Dodaj do ulubionych

W sprawie Lisa Tomka

IP: 217.153.16.* 12.08.02, 12:01
studiowałem z nim na Wydziale DiNP UW, potem prawo na WPiA UW ...co mogę
powiedzieć na jego obronę ...jest piekielnie ambitny, a cel jaki mu
przyświeca - bycie dobrym w tym co robi
denerwują mnie jego komentarze oraz jego bufonada i stosunek do niektórych
ludzi, z drugiej sttrony nie znam nikogo tak błyskotliwie inteligentnego,
choc czasem złośliwego
Obserwuj wątek
    • bunczuczny_leon_z_kadr Re: W sprawie Lisa Tomka 12.08.02, 14:21
      Gość portalu: Mariusz napisał(a):

z drugiej sttrony nie znam nikogo tak błyskotliwie inteligentnego,

I ja też.
      Lenek (kadrowy)
      • Gość: Paintball Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 22:09
        cholera... jakoś słabo sie rozglądacie...
        Inteligencja a słowotok to jednak nie to samo...
        • pan_laga Re: W sprawie Lisa Tomka 16.08.02, 03:23
          Gość portalu: Paintball napisał(a):

> cholera... jakoś słabo sie rozglądacie...
          > Inteligencja a słowotok to jednak nie to samo...

cholera. jakoś słabo sie przyglądasz. tam, gdzie czysta inteligencja /choćby
          wywiady, reakcje na niespodziewane awarie, także trafnośc komentarzy/ Ty
          widzisz.....................słowotok. /dodam, iż tak czy owak, słowotoki
          inteligencji nie wykluczają................/
          amen
          pan laga
          • Gość: ala Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 16.08.02, 10:27
            dla mnie to jest gosć
            a teraz, kiedy tak pieknie sie zachowali z marcinem p.
            -klasa!!!
            • Gość: luiza Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 11:34
              Gość portalu: ala napisał(a):

> dla mnie to jest gosć
              > a teraz, kiedy tak pieknie sie zachowali z marcinem p.
              > -klasa!!!

A O CO CHODZI?????????????
              • Gość: Anka Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 14:14
                Ja tez nie wiem.
    • Gość: maniak Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 20:34
      Na poczatku byl swietny teraz kiedy uwierzyl ze jest gwiazda spadl do poziomu
      pozostalych.
    • Gość: Ginny Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 18.08.02, 15:11
      Lis mnie niekiedy drażni, ale uważam, że dziennikarzem jest naprawdę
      dobrym,rzetelnym,profesjonalnym i na pewno inteligentnym.
      • Gość: Stary Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.acn.waw.pl 18.08.02, 21:31
        Jest utalentowany, jest inteligentny ,jest ambitny(w dziennikarstwie to zaleta?)
        i co tam zwolennicy jeszcze chcecie, to prawda, ale ma tez jedną wadę, jest
        wrednie nieobiektywny i nie ma nic do rzeczy, że w niezależnej stacji.
        Pozdrawiam.
        • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 18.08.02, 23:31
          Gość portalu: Stary napisał(a):

> Jest utalentowany, jest inteligentny ,jest ambitny(w dziennikarstwie to
          zaleta?
          > )
          > i co tam zwolennicy jeszcze chcecie, to prawda, ale ma tez jedną wadę, jest
          > wrednie nieobiektywny i nie ma nic do rzeczy, że w niezależnej stacji.
          > Pozdrawiam.

I w tym momencie, chciałbym poprosić Cię, byś podał przykłady "wrednego
          nieobiektywizmu" Tomasza...
          • Gość: maniak Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.08.02, 23:48
            mam pytanie ?na tej liscie bronisz wszystkich watkow zwiazanych z TVN jaka jest
            tego przyczyna czyzby TVN i ludzie ktorzy dla niej pracuja sa swieci, nieomylni
            czy to tylko polecenie sluzbowe.
            • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 19.08.02, 00:27
              Gość portalu: maniak napisał(a):

> mam pytanie ?na tej liscie bronisz wszystkich watkow zwiazanych z TVN jaka
              jest
              >
              > tego przyczyna czyzby TVN i ludzie ktorzy dla niej pracuja sa swieci,
              nieomylni
              >
              > czy to tylko polecenie sluzbowe.

nie, żadne polecenie służbowe. nic mnie z TVN nie łączy. Ba! W wielu kwestiach -
              których jakoś nie poruszacie - jestem gotów skrytykować TVN. Póki co to
              kieruje mną zwykła sympatia, szacunek i uznianie dla pewnych osób, które moim
              zdaniem traktujecie conajmniej niesprawiedliwie. A co do wypowiedzi, którą
              komentujesz, to chciałem tylko, by autor poprzedniego komentarza poparł swoje
              słowa przykładami. Jeśli Stary to zrobi i przekona mnie, że Tomasz Lis
              jest "wrednie nieobiektywny" to przyznam mu racje i wcale nie będę bronił Lisa
              na siłę. Ale póki co, wypadałoby - obojętnie czy mówi się o TVP, TVN czy
              Polsacie - umieć uargumentować swoje słowa. Bo napisać tylko, ze X jest kłamcą,
              Y jest wredny, a Z jest głupi umiałoby nawet dziecko, prawda? Sztuką jest umieć
              poprzeć swoje słowa przykładami, dowodami czy argumentami...

• Gość: maniak Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 00:37
                Chciales argumentow to prosze bardzo wlacz wyszukiwarke wpisz swoj rboy17 i
                wyjdzie ze twoje posty dotycza tvn ,jak widzisz odrobilem lekcje.
              • Gość: magda Re: W sprawie Lisa Tomka IP: 195.117.28.* 19.08.02, 11:07
                Nie wierzeę, że nie masz nic wspolnego z Tvn! Nie kłam!
                • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 19.08.02, 12:22

> Chciales argumentow to prosze bardzo wlacz wyszukiwarke wpisz swoj rboy17 i
                  > wyjdzie ze twoje posty dotycza tvn ,jak widzisz odrobilem lekcje.

A argumenty w sprawie Tomasza Lisa? To chyba o nie chodziło. To chyba od ich
                  braku rozpoczęła się nasza wymiana zdań. Ja nadal nie wiem, dlaczego wielu z
                  Was bez zażenowania, z rozbrajająco szczerością potrafi kogoś obrazić, wyzwać i
                  na dodatek jest z tego dumnych. I to mi jedynie przeszkadza, nic więcej...

Gość portalu: magda napisał(a):

> Nie wierzeę, że nie masz nic wspolnego z Tvn! Nie kłam!

Oświadczam więc po raz pierwszy – i mam nadzieję, że ostatni – że nie pracuję w
                  TVN (może w przyszłości :-) ). Przykro mi, że posądzacie mnie o to tylko
                  dlatego, że podaję Wam wiele argumentów broniących tej stacji i ludzi z nią
                  związanych... Być może czasami moje oceny są subiektywne, ale wtedy wspominam o
                  tym. Bo prawie zawsze staram się być obiektywny. Na razie broniłem TVN, ale na
                  innych forach zdarzało mi się ją krytykować. Jeśli będziecie poruszali pewne
                  kwestie związane z TVN, które mi się nie podobają, to z pewnością skrytykuję je
                  również na forum gazety...

• danio22 Re: W sprawie Lisa Tomka 19.08.02, 12:45
                    To proszę napisz nam, co takiego nie podoba ci się w Tvn teraz, co nie podobało
                    ci sie kiedyś.
                    P. s. Jak masz zamiar w przyszłości pracować w Tvn, to że tak żarliwie
                    odpierasz jej krytykę jest zrozumiałe. Starasz sie po prostu o prace.
                    • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 19.08.02, 16:33
                      danio22 napisał:

> To proszę napisz nam, co takiego nie podoba ci się w Tvn teraz, co nie
                      podobało
                      >
                      > ci sie kiedyś.
                      Można by dużo pisać. Generalnie: to miała być telewizja „ambitna”: codziennie 9
                      serwisów informacyjnych, 5 prognoz pogody, dwie godziny programów dla młodzieży
                      na żywo, dobry sport (boks zawodowy, NBA, polska koszykówka), ciekawe programy
                      (np. o poezji „Ziarnko piasku z doliny Issy"). Niestety stało się to, czego się
                      obawiałem. TVN potwierdził (z różnych powodów) zasadę równania do wspólnego
                      niższego mianownika. To sprawdzało się na świecie i w Polsce też. Walter miał
                      ambitne plany. Ale chcąc odebrać część publiczności Polsatu, musiał działać na
                      jego poziomie. Nastąpiła – jak sam Walter mawiał żartem – „emeraldyzacja” TVN.
                      Szybko kupiono kilka południowoamerykańskich telenowel, postawiono na
                      teleturnieje oraz reality-show. TVN stała się więc stacją stuprocentowo
                      komercyjną, zawodząc mnie. I nie zmienia mojego przekonania nawet fakt, że
                      sporą cześć opinii publicznej pozostawiono w przekonaniu, że TVN to komercja „z
                      wyższej półki”. Szkoda, że TVN musiał opuścić pierwszy dyrektor programowy –
                      Adam Górczyński, bo miał on pomysł na program. Niestety ten pomysł nie zyskał
                      uznania widzów. „Esmeralda” i „Big brother” to poniekąd odpowiedź na ich
                      oczekiwania, co pokazują wyniki oglądalności... Nie podoba mi się jeszcze kilka
                      rzeczy, ale w wielu kwestaich jestem pełen uznania dla tej stacji i jej
                      młodszej siostry – TVN24. I ważne, by starać się zachować obiektywizm i mieć
                      wyczucie taktu. Nie należy ani niezasłużenie wychwalać, ani bezpodstawnie i
                      krzywdząco obrażać....
                      > P. s. Jak masz zamiar w przyszłości pracować w Tvn, to że tak żarliwie
                      > odpierasz jej krytykę jest zrozumiałe. Starasz sie po prostu o prace.

hehe, nie staram się o pracę w TVN i jeszcze przez pewien okres czasu nie będę
                      się starał :-) Na razie bowiem robię to, co lubię i jest mi dobrze, tam gdzie
                      jestem. I póki co nie zamierzam nic zmieniać. Być może kiedyś – tego nikt nie
                      wie – jeśli znudzi mi się moje dotychczasowe zajęcie, spróbuję swych sił w
                      telewizji. Być może. A TVN i TVN24 bronię dlatego, że jest tam wiele osób,
                      które darzę i będę darzył sympatią. Wiele Waszych stwierdzeń na ich temat jest
                      moim zdaniem niesprawiedliwych (czasem nawet obraźliwych), więc nie mogę ich
                      nie skomentować.

• aleksandra_s Re: W sprawie Lisa Tomka 19.08.02, 16:44
                      Rboy, wiesz co, nie przejmuj się tymi, którzy mówią że pracujesz w TVN i
                      dlatego go bronisz. Może pamiętacie, kiedyś podpisywałam się jako Ola S. i też
                      kiedy broniłam TVN wszyscy mówiliście że w nim pracuję. A nie pomyśleliście, że
                      po prostu jest wiele osób, które uważają, że TVN jest po prostu dobry i bronią
                      go bo nie zgadzają się z niektórymi opiniami na jego temat?

Pozdrawiam,
                      Ola
                      • Gość: maniak Re: do rboy17 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 20:46
                        Usilujesz wykrecic sie sianem ,kolego czy to twoje hobby wysylanie postow
                        dotyczacych TVN i to jeszcze wychwalajace ja czy w innych sprawach nie masz
                        wlasnego zdania wszystko jest takie cacy.Zarzucasz mi ze nie posluguje sie
                        argumentami a,to co jest napisane wczesniej to nie jest argument chyba nie
                        zadasz abym przedstawil twoja liste plac w TVN.Jesli jestes czysty to podaj
                        choc namiar na jeden stary post krytykujacy TVN bo twierdzisz ze nie wszystko
                        Ci sie tam podoba.Zaznaczam ze nie jest zaslepiony nienawiscia do TVN ale nie
                        lubie ludzi mowiacych o telewizjina wysokim poziomie a puszczaja prymitywne
                        obrazki z Fryka i Kenem, cnote wiarygodnosci mozna stracic tylko raz dla ,dla
                        lepszej ogladalnosci czyli mamony.No coz dlugi ITI w BRE Banku u Kostrzewy sa
                        bardzo duze i byc moze los Twojego stylu moze byc losem TVN.
                        • rboy17 Re: do rboy17 19.08.02, 21:30

> Usilujesz wykrecic sie sianem ,kolego czy to twoje hobby wysylanie postow
                          > dotyczacych TVN i to jeszcze wychwalajace ja czy w innych sprawach nie masz
                          > wlasnego zdania wszystko jest takie cacy.Zarzucasz mi ze nie posluguje sie
                          > argumentami a,to co jest napisane wczesniej to nie jest argument chyba nie
                          > zadasz abym przedstawil twoja liste plac w TVN.Jesli jestes czysty to podaj
                          > choc namiar na jeden stary post krytykujacy TVN bo twierdzisz ze nie wszystko
                          > Ci sie tam podoba.Zaznaczam ze nie jest zaslepiony nienawiscia do TVN ale nie
                          > lubie ludzi mowiacych o telewizjina wysokim poziomie a puszczaja prymitywne
                          > obrazki z Fryka i Kenem, cnote wiarygodnosci mozna stracic tylko raz dla ,dla
                          > lepszej ogladalnosci czyli mamony.No coz dlugi ITI w BRE Banku u Kostrzewy sa
                          > bardzo duze i byc moze los Twojego stylu moze byc losem TVN.

Zastanawiam się tylko, skąd w Tobie tyle nienawiści i złośći, tyle braku
                          szacunku dla innych? Nie rozumiem tego. Powtórzę raz jeszcze - nie pracuję w
                          TVN. I przykro mi, ze mimo moich zapewnień, nie wierzysz mi. To jest już Twój
                          problem. Nie wiem tylko, dlaczego w byciu człowiekiem doceniającym wysiłek i
                          pracę TVN widzisz kogoś gorszego? Czy praca w tej telewizji ma być powodem do
                          wstydu?

Tak się złożyło, ze na forum gazety jestem do niedawna i zdążyłem zabrać głos
                          dopiero kilkakrotnie. Nigdy nie napisałem, ze TVN prezentuje wysoki poziom. Ba!
                          Powiedziałem, ze rozczarowało mnie wprowadzenie do ramówki tej stacji telenowel
                          i reality show, bo założenia i plany były zupełnie inne. Podkresliłem, ze
                          zweryfikowało je życie i dziś TVN jest stacją w stuprocentach komercyjną,
                          równającą niższego poziomy. Jeśli uważnie czytałes moje poprzednie wypowiedzi,
                          powinienes to zauważyć. Mówiąc o wysokim poziomie, zawsze miałem na uwadze
                          TVN24. Dlaczego? Zajrzyj do moich wypowiedzi...

P.S. Jestem gotowy prowadzić merytoryczną dyskusję na temat TVN - jej wad i
                          zalet. Do tej pory jednak nie spotkałem tutaj ani jednej osoby, która mogłaby
                          podjąć się wyzwania. Zawsze górowały emocje. Zawsze zamiast rzeczowej
                          odpowiedzi, spotykałem się z atakami i bezpodstawną krytyką. Nie ukrywam, ze na
                          początku mnie to martwiło, ale teraz traktuję nasze rozmowy z przymrużeniem
                          oka. Inaczej się nie da...

• Gość: maniak Re: do rboy17 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 21:51
                            Szanowny adwersarzu badz tak uprzejmy podaj choc jeden wyraz ktory by mozna
                            uznac za zlosliwy,pelen nienawisci,i w czym przejawia sie brak szacunku wobec
                            twojej osoby .
                        • rboy17 szanowny adwersarz odpowiada... 20.08.02, 00:41
                          Szanowny adwersarz mówił o całej Twojej wypowiedzi, ale może skonkretyzować
                          swoje zarzuty i wskazać stwierdzenia, które go zabolały lub wydały się mu
                          niesmaczne.

> Usilujesz wykrecic sie sianem ,kolego
                          po pierwsze: nie jestem Twoim kolegą i nie podaba mi się Twój protekcjonalny
                          ton. Więcej szacunku.

> czy to twoje hobby wysylanie postow dotyczacych TVN i to jeszcze wychwalajace
                          ja czy w innych sprawach nie masz wlasnego zdania ...
                          Widzisz, w tym zdaniu założyłeś, że nie mam w sprawie TVN własnego zdania. Moim
                          zdaniem to opinia tyleż nieprawdziwa i krzywdząca

> chyba nie zadasz abym przedstawil twoja liste plac w TVN.
                          Moją listę płac w TVN? Nie musiałeś być tak złośliwy...

> Jesli jestes czysty to ...
                          A co świadczy o byciu czystym lub nie? Takie a nie inne poglądy na temat
                          mediów. Praca

> to podaj choć ...
                          I do tego jeszcze mi ten rozkazujący ton...

> Zaznaczam ze nie jest zaslepiony nienawiscia do TVN
                          Śmiem twierdzić, że jest inaczej. Bo atakujesz mnie właśnie jako człowieka –
                          rzekomo – związanego z tą stacją, co jest zresztą kompletną nieprawdą...

> ale nie lubie ludzi mowiacych o telewizjina wysokim poziomie a puszczaja ...
                          Ja również nie lubię wielu ludzi, ale śmiem twierdzić, że czyjeś poglądy na
                          temat mediów dla mnie nie są żadnym powodem do nielubienia tego człowieka.
                          Zresztą w Twoim przypadku na nielubieniu się nie kończy...

> No coz dlugi ITI w BRE Banku u Kostrzewy sa bardzo duze i byc moze los
                          Twojego stylu moze byc losem TVN.
                          Los mojego stylu losem TVN? Żałosne.
                          • Gość: maniak Re: szanowny adwersarz odpowiada... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 09:45
                            No coz wedlug mnie jestes infantylny i zakompleksiony kazdy kto ma inne zdanie
                            to cie obraza a to juz pachnie komuna .Jestes krotko mowiac kretacz bo jedyne
                            twoje argumenty to zaprzeczenia nie to nie ja to kolega .Zarzucam ci zlosliwosc
                            nienawisc,antysemityzm,podlosc,kretactwo,kryptoreklame tvn,lizusostwo czyzbys
                            lubil lizac? /co?/moze najbielsza czesc ciala. Kmiocie dokladnie napisalem
                            cyt." los Twojego Stylu moze byc losem tvn" nigdzie nie ma twojej
                            zakompleksionej dupy w tym cytacie a ty niczym Adolf Hitler porownujesz sie do
                            wielkich tego swiata,i przekrecasz moja wypowiedz jak rasowy esbek. Upominasz
                            sie o szacunek czyzby koledzy wykorzystywali cie na przerwach w szkole,pytanie
                            pewnie byli za malo delikatni w tym co robili,a to swintuchy,ha ha hi hi ha ha
                            hi hi ha
                            • rboy17 Re: szanowny adwersarz odpowiada... 20.08.02, 12:31

> No coz wedlug mnie jestes infantylny i zakompleksiony...
                              A w czym przejawia się moja infantylnośc?

> kazdy kto ma inne zdanie to cie obraza
                              widać, że opacznie interpretujesz moje słowa, by wykorzystać je do swojej gry,
                              której nie mam zamiaru z Tobą prowadzić...

> a to juz pachnie komuna.
                              A co Ty o tym wiesz?

>Jestes krotko mowiac kretacz
                              Przykro mi, ze tak myślisz. Na szczęście nauczyłem się nie przejmować takimi
                              głosami...

> bo jedyne twoje argumenty to zaprzeczenia nie to nie ja to kolega.
                              Czapki z głów temu, kto zrozumie to zdanie. Oj, chyba wypadałoby popracować nad
                              językiem... "nie to nie ja to kolega." - bezsensu. spróbuj wstawic jakieś znaki
                              interpunkcyjne, to może da się to zrozumieć...

> Zarzucam ci zlosliwosc
                              robi się ciekawie.

> nienawisc
                              kolejne wyssane z palca głupstwa...

> antysemityzm
                              BOŻE, Z KIM JA ROZMAWIAM?! Antysemityzm? naprawdę jesteś żałosny. Nigfdy nie
                              byłem i nie będę antysemitą. Współczuje, że przychodza Ci głowy takie głupstwa.
                              Może jestem jeszcze nazistą, komunistą albo fanatykiem religijnym? Żałosne...

> podlosc,kretactwo
                              stek bzdur. Jaka podłość? Jakie krętactwo? Czy aby na pewno się dobrze czujesz?

> kryptoreklame tvn
                              zalezy od tego, jak definijemy pojęcie kryptoreklama. Dopóki podaje prawdziwe
                              dane, wyliczenia i fakty, nie robię nic niestosowengo. Takie jest moje zdanie...

> lizusostwo czyzbys lubil lizac?
                              Równie prostackich komentarzy nie słyszałem od czasów szkoły podstawowej...

> Kmiocie
                              Pięknie. Twoi rodzice i wychowawcy moga być dumni...

> dokladnie napisalem cyt." los Twojego Stylu moze byc losem tvn"
                              > nigdzie nie ma twojej zakompleksionej
                              Mojej zakompleksionej dupy? No, nie ulega wątpliwości, że rozmawiam z
                              człowiekiem "na poziomie"...

> a ty niczym Adolf Hitler porownujesz sie do wielkich tego swiata
                              I o Hitlerze chyba też wiesz nie wiele. Czy on się porównywał do wielkich
                              ówczesnego swiata? Śmiem wątpić. Ale Ty pewnie znasz się lepiej na historii...

> i przekrecasz moja wypowiedz jak rasowy esbek.
                              Rasowy esbek? Do Twojej wiadomości: znam esbeckie metody, bo jako dziennikarz
                              opisywałem ich zachowanie w stosunku do młodziezy. Pisałem o biciu
                              piętnastolatków, o relegowaniach uczniów i nauczycieli ze szkół i o innych
                              świństwach. Więc niech nie wydaje Ci się, że cokolwiek o tym wiesz. Swoimi
                              oskarżeniami sam wystawiasz sobie najlepszą ocenę. Na dobrą sprawę nie
                              powinienem nawet tego komentować...

> Upominasz sie o szacunek
                              Upominam się o to, bo każdemu człowiekowi nalezy się szacunek.

>czyzby koledzy wykorzystywali cie na przerwach w szkole,pytanie pewnie byli za
                              malo delikatni w tym co robili,a to swintuchy,ha ha hi hi ha ha
                              Bez komentarza.

> hi hi ha

Aż wstyd mi, ze we własnej obronie, musze zniżać się do takiego poziomu.
                              Przykro mi, ze doszło do tej wymiany zdań, bo mi na pewno nie przynosiła ona
                              ani przez chwilę saysfakcji.
                              • Gość: maniak Re: szanowny adwersarz odpowiada... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 13:07
                                Dzieki fortelowi cos o tobie wiemy jestes dziennikarzem,pisales w czasach
                                komuny odwolujesz sie do swoich zaslug to ciekawe.Ale kiepsko trafiles bo mnie
                                tym nie zaimponujesz historia steropianu okazala sie zludna i pozbawila ludzi
                                pracy,a co ciekawe ludzie wywodzacy sie z opozycji popieraja np.Olechowskiego
                                ktory nie ukrywa ze byl agentem SB jestem bardzo ciekaw jak mijali sie na
                                salonach Kiszczaka z Piotrowskim czy wymieniali partyjne pozdrowienia.
                                • rboy17 maniak - czytaj uwaznie to, co piszą inni.... 21.08.02, 12:28

> Dzieki fortelowi

Żałosny fortle, jeśli w ogóle można to tak nazwać...

> cos o tobie wiemy jestes dziennikarzem,pisales w czasach komuny

Znów źle wszystko zrozumiałeś. Owszem, jestem dziennikarzem. Nie pisałem w
                                  czasie komuny, ale o komunie. I to dość negatywnie, więc zastanów się, co
                                  piszesz! A w czasach komuny byłem małym dzieckiem. Wiedzę na jej temat zyskałem
                                  dzięki wielu przeczytanym książkom, tekstom i opracowaniom oraz dziesiątkom
                                  historii ludzi, wówczas żyjących i często przez tamten system krzywdzonych, co
                                  jasno w poprzedniej wypowiedzi zaznaczyłem!!! Jesli tak bardzo interesują Cię
                                  moje poglądy to jestem raczej liberałem, najbardziej związnym chyba z UW...
                                  • Gość: maniak Re: maniak - czytaj uwaznie to, co piszą inni.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 12:37
                                    Pominales bardzo istotny watek mojej wypowiedzi,jak skomentujesz poparcie ludzi
                                    UW dla Olechowskiego czy w naszym kraju nie ma ludzi o czystym zyciorysie.Bo to
                                    ze sie przyznal do wspolpracy z SB to wcale nie czyni go lepszym.
                                    • rboy17 Re: maniak - czytaj uwaznie to, co piszą inni.... 21.08.02, 12:57

> Pominales bardzo istotny watek mojej wypowiedzi,jak skomentujesz poparcie
                                      ludzi
                                      >
                                      > UW dla Olechowskiego czy w naszym kraju nie ma ludzi o czystym zyciorysie.Bo
                                      to
                                      >
                                      > ze sie przyznal do wspolpracy z SB to wcale nie czyni go lepszym.

To fakt. Nie ustosunkowałem się do tego, bo wcale nie czuję sie zobowiązany do
                                      ujawniania swoich poglądów. Odniosłem się jedynie do kwestii, które były dla
                                      mnie krzywdzące i niesprawiedliwe, bo to uważałem za swój obowiązek. A
                                      Olechowski? No cóż. Zauważ, że gdyby nie on i jego Platforma SLD miała by dziś
                                      w sejmie jeszcze większą przewagę i zapewne mogłaby samodzielnie rządzić
                                      państwem, nie musząc tworzyc koalicji. Ja doceniam fakt, ze znalazł się
                                      człowiek, który zebrał wokół siebie podzielonych liberałów i ludzi prawicy, a
                                      nastepnie potrafił odebrać ugrupowaniu postkomunistycznemu część głósów w
                                      ubiegłorocznych wyborach. To moja krótka opinia. Nie wiem tylko, czy ma ona
                                      jakikolwiek związek z poruszaną przeze mnie w tym temacie kwestią -
                                      niesprawiedliwym i krzywdzącym traktowaniem Tomasza Lisa i ludzi go broniacych.
                                      W tym także mnie. Nie wiem, dlaczego od tego odszedłeś? Może dlatego, że boisz
                                      się przynania innym racji lub braki Ci argumentów, by bronić swojego stanowska?
                      • pan_laga Re: W sprawie Lisa Tomka 20.08.02, 02:09
                        aleksandra_s napisała:

> Rboy, wiesz co, nie przejmuj się tymi, którzy mówią że pracujesz w TVN i
                        > dlatego go bronisz. Może pamiętacie, kiedyś podpisywałam się jako Ola S. i
                        też
                        > kiedy broniłam TVN wszyscy mówiliście że w nim pracuję. A nie pomyśleliście,
                        że
                        >
                        > po prostu jest wiele osób, które uważają, że TVN jest po prostu dobry i
                        bronią
                        > go bo nie zgadzają się z niektórymi opiniami na jego temat?
                        >

bo wśród tego badziewia tvn jest dobry. przynajmniej stara się połaczyć
                        niezbędną dlań komercję z czymś na poziomie. jak dla mnie, na poziomie, są tam
                        własnie programy i dziennikarze informacyjni i publicystyka jak `kropka nad i`
                        - teraz już w tvn 24.
                        a lis jest zwyczajnie dobry. nawet bardzo dobry, wg mnie. zrobił w tvn kawał
                        roboty i oby mu sie chciało działac dalej. tvn 24 też walterowcom się udał.
                        amen
                        pan laga

> Pozdrawiam,
                        > Ola
                        • Gość: Baska Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 22:53
                          Dla jakiej stacji pracował T.Lis jakieś 60 miesięcy temu? Gdzie uczył się
                          podstaw dziennikarstwa? Kto go wysłał do USA? TVN wtedy nie było. T.L. był
                          takim samym dziennikarzem każdy inny w TVP. Jest z TVP.
                          Do TVN przeszedł jako gotowy ,,produkt''. Nie widzę zmian i postępów w jego
                          pracy od czterech lat. Jest wciąż taki sam. Równie denerwujący i nieznośny.
                          Tych podobno przebłysków inteligencji nie zauważyłam, poza jedna rozmową z Uli
                          Burburem(?; nie pamietam dokładnie nazwiska). Jeden jedyny raz pan Lis się
                          wychylił.
                          Spazmy podczas odczytywania wieści z USA są porównywalne u pana Lisa z
                          emocjami pani Joli Pieńkowskiej. Przypomina mi to kilku innych prezenterów,
                          którzy równie wstrząsająco odczytywali wieści zza wschodniej granicy jakieś 15-
                          20 lat temu.
                          Pan Lis redaguje podobno częściowo Fakty. Połowa wiadomości jest zza granicy.
                          Ponieważ oglądam też inne stacje zagraniczne z całą odpowiedzialnością
                          stwierdzam, że wiadomości z zagranicy odczytywane przez p. Lisa są nierzetelne,
                          bzdurne a czasem absurdalne.
                          To, że trzyma poziom w TVN to akurat zasługa TVP, że ma do .... umowy z
                          dziennikarzami, którzy mogą pracować raz tu, raz tam, raz w tv, raz w radiu.
                          Pan Lis jest niezły, wcale nienajlepszy. Sam fakt, że wzbudza tyle kontrowersji
                          na tym forum świadczy o tym, że potrafi przekonać tylko częśc odbiorców do
                          siebie. To chyba daje do myślenia. Nie prowadzi biesiady, konkursu, gadania o
                          byle czym tylko wiadomości. Poprostu wiadomości. Tylko wiadomości!
                          Gdyby go jutro przejechał samochód, nikt by po 3 latach nie pamiętał, że był
                          ktoś taki. Pojawiłoby sie kilku innych pseudo Lisów.
                          Amen. Jak mawia pan Laga
                          • aleksandra_s Re: W sprawie Lisa Tomka 22.08.02, 11:01
                            Gość portalu: Baska napisał(a):

> Dla jakiej stacji pracował T.Lis jakieś 60 miesięcy temu? Gdzie uczył się
                            > podstaw dziennikarstwa? Kto go wysłał do USA? TVN wtedy nie było. T.L. był
                            > takim samym dziennikarzem każdy inny w TVP. Jest z TVP.

Czyli uważasz, że skoro pracował w TVP to powinien być jej wdzięczny do końca
                            życia? A co do USA, to przed jego wyjazdem w TVP była prowadzona tzw."akcja"
                            żeby go do tych Stanów jednak nie wysyłać.
                            > Do TVN przeszedł jako gotowy ,,produkt''. Nie widzę zmian i postępów w jego
                            > pracy od czterech lat. Jest wciąż taki sam. Równie denerwujący i nieznośny.

Jednak własnie pracując już w TVN dostał nagrodę Grand Press dla najlepszego
                            dziennikarza 1999 roku.
                            > Tych podobno przebłysków inteligencji nie zauważyłam, poza jedna rozmową z
                            Uli
                            > Burburem(?; nie pamietam dokładnie nazwiska). Jeden jedyny raz pan Lis się
                            > wychylił.

Zapewne chodzi Ci o Eliego Barbura
                            > Spazmy podczas odczytywania wieści z USA są porównywalne u pana Lisa z
                            > emocjami pani Joli Pieńkowskiej. Przypomina mi to kilku innych prezenterów,
                            > którzy równie wstrząsająco odczytywali wieści zza wschodniej granicy jakieś
                            15-
                            > 20 lat temu.

Jakie spazmy, bo w przypadku pani Pieńkowskiej to się zgodzę, ale w przypadku
                            Lisa nie.
                            > Pan Lis redaguje podobno częściowo Fakty. Połowa wiadomości jest zza granicy.
                            > Ponieważ oglądam też inne stacje zagraniczne z całą odpowiedzialnością
                            > stwierdzam, że wiadomości z zagranicy odczytywane przez p. Lisa są
                            nierzetelne,
                            >
                            > bzdurne a czasem absurdalne.
                            > To, że trzyma poziom w TVN to akurat zasługa TVP, że ma do .... umowy z
                            > dziennikarzami, którzy mogą pracować raz tu, raz tam, raz w tv, raz w radiu.
                            > Pan Lis jest niezły, wcale nienajlepszy. Sam fakt, że wzbudza tyle
                            kontrowersji
                            >
                            > na tym forum świadczy o tym, że potrafi przekonać tylko częśc odbiorców do
                            > siebie.
                            Wzbudza tyle kontrowersji chyba tylko dlatego, że są ludzie, którzy mu po
                            prostu zazdroszczą(i wcale Basiu nie mówię o tobie)

To chyba daje do myślenia. Nie prowadzi biesiady, konkursu, gadania o
                            > byle czym tylko wiadomości. Poprostu wiadomości. Tylko wiadomości!

Mała niescisłosć, prowadzi "Fakty". :)
                            > Gdyby go jutro przejechał samochód, nikt by po 3 latach nie pamiętał, że był
                            > ktoś taki. Pojawiłoby sie kilku innych pseudo Lisów.
                            > Amen. Jak mawia pan Laga

Gdyby go przejechał samochód(czego mu absolutnie nie życzę, nie wiem jak ty
                            Basiu..) to zapewniam cię, że wiele, a nawet bardzo wiele osób by o nim
                            pamiętało. Pamiętałoby wspaniałego dziennikarza, profesjonalistę, który ma
                            własny styl, który stworzył program informacyjny na bardzo dobrym poziomie.
                            Niektórzy zapamiętaliby go też jako bardzo miłego i wspaniałego człowieka.

Pozdrawiam,
                            Ola
                            • Gość: Kama Re: W sprawie Lisa Tomka IP: 149.156.213.* 22.08.02, 13:38
                              NIe mogl dostac wczesniej nagrody Pressu, bo nagroda była przyznawana od tego
                              roku, gdy dostal ja Wielki Lis, albo rok wczesniej.
                            • Gość: Baska Podtrzymuje swoje zdanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:01
                              NIe bardzo wiem, po co ktoś stara siś zbiś moje argumenty. To bez sensu. NIe
                              lubie pana Lisa i basta.
                              Juz wielokrotnie podkreślałam, ze jedynie słuszna forma prezentowania
                              wiadomości ze świata świadczy o jego nierzetelności.
                              Fakty jako źródło informacji o świecie są do niczego.
                          • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 22.08.02, 15:22
                            Gość portalu: Baska napisał(a):

> Dla jakiej stacji pracował T.Lis jakieś 60 miesięcy temu?
                            Dla Telewizji Polskiej.
                            > Gdzie uczył się podstaw dziennikarstwa?
                            Na Uniwersytecie Warszawskim.

> Kto go wysłał do USA?
                            Lis trafił do tworzonego przez Snopkiewicza zespołu „Wiadomości” z naboru w
                            1990. To były inny program niż „Dziennik Telewizyjny” i inny niż
                            dzisiejsze „Wiadomości”.

> TVN wtedy nie było.
                            Bo być nie mogło. Telewizje prywatne dopiero raczkowały. Jaką miał Lis
                            alternatywę dla pracy w TVP? Zapewne, gdyby TVN pojawiła się wcześniej, Lis też
                            by się w niej znalazł.

> T.L. był takim samym dziennikarzem każdy inny w TVP. Jest z TVP.
                            Czy był takim samym dziennikarzem jak każdy inny w TVP? Raczej nie. Już wtedy
                            wyróżniał się...

> Do TVN przeszedł jako gotowy ,,produkt''.
                            Przeszedł tak samo jak Edyta Wojtczak, Grzegorz Miecugow, Monika Olejnik,
                            Małgorzata Domagalik czy Grażyna Torbicka. To też były przecież
                            gotowe „produkty”! Lis przeszedł do stacji Waltera, tak samo jak do TVP
                            przeszli z TVN Olimpia Górska czy szef „Wiadomosci” Piotr Sławiński. Tak samo
                            jak do Polsatu przeszedł Krzysztof Ibisz. Tak samo jak do TVP przeszła z Pulsu,
                            Magda Mołek. Gotowe „produkty”? Być może. Moim zdaniem zmiana pracodawcy wśród
                            dziennikarzy to rzecz normalna. Przykładów jest multum...

> Nie widzę zmian i postępów w jego pracy od czterech lat.
                            A ja widzę...

> Jest wciąż taki sam.
                            Jest przede wszystkim inny. Lepszy.

> Tych podobno przebłysków inteligencji nie zauważyłam
                            A ja zauważam je na każdym kroku.

> poza jedna rozmową z Uli Burburem(?; nie pamietam dokładnie nazwiska).
                            Chodzi Ci albo o Eli Barbura, albo o Uri Hupperta...

> Jeden jedyny raz pan Lis się wychylił.
                            Nie jedyny. Jeszcze w TVP pokazywał klasę. Pamiętasz może relacje z wyborów
                            prezydenckich w 96 roku albo z amerykańskiej interwencji na Haiti?

> Spazmy podczas odczytywania wieści z USA są porównywalne u pana Lisa z
                            > emocjami pani Joli Pieńkowskiej.
                            Żadne spazmy. Lis po prostu darzy Stany sentymentem. Dlaczego? Warto poczytać
                            jego „Listy z Ameryki”. Zrozumiesz...

> Pan Lis redaguje podobno częściowo Fakty.
                            Redaguje razem ze swoim wydawcą Jędrzejowskim. To właśnie z nim ma
                            pierwsze „prywatne” kolegium, dopiero później rozmawia z dziennikarzami.

> Połowa wiadomości jest zza granicy.
                            Zazwyczaj w „Faktach” omawiany jest jeden temat z zagranicy, a reszta znajduje
                            miejsce w drugim materiale – fleszu.

> Ponieważ oglądam też inne stacje zagraniczne z całą odpowiedzialnością
                            stwierdzam, że wiadomości z zagranicy odczytywane przez p. Lisa są nierzetelne,
                            bzdurne a czasem absurdalne.
                            Również oglądam stacje zagraniczne. Proszę byś w czasie najbliższych dni – może
                            nawet już po dzisiejszych „Faktach” podała przykłady „nierzetelnych, bzdurnych,
                            a czasem absurdalnych” wiadomości...

> Pan Lis jest niezły, wcale nienajlepszy.

> Sam fakt, że wzbudza tyle kontrowersji na tym forum świadczy o tym, że
                            potrafi przekonać tylko częśc odbiorców do siebie.
                            Ktoś kiedyś powiedział: „nie ważne jak o Tobie mówią, byle mówili, bo już to
                            świadczy o Twojej klasie”.

> Nie prowadzi biesiady, konkursu, gadania o byle czym tylko wiadomości.
                            To chyba dobrze, że nie robi z siebie – przepraszam za słowa – kretyna i
                            durnia, jak „trójka z Opola”: Milewicz, Pieńkowska i Durczok.

> Gdyby go jutro przejechał samochód, nikt by po 3 latach nie pamiętał, że był
                            ktoś taki.
                            Mów w swoim imieniu, a nie jakiegoś bliżej nieokreślonego ogółu....

> Pojawiłoby sie kilku innych pseudo Lisów.
                            Jest jeden taki pseudo Lis. Na imię mu Kamil...

• Gość: Baska Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:18
                              rboy17 napisał:

> Gotowe „produkty”? Być może. Moim zdaniem zmiana praco
                              > dawcy wśród
                              > dziennikarzy to rzecz normalna. Przykładów jest multum...

To nie jest akurat plus.

> Chodzi Ci o Uri Hupperta...
                              Tak.
                              > Żadne spazmy. Lis po prostu darzy Stany sentymentem. Dlaczego? Warto poczytać
                              > jego „Listy z Ameryki”. Zrozumiesz...
                              A co mnie to obchodzi. Dobrze, że nie spędził stażu w Iraku.
                              >
                              > > Gdyby go jutro przejechał samochód, nikt by po 3 latach nie pamiętał, że b
                              > ył
                              > ktoś taki.
                              > Mów w swoim imieniu, a nie jakiegoś bliżej nieokreślonego ogółu....
                              Przecież się pod tym podpisałam.
                              __________________________________________________
                              NIe bardzo wiem, po co ktoś stara siś zbić moje argumenty. To bez sensu. NIe
                              lubie pana Lisa i basta.
                              NIe lubie, nie polubie i tak jak nie znoszę owoców morza, żeby nie wiem jakim
                              rarytasem był pan Lis jest małoprawdopodobne abym zmieniła zdanie. Lubie styl
                              Turskiego, Rymanowskiego. KONIEC. KROPKA.
                              Mam do tego prawo. Podobnie jak mam prawo do wyrażenia swojej opinii i
                              powiedzenia dlaczego. Od tego jest forum.
                              Juz wielokrotnie podkreślałam, ze jedynie słuszna forma prezentowania
                              wiadomości ze świata pana Lisa świadczy o jego nierzetelności. Fakty jako
                              źródło informacji o świecie są do niczego.
                            • Gość: Orchidea Re: Torbicka w TVN ????????A niby kiedy tam była? IP: *.pl 30.08.02, 21:11
                              rboy17 napisał:

>
                              >

> Przeszedł tak samo jak Edyta Wojtczak, Grzegorz Miecugow, Monika Olejnik,
                              > Małgorzata Domagalik czy Grażyna Torbicka. To też były przecież
                              > gotowe „produkty”! Lis przeszedł do stacji Waltera, tak samo jak do
                              > TVP
                              > przeszli z TVN Olimpia Górska czy szef „Wiadomosci” Piotr Sławiński
                              > . Tak samo
                              > jak do Polsatu przeszedł Krzysztof Ibisz. Tak samo jak do TVP przeszła z
                              Pulsu,
                              >
                              > Magda Mołek. Gotowe „produkty”? Być może. Moim zdaniem zmiana praco
                              > dawcy wśród
                              > dziennikarzy to rzecz normalna. Przykładów jest multum...
                              > =====================
                              coś ci sie pomyliło.Torbicka nigdy w życiu nie była w TVN ! Jest ciągle w TVP !
                              >
                              >
                            • jk Re: W sprawie Lisa Tomka 30.08.02, 21:27
                              rboy17 napisał:

> > Spazmy podczas odczytywania wieści z USA są porównywalne u pana Lisa z
                              > > emocjami pani Joli Pieńkowskiej.
                              > Żadne spazmy. Lis po prostu darzy Stany sentymentem. Dlaczego? Warto poczytać
                              > jego „Listy z Ameryki”. Zrozumiesz...

oj tak! Polecam, to jedna z ciekawszych ksiazek jakie czytalem. Chyba jeszcze
                              lepsza (ale juz na nieco inny temat) jest "Jak to sie robi w Ameryce" - CUDO :-
                              )))

Janusz
                              • Gość: Baska Hmmm... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 22:40
                                A może by było lepiej było, gdyby tylko pisał książki???
    • kubajek tvnfakty.mp3 23.08.02, 14:45
      poszukajcie po sieci
      polecam
      :)))
      • Gość: aati Re: tvnfakty.mp3 IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 22:17
        A co porabia pani Lisowa? Miła dziewczyna z niej była.
        • aleksandra_s Re: tvnfakty.mp3 23.08.02, 23:01
          Gość portalu: aati napisał(a):

> A co porabia pani Lisowa? Miła dziewczyna z niej była.

Pamiętasz akcję "Cała Polska czyta dzieciom"? Otóż własnie Pani Kinga Rusin
          (albo jak ty mówisz Pani Lisowa) była współorganizatorką tej kampanii. A poza
          tym, żona Pana Lisa ma swoją PR-owską firmę Idea Media.

A co do wspomnianej mp3 z pewnymi wypowiedziami Pana Lisa, to muszę przypomnieć
          że w dużym stopniu jest to zwykły montaż.

Pozdrawiam,
          Ola
          • Gość: maniak Re: tvnfakty.mp3 do Aleksandry IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 20:39
            Bardzo zaintrygowala mnie twoja wypowiedz w sprawie tvnmp3 napisalas>ze w
            duzym stopniu jest to zwykly montaz< mam ogromna prosbe podaj jesli mozesz w %
            jak duzy on jest.
            • aleksandra_s Re: tvnfakty.mp3 do Aleksandry 24.08.02, 21:30

> Bardzo zaintrygowala mnie twoja wypowiedz w sprawie tvnmp3 napisalas>ze w
              > duzym stopniu jest to zwykly montaz< mam ogromna prosbe podaj jesli mozesz w
              > %
              > jak duzy on jest.

Może najlepiej będzie jesli przytoczę Ci wypowiedz Pana Lisa w czasie czatu w
              portalu interia.pl:

rafs: Panie Tomaszu, krążyły pogłoski o tym, iż przeciek do internetu z Pana
              przekleństwami Pan sam spowodował. Czy to prawda? Jeśli tak - to naprawdę
              mistrzostwo świata!
              Tomasz Lis: Mimo woli to, co się stało miało pewną wartość promocyjną, choć
              byłoby na granicy zboczenia wierzyć w to, że jest to koniecznie ta chciana
              promocja. Bluźnierstw oczywiście się wstydzę choć bardziej wstydziłbym się na
              miejscu tego, który z dwóch zrobił (dzięki komputerowej sprawności) zrobił 12.

Chyba wszystko jasne....

Pozdrawiam,
              Ola
              • Gość: maniak Re: tvnfakty.mp3 do Aleksandry IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 21:31
                Mila Aleksandro uczciwosc i moralnosc jest jak cnota nie odrasta.Na przyklad
                jesli na kobiecie dokonano gwaltu to nie ma znaczenia czy byl to 1 raz czy 5
                poprostu jest ofiara.
    • Gość: drk Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 10:56
      Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> denerwują mnie jego komentarze oraz jego bufonada i stosunek do niektórych
      > ludzi

Dla mnie ważne, że jest dobrym dziennikarzem i dobrze przygotowuje "Fakty" - a
      reszta to nie moja sprawa. Niech sobie będzie nadęty, złośliwy, etc.
      • Gość: maciek Re: W sprawie Lisa Tomka IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 30.08.02, 20:27
        Niby taki dobry, inteligentny, ale ten wywiad z Hannavaldem to zrobił okropny.
        Przyznacie chyba?
        • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 30.08.02, 20:31
          Gość portalu: maciek napisał(a):

> Niby taki dobry, inteligentny, ale ten wywiad z Hannavaldem to zrobił
          okropny.
          > Przyznacie chyba?

Załóżmy, ze zrobił okropny. Rodzi sie pytanie do Ciebie: jak Ty
          przeprowadziłbyś ten wywiad? Co uczyniłbyć, by nie był on okropny? Będę bardzo
          zobowiązany, jeśli na te pytania odpowiesz. Wtedy być moze Ci przyznam rację
          lub nie. Póki co, nie mamy o czym rozmawiać.

rboy17
          • Gość: maciek Re: W sprawie Lisa Tomka IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 30.08.02, 20:39
            Odpisuje - bardzo chetnie. Szczerze mówiąc nie rozumiem takiego stawiania
            sprawy na forum DYSKUSYJNYM.Jak sama nazwa wskazuje mozemy tu DYSKUTOWAĆ. W tym
            akurat wątku o Lisie, i to jest tematem, a nie jak uczestnicy forum
            sprawdziliby sie jako dziennikarze. Napisałem, że wywiad był straszny, bo takie
            są moje odczucia. Jak ja bym to zrobil gdybym mogł? Z pewnością nie tak jak
            Lis:). Ale proszę odpowiedz mi szczerze - podobał Ci sie ten wywiad (jesli go
            oglądałeś?)
    • Gość: moboj Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.magma-net.pl 20.10.02, 16:04
      tomasz lis to najlepszy dziennikarz - błyskotliwy, inteligentny, swietnie
      prowadzi fakty. a fakty to najlepszy program informacyjny.
      • Gość: kiah Re: W sprawie Lisa Tomka IP: 62.233.200.* 20.10.02, 16:35
        Fakty rzeczywiscie sa najlepszym serwisem informacyjnym w telewizji, ale
        niestety T.L. musze zarzucic ogromny subiektywizm. Wiec jesli jestes
        zwolennikiem centro-prawicy to jego komentarze nie powinny cie w zaden sposob
        urazic. Natomiast lewicowcow i wszelkiej masci ekstremistow namawiam do
        wlaczenia w tym czasie dobranocki;)
    • Gość: moboj Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.magma-net.pl 20.10.02, 16:50
      mam poglądy lewicowe, ale na sld nie patrzę bezkrytycznie - czasem zupełnie
      słusznie nalezy im się połajanka. a tomasz lis jest the best.
      • rboy17 Re: W sprawie Lisa Tomka 20.10.02, 18:34
        No proszę! Nie wierzyłem, ze ktokolwiek jeszcze powróci do tego tematu. Jeśli
        dobrze znam forumowiczów, to niedługo rozpęta sie kolejna burza na temat Lisa.
        I znów będziemy świadkami ataków na dziennikarza tvn i bronienia go przez
        sympatyków. Hehehe :))))))

rboy17
    • Gość: ja Re: W sprawie Lisa Tomka IP: *.wsd.com.pl 22.10.02, 12:53
      Zgadzam się, choć trochę późno... Tomek Lis, jak każdy człowiek ma wady i to
      jest normalne ale jedno o Nim można powiedzieć. Jest świetny w tym co robi.
      Miałam okazje przez jakiś czas być w jego zespole (co prawda tylko na stażu) i
      byłam pod wrażeniem lecz nie jako mężczyzny, tylko dziennikarza. Nauczył mnie
      bardzo dużo, choć kosztowało mnie to wiele nerwów. Jest wymagający. Lecz to w
      tym zawodzie jest podstawową sprawą. Po przeczytaniu tych wszystkich postów
      oskarżających go dziwi mnie, skąd ludzie, widzący go przez 20 minut dziennie, 5
      dni w tygodniu, mogą wysuwac takie oskarżenia w Jego kierunku. Zapewne są to
      osoby, które o dziennikarstwie wiedzą tyle, ile ja o profesjonalnej hodowli
      róż. A jeśli się komuś nie podoba sposób przedstawiania przez Niego "Faktów",
      ma o tyle komfortową sytuację, że nie musi włączać tego kanału i oglądać Go.
      Najprostrze rozwiązanie.
      Pozdrawiam Jego obrońcow.
    • banita_ Re: W sprawie Lisa Tomka he he he 23.10.02, 17:18
      Uderz w stol (TVN) a na pewno odezwa sie nozyce (rboy17), dobry jestes ciagle
      na posterunku.
      • Gość: magda Re: W sprawie Lisa Tomka he he he IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 22:50
        W celu podniesienia tego wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka