Gość: Jacek Mam pytanie do wszystkich ,którzy uważają, że "Mat IP: *.ftj.agh.edu.pl 08.11.03, 16:56 rix-Rewolucje" coś wyjaśnia (a jest takich sporo). 1- Dlaczego w "M. Reaktywacja" Neo widzi Sarafa jako postać złotego koloru, i czy to ,że jak straci wzrok widzi wszystko także na złoto to jest tylko zbieg okolicznośći? 2- Dlaczego Neo może w cudowny sposób zatrzymać strażników, a nie może w taki sam sposób, tj. wyciągając rękę powstrzymać Bane'a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Mam pytanie do wszystkich ,którzy uważają, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 17:37 orlinski ty zgredzie , widząc twoje zdjęcie w dodatku telewizyjnym do gazety nie spodziewałem się obiektywnej recenzji po tobie , poza tym nigdy nie trafiłeś w tygodniowym typowwaniu filmu który będą oglądać telewidzowie , gorsz jest od ciebie tylko szczerba , twoja recenzja spowodowała że napewno pójdę obejrzeć 3 część - orlinski odpowiedż jakim nieudacznikiem intelektualnym trzeba być żeby zostać recenzentem , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwirek Re: "Matrix Rewolucje" - recenzja Wojciecha Orliń IP: *.crowley.pl 08.11.03, 19:26 Orliński to matoł,który patrzy tylko z perspektywy jakiś przesłanek intelektualnych i takich tam.Człowieku ten film odpoczątku był filmem efektów specjalnych i takim został dokońca!!!I niepierdol mi tu jakiś bredni.W jednym się zgodze,że pierwsza część rzeczywiście była najlepsza,ale dodam też że dwie następne części były poprostu długim zakończeniem!Revolutions wyszedł świetnie,oczywiście mógło być lepiej,ale może to jeszcze nie koniec!Osobiście chciałbym żeby to nie był koniec!!!!!jeszcze jedno- ORLIŃSKI PIERDOL SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: "Matrix Rewolucje" - recenzja Wojciecha Orliń IP: *.wne.uw.edu.pl 26.11.03, 14:01 zazwyczaj gdy ktoś nie nic sensownego do powiedzenia obraża innych jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwirek Re: do Orlińskiego IP: *.crowley.pl 08.11.03, 19:51 Orliński to matoł,który patrzy tylko z perspektywy jakiś przesłanek intelektualnych i takich tam.Człowieku ten film odpoczątku był filmem efektów specjalnych i takim został dokońca!!!I niepierdol mi tu jakiś bredni.W jednym się zgodze,że pierwsza część rzeczywiście była najlepsza,ale dodam też że dwie następne części były poprostu długim zakończeniem!Revolutions wyszedł świetnie,oczywiście mógło być lepiej,ale może to jeszcze nie koniec!Osobiście chciałbym żeby to nie był koniec!!!!! jeszcze jedno- ORLIŃSKI PIERDOL SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwirek Re: do reszty IP: *.crowley.pl 08.11.03, 20:11 jeszcze jedno-do reszty która uważa że matrix jest beznadziejny:PIERDOLCIE SIĘ NA RYJ!!!jak szukacie jakiś rozwiązań i nie możecie ich znaleść to szukajcie dalej,matoły!!! trylogia matrixa jest zajebista a 2i3 część są długimn zakończeniem 1,więc jak się niepodobało to najlepiej zamknijcie pyski,bo jesteście matoły z orlińskim na czele!!! bez urazy matoły;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilgore Re: do reszty IP: *.futuro.pl 09.11.03, 14:41 Pierdol sie sam,stary.Twoj poziom jest taki sam jak poziom twojej ukochanej trylogii.Dla mnie Matrix konczy sie na pierwszej czesci,ktora faktycznie jest swietna,pozostale dwa filmy zrobiono dla takich polmozgow jak ty ,zeby sie