Gość: piopa IP: *.ibs.com.pl 16.09.05, 15:23 Hej, "Piknik na skraju drogi" już czytałem i uważam za jedną z czołowych pozycji gatunku. Co oprócz tego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
octavius2 Re: Co Strugackich polecacie ? 16.09.05, 19:54 Niezly jest jeszcze "Koniec akcji "Arka"", troche mniej ambitny, ale tez dobry bylby "Przenicowany swiat". No i "Kulawy los", jedna z ich ostatnich powiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
knifegod Re: Co Strugackich polecacie ? 16.09.05, 21:44 "Przyjaciel z Piekła" i "Trudno być bogiem". No i oczywiście "Poniedziałek zaczyna się w sobotę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: Co Strugackich polecacie ? 17.09.05, 18:43 Zapomniałem o "Poniedziałku..."! Ale plama :) Jest też dalszy ciąg, pod tytułem "Bajka o trójce", też całkiem niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzz Re: Co Strugackich polecacie ? IP: *.16-136-217.adsl.skynet.be 17.09.05, 10:09 d Odpowiedz Link Zgłoś
vanin Re: Co Strugackich polecacie ? 17.09.05, 11:46 Na pewno "Trudno być bogiem". Ja bym dorzucił jeszcze "Drugi najazd Marsjan" i może "Ślimaka na zboczu". "Poniedziałek zaczyna się w sobotę" ma sporo fanów, ale jak dla mnie prezentuje humor zasadniczo odmienny od mojego, także ciężko powiedzieć. Na pewno jest dobrze napisany. Odpowiedz Link Zgłoś
ansuz76 Re: Co Strugackich polecacie ? 18.09.05, 10:48 W kolejnosci: "Trudno być bogiem" "Poniedzialek zaczyna sie w sobotę" "Przenicowany świat" "Przyjaciel z piekła" Odpowiedz Link Zgłoś
wasem67 Re: Co Strugackich polecacie ? 23.09.05, 21:30 wszystko strugackich(np. poniedziałek zaczyna sie w sobotę, ślimak na zboczu),bułyczowa . widziałem też świetny rosyjski film"nocznoj dozor" według mnie najlepsze co się ostatnio wydarzyło w temacie s-f Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowy-pies Re: Co Strugackich polecacie ? 13.10.05, 00:31 zuk w mrowisku slimak na zboczu fale tlumia wiatr koniec akcji arka a nocny dozór jest wg łukanienki - niezły jest ale do strugackich sie nie umywa Odpowiedz Link Zgłoś
asx76 Re: Co Strugackich polecacie ? 16.12.05, 17:43 A więc...: "Piknik na skraju drogi", "Żuk w mrowisku", "Przenicowany świat", "Pora deszczów", "Kulawy los", "Ślimak na zboczu", "Poniedziałek zaczyna się w sobotę", "Fale tłumią wiatr", "Daleka tęcza", "Koniec akcji Arka"... Odpowiedz Link Zgłoś
asx76 Re: Co Strugackich polecacie ? 16.12.05, 17:46 ...no i oczywiście "Trudno być bogiem" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan.krokodyl Re: Co Strugackich polecacie ? IP: *.echostar.pl 16.12.05, 23:01 za asx76: Piknik na skraju drogi", "Żuk w mrowisku", "Przenicowany świat", , "Ślimak na zboczu", "Fale tłumią wiatr", "Koniec akcji Arka, trudno być bogiem. dla mnie jedni z większych. przy okazji sięgnij po Bułyczowa - Guslar i okolice Odpowiedz Link Zgłoś