Gość: Leo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:25 Witam, czytaliście tą książkę? Jakie macie o niej opinie? piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leo Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:27 PS:Miało być oczywiście ''Trzy stygmaty Palmera Eldritcha'' :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 23.08.07, 18:48 Widziałem spektakl w krakowskim Teatrze Starym. Odradzam jak najserdeczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
temel Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 23.08.07, 23:26 wampuka dlaczego? bo nic nie zrozumials? Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 12.09.07, 00:15 Tak, między innymi dlatego. Dlatego też, że spektakl wygląda, jak serial o Pi i Sigmie, jest naiwnie zrobiony - i nawet aktorzysobie w tym przedsięwzięciu nie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
adammajorkc Re: ''Trzy stgmaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 24.08.07, 16:04 Książka dość ciężka w odbiorze przez długie fragmenty opoisując stany po zażyciu różnych specefików, zmiany miejsc rzeczywistości. Mimo to koncepja przedstawiona przez Dicka jest spójna. Zaciekawija mnie jego wizja przyszłości- kolonizacja planet nie jako wielka przygoda, ale przymusowe wysiedlanie ziemian na inne planety. Osobiście z dzieł Dicka poleciebym ''Deus Irae''- doskonale przedstawiony świat po zagładzie jądrowej. Postać nowego Boga Gniewu który zniszczył cywiliazcje jest warta poznania Odpowiedz Link Zgłoś
temel Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 10.09.07, 00:41 Przeczytałem i muszę stwierdzić, że jestem pod dużym wrażeniem :) Co jeszcze oprócz ''Trzech stygmatów..'' i ''Ubika'' polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ravenheart1 Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 10.09.07, 15:51 temel napisał: > Przeczytałem i muszę stwierdzić, że jestem pod dużym wrażeniem :) > Co jeszcze oprócz ''Trzech stygmatów..'' i ''Ubika'' polecacie? "Przez ciemne zwierciadło" a potem warto to porównać z filmem. Odpowiedz Link Zgłoś
temel :) 12.09.07, 12:24 W końcu przeczytałem i.... nie mogę się otrząsnąć, wciąż zastanawiam się kim naprawdę był Palmer Eldritch, i jak można egzystować po zażyciu Chew-Z. Książka wybitna! Odpowiedz Link Zgłoś
yagres "Labirynt śmierci' 21.09.07, 09:21 Ostatnio właśnie skończyłem czytać "Labirynt śmierci". Polecam. Kilkanascie osób zostało wysłanych na nieznaną nikomu planetę Delmak- O. Myslą, że rozpoczną nowe wspaniałe życie zamiast nędznej egzystencji na zniszczonej Ziemi. Szybko przekonują sie jak bardzo się mylili. Dochodzi wśród nich do psychozy, wzajemnie się mordują bez powodu lub z błahych powodów a nawet urojonych (jak to u Dicka). Dochodzi do tego element teologiczny (księga Sarpkowsky'ego) i pojęcie boga w trzech osobach ale troche inaczej nazwanych. Zakończenie jak zwykle nieprzewidziane i zaskakujące tak, że nie wiadomo "co autor miał na myśli". I o to właśnie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: "Labirynt śmierci' 23.09.07, 05:47 nie zgodzilbym sie z toba co do kwestii, ze nie wiadomo co autor mial na mysli. dla mnie koncowe przeslanie bylo jasne i oczywiste, ale aby nie psuc zabawy czytelnikom nie bede tutaj rozwijal tego tematu. jedno jest pewne-warto przeczytac "labirynt smierci", naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
palmere Re: "Labirynt śmierci' 01.02.08, 19:40 książka po prostu wgniotła mnie w fotel. Jedna z najlepszych książek jakie w życiu czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "Labirynt śmierci' IP: 89.105.29.* 20.02.08, 14:07 uwielbiam Dicka od wielu lat i polecam wiekszosc jego ksiazek. Poza wysmienitymi wycieczkami w inne rzczywistosci ktore nam funduje proponuje rowniez zwrocic uwage jak jego ksiazki zmieniaja sie w roznych etapach jego tworczosci to rowniez wspaniala wyprawa :) pozdrawiam wszystkich milosnikow tego jedynego w swoim rodzaju milosnika niecodziennej codziennosci Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 20.02.08, 21:43 jedna z lepszych powieści Philipa K. Dicka, gorąco polecam....! choc oczywiście numerem jeden jest dla mnie "VALIS" - ale ta książka to najlepsza książka mojego życia :-) "Trzy stygmaty..." to kawał dobrej literatury SF b. Odpowiedz Link Zgłoś
palmere Re: ''Trzy stymaty Palmera Eldritcha'' Dicka - op 20.02.08, 22:21 boruta_wwa napisał: > choc oczywiście numerem jeden jest dla mnie "VALIS" - ale ta książka Valis nie czytałem, ale słyszałem, że ryje umysł nieźle, ale to ponoć lektura dla bardziej zaawansowanych. Napisz kilka słów o niej jesli możesz. Odpowiedz Link Zgłoś