podniecali,kupowali plyty dvd i plakaty z "Najobi i Morfiusem".Gratuluje gustu i zycze powodzenia w zyciu.Moze kiedys zmadrzejesz,baranie,poki co to do Orlinskiego ci daleko,krytyk z ciebie jak z koziej dupy traba.No,ale jak sie ma 15 latek i siusia sie w majtki na Lidze Ekstraordynaryjnych Dzentelmenow,Spidermanie,Tomb Raiderze i Godzilli,to co sie dziwic.Kup sobie sliniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: "Matrix Rewolucje" - recenzja Wojciecha Orliń IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.11.03, 20:15 Ja widzialem i nie jestem zachwycony.Polecam zobaczyc ale z nastawieniem na typowy amerykanski film lub nawet opere mydlana z odrobina science fiction.Reklama byla lepsza.Jednak staje po stronie obronców dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc. Re: Orliński dał czadu jak w tekście o selekcjonerkach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:09 fajny facet ale płytki i ma bałagan w języku i myśleniu, jak na tekściarza to dziwne, "uwolnić od własnej natury?" - bełt, przecież chodzi o uwolnienie DO natury, itp. szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxiu Re: IP: 82.160.28.* 08.11.03, 21:30 dzisiaj (tj 08 listopada) byłem na Matrixie i wcale mnie on nie zachwycił. wręcz przeciwnie. film był nudny jak flaki z olejem. jak szedłem do kina to byłem przygotowany na coś naprawde ekstra. a tu taka moim zdaniem kompromitacja. 1 i 2 część miały klimat i wciągały. a w trzeciej po obejrzeniu chociaż kawałka można było sobie resztę wydedukować. oczywiście zawsze pozostaje aspekt efektów które były na prawde niesamowite. No i oczywiście muzyka, chociaż w dwójce była o niebo lepsza. Można iść zeby oglądnąć ale tylko ze względu na efekty. Fabuła jest do duszy. Bracia Wachowscy się nie popisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapucjusz Dobra nocka! IP: *.e / *.e-box.pl 09.11.03, 10:25 Dzieńdobry! Bardzo zaciekawiła mnie cała dyskusja. Głównie z niej wynika, ze kto wrzeszczy ma "największą" rację. Myśle, że może niektórzy nie zauważyli, że każda kolejna część (wszystkie) Matrixa to jest Bajka. Nic w tym przecież nie ma złego nie od dziś wiadomo, że amerykanie naprawde umieją robic bajki. Ocenianie tego filmu w kategoriach wypowiedzi pokolenia cyberpunku, jakiegos manifestu czy powoduje znieksztalcenie jego prawdziwego wizerunku. Nie obroni sie żaden sequel prawdopodobnie dla tego, że dawniej było lepiej.... Jezeli chodzi o sam film to zastanawiające dla mnie jest to że wywołuje on takie silne emocje. Prawdopodobnie jest dobrze zrobiony po reakcjach moznaby nawet powiedziec ze sknocony umyslnie bo milosc milosnikow i nienawiść buntowników (np w postaci takiej dyskusji) napędza zainteresowanie a wiadomo, że naprawde nieważne jak mówią - ważne żeby mówili. Nie biorę się na wkładanie kija w mrowisko i zachowam swoje zdanie. Tak jak lubie oglądać Samuraia Jacka I Atomówki bardzo lubie Matrixa i z przyjemnością sobie obejrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me :-( IP: *.acn.pl 09.11.03, 10:44 Bylam wczoraj w kinie. moje wrazenia okreslic moge jednym slowem: rozczarowanie. Musze powiedziec, ze nawet podobala mi sie II. zrobila sporo zamieszania, typu ze wynikalo z niej to ze zion to tez czesc matrixa, itp. niestety watki te nie zostaly dalej rozwiniete. w III neo sie poswieca zeby zbawic ludzi calkiem jak Dziuzus Krajs. Przemowy innych obroncow patetyczne, fabula nudna. bracia W. brothers zamscili :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krs Re: :-( IP: *.lukas.com.pl 14.11.03, 18:04 ... a mi się podobało, było mniej "rąbanki" więcej uczuć i więcej dramatyzmu. Rozwiazanie nie mogło byc zbyt skomplikowane (NEO jako program, ZION - część matrixa) , gdyby pociągnąć w tą stronę film stał by się tak skomplikowany, że nawet 1% widzów nie zrozumiał by "o so chodzi", i tak wielu ludzi nie widzi ponadczasowości wypowiedzi "MATRIXA" i jego odniesienia do rzeczywistości, także o czym mówimy ? Wg mnie wszystkie 3 części są genialne !!! 3-cia część też ! REWELACJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziś Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 11:05 Wydaje mi się, że recenzje trzeciej części są mocno przesadzone. Tak na zdrowy rozsądek było jasne, że druga i trzecia część będą już zdecydowanie mniej odkrywcze i należy się spodziewać ładnego doprowadzenia historii do końca oraz fajnych scen walki i dużej ilości efektów specjalnych. Druga część mogła trochę zaniepokoić bo zbyt jasno dawała do zrozumienia, że jest tylko pomostem do finału. Natomiast trzecia część jest nawprawdę dobra. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRS Re: IP: *.lukas.com.pl 14.11.03, 18:07 Zgadzam sie w 100% I, II i III - są rewelacyjne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: "Matrix Rewolucje" - recenzja Wojciecha Orliń IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 14:02 Obejrzałam trzy części jedna po drugiej i było to fajne przeżycie. Aha, wcześniej nie widziałam żadnego z tych filmów. Z mojej perspektywy patrząc, jedynka jest najpoważniejsza, ma baardzo specyficzny klimat, jest mroczna. Dwójka to coś pośredniego- moim zdaniem wypada najsłabiej. A trójka to już zupełny odwrót- jest inna. Momentami było to oglądanie Gwiezdnych Wojen. Powrotem na (dobrą) trajektorię jest samo zakończenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: IP: *.crowley.pl 11.11.03, 01:46 podejrzewam, ze w podobny sposób powstala ta recenzja :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japacyku Re: "Matrix Rewolucje" - recenzja Wojciecha Orliń IP: 195.205.3.* 11.11.03, 02:41 Hołd prorokowi Orlinowi, który wie.Wie co sądzić o tym , czego oko jego nie widziało... Odpowiedz Link Zgłoś
punk2003 Re: "Matrix Rewolucje" - recenzja Wojciecha Orliń 11.11.03, 20:29 Żenada - Matrix oczywiście. Po pierwszej części powinni zakończyć - wówczas ten film pozostałby na zawsze tajemniczy i kultowy. Teraz panowie W. skonsumowali swój mit. Ośmieszyli się nie wyciągając nic sensownego z tej filozoficznej otoczki. Widać, że są raczej ograniczeni - nie wiem czy można wymyśleć gorsze zakończenie. I w kółko powtarzane teksty w stylu co ma być to będzie doprowadzały mnie do szału. Zgadzam się z recenzją w 100 %. Rozrywka klasy B - wszystko czym są dwie ostatnie części Matrixa. Wolałbym zapomnieć że je oglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommi ...bo film powinien sie skonczyc standardowo IP: *.osk.pl / 192.168.50.* 11.11.03, 23:26 Podzielam krytyczne opinie na temat zakonczenia. Wydaje mi sie, ze najrozsadniejszym rozwiazaniem byloby standardowe zakonczenie calej trylogii - dobro zwycieza calkowicie, nikt z "dobrych" nie ginie, a maszyny zostaja pokonane, ludzie wychodza na powierzchnie, znow swieci slonce, a Neo z Trinity maja gromadke dzieci. Taki amerykanski happy end. Ludzie i tak nie byliby zachwyceni, ale przynajmniej wszystko byloby jasne i nikt by nie mowil ze sie trasznie rozczarowal. Niestety dzis kazdy stara sie zrobic wszystko inaczej, byleby tylko zaskoczyc. A efekt nie jest juz taki wazny... A co samego filmu, to najbardziej wkurzyly mnie super umiejetnosci Neo w rzeczywistosci - wyciaga reke do przodu i wszystkie maszyny padaja. Sorry, fajnie, ze w Matrixie potrafi latac itp (choc dla mnie to przegiecie), ale chociaz niech rzeczywistosc pozostanie realna, a tu zostala zrobiona zostala w stylu Batmana czy Wladce Pierscieni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Kit kit kit IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.03, 01:44 Co tu dużo mówic. Film w rzeczy samej był nudny jak flaki z olejem. Wiele razy zdarzyło mi się ziewnac, równie często usmiechnąć się ironicznie na widok kolejnej głupawej sceny.Ale od początku: -chociaz matrix 1 nigdy nie nalezał do moich ulubionych filmów, to jednak pozycja ta była na pewno ciekawa i warta obejrzenia. Nigdy nie starałem się dopisywać filmowi jakichs znaczen filozoficznych, bo to mnie smieszyło. Widziałem twór,w którym jacyś faceci byc moze chcieli coś przekazać, zauważyć, chociaz niektóre odniesienia wydawały mi się niefortunne, to jednak je akceptowałem. Cały film zepsuło mi jednak zakończenie, w którym Neo wzlatuje w powietrze niczym superman, i które zaliczam do jednego z najgłupszych zakonczeń w historii kina. -potem nadeszła dwójka- film wydał mi się tylko zlepkiem akcji w, w który na siłe próbowano wcisnąć jakąś fabułę. Niestety mocno się zawiodłem. Liczyłem b. na reklamowaną scenę na autostradzie, ale w koncu się rozczarowałem-moze za dużo oczekiwałem? Motyw z lataniem oczywiscie wydał mi się b. głupi i infantylny-dla masowego widza-może chciano w ten sposób przyciągnąć do kin fanów supermana? Nie wiem. Chociaz bardzo się rozczarowałem,wiele scen było po prostu kretynskich,to jednak nie sądziłem,ze ten film może byc jeszcze gorszy (nie będę wymieniał innych wad,bo po prostu zostały one wypowiedziane na forum tyle razy,że nie ma takiej potrzeby) -na film trzeci poszedłem z małym postanowieniem,ze nie będę starał się zrozumieć tych bzdur,które w międyczasie uplotli(no bo jak cos jest chaotyczne,nieuporządkowane, na kazdym kroku leją się nie wiadomo czasem z jakiej przyczyny[scena walki z ochroniarzem wyroczni-po prostu banał,jezeli chodzi o uzasadnienie walki], to nie znaczy ,że to jest mądre i już). Niestety, film był baaaardzoo nudny. Naprawdę. Chwilami infantylny i głupi, ale to juz było w 2 części. Po pierwsze-bitwa o syjon-nie mogę się zgodzić z recenzentem gazety,ze bitwa była nudna,bo rzeczywista-była nudna,bo przez chyb pół godziny lub więcej serwowano nam to samo. Na początku to mogło być zajmujące pzrez chwilę,ale ilez mozna ciagnąć to samo? Motyw z Mechami jest dobry na grę komputerową,jak samemu się gra ,to moze jest to interesujące,ale jesli to cały czas jest to samo...to przepraszam,ale to jest po prostu chłam. Poza ty standardowe zaawołanie dowódcy w stylu"Skopmy parę tyłków" na co reszta krzyczy "Jeeeeeeee". W ilu filmach to juz widziałem....dlaczego te osmiorniczki nie zrzucały mechów do przepaści siłą rozpędu? Dlaczego teksty były takie głupie? Dlaczego Niobe tak naduzywała słowa Baby,a reszta co chwila "dammit" lub cos podobnego? To miało urozmaicac akcje? Poza tym Monica Belucci- w 2 czesci była po to,żeby pocałowac Neo,strzelic w program-wampira, a w 3 by pokazać biust, siedząc w jakims disco dla sado-maso. Kretyństwo? Po co to? Rozumiem,ze autorzy maja jakies dziwne pomysły,ale to było bez sensu-tak samo jak jakis taniec techno w zionie w 2,który skojarzył mi się z tym disco sado-maso. Okropieństwo. Po co trinity poszła z neo? Żeby zginac chyba,bo chyba autorzy nie wiedzieli co z nią zrobić....No bo w Zionie zostały kochające sie pary,a ona by musiała sterczeć tam sama. Więc pilotowała statek,posłuzyła jako zakładnik dla bane'a i musiała zginać, bo neo nie mógłby isc z nią do maszyn(własnie-rozmowa z bossem,którego twarz wygladała jak twarz buddy-prooooszęęęę, bez takich banałow, bo smiac się chce-przez to te wszystkie ewentualne filozoficzne gdybania z 1 cześci to jeden wielki szmelc, a teb fil to wydaje się takie gówienko w papierku, po którym nie chce si eoglądac już zadnych osmiornic przez najblizszy rok,bo po ich widoku w matrixie chce się wymiotować, a ma się też dość efektów specjalnych,których jest za duzo(wystarczy wspomniec ludzi na mechacch,którzyzyw wyglądali jak komputerowo zrobieni-tak jak spadająca trinity w drugiej części. Wyglada to obrzydliwie. Po prostu szkoda pieniedzy na bilet. O głupich tekstach nie będę wspominał ani głupich sytuacjach(no moze walka w deszczu-jak lataja i jak smith dostaje w twarz z pięści a wszystko to w bullet time....... Niestety,wygląda na to,ze będzie więcej takich filmów a la matrix. widziałem zwiastun Underground- baba biega z ingramami w jakims budynku,nagle patrzy a tam jakies zmutowane psy łaża po ścianach...co robic myśli...już wie...zaczyna strzelać dookoła siebie w podłogę, tworząc okrągłą wyrwę w ziemi,przez która wpada na pietro nizej.Super. To taka kwintesencja matrixa(2,3)-to tak jakby pokazac ogólna ideę filmu z efektami A do tych co wyzywaja innych: dziwię się wam. Wg mnie matrix to naprawdę cienki film i naprawde dziwię się dlaczego wam się spodobał.Naprawdę nie byo w nim nic cikawego....oczywiscie moge zrozumiec ,że macie po 12,13 ,czy nawet 14 lat,a moze czasem więcej i was to rajcuje. Takie filmy rzeczywisci mogą się wam podobac, ale nie sądźcie,że skoro wam się to podoba i dopasowywujecie do tego jakies ideologie, to od razu jestescie geniuszami,a jak ktos nie kapuje tego filmu, to jest imbecylem. Film niezrozumiały wcale nie musi być mądry i tak jest w tym przypadku. Mozę fakt,że jest tak cukierkowo zrobiony, wpływa na jego popularnosć? Nie wiem. Dla mnie to po prostu gówienko w papierku. A jeżeli się nie zgadzacie, to przynajmniej brońcie swoich racji z godnością, madrze,bo dzban głosny to dzban próżny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Kit kit kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:11 ales długasny post wysmarował o filmie który Cie znudził,ciekawe ile napiszesz o filmie który Ci sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igipop a mnie sie podobało IP: 212.69.77.* 12.11.03, 10:44 Dlaczego film mi sie podobał? Bo jest wspaniały do oglądania. Wizualnie Matrix jest nie do przebicia. Najwspanialsze sceny to bitwa o Zion i Neo w mieście maszyn. Najsłabsza była scena śmierci Trinity - sztampa i kicz. Najlepszy dialog - rozmowa Wyroczni z Programistą: Obiecujesz? - Czy ja jestem człowiekiem!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu 1. OK 2. i 3. beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:24 Witam Jak w temacie. 1.czesc matriksa to film wrecz niesamowity, nowy, swiezy. 2. GORZEJ A 3. JESZCZE GORZEJ. Jak bym mial komus polecic MATRIXA to tylko 1. czesc a reszte mozna sobie odpuscic. Chyba ze ktos potrafi isc do kina na efekty specjalne - wtedy polecam calosc. pzdr Stachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj3000 CO ZA IDIOTA PISAŁ TEN ARTYKUŁ - MATKOOOO IP: *.kliny.net.pl 15.11.03, 23:18 kurde, popisujesz sie debilu sformułowaniami takimi, ze nawet sam nie wiesz co oznaczają, i wierzę na 100% ze ci sie 1 częśc podobałą, to musiałeś użyć sformułowania z tej części, po to tylko, by skrytykować całość, jako nudną szmatławinę czy co tam było. GOści nawijasz przez cały "artykuł" o czymś, sam nie wiesz o czym, i nic z tego nie wynika. A, sorry... wynika. to, że napisałeś to tylko po to, żeby pobudzić ludzi by sie wypisywali na ten temat. NO to pisze, że nie umiesz sie wypowiadać, widać to odrazu. Nawet pewnie po obejżeniu (jeżeli oglądałeś) 3 części nic z niej nie zrozumiałeś, bo fabułą była tak ciężka dla ciebie, na twój tępy umysł, więc poprostu uznałęś, jak 88% polakó, że film poprostu jest do kitu, i fabułą też. No bo jak nie rozumią tępaki i idioci, to czemu siędziwić? Trzeba najpierw dociekać do końca, a jeżeli jest sie pewnym, że fabuła jest źle zrobiona, i nic z niej nie wynika, to dopiero coś pisać. A nie, oglądnąć, nacieszyć oko efektami i powiedzieć, efekty fajne, ale fabuły nie ma. Fabuła jest, trzeba obejżećwszystkie 3 części, żeby zrozumieć nawet najbardziej tajemnicze wątki. Dodatkowo radzę przeczytać ksiązkę, zagrać w grę i potem coś wnioskować. Chce ktośjeszcze na ten temat sie pokłócić? No to gg:3086839 tlen: dj3000@tlen.pl oraz mail: dj3000@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zambozambik Re: CO ZA IDIOTA PISAŁ TEN ARTYKUŁ - MATKOOOO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 00:10 Dj3000 odrazu ci mówie że zwyzywanie autora to nie był najlepszy pomysł jest to raczej nie dowód wyższości twojej idei nad jego ale wręcz przeciwnie poza tym żeby ocenić czesc trzecią trzeba było ją połączyć z dwiema poprzednimi z tąd te przytoczona a poza tym nie możesz oceniać ludzi po jednej recęzji i negować tego co mówi a tak wogóle to teoja wypowiedz jest bardzo subiektywna i opiera się tylko na twoich uczuciach co do tego filmu Teraz ja chciałbym coś powiedzieć o tym filmie: Popierwsze zgadam się z niekturymi tu wypowiadającymi się wcześniej że bracia Wachowscy po pierwszej części ktura był jeszcze w miare przyswajalna mieli za dużo kasy i chcieli zrobić jaknajwięcej efektów specjalnych w następnych cześciach bo to zwykle skupia publike a kosztem tego było słabe skupienie sięna fabule i jak to powiedział autor recęzji tym zeby w filmie było jak najwięcej bajeranckich słówek zaczerpniętych najcześciej z Bibli Po drógie zgadzam się że fabuła była bardzo skomplikowana i pokręcona i za pirewszym oglądnięciem całej trylogi trudno było wszystko zrozumieć ale takie poplątanie może wymyślić sobie każdy bo nie kryje siepod tym żaden życiowy sens motywy były tam używane tylko po to aby rozkręcić akcje przykładem może być motyw z alicji w krainy czarów jesli ktoś chce sobie o tym pogadac GG:3085550 albo zambozambik@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Matrix Rewolucje to najlepsza z części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 00:37 Chciałbym ostro zaprotestować na słowa pana wojciecha orlińskiego. Uważam, że jest to wspaniały film, który będzie symbolem naszych czsów w odległej przyszłości. Dla mnie matrix to coś więcej niż tylko film. To swego rodzaju wizja. Pomysł na ten film był świetny, a wykonanie wcale nie gorsze. O ile I częśc miała za zadanie wprowadzenie widza w świat "Matrixa" [uważam, że nazwę powinno się jednak pisać tak ja w orginale; mam w tyle w szystkie polskie zasady, które pozwalają na pisanie prze "ks"]druga częśc pokazała skąd i dlaczego sie wziął Matrix, a trzecia część była kulminacją. I uważam że jedną z najlepszych w historii kina. Ciekawi mnie czego pan wojciech oczekiwał po zakończeniu. Może czegoś na wzór Residen Evil. A gdyby tak było piłował by ryj, że to jush było. Uważam, że REWOLUCJE to jeden z najlepszych filmów w historii filmów. wszystko było Cool: aktorzy, scenografia, scenariush i oczywiście efekty specjalne. Najlepsze jest jednak to, że oglądając TEN FILM wierzy się w to co się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slayer Re: Matrix Rewolucje to najlepsza z części IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.03, 01:53 To ty chyba jakis inny film oglądałeś....jestes pewien,ze to był Matrix????? A co do wypowiedzi sprzed 2 postów-widzę,że za to ty jestes Einsteinem. Ciekawe jakie masz wykształcenie...? Jeszcze podstawowe?OOoooo Rzeczywiscie-ten film jest tak mądry,że chyba zaczne się z niego uczyc matematyki-na pewno są tam wzory wpisane w dialogi. Im g łupsze dialogi,tym wiecej wzorów. ZATEM 3 część to prawdziwe kompendium wiedzy matematycznej. Znalazłem w tym filmie odpowiedzi na dręczące mnie pytania. Teraz juz wiem-mój sąsiad jest dziwny!!!! Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slayer Re: Matrix Rewolucje to najgorsza częsć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.03, 01:55 To ty chyba jakis inny film oglądałeś....jestes pewien,ze to był Matrix????? A co do wypowiedzi sprzed 2 postów-widzę,że za to ty jestes Einsteinem. Ciekawe jakie masz wykształcenie...? Jeszcze podstawowe?OOoooo Rzeczywiscie-ten film jest tak mądry,że chyba zaczne się z niego uczyc matematyki-na pewno są tam wzory wpisane w dialogi. Im g łupsze dialogi,tym wiecej wzorów. ZATEM 3 część to prawdziwe kompendium wiedzy matematycznej. Znalazłem w tym filmie odpowiedzi na dręczące mnie pytania. Teraz juz wiem-mój sąsiad jest dziwny!!!! Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcoiris Film jest doskonały IP: 217.153.4.* 19.11.03, 13:23 Nie zgadzam się z krytyką. Film jest doskonały. I nie jestem nastolatką, ani wielbicielką komiksów lub japońskich kreskówek. Jestem matką i żoną, dorosłą kobietą. Czytam dużo książek. Cały Matrix, wszystkie trzy części, był dla mnie prawdziwym catharsis. Również wspaniałym odpoczynkiem i oderwaniem się od codziennych obowiązków. I przypomnieniem czym jest miłość, przyjaźń, odwaga i poświęcenie. Wszystkich niezadowolonych i zachwyconych pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś