Gość: ktostam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:09 Wlasnie skonczylem czytac to opowiadanie i nie moge wpasc na to, co w koncu zrobil Hornic?? Moze ktos obdarzony wiekszym intelektem ode mnie zna odpowiedz:)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yo-wyrocznia Re: Głowa kasandry 29.07.05, 13:55 Witam. Zaznaczę, że jest to tylko moje zdanie. Hornic uruchomił Kasandrę - ta zniszczyła co miała zniszczyć. Hornic był wściekły na tchurzostwo reszty, która nawet nie miała odwagi sprawdzić co się z nim stało. O ile dobrze pamiętam to, po wyjściu na powierzchnię czekał jeszcze tydzień i nikt się nie zjawił. Wtedy podjął decyzję. Swoją drogą to trudno jest mieć w rękach los wszystkich ludzi, ja być może postąpiłbym inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Głowa kasandry 02.08.05, 20:21 Z drugiej strony miał młodą żonę... Baraniecki dał wybór czytelnikowi, by ten sam zadecydował za Hornica. I tyle... Polynomial-C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar.ti Re: Głowa kasandry IP: *.idea.pl 10.08.05, 22:21 A może dobry Pan Bóg w ostatniej chwili się wtrącił i zesłał na Hornica nagły atak serca? Albo paraliż? Podobno literatura ma tę przewagę nad filmem, że pobudza u odbiorcy wyobraźnię. Tutaj naprawdę nie potrzeba inteligencji, ale właśnie wyobraźni... Odpowiedz Link Zgłoś