Dodaj do ulubionych

>>> DO MONI< MEVE< INY<GERALTA<PIRXA <<<

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 10:34
Witajcie !!!
Czytałam Wasze pościki, nie macie mi czego zazdrościć, bo moje plany dotyczące
wyjazdu na narty i nawet samego Sylwestra "wzięły w łeb". Całe święta, do
piątku przeleżałam w łóżku. Przed samymi śiętami "coś mnie brało" i skończyło
się toto obustronnym ostrym zapaleniem oskrzeli ! Sama radość ! :o)
A o nartach mogłam sobie jedynie pomarzyć. Mój Luby pocieszał mnie jak mógł ale
i tak całe plany wyjazdu diabli wzięli ! A takich warunków u nas dawno nie było.
Prawie jak w Alpach.:o) Cholera by to wzięła !!!
Za to w najbliższą sobotę jadę na kulig !!! Mam tylko nadzieję że całego śniegu
szlag nie trafi. Zrobiło się trochę cieplej i śnieżek zaczyna się rozpływać.
No, już dość się wyżaliłam, pozdrawiam Was serdecznie.
Nala

Obserwuj wątek
    • Gość: Meve Re: >>> DO MONI< MEVE< INY<GERALTA<PIRXA <<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 10:38
      UUUUUPPPSSS, a my wredne małpy i orangutany ścieraliśmy sobie szkliwo z zębów z
      zadrości. Wstyd mi - zakrywam oczy rękami. No więc, hmmmm, szybkiego powrotu do
      zdrowia i super kuligu - czy bedzie pieczone prosię?
      • Gość: Nala Re: >>> DO MONI< MEVE< INY<GERALTA<PIRXA <<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 10:57
        Gość portalu: Meve napisał(a):

> UUUUUPPPSSS, a my wredne małpy i orangutany ścieraliśmy sobie szkliwo z zębów z
        >
        > zadrości. Wstyd mi - zakrywam oczy rękami. No więc, hmmmm, szybkiego powrotu do
        >
        > zdrowia i super kuligu - czy bedzie pieczone prosię?

Po głębszym (hi, hi, różnie to można zrozumieć) namyśle wspaniałomyślnie Wam
        wybaczam ! Meve odkryj już oczy bo jeszcze się potkniesz i nieszczęście gotowe !
        A po co ???
        Ma być pieczonę jagnię, chyba mam pecha bo nie znoszę baraniny ! Pod żadną
        postacią :o)))
        Imprezka zapowiada się bardzo fajnie, byle tylko pogoda dopisała.
        Dzięki, do zdrówka już wracam, za to z wstawaniem do pracy mam problemy:o), kto
        to widział wstawać w środku nocy ?
        Muszę z powrotem przywyknąć do takiej nieludzkiej pory !
        Wczoraj nie miałam kiedy z Wami się zobaczyć bo przywitano mnie szkoleniem
        związanym z walutą Euro. Już jestem baaardzo mądra ! :o)))

• Gość: Meve Re: >>> DO MONI< MEVE< INY<GERALTA<PIRXA <<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:04
          A ja jeszcze nigdy nie jadłam pieczonego jagnięcia
          Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
          Co do wstawania, to już wczoraj z Monia doszłysmy do wniosku, że jest to
          niehumanitarne, straszne i koszmarne.
      • Gość: Geralt MEVE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 10:58

> UUUUUPPPSSS, a my wredne małpy i orangutany ścieraliśmy sobie szkliwo z zębów z
        >
        > zadrości. Wstyd mi - zakrywam oczy rękami. No więc, hmmmm, szybkiego powrotu do
        >
        > zdrowia i super kuligu - czy bedzie pieczone prosię?

Meve
        Wiesz co zanim kupisz Władcę to kup "Hobbit czyli tam i z powrotem" Tolkiena.
        Książka stanowi niejako wstęp do Władcy. Ja dostałem ją w księgarni na St. Rynku.
        Jest tania bo to lektura szkolna.
        Pozd
        Geralt

• Gość: Geralt Oj Nalu Nalu ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 10:49
      Gość portalu: Nala napisał(a):

> Witajcie !!!
      > Czytałam Wasze pościki, nie macie mi czego zazdrościć, bo moje plany dotyczące
      > wyjazdu na narty i nawet samego Sylwestra "wzięły w łeb". Całe święta, do
      > piątku przeleżałam w łóżku. Przed samymi śiętami "coś mnie brało" i skończyło
      > się toto obustronnym ostrym zapaleniem oskrzeli ! Sama radość ! :o)
      > A o nartach mogłam sobie jedynie pomarzyć. Mój Luby pocieszał mnie jak mógł ale
      >
      > i tak całe plany wyjazdu diabli wzięli ! A takich warunków u nas dawno nie było
      > .
      > Prawie jak w Alpach.:o) Cholera by to wzięła !!!
      > Za to w najbliższą sobotę jadę na kulig !!! Mam tylko nadzieję że całego śniegu
      >
      > szlag nie trafi. Zrobiło się trochę cieplej i śnieżek zaczyna się rozpływać.
      > No, już dość się wyżaliłam, pozdrawiam Was serdecznie.
      > Nala
      >

Cześć Nalu !
      Cóż mnie też wyrzuty pożerają bo i ja Ci zazdrościłem. Cóż może tak miało być
      przy takich warunkach nigdy nie wiadomo co się może stać w górach.
      Ja miałem w święta 1 osobowy kulig za ciagnikiem. Tylko 2 razy spadłem.
      Po za tym nie masz czego żałowa niedługo przecież przechodzisz na emeryturę wiec
      będziesz miała sporo czasu dla siebie.
      ops chyba miałem tego nie zdradzać. :-)
      Czy mogłabyś doradzić mi coś fantasy poza Tolkienem i Sapkowskim ?
      Z góry dziękuję
      Pozd
      Geralt
      • Gość: Meve Re: Oj Nalu Nalu ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:01
        > Po za tym nie masz czego żałowa niedługo przecież przechodzisz na emeryturę wie
        > c
        > będziesz miała sporo czasu dla siebie.
        > ops chyba miałem tego nie zdradzać. :-)
        ŻE GDZIE NALA PRZECHODZI?????????
        Lekko oszołomiona, z zapytaniem,
        Meve.
        p.s. emerytury ok
        p.s.2. emerytki ok
        p.s.3. emeryci ok
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: Geralt Meve IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:29
          Meve przeczytaj mój powyższy wpis o Hobbicie.
          Mnie to kiedys doradziła Nala i jestem zadowolony.
          Nie podkreślaj tak tej emerytury wiesz Nala to przeżywa
          Ona psychicznie jest młodsza mówię Ci
          Geralt
        • Gość: Nala Re: Oj Nalu Nalu ... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:32

> > Po za tym nie masz czego żałowa niedługo przecież przechodzisz na emerytur
          > ę wie
          > > c
          > > będziesz miała sporo czasu dla siebie.
          > > ops chyba miałem tego nie zdradzać. :-)
          > ŻE GDZIE NALA PRZECHODZI?????????
          > Lekko oszołomiona, z zapytaniem,
          > Meve.
          > p.s. emerytury ok
          > p.s.2. emerytki ok
          > p.s.3. emeryci ok
          > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Nie wierz mu !!!
          On z reguły bredzi !!! :o))))))
          Już nie pierwszy raz usiłuje być ujmująco "miły".
          Swoją drogą, ciekawe skąd mu się to wzięło ?

• Gość: Nala Re: Oj Nalu Nalu ... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:28
        Gość portalu: Geralt napisał(a):

> Cześć Nalu !
        > Cóż mnie też wyrzuty pożerają bo i ja Ci zazdrościłem. Cóż może tak miało być
        > przy takich warunkach nigdy nie wiadomo co się może stać w górach.
        > Ja miałem w święta 1 osobowy kulig za ciagnikiem. Tylko 2 razy spadłem.
        > Po za tym nie masz czego żałowa niedługo przecież przechodzisz na emeryturę wie
        > c
        > będziesz miała sporo czasu dla siebie.
        > ops chyba miałem tego nie zdradzać. :-)
        > Czy mogłabyś doradzić mi coś fantasy poza Tolkienem i Sapkowskim ?
        > Z góry dziękuję
        > Pozd
        > Geralt

Fakt że góry sa bardzo niebezpieczne, ale tam, gdzie się jeździ zwyczajnie i bez
        szaleństw na ogół takiego zagrożenia nie ma. Inna rzecz że my przewidzieliśmy
        możliwość takiego najazdu na Zakopane i wybieraliśmy się do Szczyrku. No coż, nie
        udało się.
        Czy mówiąc o jeździe za ciągnikiem masz na myśli skikjoring (tak jakoś się to
        pisze). Wiem, fantastyczna zabawa, najlepsza jest jazda za koniem. Bomba !
        Co do fantasy, to czytałeś coś Ursuli Le Giun ? Jeżeli nie, to polecam. Inny
        styl, momentami bardziej mroczny, ale też bardzo ciekawe książki. Na początek
        proponowałabym "Czarnoksiężnika z Archipelagu".
        A o emeryturze na razie nie myślę, chooociaż po głębokim namyśle, no cóż,
        zastanowię się.

• Gość: Geralt Re: Oj Nalu Nalu ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:33

> Gość portalu: Geralt napisał(a):
          >
          >
          > > Cześć Nalu !
          > > Cóż mnie też wyrzuty pożerają bo i ja Ci zazdrościłem. Cóż może tak miało
          > być
          > > przy takich warunkach nigdy nie wiadomo co się może stać w górach.
          > > Ja miałem w święta 1 osobowy kulig za ciagnikiem. Tylko 2 razy spadłem.
          > > Po za tym nie masz czego żałowa niedługo przecież przechodzisz na emerytur
          > ę wie
          > > c
          > > będziesz miała sporo czasu dla siebie.
          > > ops chyba miałem tego nie zdradzać. :-)
          > > Czy mogłabyś doradzić mi coś fantasy poza Tolkienem i Sapkowskim ?
          > > Z góry dziękuję
          > > Pozd
          > > Geralt
          >
          > Fakt że góry sa bardzo niebezpieczne, ale tam, gdzie się jeździ zwyczajnie i be
          > z
          > szaleństw na ogół takiego zagrożenia nie ma. Inna rzecz że my przewidzieliśmy
          > możliwość takiego najazdu na Zakopane i wybieraliśmy się do Szczyrku. No coż, n
          > ie
          > udało się.
          > Czy mówiąc o jeździe za ciągnikiem masz na myśli skikjoring (tak jakoś się to
          > pisze). Wiem, fantastyczna zabawa, najlepsza jest jazda za koniem. Bomba !
          > Co do fantasy, to czytałeś coś Ursuli Le Giun ? Jeżeli nie, to polecam. Inny
          > styl, momentami bardziej mroczny, ale też bardzo ciekawe książki. Na początek
          > proponowałabym "Czarnoksiężnika z Archipelagu".
          > A o emeryturze na razie nie myślę, chooociaż po głębokim namyśle, no cóż,
          > zastanowię się.

NALU !!!

Najlepszy numer że Meve ta info o emeryturze wzięła poważnie. Ale numer.
          Czy powyższa powieść to też opowieść w częściach ? Czy może łączy się tylko
          bohaterem ?
          Napisz coś więcej proszę.
          I publicznie przepraszam za dowcip o emeryturze. Wszyscy wiedzą że Nala młoda
          dziołcha JEST.
          • Gość: mEVE Re: Oj Nalu Nalu ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:48
            > NALU !!!
            >
            > Najlepszy numer że Meve ta info o emeryturze wzięła poważnie. Ale numer.
            A czemu nie miałam wziąć poważnie???
            Emerytura to nie jest taka straszna rzecz, jak się domyślam:))))
            Lekko oszołomiona jeno byłam i się dopytywałam.
            Hi hi
          • Gość: Nala Re: Do stetryczałego Gertalta !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 11:59
            Jest to pierwsza z czterech części, "Grobowce Atuanu", "Najdalszy brzeg", nie
            pamiętam tytułu trzeciej części. Jest jeszcze całe mnóstwo jej książek a
            Czarnoksiężnik jest jedną z pierwszych. Przeczytaj, może będziesz czytał resztę.
            Mnie się bardzo podobała też "Lewa ręka ciemności".
            • Gość: Geralt Do pięnnolicej (niewątpliwie) Nali IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 12:06
              Jeszcze raz Cię przepraszam ale Ty sie tak uroczo złościsz. Juz nie będę w taki
              sposób zartować.
              Bez Ciebie było smutno na forum. Wróciła Nala wróciło życie.
              A ja dziś znikam o 12.30.
              Pozd
              Geralt
              • Gość: Nala Re: Do ........ , nie będę się wyrażać !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 12:38
                Gość portalu: Geralt napisał(a):

> Jeszcze raz Cię przepraszam ale Ty sie tak uroczo złościsz. Juz nie będę w taki
                >
                > sposób zartować.
                > Bez Ciebie było smutno na forum. Wróciła Nala wróciło życie.
                > A ja dziś znikam o 12.30.
                > Pozd
                > Geralt

Ja się NIE ZŁOSZCZĘ !!! Ale zapamiętam sobie raz na jutro !
                Żegnam !

• Gość: Geralt Do wszystkich IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 12:43
                  Niestety muszę się już pożegnać !
                  Do jutra
                  Geralt
                  • Gość: Nala >>> DO MEVE <<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 12:56
                    Jesteś jeszcze czy Ciebie też już wywiało ?
                    Ja wybywam ok. 13.00.
                    A Ty czytałaś Le Guin ?
                    • Gość: Nala Re: >>> DO MEVE <<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 13:24

> Jesteś jeszcze czy Ciebie też już wywiało ?
                      > Ja wybywam ok. 13.00.
                      > A Ty czytałaś Le Guin ?

No cóż !
                      Chyba sama sobie odpisuję.
                      Jednak jeszcze nie wychodzę. Meve, jeżeli jesteś, drapnij słówko.
                      • Gość: Meve Re: >>> DO MEVE <<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 14:17
                        heelllo
                        jestem jestem, tylko praca na leb mi sie wali
                        niestety - a moze fajnie - bo wszystko przede mna - nie czytalam,
                        wczoraj Monia doradzala mi jakiegos Mayle'a , cos o Prowansji
                        chyba bede musiala wziac kartke i spisac wszystkie te tytuly,
                        bo z pamiecia zle:)))
                        aa, Monia dzisiaj jest out, pisala, ze bedzie w srode, nie wiemy tylko co z
                        Ina - bo Pirx, to wiadomo, gdzies sie po prostu smetnie, pesymistycznie
                        szlaja:))
                        • Gość: Nala Re: >>> DO MEVE <<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 14:27

> heelllo
                          > jestem jestem, tylko praca na leb mi sie wali
                          > niestety - a moze fajnie - bo wszystko przede mna - nie czytalam,
                          > wczoraj Monia doradzala mi jakiegos Mayle'a , cos o Prowansji
                          > chyba bede musiala wziac kartke i spisac wszystkie te tytuly,
                          > bo z pamiecia zle:)))
                          > aa, Monia dzisiaj jest out, pisala, ze bedzie w srode, nie wiemy tylko co z
                          > Ina - bo Pirx, to wiadomo, gdzies sie po prostu smetnie, pesymistycznie
                          > szlaja:))

Ciekawe gdzie ? Bo BB chyba zlikwidowali i nie ma gdzie się "wcinać". :o)
                          Od Iny miałam maila z załącznikiem ale dalej nie wiem co u niej słychać.
                          Czy słyszałaś że podobno rusza III edycja BB ? Jak to usłyszałam myślałam że
                          zwątpię. Zgłupieli chyba całkiem ? Chyba bardzo potrzebują kasy ?

• Gość: Meve Re: >>> DO MEVE <<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 15:01
                            Chyba szaleju sie najedli, ze sie tak po "emerycku" wyraze:)))))))
                            Ale serio: nniech juz sobie dadza spokoj
                            Wstydu oszczedza:))
    • Gość: Nala Re: >>> DO MONI< MEVE< INY<GERALTA<PIRXA <<< IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 14:39
      Ja już pędzę !
      Do jutra, w zwiększonym gronie.
      Pa, pa.
      • Gość: Meve Re: >>> DO MONI< MEVE< INY<GERALTA<PIRXA <<< IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 15:14

> Ja już pędzę !
        > Do jutra, w zwiększonym gronie.
        > Pa, pa.
        Papapapapapapapapapapa

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka