Gość: Hayt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:08 Chcialem zaczac watek o ksiazkach Janusza Zajdla poniewaz nie widzialem tu takowego:).Moja ulubiona ksiazka jest "Paradyzja".Bardzo podobal mi sie rowniez "Limes inferior". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrb4 Re: ZAJDEL-NAJLEPSZE KSIAZKI 24.02.05, 19:26 Bez wątpienia "Cylinder van Troffa". Niesamowita wizja upadku cywilizacji. Ośmieliłbym się powiedzieć, że jedna z najbardziej udanych w literaturze światowej. W moim prywatnym rankingu należy do pierwszej piątki najlepszych polskich utworów SF. A następne miejsca - spośród samych utworów Zajdla - faktycznie należą się "Limes inferior" i "Paradyzji". Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: ZAJDEL-NAJLEPSZE KSIAZKI 24.02.05, 20:08 Zajdel, najlepsze ksiazki... Eeee... wszystkie? Takze zbiory opowiadan. No moze z wyjatkiem tych mlodziezowych - "Lalande" i "Prawo do powrotu". Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: ZAJDEL-NAJLEPSZE KSIAZKI 24.02.05, 20:59 Z większych całości - 'Cała prawda o planecie KSI' sliczne studium alienacji i uwięzienia, podobałoby mi sie też 'wyjście z Cienia' gdyby nie sprawiało wrażenia napisanegpo przez 15 latka - bo sam pomysł bardzo ładny. Zdecydowanie jednak pan Z lepiej sobie radził z opowiadaniami, ale i tak, ze względu na stricte polityczną wymowe wiekszości, staje sie powoli autorem martwym... Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś