Dodaj do ulubionych

FALA ....czy to koniec

IP: *.crowley.pl 16.04.04, 10:30
łojej wczoraj ałapałam sie na końcówke Fali zbrodni, jej ale masakra, jaka
strzelanina, normalnie katem oka szukałam Bruce Willisa Budrys jaka
rehabilitacja normalnie powinna mi sie łza w oku zakrecic a czy synek
szefowej tak dobrze znajacej rosyjski tez umarł?????
Czy ktos wie czy to juz koniec serialu????
Czy ktos ogladał wczorajsza fale i jest mi w stanie strescic odcinek??
No w szoku jestem totalnym
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: FALA ....czy to koniec 16.04.04, 11:11
      Gość portalu: KIRA napisał(a):

> Czy ktos ogladał wczorajsza fale i jest mi w stanie strescic odcinek??
      > No w szoku jestem totalnym

Sprawdz Polsat i Polsat 2 - chyba w niedziele w nocy jest repeta ;)
    • Gość: dezerter Re: FALA BREDNI ....czy to koniec IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.04, 12:44
      ja obowiązkowo oglądałem z tchem zapartym od dechy do dechy, ale streszczenia
      się nie podejmę, zbyt to wszystko skomplikowane jak na mój łeb (mam na myśli
      drugie i trzecie dno, bo sama fabuła oczywiście banalna). Najfajniejsze, że mam
      od wczoraj nową kierowniczkę, wypisz wymaluj Kamińską, znaczy się równie źle
      obsadzoną w tej roli
      • johnny_tomala Re: FALA BREDNI ....czy to koniec 16.04.04, 13:05
        dzięki temu filmowi, można powiedzieć, że narodził się nowy synonim: kamińska =
        ktoś źle obsadzony, nie pasujący, mierny na wysokim stanowisku. he he podoba
        mnie się to.
    • Gość: mahoneeee Re: ODPLYW ....czy to koniec IP: *.isystem.met.pl / 217.153.143.* 16.04.04, 13:12
      slyszalem ze w nastepnyh odcinkach ruscy sie wyniosa z kraju, bo u nas podatki
      zbyt wysokie , na slowacje i problem uminie :)
    • stalowy_szczur1 Re: FALA ....czy to koniec 16.04.04, 14:01
      No to po kolei. Budrys kupuje flaszkę, włącza kamerę, i robi spowiedź życia.
      Pazura mierzwiąc loki wzorem Blade Runnera Harrisona Forda ogląda kasetę po raz
      sto dwudziesty ósmy i wie- okna wychodzą na południe, pomieszczenie duże,
      kaseta tania, zdjęcia ze statywu. Budrys gada do kamery. Kamińska spotyka tego
      ruskiego z Chipendejsów, który mówi, że śledztwo ma być zakończone po myśli
      mafii (nawet podaje zdjęciabandytów), bo jak nie, to synkowi zrobią kęsim.
      Wagnerowa z kapelusza wyciąga kierowcę Bohuna (nie mam pojęcia jak go złapali-
      przecież oni nie potrafą złapać nawet kataru). Ten nic nie mówi bo się boi, ale
      mówi że Bohun Mesiem oberwypasionym na obstalunek robiony popyla- i Wagnerowa
      łapie trop jak rasowy posokowiec. Budrys gada. Pazura sprawdza, że w Polsce
      kupono trzy Mesie, ale jeden pasuje do Bohuna. Sprawdzają- Mesio mieszkał na
      Lipowa Sztrase. To dawaj "chłopaków od Dziewula" w dzień jasny do willi.
      Wchodzą z drzwiami- a tam pusto, ni śladu Rusków. A Budrys gada. Z willi
      dzwoniono do biura podróży, gdzie kupiono wycieczkę do St. Petersburga. Co robi
      Czarna i Baka? Wskakują w teleport i są w St. Petrsburgu (przez długą chwilę
      usiłowałem ogarnąć w jaki sposób nagle znaleźli się na komisariacie ruskiej
      policji w mieście Putina, i to wyjście wydaje mi się najbardziej realne).
      wcześniej jednak okazuję się że: do Budrysa dzwonili z Lipowa Sztrasse, ukradł
      wyniki sekcji Torpedy (matko, kto wymyśla te durne ksywy????), i pan Tygrys
      który leży poszcz...postrzelony widział jak Budrys dusił Torpedę. Ergo- Budry
      to kret. A Budrys gada. Ruska policja spuszcza łomot przypadkowemu
      przechodniowi, ten wyznaje gdzie jest Bohun, Czarna z Baką jadą, łapią Bohuna,
      pakują do samolotu i wywożą do Polski. Budrys gada. Tymczasem Pazura po jakimś
      napisie identyfikuje miejsce (stare żeńskie więzienie???),jadą po młodego, ale
      ten już trup. Budrys kończy gadać. Bohun ląduje, policja robi konwój. Jadą.
      Budrys ma wyrzuty sumienia, dzwoni do Baki, ten go opieprza- męska przyjaźń w
      opałach. Konwój jedzie, ruscy wpadają, grożą bronią Policji, Policja celuje z
      kałachów (mimo że na lotnisku miała Maszinnen Pistoletten marki Hechler&Koch),
      wpada Budrys robi kuku, Chipendejs go zabija w ostatnim tchnieniu, odjazd
      kamery "stary,nie umieraj, nie możesz mi tego zrobić", męskie łzy... Mafia
      rozbita.
      Pzdr!
      Szyba
      • Gość: KIRA Re: FALA ....czy to koniec IP: *.crowley.pl 16.04.04, 14:06
        dzieki wielkie za tak wypasione streszczenie:):):)
        rozwaliło mnie powtarzajce sie "Budrys gada" no poprostu miodzio!!!
        • Gość: Mati Re: FALA ....czy to koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 01:23
          Heh. Właśnie oglądałem. Najgorsze, że on naprawdę gadał i gadał, a przy którymś
          z kolei wejściu to z trudem śmiech powstrzymywałem, bo to już parodia była sama
          w sobie.

Podsumować serial całościowo mogę tak, że chociaż śmierdział często kliszami,
          był całkiem w porządku, tylko kto im te strzelaniny układał? Poza tą ostatnią
          to można było mieć wrażenie, że doborowe jednostki policji i AT ćwiczą się
          tylko w technikach bojowych o nazwach Wychyl Się Zza Beczki Oddaj Strzał I Się
          Schowaj a celność wszyscy wykazywali tylko na strzelnicach, zaś w trakcie akcji
          trafienia z odległości nastu metrów były nie lada problemem i to stukanie z
          kapiszonów ciągnęło się w nieskończoność.

No i swoją drogą zmiania MP5-ek w AK w tym samochodzie to rzeczywiście coś
          dziwnego, może mieli plastikowe repliki i z bliska było za bardzo widać :)
          • Gość: zdumiony Budrys gada... IP: *.revers.nsm.pl 19.04.04, 01:37
            No właśnie. Gadał jak najęty, nawet Baka i ta babka konkretna zdążyli do Pitra
            się machnąć... Faktycznie to musowo była teleportacja.
          • franzmaurer Re: FALA ....czy to koniec 19.04.04, 11:31
            Gość portalu: Mati napisał(a):

> Podsumować serial całościowo mogę tak, że chociaż śmierdział często kliszami,
            > był całkiem w porządku, tylko kto im te strzelaniny układał?

Z tym "całkiem w porządku" toś chyba trochę przesadził...
            W sumie taki polsatowski "Telefon 110" to był ;)

Dialogi jeszcze fajne były ;)
            - strzelali do naszych!
            - jak to strzelali ?!?!
          • stalowy_szczur1 Re: FALA ....czy to koniec 19.04.04, 13:02
            Ql... ja zapytać się jeszcze chciałem co z wątkami- miłość Pana Tygrysa do
            siotry Maszyny do Zabijania z Najśmieszniejszych Zwierząt Świata, ciąża (????)
            Czarnej, romanse Szajbińskiego z Wagnerową.
            Pzdr!
            Szyba
            • moniq_c no i tu liczymy na drugą serię ;-DDD 19.04.04, 13:03
              stalowy_szczur1 napisał:

> Ql... ja zapytać się jeszcze chciałem co z wątkami- miłość Pana Tygrysa do
              > siotry Maszyny do Zabijania z Najśmieszniejszych Zwierząt Świata, ciąża
              (????)
              > Czarnej, romanse Szajbińskiego z Wagnerową.
              > Pzdr!
              >

• Gość: KIRA Re: no i tu liczymy na drugą serię ;-DDD IP: *.crowley.pl 19.04.04, 13:13
                a przewodnim watkiem II serii bedzie mscicielka Kamińska vel Szefowa ooo!!!!
                Rafalski odejdzie z policji i Wagnerowa przywróci go do zycia i zakocha sie w
                nim i bedea razem proadzic przesłuchania a Szajba z miłości bedzie gryzł deskę
                klozetową a Czarna zakocha sie w Panterze choć nie mam pojecia który to w
                miedzy czasie odbedzie sie parę strzałów, poscigów etc etc
                i beda oglądac wieczorami kasetę pt Budrys gada.....
                • moniq_c Re: no i tu liczymy na drugą serię ;-DDD 19.04.04, 13:26
                  Gość portalu: KIRA napisał(a):

> i beda oglądac wieczorami kasetę pt Budrys gada.....

sama bym chciała mieć taką kasetę ;-))))
                  • Gość: KIRA Re: no i tu liczymy na drugą serię ;-DDD IP: *.crowley.pl 19.04.04, 14:05
                    No pewnie ja tez bym chciała.....
      • Gość: ałła Re: FALA ....czy to koniec IP: *.provider.pl / 62.233.177.* 16.04.04, 15:40
        to synalek kamińskiej nie żył po wyjęciu z tej szafy ????
        • gargamelowa Re: FALA ....czy to koniec 19.04.04, 09:03
          Gość portalu: ałła napisał(a):

> to synalek kamińskiej nie żył po wyjęciu z tej szafy ????

Nie żył.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka