czuk1 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 28.07.06, 23:34 Oceny mogą dać turyści. Duża liczba tych ocen mogłaby pozwolić na opracowanie Rankingu Kwater Forum ROZTOCZE. Wiem , że to nie jest mozliwe. Mało jest bowiem forumowiczów którzy znają wszystkie kwatery. Do takich znawców można by zaliczyć może jedynie pracowników Sanepidu z 5-6 powiatów, strażaków, wójtów,.... Jednak może jakieś,wycinkowe opinie zostaną przez nas wydane. Mogą przydać się potem do radzenia forumowiczom chcącym odpoczywać na Roztoczu. Dołączę sie do grona dyskutantów - kwaterach. Tak złozyło sie, że w br. widziałem ( przyjrzałem się bliżej) ponad 40-tu kwaterom, niestety tylko w gminach Adamów, Zwierzyniec i Krasnobród. Obrazu pełnego o Roztoczu nie mam. Powiem ogólnie. Mamy bazę turystyczno-wypoczynkową znacznie lepszą niż standardowa. Konkurencja między kwaterodawcami poprawia ich jakość. czuk Odpowiedz Link
zdjeciarozne Re: Ranking kwater na Roztoczu. 31.07.06, 12:23 nie wiem czy da sie taki obiektywny ranking zrobic, turysci raczej nie maja takiego dobrego rozeznania czy porownania do innych kwater. moze jakims wyjsciem sa opinie na forum, np. bylem tu i tam, warunki takie a takie, itd.. za kompletnie spaczony uwazam opracowania rankingu przez wojtow, burmistrzow itd... poprostu kluczowe miejsca zajmowali by kolesie burmistrza, po znajomosci. w kazdym razie teraz faktem jest, ze np. zwierzynieckie stowarzyszenie kwaterodawca poleca kwatery znajomych np. pracownikow gminy czy burmistrza, kiedy naprzyklad nie ma duzego najazdu turystow np. poczatek czerwca, kwatery sa polecane po znajomosci !!! wiec drodzy turysci, miejcie to pod uwage, ze jesli tam zadzwonicie to jest duza szansa ze zamieszkacie u jakiegos cwaniaczka co mu po znajomosci ktos zalatwil w niekoniecznie najlepszych warunkach czy lokalizacji. dlatego polecam internet. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 31.07.06, 15:40 Może w Zwierzyńcu akurat tak nie jest. Członkowie Stowarzyszenia są wszyscy jednakowo promowani w folderku i na targach. Dostęp (infomacja o kwaterach) jest jednakowy. Rozmawiałem z Prezesem Zwierzynieckiego Stowarzyszenia; twierdzi, że zgłoszenia do Stowarzyszenia o wynalezienie kwater są równomiernie dzielone. Pomoc szczególną (polegającą na częśtszym oferowaniu) otrzymują kwaterodawcy z poza Zwierzyńca - Soch , Obroczy,.... Choć może coś takiego ..... jak opisujesz .... zdarzyć się, rownież. m Odpowiedz Link
zdjeciarozne Re: Ranking kwater na Roztoczu. 31.07.06, 16:45 witam, obys mial racje. masz niewatpliwie racje ze kwaterodawcy sa jednakowo promowani na targach, folderach itd.. nie wiem kto jest prezesem, co mowi, wiem na pewno ze na pewno nie powie nic zlego na stowarzyszenie. niestety w praktyce wyglada to nieco inaczej : dzwoni sobie jakis turysta np. na poczatku czerwca, i pyta sie o kwatere. i dostaja ja. u kogo ? ano u znajomych. takie faworyzowanie znajomych zarzadzajacych stowarzyszeniem. powiesz, ze to nie prawda, prezes mowil inaczej, itd.. lecz niestety takie myslenie jest zwykla naiwnascia. ot przyklad (smutny) malej lokalnej zaleznosci miedzy nami kolegami... drodzy turysci szukajacy kwater : prosze korzystajcie w miare mozliwosci z internetu, wtedy szanse sa wyrownane dla kwaterodawcow. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 31.07.06, 21:07 Do końcowej fazy Twojej(zdjeciarózne) wypowiedzi. W tymże Zwierzyńcu na wielu stronach internetowych promują się członkowie Stowarzyszenia. Prezesem jest Pani B. (zapomniałem nazwisko) prowadzaca kwatery w Obroczy. m Odpowiedz Link
kreska72921 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 31.07.06, 19:49 Jeżeli domki kempingowe mieszczą się w pojęciu "kwatera" to ja się wypowiem jako "użytkownik" takowych. Zupełnie w "ciemno" zarezerwowałam domek w OW Roztoczanka w Suścu i szczerze będę polecać.Co prawda mieszkałam w nowych domkach( bo są również trochę starsze wiekiem) ale zachwyciły mnie swoim wyposażeniem i funkcjonalnością.W domku 2 sypialnie, salonik, łazienka i aneks kuchenny z niezbędnym wyposażeniem ( mały minus-brak lodówki) Wszystko nowe, czyste i pachnące drewnem. Do tego plac zabaw dla dzieci i miejsce na ognisko. I jeszcze obsługa ośrodka-ludzie, którzy rozmawiają z nami (dzięki czemu czujemy się akceptowani, zauważeni ) pomagają wybrać trasy rowerowe i radzą co zobaczyć.Byłam naprawdę zachwycona. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 31.07.06, 21:11 Zapamiętajmy.... OW Roztoczanka w Suścu . Już namierzamy ten OW Roztoczanka jako dobry. Musimy sobie wierzyć. www.roztoczanka.com.pl/ czuk Odpowiedz Link
misia.m Re: Ranking kwater na Roztoczu. 01.08.06, 22:58 Wtrącę swoje 3 grosze co do informacji w Zwierzyńcu. Podczas mojego tegorocznego pobytu byłam świadkiem pewnej sytuacji. Turystka zarezerwowała pokój w Borowinie.Dzień przed ustalonym przyjazdem gospodarze otrzymują informację,że turystka rezygnuje z rezerwacji. Natomiast w dniu ,którym miała sie pojawić,(ale już rezerwacja jest odwołana),gospodarze odbierają telefon od owej turystki,że jest w Zwierzyńcu i bardzo przeprasza, ale jednak chciałaby nocować w Borowinie. Istny kociokwik. Jak się później okazało; Pani owa konsultowała się z informacją w Zwierzyńcu po dokonaniu rezerwacji w Borowinie. Postanowiła odwołać rez. bo polecono jej kwaterę w Zwierzyńcu, chyba u pana Prezesa.( tak twierdziła, ale adresu nie pamiętam,była krótka i luźna rozmowa) Natomiast ,gdy owa turystka dotarła do wskazanej kwatery w Zwierzyńcu, była..... delikatnie mówiąc,mocno rozczarowana,wycofała się z miejsca i złapała za telefon ,by zapytać czy gospodarze w Borowinie ja jeszcze przyjmą. Ja byłam mocno zniesmaczona jej postępowaniem,ale gdy pojawiła się na kwaterze B. wystarczyła mi jej mina, gdy gospodyni pokazała pokój dla niej przeznaczony. Odpowiedz Link
koziorozka camping w Suścu 02.08.06, 09:56 a ja przyznaję gwiazdkę właścicielowi campingu w Suścu. Oto co moja znajoma wyczytała na blogu pewnej kobitki: "Zadzwoniłam dziś do właściciela campingu w Suścu i zapytałam czy możemy przyjechać, a płatność uregulować zimą. No i bez problemu się zgodził. Tak więc 11 wyjeżdżamy i wrócimy 18 sierpnia" Super. Zakładam, że kobitka już tam kiedys była i właściciel ją zna, ale to nie umniejsza mojej gwiazdki Odpowiedz Link
czuk1 Re: camping w Suścu 03.08.06, 23:18 Pierwsze gwiazdki: * Camping w Suścu to napewno taki adres: www.eholiday.pl/noclegi-susiec-kemping.html - 16 ------------------------------------------------------------------ tu poszukają nam także kwater: www.hholiday.net - Roztocze,wypoczynek,turystyka Odpowiedz Link
czuk1 Za Misię. 03.08.06, 23:25 Napewno gwiazdkę od dawna ma gospodarstwo agroturystyczne pp. Gorgolów w Borowinie k/Józefowa Odpowiedz Link
czuk1 Przypomnienie...z forum 03.08.06, 23:32 Gospodarstwo agroturystyczne Walerii i Jana Kowalczuków - Trzepieciny' Kropka od turystów opisujących kwaterę na naszym forum. czuk Odpowiedz Link
czuk1 Re: Przypomnienie...z forum 05.08.06, 10:17 Dzieci bawiły sie moim włączonym komputerem. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Przypomnienie...z forum 05.08.06, 10:21 A swoja drogą. Przyjazny (jeszcze w budowie) portal dla poszukiwaczy kwater w Krasnobrodzie i okolicy mozna znaleźć w przeglądarce Mozilla Firefox , pod adresem; www.hholiday.net - Roztocze,wypoczynek,turystyka Odpowiedz Link
kicia72 Re: camping w Suścu 09.04.07, 16:14 Polecam camping w Suścu! Przemili gospodarze,ceny bardzo przystępne a okolice przepiękne. Dla rowerzystów raj. Odpowiedz Link
czuk1 Re: camping w Suścu 09.04.07, 17:05 Tak. Właśnie. temat campingów jakoś jest tu mało poruszany, podczas gdy Roztocze stało sie i jest bardzo atrakcyjne dla turystów pieszych i rowerowych. W sezonie spotykamy setki wędrujących grup, par i pojedynczych osób. I campingi, pola namiotowe (świetne są też w Krasnobrodzie, Zwierzyńcu) oraz sieć kwater w szkołach roztoczańskich uzupełnia doskonale siec noclegową w domach (domkach). Idzie ku nam kolejny sezon turystyczny , oj będzie się działo. Sam już wyszykowałem 2 rowery. Odpowiedz Link
ankacyganka3 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 02.03.07, 10:49 Hej ludki Majowy weekend 2007 zamierzam spędzić z dużą grupą znajomych (około 30 osób) na roztoczu, planujemy zarezerwować domki w Ośrodku Turystycznym "ECHO" w Zwierzyńcu. Czy ktoś podzieli sie swą opinią na temat tego miejsca? Czy są tam dobre warunki dla pobytu z małymi dziećmi (plac zabaw, warunki sanitarne)? Czy to dobre miesce jak baza wypadowa do zwiedzania Krasnobrodu? Zamościa? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 03.03.07, 14:09 Wg mnie -BARDZO DOBRE warunki pobytu zagwarantują - ośrodki: "Natura" i "Marta" w Krasnobrodzie. DOBRE warunki zapewnią OW "Roztoczanka" w Suścu, "Jolanta" w Krasnobrodzie. Zarówno świetne jak i dobre warunki zapewnią też OCZYWIŚĆI ośrodki w Horyńcu i Zwierzyńcu.Informacji gdzie było by najlepiej udzielą: - dla Horyńca - nasi forumowicze + kierownictwo tamtejszego Stowarzyszenia Kwaterodawców - dla Zwierzyńca - Marek Marcola dyrektor Zwierzynieckiego Domu Kultury i Pani Prezes Stowarzyszenia Kwaterodawców w Zwierzyńcu p. Bizior. Adresy wszystkich wymienionych i numery telefonów są bardzo łatwo dostepne w przegladarce. Wystarczy wpisać nazwy bądź nazwiska. Moja wypowiedź ... nie jest spamem. Proszę ją traktować jako jedną z opinii. Pozdrawiam serdecznie.... gratuluje dobrego wyboru (Roztocza ) na wypoczynek majowy, też myslenia wyprzedzajacxego (bo za tydzień-dwa ośrodki mogą być zarezerwowane)... zyczę świetnego wypoczynku. Za piekna pogodę trzymam kciuki. z pozdrowieniem mariusz Czuk ......... założyciel tego forum PS. Proszę rzucic okiem na Roztocze w fotografii. Potwierdzi to trafność wyboru Roztocza na wypoczynek. Adres: fotoforum.gazeta.pl/71,1,795.html?f=795 Odpowiedz Link
ankacyganka3 Re: Ranking kwater na Roztoczu. 12.03.07, 21:39 Śliiicznie dziękuję za odpowiedź Na Roztoczu spędziłam kilka lat temu zaledwie 2 dni - zdążyłam wówczas zobaczyć tylko Krasnobród, Kapliczkę na wodzie, i tą od Św. Rocha teraz mam nadzieję, że dłuższy pobyt pozwoli na spokojne piesze wędrówki No i jak pogoda zaklepana... czegóż chcieć więcej pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link
leszeks Re: Ranking kwater na Roztoczu. 12.03.07, 21:57 Zarówno Krasnobród i Zwierzyniec są świetnymi miejscami na odpoczynek. Przejrzyj nasze forum a znajdziesz dużo na temat obu miejscowości. A w razie wątpliwości pytaj śmiało. Chętnie podpowiemy. Pozdrawiam, Leszek. Odpowiedz Link