Gość: dorotka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.07.02, 12:00 Spojrzeć na tytuł. dla mnie klasyka, choć nie lubię dłużyzn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an-nah Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 06.07.02, 13:02 Jakoś nie spotkałam się z określeniem tego jako kiczu... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 06.07.02, 13:12 Ja też nie, a dłużyzny żadnej tu nie czuję - po prostu daję się porwać, może nie samej fabule, ale niesamowitemu klimatowi (Vangelis!). Chciałbym jeszcze tylko zobaczyć director's cut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 06.07.02, 14:48 Absolutnie klasyka. Dla mnie numer 2, zaraz za Odyseją 2001 a przed Obcym, 8mym pasaażerem. A dalej dłuuuugo, dłuuuugo nic... Pedro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: 193.0.117.* 06.07.02, 16:16 Klasyka. Film ma wspaniały klimat. A co najciekawsze jest zupełnie inny niż książka Dick`a. I chyba film jest lepszy niż książka Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 06.07.02, 18:00 Absolutna klasyka. "Quite an experience to live in fear. That's what it is to be a slave" film ma bardzo dla mnie wazne przeslanie. Pozdrawiam wszystkich z Dundee nad rzeka Tay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Blade runner - jakie przesłanie ? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 07.07.02, 00:22 spiralarchitect napisał(a): > Absolutna klasyka. "Quite an experience to live in fear. That's what it is to > be a slave" film ma bardzo dla mnie wazne przeslanie. Pozdrawiam wszystkich z > Dundee nad rzeka Tay. Oświeć zatem wszystkich łaknących wiedzy; jakie przesłanie niesie Blade runner ? Możesz nawet sobie wybrać dowolną wersję... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: Blade runner - jakie przesłanie ? 09.08.02, 13:33 Gość portalu: real napisał(a): > spiralarchitect napisał(a): > > > Absolutna klasyka. "Quite an experience to live in fear. That's what it is > to > > be a slave" film ma bardzo dla mnie wazne przeslanie. Pozdrawiam wszystkic > h z > > Dundee nad rzeka Tay. > > Oświeć zatem wszystkich łaknących wiedzy; jakie przesłanie niesie Blade runner > ? > Możesz nawet sobie wybrać dowolną wersję... > pzdr Internet w Szkocji nalezy do drogich rozrywek, tak wiec odpisac moge dopiero po miesiacu a i to dlatego ze w miasteczku Forfar serwuja dostep za darmo (w miejscowej bibliotece, jakby ktos sie kiedys tu przypadkiem dostal i byl w potrzebie), dl porownania w innym miasteczku-Blairgowrie 15 minut kosztuje 1,5£ a wiec jakies 9 naszych zl, do tego przez modem. Teraz chyba wszystko jest jasne :) Jakbys czul sie gdybys byl celem, niewiele wiecej jak zwierzeciem "przeznaczonym" do likwidacji ? To film o czlowieczenstwie, jak slusznie zauwazyla an-nah. To Roy Batty pokazuje Deckardowi co znaczy byc czlowiekiem, co znaczy zycie,co znaczy wiecej zycia. "chce wiecej zycia skurwysynu" mowie Batty do Tyrella, po czym zabija go zabija swojego stworce. To Roy Batty pokazuje ile warte jest zycie ale i ze za smierc placi sie smiercia. Gdy w ciele zaczynaja mnozyc sie komorki nowotworowe czlowiek idzie do lekarza, stosuje leki chemioterapie itp. wszystko po to by zniszczyc chorobe. Nie mozesz winic mutacji chromosomowych ani p53. Jestes czlowiekiem ? Co zrobilbys gdybys w centrum wielkiego miasta usiadl w autobusie na igle z krwia zarazona wirusem HIV, ktora polozyl tam nieuleczalnie juz chory narkoman ? Popatrzylbys na niego i odszedl ? Upomnial go ? Roy Batty zabija Tyrella, czyni slusznie, przynajmniej dla mnie, bowiem byl dla niego jedynie maszyna, tworem z produkcyjnej "tasmy"nie znaczyl wiecej niz seryjny numer. Analogia do obozow koncentracyjnych nasuwa sie sama, choc analogia nie oznacza ze to taka sama sytuacja. Ciekawe doswiadczenie zyc w strachu. To wlasnie znaczy byc niewolnikiem. Jesli nie wierzysz zapytaj kogos kto zyl. Nic wiecej. Ps Jeden z Czechow powiedzial mi ze w Pradze zdarzaja sie takie sytuacje jak z ta igla, tak wiec uwazajcie na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragus Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.oho.com.pl 06.07.02, 18:45 Gość portalu: Alex napisał(a): > Klasyka. Film ma wspaniały klimat. A co najciekawsze jest zupełnie inny niż > książka Dick`a. I chyba film jest lepszy niż książka Książka? Zawsze mi się wydawało, że opowiadanie. Ale mogę się mylić, bo nie miałem, niestety, okazji przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: 80.72.33.* 06.07.02, 19:00 Jak dla mnie "Lowca" to pytanie i proba odpowiedzi zarazem. Pytanie brzmi: "Dokad mozemy dojsc bawiac sie m. in. genetyka (choc de facto mozna by tu podciagnac wiekszosc dziedzin naukowych)?" Proba odpowiedzi: "Caly czas nie jestesmy w stanie zapanowac nad swiatem/przyroda/otoczeniem, a nasze odkrycia moga byc naszym koncem/zaglada." Poza tym, czy brnac w "to" dalej, mamy aby do tego prawo? W zalozeniach "zimny" zolnierz, okazuje sie miec uczucia i byc bardziej "ludzkim" niz w zamysle swoich stworcow... placzac, czy wyjac ze wscieklosci po zabiciu ukochanej... Niestety nie moglem ostatnio obejrzec "Lowcy" :-(((, bo uwielbiam w nim Rutger'a i smiem twierdzic, ze jako aktor w tym filmie gorowal nad Forde'em, ale jest to tylko moja prywatna opinia. Pozdr ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.toya.net.pl 06.07.02, 19:19 Gość portalu: Jarek napisał(a): > > Niestety nie moglem ostatnio obejrzec "Lowcy" :-(((, bo uwielbiam w nim > Rutger'a i smiem twierdzic, ze jako aktor w tym filmie gorowal nad Forde'em, > ale jest to tylko moja prywatna opinia. Moja rowniez. > > Pozdr > ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Blade Runner - Director's cut 06.07.02, 19:41 A ja się jeszcze raz zapytam: czy oglądał ktoś wersję reżyserską? BTW: Zauważyliście jak zmieniają się tytuły? W książce Dicka "Do Androids Dream of Electric Sheep" - co zresztą zostało chyba dobrze przełożone na polski, w filmie już "Blade Runner" (co to w ogóle znaczy?), co w tłumaczeniu zamieniło się w kuriozum pt:"Łowca androidów". Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Blade Runner - Director's cut 06.07.02, 20:05 kuba# napisał(a): > A ja się jeszcze raz zapytam: czy oglądał ktoś wersję reżyserską? ech, moj znajomy mi chcial wczoraj pozyczyc, ale mial tylko na wideo, a nie na cd :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Łowca androidów IP: *.chello.pl / *.chello.pl 07.07.02, 00:27 Gość portalu: dorotka napisał(a): > Spojrzeć na tytuł. dla mnie klasyka, choć nie lubię dłużyzn. Droga Dorotko ! Jeżeli intencją Twoją było sprowokowanie kilku osób do wypocenia paru rzeczy to Ci się udało. Proszę Cię natomiast zważ, że nawet tanie prowokacje mają swoje granice, balansujące czasem niebezpiecznie na granicy niesmacznego i taniego dowcipu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.07.02, 10:48 Gość portalu: real napisał(a): > Gość portalu: dorotka napisał(a): > > > Spojrzeć na tytuł. dla mnie klasyka, choć nie lubię dłużyzn. > > Droga Dorotko ! > Jeżeli intencją Twoją było sprowokowanie kilku osób do wypocenia paru rzeczy to > > Ci się udało. Proszę Cię natomiast zważ, że nawet tanie prowokacje mają swoje > granice, balansujące czasem niebezpiecznie na granicy niesmacznego i taniego > dowcipu. > pzdr po pierwsze- dla ciebie "pani" Dorotko, kretynie po drugie- moja intencja, to było dowiedzenie się, co o tym myślą inni po trzecie- to nie byłniesmaczny i tani dfowcip. Niesmaczny i tani dowcip, to były twoje narodziny. po czwarte- skoro tak mnie obraziłeś, to po cholerę mnie pozdrawiasz? po piąte- nie oceniaj mojego wątku, bo to MÓJ wątek. po szóste- jak ci się wydaje, że jesteś bógwie kto ,to niech ci się dalej wydaje. Mam to głęboko gdzieś. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Łowca androidów 12.07.02, 16:18 spokojnie. troche dystansu. tez kiedys sie tak rzucalem, ale to do niczego nie prowadzi. chcesz potem przepraszac? pewnie nie, wiec tak nie krzycz. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 08.07.02, 09:22 Przesłanie? Dla mnie jest to pytanie o człowieczeństwo, czyli jeden z najbardziej interesujacych dla mnie problemów w sf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 00:22 Klasyka. I do tego jak zagrana - umierajacy Rutger Hauer to niezapomniana scena. Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 09.07.02, 19:14 Film jest średni, mało pasjonujący, nudnawy, pozbawiony chumoru, stylistyka rodem z Obcego choć to może jest zaletą. Broni się stroną wizualną i fajną muzyką ... Ale nie zmienia to faktu, że Scott przerysował i przegadał to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.07.02, 21:54 seqence napisał: > Film jest średni, mało pasjonujący, nudnawy, pozbawiony chumoru, stylistyka rod > em > z Obcego choć to może jest zaletą. Broni się stroną wizualną i fajną muzyką ... > > Ale nie zmienia to faktu, że Scott przerysował i przegadał to i owo. Twoja wypowiedź nie broni się nawet "chumorem"... Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 10.07.02, 08:37 Gość portalu: real napisał(a): > seqence napisał: > > > Film jest średni, mało pasjonujący, nudnawy, pozbawiony chumoru, stylistyk > a rod > > em > > z Obcego choć to może jest zaletą. Broni się stroną wizualną i fajną muzyk > ą ... > > > > Ale nie zmienia to faktu, że Scott przerysował i przegadał to i owo. > > Twoja wypowiedź nie broni się nawet "chumorem"... LOL eureka epokowe odkrycie! BTW live is brutal ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.07.02, 10:51 Gość portalu: real napisał(a): > seqence napisał: > > > Film jest średni, mało pasjonujący, nudnawy, pozbawiony chumoru, stylistyk > a rod > > em > > z Obcego choć to może jest zaletą. Broni się stroną wizualną i fajną muzyk > ą ... > > > > Ale nie zmienia to faktu, że Scott przerysował i przegadał to i owo. > > Twoja wypowiedź nie broni się nawet "chumorem"... uważasz, że jesteś lapszy bo umiesz gramatykę? Byłbyś od niego gorszy ,nawet gdybyś dsostał 10 nobli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 12.07.02, 13:28 Droga Dorotko ! Wiek rozgrzesza z wielu rzeczy, więc spojrzę na Twoje riposty łaskawym okiem... Oglądnij WSZYSTKIE wersje Blade Runnera, przeczytaj książkę, zagraj w grę Westwood`u, przeglądnij skrypt, zaglądnij na wiele ciekawych stronek o BR w sieci, a potem zakładaj wątki. Nie przeszłaś testu Voighta-Kampfa serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 12.07.02, 15:55 Gość portalu: real napisał(a): > Droga Dorotko ! > Wiek rozgrzesza z wielu rzeczy, więc spojrzę na Twoje riposty łaskawym okiem... > Oglądnij WSZYSTKIE wersje Blade Runnera, przeczytaj książkę, zagraj w grę > Westwood`u, przeglądnij skrypt, zaglądnij na wiele ciekawych stronek o BR w > sieci, a potem zakładaj wątki. > Nie przeszłaś testu Voighta-Kampfa > serdeczności Zabranisz zakładać wątki? Mamy się stosować to twoich rad? Napisz wreszcie coś na temat filmu zamiast pouczać prof. Prokostonos...;P Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 12.07.02, 16:02 Gość portalu: real napisał(a): > Droga Dorotko ! > Wiek rozgrzesza z wielu rzeczy, więc spojrzę na Twoje riposty łaskawym okiem... > Oglądnij WSZYSTKIE wersje Blade Runnera, przeczytaj książkę, zagraj w grę > Westwood`u, przeglądnij skrypt, zaglądnij na wiele ciekawych stronek o BR w > sieci, a potem zakładaj wątki. > Nie przeszłaś testu Voighta-Kampfa > serdeczności Mamy się stosować to twoich rad? :-/ Napisz wreszcie coś na temat filmu zamiast pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Łowca androidów IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.07.02, 22:00 "Spojrzeć na tytuł. dla mnie klasyka, choć nie lubię dłużyzn." "Film jest średni, mało pasjonujący, nudnawy, pozbawiony chumoru, stylistyka rodem z Obcego choć to może jest zaletą. Broni się stroną wizualną i fajną muzyką ... Ale nie zmienia to faktu, że Scott przerysował i przegadał to i owo." Drodzy moi! Jeżeli interesujecie się s-f, bawi was fantasy, próbujecie pisać coś swojego, może nawet interesują was pogranicza to powinniście zauważyć co następuje: -Blade Runner jest filmem absolutnie nowatorskim, kreującym nową wizję miasta w s- f, do Obcego odwołuje się owszem, ale tylko przez pożyczenie z niego dwóch kadrów i to wszystko. Czerpie natomiast pełnymi gaściami z tradycji kina czarnego, ekspresjonizmu niemieckiego, postać Deckarda to zmutowany detektyw z kina czarnego, Rachel to femme fatalle, LA to Metropolis Langa, itd, itp Tropy postmodernistyczne są niezwykle liczne, można się odwoływać nawet do malarstwa flamandzkiego, czy eposów biblijnych. Obie wersje filmu Scotta tworzą nową jakość, każdy z osobna. Nie zgadzam się z zarzutami, że film nie oddaje ducha powiastki Dicka; Scott po prostu skupił się na jednym z wątków, rezygnując m.in z wątku merceryzmu, skądinąd fascynującego. Film jednak na tym zyskał. Począwszy od `82 roku film stał się kopalnią dla wszystkich naśladowców babrzących się w gatunku, włączywszy w to Lucasa, Spielberga czy Verhoevenna. Dla fanatyków gier polecam BR by Westwood, który jest produkcją znakomitą, tworzącą zupełnie nową, trzecią jakość, scenariusz do gry napisali Fancher i Peoples i naprawdę jest fascynujący. Jeżeli dobrze pogrzebiecie w sieci, możecie nawet z zassanych fragmentów złożyć director`s cut II./ m.in rozmowa Deckarda z Holdenem w szpitalu/. jeśli chcecie możecie nadal nazywać BR kiczem; to wasz mózg i wasza wrażliwość serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów 13.07.02, 11:54 Gość portalu: real napisał(a): > "Spojrzeć na tytuł. dla mnie klasyka, choć nie lubię dłużyzn." > "Film jest średni, mało pasjonujący, nudnawy, pozbawiony chumoru, stylistyka > rodem > z Obcego choć to może jest zaletą. Broni się stroną wizualną i fajn > ą > muzyką ... > Ale nie zmienia to faktu, że Scott przerysował i przegadał to i owo > ." > > Drodzy moi! > Jeżeli interesujecie się s-f, bawi was fantasy, próbujecie pisać coś swojego, > może nawet interesują was pogranicza to powinniście zauważyć co następuje: > -Blade Runner jest filmem absolutnie nowatorskim, kreującym nową wizję miasta w > s- > f, do Obcego odwołuje się owszem, ale tylko przez pożyczenie z niego dwóch kadr > ów > i to wszystko. Czerpie natomiast pełnymi gaściami z tradycji kina czarnego, > ekspresjonizmu niemieckiego, postać Deckarda to zmutowany detektyw z kina > czarnego, Rachel to femme fatalle, LA to Metropolis Langa, itd, itp Tropy > postmodernistyczne są niezwykle liczne, można się odwoływać nawet do malarstwa > flamandzkiego, czy eposów biblijnych. Obie wersje filmu Scotta tworzą nową > jakość, każdy z osobna. Nie zgadzam się z zarzutami, że film nie oddaje ducha > powiastki Dicka; Scott po prostu skupił się na jednym z wątków, rezygnując m.in > z > wątku merceryzmu, skądinąd fascynującego. Film jednak na tym zyskał. Począwszy > od > `82 roku film stał się kopalnią dla wszystkich naśladowców babrzących się w > gatunku, włączywszy w to Lucasa, Spielberga czy Verhoevenna. Dla fanatyków gier > > polecam BR by Westwood, który jest produkcją znakomitą, tworzącą zupełnie nową, > > trzecią jakość, scenariusz do gry napisali Fancher i Peoples i naprawdę jest > fascynujący. Jeżeli dobrze pogrzebiecie w sieci, możecie nawet z zassanych > fragmentów złożyć director`s cut II./ m.in rozmowa Deckarda z Holdenem w > szpitalu/. > jeśli chcecie możecie nadal nazywać BR kiczem; to wasz mózg i wasza wrażliwość > serdeczności No cóż dla wielu i tak najważniejsze są subiektywe odczucia czy to przy oglądaniu filmu czy czegoś zupełnie innego. Moja opinia bazuje w większości na subiektywnym wrażeniu. Podałem, więc to, co mi się w nim nie podobało i podobało. Po drugie nie nazwałem go kiczem a zupełnie średnim filmem dla wytrwałych dodam. Jeśli chodzi o przesłania, wpływy itp. To z Obcym łączą go następujące elementy: Ten sam reżyser:)) Androidy- tak samo doskonale imitujące człowieka, że nie można ich rozpoznać. Industrialna wizja i stylistyka - wszystko ciemne, mokro, fabryki, a szczególnie rafinerie. Już nie mówiąc o takich żywcem wziętych detalach jak np. animacje w pojazdach policyjnych, czy dźwięki komputerów. Powiązania z Metropolos itp. nie wiem czy to zaleta czy wada. Postmodernizm i malarstwo flamandzkie? Z innych stron wszystko jest lekko pompatyczne, ala filozowiczno-intelektualne, przerysowane. Akcja praktycznie się nie rozwija ten sam poziom emocji od początku do końca w zasadzie. Sens tych testów,fabuły i jej oryginalność, ktoś kto je stworzył nie zostawili numeru seryjnego, wątpliwe zabezpieczenia, buntujące się roboty, a Saturn 3 z Kirkiem Douglasem z 1980 to o czym niby był? Wartościowanie a przynajmniej przedkładanie tego nad wszystko odnośnie filmów sf jest trochę bez sensu imho, bo jeśli już znajdziesz tam coś to i tak nie będą to raczej specjalnie odkrywcze zagadnienia. W Obcym był to po prostu Joseph Conrad, w BR nie wiem nigdy nie interesowałem się tym filmem aż tak głęboko nie wywarł na mnie po prostu dużego wrażenia. Na koniec, o co chodzi z ta "naszą" wrażliwością i "mózgami"? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Łowca androidów 13.07.02, 12:10 > > Na koniec, o co chodzi z ta "naszą" wrażliwością i "mózgami"? > o to, ze nie musisz uwazac tego filmu za kultowy, nowatorski i przebojowy, chociaz takim jest. ciagle odwolujesz sie do obcego... ze niby ten mroczny klimat itp...tylko nie widzisz dosc znaczacych roznic. ot, chocby otoczenie i glowny watek. Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów 13.07.02, 12:47 mikolaj7 napisał: > > > > > Na koniec, o co chodzi z ta "naszą" wrażliwością i "mózgami"? > > > > o to, ze nie musisz uwazac tego filmu za kultowy, > nowatorski i przebojowy, chociaz takim jest. Niech się wypowie autor co miał na myśli. > ciagle odwolujesz sie do obcego... ze niby ten mroczny > klimat itp...tylko nie widzisz dosc znaczacych roznic. ot, > chocby otoczenie i glowny watek. I po co ta krytyka wypowiedzi? > Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Łowca androidów 13.07.02, 12:57 seqence napisał: > mikolaj7 napisał: > > > > > > > > > Na koniec, o co chodzi z ta "naszą" wrażliwością i "mózgami"? > > > > > > > o to, ze nie musisz uwazac tego filmu za kultowy, > > nowatorski i przebojowy, chociaz takim jest. > > Niech się wypowie autor co miał na myśli. > > > ciagle odwolujesz sie do obcego... ze niby ten mroczny > > klimat itp...tylko nie widzisz dosc znaczacych roznic. ot, > > chocby otoczenie i glowny watek. > > I po co ta krytyka wypowiedzi? bo z dorotka robicie to samo? proste... zreszta jaka krytyka? real napisal mniej wiecej to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
seqence Re: Łowca androidów 13.07.02, 13:13 mikolaj7 napisał: > seqence napisał: > > > mikolaj7 napisał: > > > > > > > > > > > > > Na koniec, o co chodzi z ta "naszą" wrażliwością i "mózgami"? > > > > > > > > > > o to, ze nie musisz uwazac tego filmu za kultowy, > > > nowatorski i przebojowy, chociaz takim jest. > > > > Niech się wypowie autor co miał na myśli. > > > > > ciagle odwolujesz sie do obcego... ze niby ten mroczny > > > klimat itp...tylko nie widzisz dosc znaczacych roznic. ot, > > > chocby otoczenie i glowny watek. > > > > I po co ta krytyka wypowiedzi? > > bo z dorotka robicie to samo? proste... zreszta jaka > krytyka? real napisal mniej wiecej to samo. Nope ty i real krytykujecie mnie i kogoś jeszcze, bo nie mamy tej samej opinii, Próbujecie nieśmiało nam mówić, że jesteśmy buraki i GOOFNO się znamy tak?. Ale ja krytykuje film i najzwyczajniej w świecie bronie swojego zdania odpierając prowokacje. BTW- z nikm tu nie kolaboruje i nie bedę się tłumaczył z wypowiedzi innych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.07.02, 10:15 seqence, chyba cielubię, wiesz? Real, jesteś najochydniejszą (odpórcz maćka skórki) osoba, jaką kiedykolwiek miałąm przyjemność poznać. Ocenciasz forum ,zabraniasz zakładać wątków. Co jeszcze?! Pamietaj- na foru mmasz prawo oceniać wątek, a nie autora tego wątku. A jak ci cośnie pasie, to po co w ogóle tu jesteś?! A co do twojego testu- i bez tychj pierdół wiem, że jestem ( na tle mojej klasy, of course) dość mądra, rozrzepana, stateczna i tolkien w spódnicy ( nie ja se coś takiego nadałam) i bestia-ma-talent (to też, tyko ten mój pan od polaka). Skoro jesteś tkai mundry i dowciapny, to wejdź na jakieś inne forum, a nie zatruwaj powietrze. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Łowca androidów 15.07.02, 17:46 wez sie uspokoj. malo nas interesuja Twoje osiagniecia artystyczne i zyczenia co do skladu tego forum. ot i tyle. nie bede sie dalej uzeral i, jak sadze, real tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szekspirek Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.02, 11:48 Dajcie sobie wszyscy siana, dobra?! Jakaś słodka dorotka idiotka założyła pierdzielone forum o łowcy, a tu jakiś kurwy biedy warty real i nie mniej warty mikolaj 7 wywyższają się. Ja tu wchodze poczytać fajne wypowiedzi, a kurwa co widze? głupoty i cholerstwo. Dajcie już spokój słodkiej idiotce i innym, bo to nudzi, okej? A to że ją nazywają Tolkienem w spódnicy... hm... W każdym badź razie, nie zazdrośccie, moi drodzy, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szekspirek Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.02, 11:52 Dajcie sobie wszyscy siana, dobra?! Jakaś słodka dorotka idiotka założyła pierdzielone forum o łowcy, a tu jakiś kurwy biedy warty real i nie mniej warty mikolaj 7 wywyższają się. Ja tu wchodze poczytać fajne wypowiedzi, a kurwa co widze? głupoty i cholerstwo. Dajcie już spokój słodkiej idiotce i innym, bo to nudzi, okej? A to że ją nazywają Tolkienem w spódnicy... hm... W każdym badź razie, nie zazdrośccie, moi drodzy, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szekspirek Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.02, 11:52 Dajcie sobie wszyscy siana, dobra?! Jakaś słodka dorotka idiotka założyła pierdzielone forum o łowcy, a tu jakiś kurwy biedy warty real i nie mniej warty mikolaj 7 wywyższają się. Ja tu wchodze poczytać fajne wypowiedzi, a kurwa co widze? głupoty i cholerstwo. Dajcie już spokój słodkiej idiotce i innym, bo to nudzi, okej? A to że ją nazywają Tolkienem w spódnicy... hm... W każdym badź razie, nie zazdrośccie, moi drodzy, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka_09 Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.02, 11:59 Bardzo się cieszę, że nie będziesz się użerał. Ja też nie będę się uzerać, bo goofna się nie tyka, wiesz? Chciałam poznać tylko wasze zdanie na temat łowcy, a to "łowca androidów- klasyka czy kicz?" to tylko tytuł. <-dla niekumatych Odpowiedz Link Zgłoś
grisznak Re: Łowca androidów 16.07.02, 14:53 Czy Szekspirek i Dorotka to jedna osoba? Podobieństwa ich wypowiedzi (i końcówek #IP) są aż nadto widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Łowca androidów 16.07.02, 21:35 grisznak napisał: > Czy Szekspirek i Dorotka to jedna osoba? Podobieństwa ich wypowiedzi (i > końcówek #IP) są aż nadto widoczne. poziom intelektualny tez. nie bardzo podobaja mi sie teksty o mnie jako kurwie... coz... kazdy orze jak moze... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka_09 Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 10:59 Kurwa to okreslenia damskie. a męska kurwa... dla mnie to jak wiedźmin- Wiedźma- transwestytka ;). A mnie za poziom nie wińcie, bo nie chodziliście do sp 58 ;). Bylibyście jeszcze gorsi :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka_09 Re: Łowca androidów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 10:56 Nie byłą bym taką idiotką i nie znazywałabym siebie "słodką_Dorotką_idiotką" a co najwyżej "Tolkienem w spódnicy" <- jak już nazwałam ;)A co do Szekspirka- ***** jakis i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xamel Re: Łowca androidów IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 16:56 seqence napisał: > Jeśli chodzi o przesłania, wpływy itp. > > To z Obcym łączą go następujące elementy: > Ten sam reżyser:)) > Androidy- tak samo doskonale imitujące człowieka, że nie można ich rozpoznać. > Industrialna wizja i stylistyka - wszystko ciemne, mokro, fabryki, a szczególni > e > rafinerie. super argumentacja :-) !! chyba zapomniales ze film powstal na podstawie ksiazki ?? to tak jakbys zarzucal ekranizacji LOTRA ze wystepuje w nim czarodziej (postac jawnie zerznieta z Obi-Wana z New Hope) Hobbici (czyli niewysocy ludzie jak w Willow Spielberga) konie (w Cwale , tanczacym z wilkami ...) zarzucanie Scottowi ze sciagnal androidy i industrialna wizje z Obcego to totalny bezsens tym bardziej ze jesli chodzi o industrializm to chyba chodzi ci bardziej o czesc 2 i 3 obcego ? proponuje w takim razie adaptacje Ubika bez ubika, trumny i glownego bohatera moze wtedy nie bedize on kopia dowolnie wybranego filmu ... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? 19.08.02, 15:37 Ten film jest okaleczony. Dopiero wersja rezyserska pokazuje, o co tak naprawde chodzi w tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Łowca androidów- klasyka czy kicz? IP: 217.97.138.* 29.08.02, 14:38 Nad tym, czy to klasyka, czy też kicz - można długo debatować. Ale na pewno jest to film przejmujący, a przynajmniej nie pozwalający o sobie zapomnieć. Jeden z moich ulubionych. Często go powtarzają, i za każdym razem oglądam Odpowiedz Link Zgłoś