i nie marzy mi się szum w odległości 30 m od domku
                tylko......tuż za oknem.
                Czuku, tak się pokracznie i dziwacznie składa,że w tym roku byłam u Was juz
                dwukrotnie(!!!), co prawda na bardzo krótko , ale zawsze zdążylismy się wybrać
                na wyprawy .Co prawda krótkie w porównaniu z wyprawami z zeszłego roku , ale
                za to uroczymi i na rózne sposoby( rowerem, pieszo, samochodem)
                Nie ma rejonu w Polsce w którym ostatnio bywałam tak często, no może poza
                okolicami Spały, bo blisko mam, ale Roztocze bije ostatnio na głowę pozostałe.
                A rodzice , bardzo zadowoleni, nazwiedzali sie "po uszy" , z nami i bez nassmile
                Już się deklaruja ,ze kiedyś powrócą do kwatery w Borowinie.
                Pozdrawiam Wszystkich.
          • arwen.a Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:28
            Ja narazie w górskich strumyczkach robiłam blokadę z kamieni zeby puszka nie
            popłynęła. Ale ta torebeczka... smile))
            • misia.m Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:44
              Co do wodospadów to kiedys zabrałam dziadkowi szlauf i wetknęłam w płot ,
              dookoła poznosiłam różne kamyczki i kamienie, co tylko dałam radę.
              Tylko jak juz skończyłam swoje dzieło i odkręciłam wodę to wodospad wspiął się
              w niebo.Tylko kaczki na podwórku miały z tego radochę , bo zrobiłam
              giigantyczny prysznic, a wodospad, wodospadu nie przypominał.
              Mnie się zdrowo oberwało , bo przy okazji ochlapałam sąsiadkę zza płota i
              wogóle dziadek był wściekły , bo musiał pousuwac te kamienie sam ( znosiłam je
              ze dwie godziny)
              • ubott.1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:50
                Pracowita jak mróweczka, dwie godziny mosić ho ho.
                • misia.m Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 15.07.04, 23:55
                  No bo się dziecku zachciało wodospadu u dziadków.
                  • ubott.1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 22.07.04, 22:37
                    A z drugiej strony to fajna rzecz taki wlasny wodospad, mozna by mala
                    elektrownie załozyć potem.
    • benia30 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 23.07.04, 23:52
      ubott.1 napisał:

> Ja uwielbiam siedziec nad jakąs
      > rzeczką, strumykiem i .......

Ja też uwielbiam... Dawno, dawno temu letnim miejscem schadzek całej młodzieży
      ze wsi była łączka nad rzeką. Przesiadywaliśmy tam całe dnie, były kąpiele w
      zimnej wodzie, skoki z trampoliny, śmiechy, piski i poważne dyskusje...
      Przechadzając się ostatnio brzegiem rzeki i wracając do wspomnień z młodych lat
      nie spotkałam ani jednego kąpiącego się człowieka, chociaż pogoda do tego
      skłaniała.
      Ach, ta dzisiejsza młodzież, nic tylko przed telewizorem, komputerem wysiaduje,
      zamiast z kolegami nad rzekę iść smile))
      Pozdrawiam
      benia
      • ubott.1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 16.08.04, 18:24
        A czy gdzies w tych strumykach zyją jeszcze raki ? Widział je ktoś ?
        • czuk1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 07.03.05, 13:13
          To jest temat r z e k a .....szkoda, że wygasł. m
          • benia30 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 07.03.05, 16:22
            czuk1 napisał:

> To jest temat r z e k a .....szkoda, że wygasł. m

Wysechł???
            • czuk1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 07.03.05, 17:38
              Temat wysechl, wygasł ale mam nadzieje odżyje wiosną. m
              • benia30 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 07.03.05, 19:27
                omarznie i spłynie wraz ze śniegiem...
                • bacia40 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 06.06.05, 21:16
                  i co z tymi strumykami???mamy już końcówkę wiosny...czekamy na cd.
                  • bacia40 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 06.06.05, 21:31
                    Woda na Roztoczu to rzeczywiście coś niebywałego, przede wszystkim ze względu na
                    swoją wszędobylskość. Na razie przyglądałam się przede wszystkim wodom stojącym.
                    W wakacje na pewno zaprzyjaźnię się z Waszymi rzekami, strumykami i
                    potokami.(Będę mieszkała na działce z 7-ma źródełkami! No i bardzo chciałabym
                    dotrzec do sladów bobrów, które wg. Perły "sa wszędzie".
                    • users1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 07.06.05, 06:07
                      Tu znajdziesz jeden ze "strumyków". A bobry są rzeczywiście wszędobylskie, mam
                      nawet "swoje" pisałem o tym nie raz na tym forum
                      W.2
                      • czuk1 Re: Rzeki, strumyki, potoki na Roztoczu. 07.06.05, 07:58
                        Ladne mi strumyczki . Usersie? To rwące rzeki.
                        pzdr mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka