Dodaj do ulubionych

kto oglądał wczoraj borewicza?

• Gość: trooper za tydzień: "Ślad rękawiczki" IP: *.revers.nsm.pl 22.07.03, 12:14
      Czyli zimny Wasyluk i dupowaty Dyciak. Sławek na "wczasach" - wskakuje nagi pod
      kołdrę, żeby zastać tam... kobietę ale kompletnie ubraną :)
      Na początek bekowata PRLowska przeróbka Beethovena.
      A na koniec "gienialny" docinek Borewicza do Jaszczuka (ten błysnął pomysłem, z
      wyrazem tryumfu nad Borewiczem). A Sławek na to:
      "Mhmmm, porucznik Jaszczuk - "Dzieła Wybrane", tom pierwszy, strona pierwsza":)

Z innych smaczków:
      Pracownika kanalizacji gra ten sam typ, który w pamiętnych "Dziewczynach do
      wzięcia" był "inżynierem" ("Ja pracuję w biurze projektowym... Bardzo fajna
      praca! Cicha, spokojna... Umysłowa! Bardzo mi odpowiada!") - a pazury czarne od
      grzebania w ziemi albo czego innego :)

Czego nie trawię w tym odcinku (jak i w paru innych):
      Najbrzydszej i najnudniejszej aktorki w tym kraju - Hanny Stankówny.
      Dobrze że nie ma Laury Łącz, bo to by mnie już wykończyło!

pozdr,M
      • Gość: Norman Re: za tydzień: 'Ślad rękawiczki' IP: *.acn.pl 22.07.03, 16:36
        Ooo, przepraszam, Hanna Stankowna, jedna z moich ulubionych aktorek, zwlaszcza
        w rolach w 07 - świetna charakterystyczna twarz! Po za tym naprawdę nie trzeba
        czepiać się cudzego wyglądu, bądźmy "dżentelmenami", mamy w końcu dobry
        wzorzec w postaci Sławka! Mamy wielki komfort, że stukając sobie w klawiatury
        nikt nas nie widzi i nie ocenia po wyglądzie, może więc darujemy sobie uwagi
        na subiektywny temat "brzydkości" ?

"Gustawie, badź dżentelmenem" - skąd to cytat, kto pierwszy zgadnie ?

Pozdrawiam,
        Norman (zapewniam, że sam jestem bardzo ładny, a już najbardziej w mundurze,
        sparwdzałem !)
        • Gość: trooper Re: za tydzień: 'Ślad rękawiczki' IP: *.revers.nsm.pl 22.07.03, 17:01
          Tak, powiedzmy faktycznie "charakterystyczna".
          Nie mam nic do niej jako do osoby, ale po prostu nie przekonuje mnie, a wręcz
          odstrasza jej gra, głos, itd. wspomniane detale.

Ten sam problem miałem w "Dyzmie" - grała jakąś arystokratkę.

Ale coś w tym jest, bo nazwisko zachowała w brzmieniu panieńskim... ;-)))]

pozdrawiam,M
      • Gość: <nazwa6@op.pl> Re: za tydzień: 'Ślad rękawiczki' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 02:58
        Gość portalu: trooper napisał(a):

>
        > Czego nie trawię w tym odcinku (jak i w paru innych):
        > Najbrzydszej i najnudniejszej aktorki w tym kraju - Hanny Stankówny.

nie bluznij czlowieku!

stankowna rzadzi, ma taki warszawkowy, ostry klimat!
    • Gość: piątek z Pankracym Wydaje mi sie, ze w poniedzialek... IP: 213.17.169.* 22.07.03, 12:14
      ... obejzymy "Slad rekawiczki"???
      Pozdrawiam
      • Gość: piątek z Pankracym Re: Wydaje mi sie, ze w poniedzialek... IP: 213.17.169.* 22.07.03, 12:27
        ...oczywiscie powinno byc OBEJRZALEM! Przepraszam!
        Pozdrawiam
        • Gość: Norman Ho ho - kto złapie post numer 400 ?! IP: *.acn.pl 22.07.03, 16:44
          Anmanika ?
          Pojata ?
          Sonny ?

... uwaga:...
          • Gość: trooper Re: Ho ho - kto złapie post numer 400 ?! IP: *.revers.nsm.pl 22.07.03, 16:56
            trooper :)
          • pojata Re: Ho ho - kto złapie post numer 400 ?! 22.07.03, 17:23
            Gość portalu: Norman napisał(a):

> Anmanika ?
            > Pojata ?
            > Sonny ?
            >
            > ... uwaga:...

No i właśnie Tobie się udało Norman! Gratulacje! :))))))))))
            • Gość: phantom Re: Ho ho - kto złapie post numer 400 ?! IP: 10.203.53.* 22.07.03, 17:38
              No prosze. Jak te posty leca.
              Po tysiecznym proponuje mala impreze :-)

pzdr
              Phantom
            • Gość: Norman Re: Ho ho - kto złapie post numer 400 ?! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 22.07.03, 21:29
              Chyba jednak trooper, bo odpowiedział w wątku wyżej !
              Byle do tysiąca...

'ryzyko mam wpisane w etat'
              • Gość: Pimienta Re: Ho ho - kto złapie post numer 400 ?! IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 22.07.03, 23:11
                Witajcie kochani borewiczomaniacy! Właśnie wróciłam z mazurskiej wsi, gdzie
                niestety nie dane mi było obejrzeć ostatniego odcinka. Buuu, taka się czułam
                wyizolowana, więc sobie tylko nuciłam pod nosem melodyjkę. No i tyle nowości na
                naszym forum! Zaczęliśmy czwarta setkę :)))) A audycji w radiu Bis tez nie
                udało mi się słuchać, bo byłam w podróży. No może ktoś kto słuchał opowie
                wrażenia. Aby do poniedziałku. Pozdrawiam
                • pojata Coś o poprzednim odcinku 23.07.03, 13:07
                  Nie wiem jak wy, ale ja lubię sobie obejrzeć jeszcze raz nagrany właśnie
                  odcinek następnego dnia. W poniedziałek oglądam z emocjami, nie wyłapuję
                  wszystkich smaczków. A teraz zwróciłam uwagę na tyle fajnych rzeczy.
                  1. Jaszczuk nie dość, że "przystojny inaczej", to ciągle jest uroczo
                  rozczochrany. Chyba nie lubi się czesać chłopaczyna. Może to zbyt przedwojenno-
                  sanacyjna czynność? ;)))
                  2. W samochodzie u Sławka Jaszczuk wcina ogromną kanapkę owiniętą w tzw. szary
                  papier. A potem zapala papierosa w długiej lufce! No, super po prostu! :)))))
                  3. Ale najfajniejsze były dziewczyny! Na początku Sławka wystawiła znudzona
                  małolata. He, he, bidulek. :)))) A potem ostra pani doktor! Ten numer z
                  przysłaniem ojca do Sławka był odjazdowy! Dobra jest, naprawdę!
                  4. Czy ktoś wie jak ma imię Jaszczuk? Może to byłoby dobre pytanie do naszego
                  konkursu na zlocie, co Anmanika? :))

PS. Przepraszam, ale teraz trochę prywaty. :))) Pimienta, mam nadzieję, że
                  wpadniesz do nas jutro ze zdjęciami. Te piątkowe wyszły bardzo fajnie, nigdy
                  bym się nie spodziewała (zwłaszcza co do mnie). A w poniedziałek rozmawiałam
                  przez telefon z Cieślakiem! Wpadnij, to wszystko Ci opowiem. :)
                  • Gość: trooper Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.revers.nsm.pl 23.07.03, 13:25
                    Wg www.filmpolski - Jaszczuk ma na imię Waldemar.
                    Sprawdziem, bo przyznaję że nigdy na filmie nie wpadło mi to w ucho!

Jaszczuk faktycznie wciąga te kanapy ;-))) - ktoś wcześniej wspomniał o scence
                    gdy robi to także w śmigłowcu Mi-2 goniącym "czarnego Buicka Electra".

A co do palenia - czasem mnie aż odrzuca jak widzę ich siędzących na odprawie,
                    Sławek pali, powietrze było tam co najmniej niezdrowe, fueeee.... :( Taki
                    gabinetowy syf. A lufka pierwszorzędna, długa taka - luksusowa i wytworna wręcz
                    rzekłbym ;)

pozdr,M
                    • Gość: sonny Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 13:34
                      nieskromnie przypomnę, że to ja przypomniałem scenę 'kanapkową' w śmigłowcu z
                      Jaszczukiem w roli głównej z odcinka ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI :)) I tak jak
                      napisałem wtedy, scena ta różni się tym, że Waldek Jaszczuk (dziwnie brzmi,
                      prawda? zostańmy przy samym nazwisku)na wieść o info od Sławka w
                      słuchawce, 'wraca' kęs, który miał w paszczy do opakowania - rewelacyjna
                      scena!!!
                      Co do papierosów.. W ostatnim odcinku zauważyłem, że Sławek wyjątkowo dużo
                      palił. No a Jaszczuk z tą lufką to chyba jedyny taki motyw w serii (nawiasem
                      wspomnę o scenie z ZAMKNĄĆ.. kiedy to w leśniczówce Jaszczuk znajduje
                      strzykawki i rzuca textem: cooo, ćpaliśmy się?!)! A posiedzenia u majora z
                      wszechobecnym dymem z papierosów mają swój klimacik.
                      pzdr!

'25 lat bez piwa?'
                      • pojata Re: Coś o poprzednim odcinku 23.07.03, 14:18
                        Dzięki za wieści o Jaszczuku! :)) Ale Waldek to rzeczywiście głupio brzmi, masz
                        rację Sonny. Za to do Zubka świetnie pasuje imię Antoni, prawda?
                        Chłopaki, a czemu wy komentujecie wszystko poza wspomnianym także przeze mnie
                        wątkiem o dziewczynach? Hę? :)))))

PS. Wieści z ostatniej chwili: Anmanika za godzinę spotyka się z Cieślakiem!!!
                        Obiecała szczegółową relację na forum. Właśnie przed chwilą skończyłam z nią
                        gadać przez telefon. SUPER, SUPER, SUPER. :))))))))))))
                        • Gość: trooper Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.revers.nsm.pl 23.07.03, 14:29
                          pojata napisała:

> PS. Wieści z ostatniej chwili: Anmanika za godzinę spotyka się z
                          Cieślakiem!!!
                          > Obiecała szczegółową relację na forum. Właśnie przed chwilą skończyłam z nią
                          > gadać przez telefon. SUPER, SUPER, SUPER. :))))))))))))

Łoooo, kurczę! To Sławek nic-a-nic się przez te lata nie zmienił!
                          Zmieniając lekko tekst z ostatniego odcinka: "Taki stary, a ciągle taki na te
                          kobiety pazerny..." ;-)))
                          Anmanika, tym samym trafiłaś do notesiku Sławka :)))))

pozdrowienia,
                          M.
                          • Gość: sonny Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 14:33
                            Anmanika, tym samym trafiłaś do notesiku Sławka :)))))

trooper - świetny text!!!!! Nooo, ten notesik to ciekawą zawartość mieć
                            musiał :)) A gdy ta młoda lekarka dawała Sławkowi 'kosza' to aż szkoda mi się
                            go zrobiło.. biedaczek miał taką smutną minę..

'25 lat bez piwa?'
                            • Gość: P-77 Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 18:01
                              A ja obejrzałem wczorajszy odcinek nagrany na video. I prosiłbym o wyjaśnienie
                              trzech kwestii (końcówka się nie nagrała).
                              Czy dobrze rozumiem - Skotnicki bał się szantażysty, bo wiedział, kto jest
                              zabójcą i chronił tę osobę?
                              Kim był stary pracownik Skotnickiego i jaki miał związek ze sprawą?
                              Co robiła koszula Skotnickiego na miejscu pierwszego morderstwa?
                              • Gość: trooper Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.revers.nsm.pl 24.07.03, 01:01
                                > Czy dobrze rozumiem - Skotnicki bał się szantażysty, bo wiedział, kto jest
                                > zabójcą i chronił tę osobę?

Nie ma tego powiedziane wprost. Jak dla mnie, bał się przede wszystkim utraty
                                kawału grosza z portfela. Chociaż z drugiej strony milicjantom kłamał... Kto go
                                wie? Ciekawe pytanie!

> Kim był stary pracownik Skotnickiego i jaki miał związek ze sprawą?

Żona (czy tylko kochanka?) Skotnickiego, czyli zabójczyni Kałacka, była kiedyś
                                projektantką w Elbawie. Potem wypadła (Skotnicki nawet nie chciał o niej
                                wspomnieć w wywiadzie tv), a ciągle miała coś do Skotnickiego. Podczas
                                końcowej kłótni przed wieczorem sylwestrowym rzuciła w niego nożycami (stąd
                                zakrwawiona koszula). Wtedy też dokonała pierwszego morderstwa.

> Co robiła koszula Skotnickiego na miejscu pierwszego morderstwa?

Wszystko działo się na jednym osiedlu. Skotnicki wyrzucił koszulę do altany
                                śmietnikowej, w której spał menel Rudzielec. Tenże zaś sobie ową koszulinę
                                przywłaszczył. Następnie ("nachlany był") przemieścił się do pobliskiego parku,
                                zupełnie przypadkiem niedaleko miejsca zbrodni i zasnął. Koszulę miał wtedy
                                przy sobie.

pozdr,M
                            • Gość: trooper Re: Coś o poprzednim odcinku IP: *.revers.nsm.pl 24.07.03, 01:08
                              > Anmanika, tym samym trafiłaś do notesiku Sławka :)))))
                              >
                              > trooper - świetny text!!!!! Nooo, ten notesik to ciekawą zawartość mieć
                              > musiał :))

A Ty zobacz - jeszcze nie ma sprawozdania ze spotkania...
                              Czyżby jednak kolacyjka? W Victorii? ;-)))

> A gdy ta młoda lekarka dawała Sławkowi 'kosza' to aż szkoda mi się
                              > go zrobiło.. biedaczek miał taką smutną minę..

Ano. Biedny Sławek udał się do pierwszej z brzegu budki telefonicznej (popatrz -
                              a u Barei prawie zawsze były zepsute!) i rzekł:
                              "Niech pani powie Zefirskiemu, że biorę za niego ten dyżur... Niech ma tego
                              Sylwestra no....", eeeeh - dobry człowiek ten Sławek!

pozdr,M

PS> Dla mnie hitem tekstowym tego odcinka jest informacja, że jakiś menel
                              stanął przy ruchomych schodach i kasuje za przejazd :-)))))DDD
        • Gość: '' Re: Wydaje mi sie, ze w poniedzialek... IP: 1.2.3.* 13.08.03, 02:51
          ''
    • Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 20:22
      Może trochę off topic, ale też pojawił się taki wątek... Ja też miałem okazję
      spotkać BC (do którego, nota bene, wszyscy mówią Sławek).
      Działo się to w 1993 roku, w trakcie kampanii wyborczej, w której brałem
      udział. Na Rozbrat odbywała się jakaś narada tych, którzy kandydowali. Ja w
      tym czasie mieszkałem w hotelu na Szarej (dla niewtajemniczonych - sąsiaduje z
      budynkiem na Rozbrat). Po całej tej szopce, siedzę sobie spokojnie w pokoju,
      nagle dzwoni telefon. Głos w telefonie powiedział "07 zgłoś się". Rozpoznałem
      głos, że dzwonił kolega, który mieszkał pokój obok. Niewiele myśląc
      wyciągnąłem butelkę o objętości 0,7l i wiadomej zawartości i po chwili
      zapukałem do pokoju kolegi mieszkającego piętro niżej. I możecie sobie
      wyobrazić, jakież było moje zdumienie, gdy po energicznym zapukaniu, drzwi
      otworzył nie mój kolega, a porucznik Borewicz. Zbaraniałem z tą flaszką w ręku
      i jedyne co przyszło mi do głowy to powiedzieć: "07, zgłaszam się". Okazało
      się, że Sławek i rzeczony kolega (nazwisko pominę, ze względów oczywistych)
      obdzwonili wszystkich mieszkających podówczas znajomych i testowali, kto pozna
      się na tym haśle... Okazało się, że wszyscy się poznali, więc impreza była
      całkiem, całkiem...
      • Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 20:23
        Zapomniałem o tym

Kłaniam się uprzejmie
        Pietia

• Gość: Muldgaard Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 24.07.03, 08:35
          No i doczekaliśmy się artykułu w SE -
          www.se.pl/iso/dzisiaj/Rozrywka/Newsy/newsy_3.shtml
          • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 09:27
            ale maxxxxxxxxxx!!! ej, ale ja nie powiedziałem 'Jezus Maria' :-))))

'dupa ze mnie nie detektyw'
            • Gość: łezka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 09:33
              sonny pamiętaj,że "poznaliśmy się" zanim stałeś się sławny;)))))))
          • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:37
            Kofani: jestem już po:))))) Spotkaniu znaczy się, niech nikt nie myśli coś
            innego. Cieszę, się, że poznałam p. Cieślaka osobiście bo zawsze byłam ciekawa
            ile jest z Cieślaka w Borewiczu i wicewersa. Dużo nie pogadaliśmy bo bez
            przerwy udzielał wywiadu a to gazecie z Łodzi (ciekawe, że tekst w SE ma te
            sformułowania co wczoraj mówił do wywiadu nasz bohater). Jutro podobno ma się
            ukazać, więc ci z Łodzi niech kupią gazetę do archiwum.
            Przeczytałam tekst w SE i zbaraniałam, mnie nic nie wiadomo o tym, że przebieg
            naszego zlotu ma śledzić telewizja???? Czy ktoś coś wie na ten temat??? Proszę,
            żartowaliśmy, że będziemy w tv a tu skończyły się żarty a zaczęły schody.
            Nie mam czasu się rozpisywać bo idę się spotkać ze Szmagierem, relację zdam jak
            wrócę.
            • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 09:50
              ano - z tą telewizją to niezły motyw! a tak nawiasem pisząc.. ciekawe dlaczego
              powtórka serialu sprzed chyba 3 lat na TVP2 nie miała takiego rozgłosu jak ta??
              Może to pora emisji (wtedy około 16 [??]), a może coś innego.. tak czy inaczej -
              jesteśmy 'sławni' na całą Polskę (SE to chyba jeden z najpoczytniejszych
              tytułów - sam go nie czytam, ale dzisiaj, przed chwilą chciałem kupić sobie na
              pamiątkę.. okazało się, że już nie ma!! Wykupili!! Czyżby z naszego powodu? ;)))

Teraz szczypta prywaty: Sylwia - teraz umawiaj się ze mną przez mojego agenta ;-
              ))))))) Siadł mi @, mam nadzieję, że się naprawi.. pzdr maxxxxx

'25 lat bez piwa?'
              • opesta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 17:36
                Jesteście na prawdę niesamowici! Pogratulować pomysłu.
                Już od tygodnia "podgladam Was" z niecierpilwością czekam na kolejne wpisy i
                bawię sie razem z Wami.
                Serial ma magiczną moc przyciąga do telewizorów coraz więcej "maniaków" dzięki
                czemu poniedziałek stał się fajnym dniem.
                Czy strona inernetowa będzie rozwijać się z taką szybkością jak przybywają
                posty?
                Cześć Borewiczomanicy
                • pojata Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 17:51
                  opesta napisała:

> Jesteście na prawdę niesamowici! Pogratulować pomysłu.
                  > Już od tygodnia "podgladam Was" z niecierpilwością czekam na kolejne wpisy i
                  > bawię sie razem z Wami.
                  > Serial ma magiczną moc przyciąga do telewizorów coraz więcej "maniaków"
                  dzięki
                  > czemu poniedziałek stał się fajnym dniem.
                  > Czy strona inernetowa będzie rozwijać się z taką szybkością jak przybywają
                  > posty?
                  > Cześć Borewiczomanicy

Dzięki za uznanie! Zapraszamy do nas, wszystko rozwija się bardzo fajnie,
                  zupełnie spontanicznie i na luzie. :))) Strona rozwija się trochę wolniej niż
                  forum, bo trzeba do tego więcej umiejętności i czasu. Ale myślę, że niedługo
                  przymuszę kolegów, żeby coś tam ruszyli. Może jak trochę chłodniej się zrobi na
                  świecie. Pozdrawiam!
                  • opesta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 18:00
                    Dziekuję za miłe przyjęcie będzie mi miło trochę a Wami pogadać!
          • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.117.1.* 24.07.03, 10:56
            Niezła akcja. Tak trzymać.
            "25 lat bez piwa?"
          • Gość: fgfg ttt IP: *.*.*.* 08.08.03, 01:12
            fggf
            • Gość: kl Re: ttt IP: *.fer.sa.dir.bunge.com / 10.9.10.* 08.08.03, 01:13
              kl
              • Gość: oo Re: ttt IP: 1.2.3.* 13.08.03, 02:55
                ooo
                • Gość: pp Re: ttt IP: *.mahec.com 13.08.03, 02:59
                  pp
                  • Gość: ,,, Re: ttt IP: *.space.com 26.08.03, 23:51
                    ,,,,
    • Gość: sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 11:30
      Anmanika!!!! No prędzej, prędzej.. Czekamy na Twoją relację ze spotkania!!!

'25 lat bez piwa?'
    • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 11:33
      sorrki, że jeszcze raz ja z nic nie wnoszącym tekstem, ale założyłem sobie
      konto na gazeta.pl i chcę tylko sprawdzić.. :))

• pojata Ale numer! 24.07.03, 12:01
        No po prostu jakieś szaleństwo się tu odbywa! :))))))) Tylko rzeczywiście, co
        ten Super Express wymyślił z tą telewizją? Oni chyba antycypowali. :))) Może
        sprawdzę skąd autorka miała takie wieści, bo moje koleżanki z redakcji znają tę
        panią.
        Teraz trochę serio. Z jednego powodu trochę się cieszę z tego rozgłosu.
        Rozmawiałyśmy z Anmaniką, że bardzo by się nam przydali jacyś sponsorzy zlotu.
        Może dzięki temu będzie łatwiej namówić jakąś firmę, żeby nam dała parę groszy:
        na wynajęcie lokalu, zespołu muzycznego (ten dancing jakoś mi nie wychodzi z
        głowy!), wycieczkę po Warszawie śladami Borewicza, o której wspominałam w
        którymś z wcześniejszych postów, itd, itp. Trzeba takie małe archiwum założyć,
        żeby mieć z czym iść gadać, prawda?
        O, i jeszcze mi przyszło do głowy jedno. Zaprzyjaźniona redakcja, czyli "Moje
        Gotowanie" robi teraz kolejną akcję z Latem z radiem (czyli radiową Jedynką).
        Może uda mi się jakoś ich zainteresować tym tematem. Krótka wzmianka w tak
        popularnej audycji, to też by było coś!
        A poza tym w moim "Naju" też może coś wspomnimy? Oj, jak jak ja się
        cieszę!!!!!! :))))))))))

PS. Sonny, rzeczywiście nie mówiłeś "Jezus, Maria!".
        • sonny07 Re: Ale numer! 24.07.03, 12:14
          mhm, kto by przypuszczał, że ten wątek zapoczatkowany na forum (nawiasem
          pisząc, ten kto go zapoczątkował chyba już później nie dokonał żadnego wpisu
          [sic!]) rozrośnie się do takich rozmiarów i że będzie o nas glośno nie tylko w
          radiu ale i w prasie!!! Hmmm, jest to forum Gazety, a jeszcze ani razu o nas
          nie wspomnieli, a taki Super Express.. Może Gazeta napomknie coś, chociaż w
          Telewizyjnej?
          Dorotko - pomysł z dancingiem popieram na maxa :)) Co oni tam wtedy pijali i
          jadali na takich imprezkach najczęściej?? ;))Bo z piw to Żywiec i Okocim
          najczęściej, chociaż 'Żywca w Warszawie już dawno nie było' :-))
          Oj, żeby już poniedziałek był!!!

'25 lat bez piwa?'
          • Gość: anmanika Re: Ale numer! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:09
            No to jestem ponownie: Pan Szmagier jest przeuroczym człowiekiem który rzecz
            jasna zgodził się być na zlocie. Podał mi mnóstwo informacji na temat serialu,
            wszystkie zanotowałam do wykorzystania na stronce. Gadaliśmy ponad półtorej
            godziny (niekoniecznie na tematy serialowe;-)
            Pojata jak zwykle jesteś genialna, dokładnie to samo myślałam o sponsorach.
            Dużo łatwiej będzie ich znaleźć jak teraz sprawa nabrała aż takiego rozgłosu.
            Sądzę, że popularność spowodowana jest porą emisji.
            Mam prośbę do was, ten kto ma wszystkie odcinki nagrane na VHS niech się zgłosi
            do mnie, potrzebuję ich by wam zrobić konkurs.
            • sonny07 Re: Ale numer! 24.07.03, 13:17
              Pytanie na dzisiaj: pod jakim adresem mieszka Sławek?? :-))
              Anmanika, zdradź chociaż jakiś tyci szczegół związany z serialem z rozmowy z
              Panem Szmagierem!!!
              Ja dziś wydrukowałem news z SE, później zrobiłem 20 kserokopii i będę niby to z
              zapomnienia zostawiał je w miejscach publicznych, he he! Pierwszy zostawiłem w
              Urzedzie skarbowym. :)))))

'25 lat bez piwa?'
              • Gość: anmanika Re: Ale numer! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:24
                sonny07 napisał:

> Pytanie na dzisiaj: pod jakim adresem mieszka Sławek?? :-))
                > Anmanika, zdradź chociaż jakiś tyci szczegół związany z serialem z rozmowy z
                > Panem Szmagierem!!!
                > Ja dziś wydrukowałem news z SE, później zrobiłem 20 kserokopii i będę niby to
                z
                >
                > zapomnienia zostawiał je w miejscach publicznych, he he! Pierwszy zostawiłem
                w
                > Urzedzie skarbowym. :)))))
                > Aleja Sikorskiego (chyba) 90????
                No więc powiem tak: początkowo serial miał się nazywać Przygody Porucznika
                Bolskiego. I jak słusznie zauważyliście, połowa serialowychpostaci ponazywana
                została po członkach ekipy filmowej
                > '25 lat bez piwa?'
                • sonny07 Re: Ale numer! 24.07.03, 13:30
                  Aleja Sobieskiego 70/59 - ale pewności 100% nie mam :))
                  A gdzie dokladnie ta ulica w Wawie się znajduje?

'25 lat bez piwa?'
                  • pojata Re: Ale numer! 24.07.03, 13:49
                    sonny07 napisał:

> Aleja Sobieskiego 70/59 - ale pewności 100% nie mam :))
                    > A gdzie dokladnie ta ulica w Wawie się znajduje?
                    >
                    > '25 lat bez piwa?'

Nie wiem dlczego w filmie powiedzieli "Aleja". W Warszawie jest oczywiście
                    Sobieskiego, ale to zwykła ulica, nie aleja. Dobra, czepiam się. :)))
                    Sobieskiego to bardzo piękna, długa ulica na warszawskim Mokotowie (dokładnie
                    Sadyba i Stegny). Warszawiakom chyba jednak najbardziej kojarzy się z tym, że
                    jest tam bardzo duży szpital neurologiczno-psychiatryczny... Ale chyba nie pod
                    tym numerem, który podałeś Marcinie. :))))
                    • sonny07 Re: Ale numer! 24.07.03, 13:53
                      W odcinku STRZAŁ NA DANCINGU Sławek podaje ten adres i nawet go sobie
                      zapisałem, ale kartka z nim została w domu, więc mogę się mylić.. Ale na 99% to
                      ten numer Doroto :)))

• pojata Re: Ale numer! 24.07.03, 13:58
                        sonny07 napisał:

> W odcinku STRZAŁ NA DANCINGU Sławek podaje ten adres i nawet go sobie
                        > zapisałem, ale kartka z nim została w domu, więc mogę się mylić.. Ale na 99%
                        to
                        >
                        > ten numer Doroto :)))

Ależ co do adresu Borewicza, to ja Ci wierzę bez zastrzeżeń! Tylko mam
                        nadzieję, że to nie ten sam numer pod którym znajduje się szpital
                        psychiatryczny. :))))))
                    • Gość: anmanika Re: Ale numer! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:57
                      pojata napisała:

> sonny07 napisał:
                      >
                      > > Aleja Sobieskiego 70/59 - ale pewności 100% nie mam :))
                      > > A gdzie dokladnie ta ulica w Wawie się znajduje?
                      > >
                      > > '25 lat bez piwa?'
                      >
                      > Nie wiem dlczego w filmie powiedzieli "Aleja". W Warszawie jest oczywiście
                      > Sobieskiego, ale to zwykła ulica, nie aleja. Dobra, czepiam się. :)))
                      > Sobieskiego to bardzo piękna, długa ulica na warszawskim Mokotowie (dokładnie
                      > Sadyba i Stegny). Warszawiakom chyba jednak najbardziej kojarzy się z tym, że
                      > jest tam bardzo duży szpital neurologiczno-psychiatryczny... Ale chyba nie
                      pod
                      > tym numerem, który podałeś Marcinie. :))))

Pojata, dalej na Sobieskiego o ile się nie mylę jest osiedle zwane
                      potocznie "Zatoką Czerwonych Świń", od tego, że mieszkali tam owcześniejsi
                      prominenci. To by było zgodne z klimatem czasu gdyby Borewicz tam mieszkał,
                      niestety 70-ątka to gdzieś bliżej centrum.
                      • sonny07 Re: Ale numer! 24.07.03, 14:04
                        A swoja drogą, to skoro naprawdę jest taki numer na Sobieskiego i do tego
                        jeszcze 59 by się zgadzało, to ciekawe kto mieszka tam w tej chwili? Eh, gdybym
                        miał wiecej kasy to kupił bym to mieszkanie. Czujecie ten klimat?? Tylko gdzie
                        ja kupię taką matę na ścianę jak miał Sławek?? :))
                        No, z tym adresem Dorotko to się źle zrozumieliśmy :))
                        aha, ktoś ostatnio o wątek kobiecy z ostatniego odcinka wypytywał... ciekawe co
                        miał na myśli Sławek w 'scenie łóżkowej' mówiąc o tej mlodej lekarce, że ona
                        chyba judo trenuje ;))) Wymęczyła naszego kochanego Sławka smarkula :-))

'nawet pani do twarzy z tym nadzorem prokuratorskim'
          • Gość: phantom Re: Ale numer! IP: 10.203.53.* 25.07.03, 17:47
            sonny07 napisał:

> mhm, kto by przypuszczał, że ten wątek zapoczatkowany na forum (nawiasem
            > pisząc, ten kto go zapoczątkował chyba już później nie dokonał żadnego wpisu
            > [sic!]) rozrośnie się do takich rozmiarów i że będzie o nas glośno nie tylko
            w
            > radiu ale i w prasie!!! Hmmm, jest to forum Gazety, a jeszcze ani razu o nas
            > nie wspomnieli, a taki Super Express.. Może Gazeta napomknie coś, chociaż w
            > Telewizyjnej?
            > Dorotko - pomysł z dancingiem popieram na maxa :)) Co oni tam wtedy pijali i
            > jadali na takich imprezkach najczęściej?? ;))Bo z piw to Żywiec i Okocim
            > najczęściej, chociaż 'Żywca w Warszawie już dawno nie było' :-))
            > Oj, żeby już poniedziałek był!!!
            >
            > '25 lat bez piwa?'

Sonny, jestes pewien, ze tego chcesz?

pzdr
            Phantom
    • Gość: misiek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.um.katowice.pl 24.07.03, 13:25
      Niesamowite, oglądam Borewicza co poniedziałek. Kolejna emisja serialu w TV
      przynosi kolejne doznania. Niby to samo za każdym razem, ale nie tak samo
      widziana praca najdzielnieszego i najinteligentniejszego milicjanta w PRL. Te
      klimaty, dialogi, wszystko KULTOWE. O forum dowiedziałem się z SE i dlatego
      jestem. Pzdr..MISIEK

"25 lat bez piwa?"
      "Tego się obrączką nie robi"
      • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 14:01
        Gość portalu: misiek napisał(a):

> Niesamowite, oglądam Borewicza co poniedziałek. Kolejna emisja serialu w TV
        > przynosi kolejne doznania. Niby to samo za każdym razem, ale nie tak samo
        > widziana praca najdzielnieszego i najinteligentniejszego milicjanta w PRL. Te
        > klimaty, dialogi, wszystko KULTOWE. O forum dowiedziałem się z SE i dlatego
        > jestem. Pzdr..MISIEK
        >
        > "25 lat bez piwa?"
        > "Tego się obrączką nie robi"
        Witamy Misiek w naszym gronie. Kurde, ale się dzieje. Pojata zadzwoniła do mnie
        dzisiaj rozemocjonowana, żebym zajżała na forum, a tu takie hece.
        Co do menu na dansingach, to kojarzą mi się takie przysmaki jak: zimne nóżki
        (błe), śledzik, nieśmiertelna sałatka warzywna z duuużą ilością majonezu,
        wódeczka (byle nie ciepła), jajeczko w majonezie i nie wiem co jeszcze.
        Podpowiedzcie.
        • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 14:06
          Słuchajcie - na rozgrzewkę takiego dancingu każdy musiałby zaliczyć LORNETĘ Z
          MEDUZĄ :-)))
          co do wódzi to wtedy chyba pijano tylko taką w temperaturze pokojowej ;)

'25 lat bez piwa?'
          • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 16:40
            sonny07 napisał:

> Słuchajcie - na rozgrzewkę takiego dancingu każdy musiałby zaliczyć LORNETĘ Z
            > MEDUZĄ :-)))
            > co do wódzi to wtedy chyba pijano tylko taką w temperaturze pokojowej ;)
            >
            > '25 lat bez piwa?'
            Ciągnąc wątek kulinarny, to oni na naradach u Jaszczuka popijają taką fajną
            zalewaną kawę, jeszcze sprzed ery okropnych kaw rozpuszczalnych. W takich
            szklankach ze spodkiem co to mi się kojarzą z taką typową biurową atmosferą
            tamtych lat.
            • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.117.1.* 25.07.03, 08:47
              Te narady, to nie u Jaszczuka były chyba? One odbywały się u majora. No
              właśnie, jak się nazywa major? Wie ktoś?
              • Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 25.07.03, 10:05
                Major Wołczyk.
                Ma śmieszny stosunek do Sławka, chyba mu zazdrości sukcesów, a
                jednocześnie "ojcuje".
          • Gość: trooper wódeczka - koniecznie "Żytnia"! IP: *.revers.nsm.pl 24.07.03, 17:16
            Żytnia musi być! Z tym kłosem na etykiecie ;-)) Chyba jest to jeszcze w
            sprzedaży?

A czy na dansingu będzie jakaś piosenkarka?
            "To męska rzeeeecz być daleeeko,
            a kobieeeca wiernie czeeekać!"

Takie śpiewy były co najmniej na "Strzale", "Hienach", "Rozkładzie jazdy" :-)))
            • pojata Re: wódeczka - koniecznie 'Żytnia'! 24.07.03, 17:23

> Żytnia musi być! Z tym kłosem na etykiecie ;-)) Chyba jest to jeszcze w
              > sprzedaży?
              >
              > A czy na dansingu będzie jakaś piosenkarka?
              > "To męska rzeeeecz być daleeeko,
              > a kobieeeca wiernie czeeekać!"
              >
              > Takie śpiewy były co najmniej na "Strzale", "Hienach", "Rozkładzie jazdy" :-
              )))
              Co do Żytniej to nie jestem pewna Michale czy wciąż ją można dostać. Spróbujemy
              :)) Ale śpiewy mogę Wam obiecać z pewnością. Co prawda w moim znajomym zespole
              wokalistą jest chłopak, ale myślę, że "śpiewać każdy może". Np. ja z
              przyjemnością wystąpię. :))))
    • pulpecja77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 21:36
      WITAM, POZDRAWIAM I GRATULUJĘ
      Wątek znalazłam przez przypadek, siedziąc w internecie zaraz po emisji
      pierwszego, wakacyjnego odcinka. I mimo ,że serial oglądałam juz parę razy
      dopiero teraz zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Równie niesamowita i godna
      pozazdroszczenia jest Wasza wiedza o serialu.
      Od tamtego wtorku - po emisji HIEN, codziennie zaglądam na forum i czytam wasze
      wpisy.Trzymam kciuki za udany zlot i znalezienie sponsora.
      Będę z wami myślami w poniedziałkowy wieczór :-)
      • joanna_darc Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 22:01
        Witam Was Wszystkich:))!!!!!!!!!!!!!!! super ze jestescie. nie znam co prawda
        serialu rownie dobrze co czolowka tego forum:-) ale z przyjemnoscia wezme
        udzial w zlocie. serial i por. borewicz jest the best. najbardzoej jednakl
        zmartwilam sie ze na stronie tvp2 w najblizszy poniedzialek NIE MA JUZ
        07!!!!!!! moze cos mi sie pomylilo????? strasznie sie rozczarowalam... czekalam
        na kolejny poniedzialek jak na zbawienie... a co byscie powiedzieli na wspolne
        ogladanie kolejnych odcinkow przed zlotem??? albo nawet po? np kazdego siodmego
        dnia miesiaca?;-) a moze sobie zalozymy forum '07 zglos sie"????? te pomysly to
        tak na goraco:) serdeczne gratulacje w kwestii odbytych spotkan i telefonow!!!!
        to strasznie fajne ze takie rzeczy sa mozliwe i ze ludzie sa tak zyczliwi.
        bardzo lubie inne polskie seriale, jak np alternatywy, ale juz nie moge ich
        ogladac bo non stop sa w telewizji. teraz krolem jest slawek b. i 07!!! jesli
        chodzi o organizacje zlotu i jakiekolwiek dzialania zwiazane z serialem, to
        zglaszam swoja chec pomocy (adres mailowy do wyboru gazetowy lub
        i_huana@wp.pl)!!! pozdrawiam SERDECZNIE! Asia
        • joanna_darc Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 22:08
          nie wytrzymalam
          zalozylam forum
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12287
          zapraszam:-)))))
          jeszcze nie ma zadnego posta, ale licze na Was. Forum jest otwarte:-)))
          pozdrawiam
          • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.07.03, 22:56
            joanna_darc napisała:

> nie wytrzymalam
            > zalozylam forum
            > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12287
            > zapraszam:-)))))
            > jeszcze nie ma zadnego posta, ale licze na Was. Forum jest otwarte:-)))
            > pozdrawiam
            Joanno_darc, mamy już naszą borewiczowską stronę
            republika.onet.pl/webadmin_ksiega.html?id=672122
            Nie wiem jak reszta forumowiczów, ale uważam, że nie ma się co rozdrabniać na
            kilka miejsc spotkań. Ja tutaj czuję się juz jak w domu, a ile emocji
            kosztowało nas otwarcie strony przez Pojatę. Pozdrawiam starych i nowych
            'Dupa jestem, nie detektyw'
        • Gość: trooper Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.revers.nsm.pl 25.07.03, 01:24
          spoko, spoko - Sławek na byle TVP "dwa" by się nie pokazywał...
          JEGO ogląda się na PIERWSZYM kanale !!!

www.tvp.pl/_repertuar/home.asp?programy=tvp1
          poszukaj dobrze - poniedziałek!

pozdr,M
          • Gość: Jo Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 25.07.03, 07:25
            Kochani Borewiczomaniacy!
            Czy można się do was przyłączyć?
            07 zgłoś się to także mój ulubiony serial, dobrze więc się stało, że TVP raczy
            nas powtórkami. Jedyna okazja, aby naoglądać się naszego boskiego porucznika
            ile dusza zapragnie. W ostatnim odcinku była świetna scena w damskiej toalecie,
            w restauracji gdzie Ewa czekała na Skotnickiego. Te popękane kafelki na
            ścianach i kapiące krany. Cudo. A moda z tamtych lat! Może na zlot panowie
            powinni przybyć ubrani w obcisłe sweterki a la porucznik Borewicz, albo w
            przyciasne garnitury i kapelusze a la porucznik Zubek. A co z paniami?
            • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.07.03, 08:15
              Witajcie!
              No więc po pierwsze - na pewno 'ładniej' wygląda takie '07 zgłos się' od 'kto
              ogladał wczoraj borewicza', ale ja podobnie jak jedna z przedmówczyń tu,
              właśnie tu czuję się jak w domu, bo tu się poznaliśmy i tu codziennie się
              spotykamy.. szkoda byłoby stąd się przenosić! Tak więc ja zostaję tu! Po
              drugie - popieram stroje na zlot - takie obcisłe sweterki i przyciasne gangi to
              jest to! Co do damskiego odzienia.. Hmmmm - niech panie zgłaszają propozycje!
              Po trzecie - menu, kapela itp są narazie wymieniane, ale Kochani... może by tak
              striptizerka???? Taka rasowa z 07??? Czy są gdzieś jeszcze takie?? ;))) Jeżeli
              tej jednej jedynej nie rozboli akurat wtedy ząb, to możemy ją zaprosić ;))))
              Narazie tyle wstępnych porannych wypocin. Pozdrawiam! Wczoraj obejrzałem sobie
              na VHS HIENY - kolejnym razem biorę notes i będę zapisywał dialogi - tam 99%
              dialogów jest do wypisania, w każdym jakaś perełka - maxxxxx!

'tu nie ma co kombinować'
              • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 09:19
                Ja też nie zamierzam się stąd ruszać póki Wyborcza nie zdecyduje się nas
                wywalić.
                Mam dla was kolejne rewelacje. Zgłosiła się wczoraj do mnie dziennikarka z SE w
                celu przeprowadzenia wywiadu, no i udzieliłam. Ukaże się w przyszły piątek więc
                czekamy z wypiekami na twarzy. Na pewno będzie sympatycznie bo i pani
                dziennikarka też jest fanką Borewicza i obiecała obecność prasy na zlocie.
                Rozmawiałam wczoraj z dyżurnym w Pałacu Mostowskich, okazuje, się, że niektóre
                pokoje zostały tak jak były za czasów 07. Może mi się uda zrobić wycieczkę. Być
                może będę miała kontakt z milicjantem który był konsultantem w 07 oraz podobno
                grał epizod albo był statystą.
                Fajnie nie?
                Tak się rozzuchwaliłam, że jestem w stanie wszystko załatwić więc uprzjemie
                uprasza się o zgłaszanie kandydatur kogo chcielibyście jeszcze widzieć na
                zlocie.
                Rzecz jasna obowiązkowa będzie chociażby jedna część stroju z tamtej epoki.

"Dupa ze mnie nie detektyw"
                • joanna_darc Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.07.03, 09:55
                  witam:) dzialalam baardzo spontanicznie wczoraj, jednakze potem przyszlo mi do
                  glowy ze moze jednak skoro jest strona i tu watek to moze faktycznie sie
                  pospieszylam... ale pomyslcie: watki o duzej ilosci postow sie ciezko
                  otwieraja, szczegolnie dla modemowych uzytkownikow netu i dosc ciezko je sie
                  czyta... moze przynajmniej nowy watek? jesli nie bedziemy chcieli uzywac forum,
                  ja je zlikwiduje, bo po co forum na kt nikt nie pisze:-) jednoczesnie
                  przepraszam pojate, anmanike sonny'ego i pimiente, bo to wy w zasadzie
                  jestescie "zarzadem":-) - ja poczulabym sie troche urazona na Waszym miejscu,
                  jakby mi jakas joanna_darc zalozyla forum:-)i robila konkurencje. a stronka
                  wierze ze bedzie super i jeszcze raz powtarzam: strasznie sie ciesze ze
                  jestescie i jeszcze raz zglaszam chec pomocy.
                  do troopera: no cale szczescie ze pr. 2 mi sie pomylil z pr. 1!!!! dzieki:-)
                  pozdrawiam
                  Asia
                • Gość: Jo Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 25.07.03, 10:08
                  Na zlocie muszą być: Zubek (koniecznie, bez niego wszystko traci urok PRL-u) i
                  Olszańska.
                  • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.07.03, 10:14
                    Jo, wyluzuj! Przecież odtwórca roli Zubka, Pan Zdzisław Kozień nie żyje! Zmarł
                    25 marca 1998 roku. Sierżant Olszańska, czyli Pani Ewa Florczak ma się dobrze!

'25 lat bez piwa?'
                  • pojata Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.07.03, 10:15
                    Gość portalu: Jo napisał(a):

> Na zlocie muszą być: Zubek (koniecznie, bez niego wszystko traci urok PRL-u)
                    i
                    > Olszańska.

Droga Jo.
                    Pan Zdzisław Kozień, znakomity naprawdę aktor (nie tylko w roli Zubka), zmarł w
                    roku 1998. Możemy Go więc tylko ciepło i z ogromnym szacunkiem wspólnie
                    powspominać. Na pewno nie chciałaś, ale wyszło trochę niezręcznie. Pozdrawiam.
                    • Gość: Jo Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 25.07.03, 10:23
                      Nie wiedziałam, że Z. Kozień nie żyje.Jestem smutna.
                • Gość: Norman Goście zlotu IP: *.acn.pl 25.07.03, 10:20
                  Anmaniko, ktora wszystko potrafi załatwić !
                  Proponuję następujące kandydatury gości zlotu (oprócz B.Cieślaka i
                  K.Szmagiera):
                  1. Jerzy Rogalski (Jaszczuk)
                  2. Ewa Florczak
                  3. Zdzisław Tobiasz (major)
                  Grali w większości odcinków i na pewno mają mnóstwo wspomnień, które mogły
                  wylecieć z głowy innym. Trzeba spróbować ich zaprosić!
                  Wymarzonym miejscem była by stołówka w Pałacu Mostowskich, ale nie sądzę, by
                  to się udało. Trzeba znaleźć "salę dancingową". Mogę pomóc w kwestiach
                  cateringu, bo ciągle je załatwiam.
                  Zastanawiam się jaka będzie skala zlotu. Nie wątpię, że jest nas dużo, ale ile
                  dokładnie osób przybędzie ? A może zaśpiewa dla nas Grzegorz Markowski ?
                  To tyle na razie, trzeba trochę popracować...

Pozdrawiam,
                  Norman
                • Gość: phantom Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 10.203.53.* 25.07.03, 17:55
                  Gość portalu: anmanika napisał(a):

> Ja też nie zamierzam się stąd ruszać póki Wyborcza nie zdecyduje się nas
                  > wywalić.
                  > Mam dla was kolejne rewelacje. Zgłosiła się wczoraj do mnie dziennikarka z SE
                  w
                  >
                  > celu przeprowadzenia wywiadu, no i udzieliłam. Ukaże się w przyszły piątek
                  więc
                  >
                  > czekamy z wypiekami na twarzy. Na pewno będzie sympatycznie bo i pani
                  > dziennikarka też jest fanką Borewicza i obiecała obecność prasy na zlocie.
                  > Rozmawiałam wczoraj z dyżurnym w Pałacu Mostowskich, okazuje, się, że
                  niektóre
                  > pokoje zostały tak jak były za czasów 07. Może mi się uda zrobić wycieczkę.
                  Być
                  >
                  > może będę miała kontakt z milicjantem który był konsultantem w 07 oraz
                  podobno
                  > grał epizod albo był statystą.
                  > Fajnie nie?
                  > Tak się rozzuchwaliłam, że jestem w stanie wszystko załatwić więc uprzjemie
                  > uprasza się o zgłaszanie kandydatur kogo chcielibyście jeszcze widzieć na
                  > zlocie.
                  > Rzecz jasna obowiązkowa będzie chociażby jedna część stroju z tamtej epoki.
                  >
                  > "Dupa ze mnie nie detektyw"

GW, nas stad nie wyrzuci. Obiecuje.

pzdr
                  Phantom
                  • pojata Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.07.03, 22:28
                    > GW, nas stad nie wyrzuci. Obiecuje.
                    >
                    > pzdr
                    > Phantom

To super Tomku, ale skąd ta pewność? Masz coś wspólnego z Gazetą? Pozdrawiam
    • Gość: misiek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.um.katowice.pl 25.07.03, 10:36
      Może tak odnalezc w Polsce wszystkie te miejsca, w których nagrywano 07? i
      zrobic jakis szlak wedrowkowy. Co roku na przyklad fani Borewicza mogliby
      urzadzac wizje lokalne, a w takiej W-wie to moze i sam Sławek dałby się namówić
      na zagranie w wizji. Czujecie, te same dialogi po tylu latach w tych
      miejscach.. Miodzio! PS. Widzialem Borewicza wczoraj w Sejmie, jest takze
      dzisiaj na zdjeciu w Rzeczpospolitej. PS2. Caly czas sie zastanawiam dlaczego
      Borewicz nie startował do Olszanskiej ani do tej drugiej co ja zastapila
      pozniej. PS3. Byl taki motyw w jednym z odcinkow. Sławek jedzie 125p i
      milicjant na niego z ryjem: Gdzie sie pchasz? i mówi do drugiego gliniarza: Daj
      mu 200 lub cos takiego. Na co Sławek: Może Pan spisac moj numer, a kolega
      niech jutro o 9 zglosi sie do naczelnika drogowki (nie pamietam nazwiska)i
      zamelduje w jaki sposb odnosi sie do kierowcow. Milicjant podchodzi do kumpla i
      mowi dialog fantastyczny: Masz jutro o 9 zameldowac sie u starego. Dywan!
      • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.07.03, 11:20
        Anmaniko! To jak już załatwiasz i prosisz o propozycje co by tu jeszcze to
        podrzucam: może z tą striptiserką coś się uda załatwić??? ;)))) Najlepiej było
        by zaprosić tą co tńczyła w MORDERCA DZIAŁA NOCĄ, z tej rewelacyjnej sceny z
        komentarzem/pytaniem gościa z Węgier, czy my tu mamy tylko jedną striptiserkę,
        bo on wczoraj był w Victorii i tam tańczyła ta sama, no i co się stanie jak ja
        np. rozboli ząb... :)) To tak żartem, a co do gości, to może by pomysleć nad
        tymi, którzy wystapili w więcej niż jednym odcinku, co? Co powiecie np na
        Dziewula??? To byłby maxxxxx! A Dziewul jako 'kumpel' Sławka pewnie chętnie by
        się pisał na coś takiego :)) Przeprowadzilibyśmy symulację akcji odbijania
        zakładników w samolocie itp ;))) Trochę ponosi mnie fantazja, ale mamy piątek
        weekend'u początek.. a poza tym do poniedziałku coraz bliżej.. pzdr!

'tu nie ma co kombinować'
      • pojata trochę konkretów 25.07.03, 11:23
        Kochani!
        Czytam sobie tak dzisiaj te posty i jakoś dziwnie się czuję. Bo nie wiem do
        końca sama jak mam zareagować. Cieszę się, że pojawiają się wciąż nowi ludzie,
        są chętni do pomocy i przejawiają inicjatywę. Wcale się za to nie obrażam
        Joanno_Darc. :) Ale z drugiej strony, to "wyskakiwanie przed szereg" wydaje się
        trochę sztuczne. Cała ta zabawa podoba mi się głównie dlatego, że jest taka
        spontaniczna. Wzięła się z sympatii dla serialu i głównego bohatera. To nie
        jest żaden elitarny klub, nie ma "zarządu" i selekcji członków. Mówię może
        trochę poważnie, ale chciałabym to wszystko sprowadzić do rozsądnych wymiarów.
        Bałam się trochę rozgłosu wokół nas, żeby nam także nie uderzyła do głowy
        sodówka. Mam nadzieję, że tak się stanie. :)))
        Rozmawiałam dziś rano z Anmaniką. Chcemy się spotkać jeszcze przed jej urlopem,
        żeby porozmawiać o konkretach. Spróbujemy omówić koszty, miejsce, ew.
        sponsorów, itd. Jeśli ktoś ma ochotę się do nas przyłączyć, zapraszam. Piszcie
        maile, wymienimy się telefonami.
        Pozdrawiam wszystkich i wracam do roboty, bo makietki na mnie czekają. :)))
        • Gość: Jo Re: trochę konkretów IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 25.07.03, 11:59
          A może na zlocie jakiś konkurs ze znajomości serialu?
          • sonny07 Re: trochę konkretów 25.07.03, 12:05
            spox - Anmanika ma takie coś w planie! aha, sprawdziłem - Al. Sobieskiego
            70/59, czyli tak jak podałem wczoraj. Co do konkursu to najlepiej chyba w
            formie testu, hmmm?
            Jak Lidka Dorecka pieszczotliwie zwracała się do Roberta Walaska?
            a/ misiek
            b/ kotek
            c/ szczurek

:-)))

'nawet pani do twarzy z tym nadzorem prokuratorskim'
          • pojata Re: trochę konkretów 25.07.03, 12:05
            Gość portalu: Jo napisał(a):

> A może na zlocie jakiś konkurs ze znajomości serialu?

Oj Jo, od razu widać, że nie śledzisz forum na bieżąco. :)) Konkurs ze
            znajomości serialu Anmanika szykuje już od dawna...
            • sonny07 Re: trochę konkretów 25.07.03, 12:07
              Dorotko - lecimy dziś już z drugą odpowiedzią na posty 'po równo' :-)) W tym
              samym czasie :-))

'25 lat bez piwa?'
              • pojata Re: trochę konkretów 25.07.03, 12:36
                sonny07 napisał:

> Dorotko - lecimy dziś już z drugą odpowiedzią na posty 'po równo' :-)) W tym
                > samym czasie :-))
                >
                > '25 lat bez piwa?'

Oj tak! Miałam właśnie przed chwilą Ci posłać SMSa w tej sprawie. :)))))))))
      • Gość: Quest Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 217.153.142.* 25.07.03, 11:45
        Witam, o zgrozo dopiero dzisiaj odkryłem to forum.
        Jestem fanem '07', ale chyba bardziej z powodu nostalgii za tamtym okresem. To
        były lata mojej młodości i dzieciństwa (jestem 69). Można powspominąc jak było
        szaro i beznadziejnie, ale chyba troche bezpieczniej ( ani jednego drecha na
        ekranie ;-)).
        Najbardziej powalił mnie wyraz twarzy por. Borewicza, kiedy dowiedział się że
        piekną Elżbieta Zającówna jest serialową żoną Jaszczuka. Nie pamietam tytułu
        odcinka.
        Bardzo podoba mi się fryzura p. Sławka, prawie w każdym odcinku (ach, te
        przedziałki).
        Co do wcześniejszego wątku o p. Hannie Stankównie, jest ona aktorką
        charakterystyczną, ma szczególny typ urody i tembr głosu, cytując jej wypowiedż
        w "Seksmisji":

- Myślę, że nie ma tu nad czym deliberować
        • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 12:48
          Ja bardzo uprzejmie proszę by mnie tutaj nie wywyższać ponad poziom bo ja tego
          nie chcę i już. Fakt, że Pojata i ja robimy ten zlot wcale nie oznacza, że
          kandydujemy do prezesury czy coś. Wynika to tylko z prozaicznego powodu, że
          jesteśmy "tutejsze", każdy chętny do pomocy jest mile widziany. Warszawscy fani
          proszeni są do zgłaszania się z konkretnymi propozycjami (lub niekonkretnymi)
          na mój lub Pojaty adres mejlowy. Swój ponawiam: anmanika@poczta.onet.pl.
          Sonny ale ciebie wyobraźnia, chłopie poniosła. Pozatym Dziewul to ma inne
          zmartwienia;-)
          • Gość: hq1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 13:47
            Drodzy Fani 07 !!!
            Dlaczego ja dopiero dzis natrafiłem na ślad tego forum ? dupa ze mnie nie
            detektyw :). Tak jak wszyscy tutaj kocham 07 !!!!!!!!To najlepszy kryminał PRl-
            u i nie tylko .... Mam nawet trzy wersje motywu muzycznego !!!! Jeden z płyty
            Pozytywne wibracje, drugi z płyty z muzyka z seriali ale w nowej aranżacji
            (!!!) no i oryginalny..... Piosenka nosi tytuł "między nocą a dniem" - tytuł
            był podany w napisach do odcinka Strzał na dancingu. Ktoś we wcześniejszych
            postach pisał o filmie kinowym Wściekły - ja go pamiętam bodaj z jedynej emisji
            w TVP wiele lat temu i od tej pory nieustannie czekam na powtórkę. Może
            korzystając z dobrej passy udało by się wpłynąć na TVP żeby puścili ten film w
            ramach poniedziałkowych emisji np. na podsumowanie ?
            Marzę o udziale w zlocie proszę o info : hq1@gazeta.pl lub haken@poczta.wp.pl

z milicyjnym "czołem"
            hq
            • Gość: trooper Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.revers.nsm.pl 25.07.03, 14:48
              O "Wściekłym" pisałem w tym wątku i w odrębnym, ale jakoś nikt nie podchwycił.
              Był z 5-6 lat temu w TV i chętnie zobaczyłbym ponownie. Kiedyś mi sie spodobał
              (tzn. wciągnął).

pozdr,M
              • motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 26.07.03, 03:22

Mam pomysł zaproszenia na zlot operatora kamery p.Romana Suszyńskiego,znam go
                osobiście i daję głowę,że się zgodzi(o ile nie robi
                jakiejś"fabuły").A`propos,zgłaszam się jako rejestrator kamerowy zlotu.PZDR 4@LL
            • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 12:45
              Czytam wszystkie posty regularnie, ale przyznam że ich ilość przerosła moje
              najśmielsze oczekiwania. Fajnie, że dołączają do nas "nowi" ludzie.
              Prawdopodobnie wraz z rozkręcaniem się całego przedsięwzięcia (strona www,
              zlot), będzie nas przybywało. A może wielu ludzi od zawsze lubiło serial, ale
              nie mieli odwagi o tym głośno mówić? Wpadłem na taką myśl dopiero, gdy znajomy
              powiedział do mnie: "Co ty Borewicza oglądasz, taki obciach?" Wiec wychodzimy z
              ukrycia!
              "Bo mnie nagła krew zaleje".
            • Gość: <nazwa6@op.pl> Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 02:45
              Gość portalu: hq1 napisał(a):

..... Piosenka nosi tytuł "między nocą a dniem" -

w tym odcinku z piosenkarka Annamaria podklada glas alicja majewska i jest tam
              dluga wersja ze dwiema zwrotkami moze nawet, tylko taka jazzowa bardziej,
              wolna...
    • Gość: kosmi79 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 27.07.03, 13:11
      pojawienie sie nowych jest zwiazane na pewno z publikacjami prasowymi, nawet
      moi znajomi po przeczytaniu paru gazet znajac moje zamiłowania filmowe pytaja
      czy cos o forum i zjeździe wiem. o forum wiecej o zjeździe mniej, akcja nie
      działa sie niestety w poznaniu wiec nawet nie bede sie bawil z
      odgadywanie "gdzie to sie działo?" mimo to trzymam kciuki za głownych
      organizatorów, oby sie udało. zdrugiej strony, rzeczywiscie, prowodyrzy calego
      tego forumowego zamieszania gdzies przepadli, rozpętali burze której na pewno
      sie nie spodziewali, ale chwała im za to !!!! ciekawe czy zdaja sobie sprawę
      jak teraz wyglada ich dziecko ?????
      • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 27.07.03, 19:29
        Zorientowałem się, że w tej setce jeszcze nie ma mojego wpisu, a że zostało 18
        miejsc więc nadrabiam braki. Jutro wszyscy ścigamy Wasyluka i Dyciaka. Pojawia
        się też Danuta Kowalska, jedna z najładniejszych aktorek w serialu.
        Ps. Ciekawe czemu wypadł "Skok śmierci", którego akurat nie mam końcówki.
        Chciałbym poznać gościa co ustala kolejność emitowanych odcinków.
        • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 21:46
          A ktoś w szanownej TVP ustala wogóle kolejność puszczania "07"? Mnie się
          wydaje, że co poniedziałek leci ten odcinek, który nawinie się pod rękę.
          Kto dokona wpisu 500?
    • sonny07 ŚLAD RĘKAWICZKI 28.07.03, 08:50
      Witajcie! No to dzisiaj jeden z moich ulubionych odcinków! Kosowo, zadyma w
      bufecie PKP (rewelacyjna reakcja milicjanta na bijatykę), Sławek na Mazurach
      (zrobiony 'w konia' pod kołdrą, he he), pościg za Wasylukiem z masakrystycznie
      klimatycznym sztucznym deszczem... perełka!

• Gość: anmanika Re: ŚLAD RĘKAWICZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 09:55
        Myśleliście, że ja próżnowałam podczas łykendu:)))) Przygotowywałam
        niespodzianki. Mamy też zapewnioną obecność aktora który grał milicjanta w
        Hienach. Innych szczegółów nie zdradzę. Już się nie mogę doczekać wieczoru.
        • pojata Re: ŚLAD RĘKAWICZKI 28.07.03, 10:19
          Dzień dobry kochani!
          Nie macie pojęcia jak ja się cieszę, że to wszystko się tak pięknie rozwija! Po
          prostu ciągle nie mogę wyjść z podziwu: wszystkie działania Anmaniki,
          deklarowana pomoc od tylu z Was, świetne pomysły dot. strony. O właśnie! W
          weekend dostałam maila od Jasia, który dokonał fantastycznej (i wymagającej
          dużo wysiłku) pracy. Otóż spisał całą listę dialogową z pierwszego odcinka! Na
          dodatek wyróżnił innym kolorem najfajniejsze teksty! No po prostu super!
          Poza tym, Tomku czyli Phantomie! Zadzwoń koniecznie do mnie! O, nie czuję jak
          rymuję. :)))) Miło będzie spotkać się we czwórkę. Ja zaraz dzwonię do Anmaniki,
          żeby ustalać szczegóły.
          Pozdrawiam wszystkich, oby do wieczora!!! :))))))))))
      • Gość: JIM Re: ŚLAD RĘKAWICZKI IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 28.07.03, 10:49
        Czy to dzisiaj:"Gliniarz z jamniczkiem?"
        • pojata Coś do poczytania! 28.07.03, 11:58
          Moi drodzy!
          Nasze uwielbienie dla Borewicza wymaga też pewnych poświęceń... Dlatego musicie
          zainwestować w najnowsze pisemko pt. "Na żywo". Jest tam bowiem dosyć ciekawy
          wywiad z p. Cieślakiem. Nie wiem czy to istnieje w internecie, więc trzeba
          chyba jednak zakupić. :)))))))))
          • sonny07 Re: Coś do poczytania! 28.07.03, 12:34
            mam to już, mam!!!!!!! chryste!!! jeszcze nie czytałem, ale zdjęcia są maxxxxx!!
            szczególnie to z tymi dwiema panienami! eh, a to 'łóżkowe' :))) czad, czad,
            czad!! zaraz zabieram się do czytania!! 07 rządzi!

'kim ty dla mnie jestes to ja przy świadkach ci nie powiem'
        • hq1 Re: ŚLAD RĘKAWICZKI 28.07.03, 12:42
          Dzis też będzie jeden z moich ulubionych tekstów z zero siódemki - "narzeczona"
          Borewicza mówi po akcjiw ośrodku "jak się trafia porządny facet to milicjant" -
          czy cos takiego w tej chwili nie pamiętam dosłownie, ale znaczenie wypowiedzi
          przednie....Pozdrawiam wszystkich do "zobaczenia" przed telewizorkiem o 20:20.

"czołem"
        • pimienta Re: ŚLAD RĘKAWICZKI 28.07.03, 18:28
          Dzisiaj po obowiązkach zawodowych miałam do wyboru albo latanie po sklepach w
          Galerii Mokotów ( tam czynne do nocy), albo ogladanie Borewicza. Zgadnijcie, co
          wybrałam. Ha, ha, ha
      • Gość: trooper ZAPRASZAM przed TV :) IP: *.revers.nsm.pl 28.07.03, 20:19
        No to co? Oglądamy!
        (i słuchamy przeróbki Beethovena na początku, cud, miód i kicz ;)
        • Gość: P-77 Re: ZAPRASZAM przed TV :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 21:38
          Parę cytatów z dzisiejszego odcinka
          "Ludzie lubią sobie podkładać świnie. Może nawet bardziej niż nie lubią nas".
          "Wie pan, żony są jak milicja.".
          No i "porucznik Jaszczuk, dzieła wybrane, tom I", to też dzisiaj. A swoją drogą
          wobec Zubka Borewicz zachowywał respekt. A z JAszczukiem używał sobie do woli.
          To właściwie było widać, że się nie lubią - to też dodawało smaczku.
          No i scena w któej Borewicz wskauje nago do łóżka obok "narzeczonej" a ona w
          pełnym ubraniu - to chyba pierwszy odcinek, gdzie nikogo nie przeleciał.
          Tyle, że odcinek to były dwie zupełnie różne sprawy, które nie miały ze sobą
          wiele wspólnego. Dlaczego Borewicz & co. sprawę anonimów wyjaśnili na końcu,
          choć dość szybko byla oczywista?
          • pimienta Re: ZAPRASZAM przed TV :) 28.07.03, 21:42
            "Co to za facet z jamniczkiem? Pedał jakiś?"
            Pozdrawiam wszystkich oglądaczy, choć dzisiaj niania mojego dziecka
            stwierdziła, że ten serial to straszny obciach. Nie zna się chyba :)))
            • Gość: andzia Re:Niesamowity zasieg "komory" Borewicza IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 28.07.03, 21:52
              Chodzi o telefon z ktorego z latwoscia korzystal
              i w piwnicy i w kanalach....
          • Gość: jasiu Re: kurew jakaś IP: *.master.pl 28.07.03, 21:50
            A ja dziś wyprzedziłem zdanie ciecia "kurew jakaś" i od razu mnie śmiechałka
            wzięła. W ogóle ta melina przypominała melinę Dyrmana z "Misia". Podgniłe
            żarcie, syf. Rewelacyjny był ten list który Borewicz wyjął ("dostał") z
            portfela tego gościa pod domkiem. Nobel dla autora. Z ciekawszych smaczków "Ty
            stara wypacykowana polardo" (tak to szło, jeśli nie, niech ktoś mnie
            poprawi?). Wątek z psem i kobietą-nurkiem "Pedał jakiś?" (kto jak kto ale
            Borewicz). No i wejście do pokoju Chrzanowskiego gdy ten obłapiał modelkę:
            - Nie słyszałem pukania
            - Widocznie był Pan zajęty
            Kojarzycie moment gdy Major Wołczyk rozmawia czy też wspomina rozmowę (nie
            pamiętam) z generałem. Ciekawe co to za generał? Jakoś dziwnie mi się
            skojarzyło właśnie z tym od "wrony"?
            Ps. Chyba ty Sonny pisałeś o sztucznym deszczu. Skąd ta pewność?
            • muldgaard Re: kurew jakaś 28.07.03, 22:10
              Gość portalu: jasiu napisał(a):

> Ps. Chyba ty Sonny pisałeś o sztucznym deszczu. Skąd ta pewność?

Widaje mi się Jasiu, że to od razu widać, że ten deszcz nie był prawdziwy :)
              Tu nie można mieć żadnych wątpliwości :)
              • Gość: Norman Deszcz i klimaty IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 29.07.03, 00:48
                Kofani, kolejny rewelacyjny odcinek za nami ! Ja strasznie lubię te odcinki z
                roku 1984, prawdziwe kino sensacyjne i to jak dobrze zrobione ! Te z lat 70 też
                lubię za klimat, chyba mniej ten 1981 - takie jakieś książkowe... Czy zmieniła
                się muzyka w środku ? Od tygodnia są jakieś takie mroczne wstawki. Dziś był
                super klimat w pensjonacie Wiola przed sezonem. Ładnie pokazano różnicę klasy
                Jaszczuka ("Trochę pan jednak śmierdzi") i majora (który nawet się nie
                skrzywił). Fajna była też konfrontacja Borewicza z kapitanem nad jeziorem,
                którego musiał prosić o pozwolenie na odmeldowanie. Szkoda mi nawet Sławka jak
                zbiera niechęć społeczeństwa (jest tuż po stanie wojennym), ale on sobie radzi.

W kwestii deszczu: w filmie zawsze jest sztuczny deszcz, bo prawdziwy się w
                ogóle nie chce dać sfilmować, a poza tym nie da się go przewidzieć, a dni
                zdjęciowe kosztują. Panią Gołębiewską nazwano pulardą, to trochę jak kwoka -
                dość starszawa kura :-). W sumie bardzo eleganckie wyzwisko, nie wiadomo czy
                się obrażać :-).

No to ciekawe co tam za tydzień - salto ? Bilet do Frankfurtu ? Czekamy...

Norman
                • Gość: uu Re: Deszcz i klimaty IP: *.*.*.* 08.08.03, 01:01
                  hh
          • Gość: trooper cytaty, cd.... IP: *.revers.nsm.pl 28.07.03, 22:08
            - Pan żartuje...
            - Nie jest to dominującą cechą naszych działań, proszę pani!

Albo tekst o futrach i funkcjonariuszkach Metropolitan Police, oraz
            Gasudarstwiennaj Awtamabilnaj Inspiekcji (GAI - ruska drogówka) - to było
            dzisiaj? (musiałem akurat wybyć sprzed TV na chwilę)

(btw. nr 499, 500 zostawiam komuś innemu ;)
            • pimienta Re: cytaty, cd.... 28.07.03, 22:13

> - Pan żartuje...
              > - Nie jest to dominującą cechą naszych działań, proszę pani!
              >
              > Albo tekst o futrach i funkcjonariuszkach Metropolitan Police, oraz
              > Gasudarstwiennaj Awtamabilnaj Inspiekcji (GAI - ruska drogówka) - to było
              > dzisiaj? (musiałem akurat wybyć sprzed TV na chwilę)
              >
              > (btw. nr 499, 500 zostawiam komuś innemu ;)
              Dzisiaj, dzisiaj. A tan wspólnik co przeżył straszny tchórz był. Ciągle taki
              przerażony i sypał tak głupio.
              • Gość: P-77 Re: cytaty, cd.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 22:20
                pimienta napisała:

)
                > Dzisiaj, dzisiaj. A tan wspólnik co przeżył straszny tchórz był. Ciągle taki
                > przerażony i sypał tak głupio.
                A jakby tobie ktoś groził bronią? A swoją drogą to chyba nawet w MO było
                zabronione. Ale czego się nie robi dla dobra śledztwa.
                • pimienta Re: cytaty, cd.... 29.07.03, 12:55
                  Gość portalu: P-77 napisał(a):

> pimienta napisała:
                  >
                  > )
                  > > Dzisiaj, dzisiaj. A tan wspólnik co przeżył straszny tchórz był. Ciągle ta
                  > ki
                  > > przerażony i sypał tak głupio.
                  > A jakby tobie ktoś groził bronią? A swoją drogą to chyba nawet w MO było
                  > zabronione. Ale czego się nie robi dla dobra śledztwa.
                  No jakby mi groził Borewicz, to nie wiem, jak bym się zachowała:)))
    • Gość: trooper za tydzień: Skok śmierci IP: *.revers.nsm.pl 29.07.03, 01:37
      • sonny07 Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 08:28
        Witajcie!Trochę rzeczy o którym chciałem napisać już zostało wrzucone na
        komputer, ale co tam.. Odcinek był rewelacyjny. kilka smaczków jak dla mnie:
        1/ oczywiście Sławek (to oczywiste)
        2/ cała reszta aktorów i bohaterów
        3/ jamniczek w kole ratunkowym
        4/ stukot maszyn i teleksów w siedzibie MO - jak oni mogli to wytrzymać?? Aż
        dziw że byli bez słuchawek, BHP nie czuwało jednak zbyt dobrze ;))
        5/ zegarek Ewy u fryzjera, w ktorym zainstalowany był nadajnik, dzięki, któremu
        Sławek mógł słyszeć w swoim Poldku to co plotkowała fryzjerka (jeden jedyny
        wypalony papieros przez Sławka w tym odcinku podczas tej sceny [chyba że mi coś
        umknęło])
        6/ scena w bufecie PKP - maxxxxxx!
        7/ dialogi oczywiście:
        'co ja będę robił z takim zasrańcem?' - Sławek o jamniczku
        'takie jest życie, jak pośpimy trzeba sobie posiusiać' - major o jamniczku
        'znam takie panienki w Warszawie, które nie koniecznie pracują głową a noszą
        takie futra' - Sławek do Ewy na pokazie mody futrzanej
        'nie widzisz że tu wszędzie pełno farby' - Wasyluk do Dyciaka
        'Waldek! Tamtemu też bransoletki!' - milicjanci na PKP
        'Kobieta dwa razy szaleje - jak dojrzeje i jak siwieje' - pani Mariola z
        recepcji
        ''czasami tu na miłość przyjeżdżali' - jak wyżej
        'bąbelku kochany...' - Sławek do ... przez telefon
        kurew, pedał jakiś, żona - milicja już wymienialiście..
        aha, a pomarańczowy piórniczek w recepcji pani Marioli?? Rewelacja - też miałem
        kiedyś taki!!! Sławek na swoim biurku zresztą też ma takie cudo.. no i cały
        czas popielniczka z LOT-u... dobra musiałabyć ta stewardessa ;)))

pytania dla Anamaniki z tego odcinka:
        1/ z ktorego roku były monety, które ze skarboki wyczaił Sławek
        2/ marka i numer rejestracyjny samochodu, którym uciekali Wasyluk i Dyciak
        ....
        narazie tyle, trza popracować :((

pzdr Was!

'ładnie pani było w tych lisach'
        • Gość: magda K. Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 08:51
          Na poniedziałki z Borewiczem czekam już od poniedziałku!!! Zauważyliście
          stosunek społeczeństwa do milicji (prezes ("strzał na dancingu" - Buczkowski -
          boi się i chowa dolary , nie protestuje jak mu się je zabiera; lekarz z
          wczorajszego odcinka jak dowiaduje się że milicja to mówi "w czym mogę pomóc")
          jak dzisiaj wyglądałyby takie sceny????? Moja mam mówi że kiedyś wszyscy
          milicjanci byli jak Jaszczuk - przepraszam tu milicjantów którzy nie byli jak
          Jaszczuk!
          POZDRAWIAM Serdecznie Borewczomianiaków
          W niedziele jest świetny cykl filmów z Himilsbachem!!!!
          "też kurew jakaś chyba bo w futrze byla"
          • fox Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 09:09
            He, he myślałem że załapie się na 5 setkę, a tu juz szósta rozpoczęta :))
            Wczorajszy odcinek rewelacja, jak ktoś wcześniej wspomniał cała seria z 84'
            była chyba najciekawsza ze wszystkich.

Z ciekawostek - w tym odcinku po raz pierwszy pojawiają się "chłopcy z brygady"
            w scenie przeszukania mieszkania Wasyluka;

Z wpadek: Sławek mówi do swojej dziewczyny: "szkoda że nie słyszałaś jak
            krzyczała żona tamtego milicjanta" - fakt była taka scena, ale Sławka przecież
            przy tym nie było !!! Również mało prawdopodobne wydaje mi się żeby w kanałach
            działała krótkofalówka.

Ale to szczegóły, całość na 5.
            • Gość: anmanika Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 09:15
              Wszystko już wynotowaliście z odcinka?? Ostrzegam, pytania będą trudne:))))
              No klimat boski w tym odcinku i te cytaty, aż nie nadążałam z wynotowywaniem.
              Za tydzień będzie "Skok śmierci" jakby ktoś pytał.
              • Gość: JIM Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 29.07.03, 09:18
                "W każdym ustroju da się żyć, trzeba tylko mieć pieniądze."
              • fox Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 09:57
                Jeszcze jedna dobra scena: jak sierżant z dyżurki przynosi Sławkowi jamnika w
                koszu i mowi: "Bo on taki hecny panie poruczniku " :))
            • Gość: jasiu Re: Chłopaki z brygady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 09:25
              Fox - dobrze, że o nich wspomniałeś. Miałem o nich pisać. Rozbawiła mnie ta
              scena gdy w pełnym rynsztunku wsiadają do Poloneza z halogenami z przodu. Od
              razu pomyślałem "Brygada kryzys".
              Pojawili się też w innych rolach Stankówna i Chrzanowski (erotyczna pańszczyzna)
              • Gość: P-77 Re: Chłopaki z brygady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:49

> Fox - dobrze, że o nich wspomniałeś. Miałem o nich pisać. Rozbawiła mnie ta
                > scena gdy w pełnym rynsztunku wsiadają do Poloneza z halogenami z przodu. Od
                > razu pomyślałem "Brygada kryzys".
                > Pojawili się też w innych rolach Stankówna i Chrzanowski (erotyczna
                pańszczyzna
                > )
                Oboje zagrali już wcześniej jeszcze w latach 70 (Chrzanowski - milicjanta,
                Stankówna - ekspertkę i znajomą Boreiwcza).Szmagier lubił po prostu sięgać po
                tych samych aktorów.
                • Gość: jasiu Re: Chłopaki z brygady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 11:04
                  > Oboje zagrali już wcześniej jeszcze w latach 70 (Chrzanowski - milicjanta,
                  > Stankówna - ekspertkę i znajomą Boreiwcza).Szmagier lubił po prostu sięgać po
                  > tych samych aktorów.

Dlatego pisałem że pojawili się też. Może i lubił aktorów, ale nieraz
                  przesadzał z powierzaniem różnych ról tym samym aktorom np. Fronczewski, który
                  grał główne role w dwóch odcinkach.
          • Gość: xxx www IP: 1.1.1.* 08.08.03, 00:59
            aaa
            • Gość: fff Re: www IP: *.*.*.* 08.08.03, 00:59
              ddd
            • Gość: jkk Re: www IP: *.*.*.* 08.08.03, 01:02
              jkjk
        • fox Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 09:15
          sonny07 napisał:

> pytania dla Anamaniki z tego odcinka:
          > 1/ z ktorego roku były monety, które ze skarboki wyczaił Sławek
          > 2/ marka i numer rejestracyjny samochodu, którym uciekali Wasyluk i Dyciak

A jak Anamanika się nie odzywa to mozna odpowiedzieć ? :))

- monety były z 1804 (choć teraz mam wątpliwości czy nie z 1904 ?)
          - samochód to dobry stary Fiat (być może nawet Polski, bo w latach 70;
          kilkadziesuąt tys. takich aut zmontowano na Żeraniu) 127; co do numeru
          rejestracyjnego, to trzeba by zapytać dr. Miłosza, bo bez zająknięcia wymienił
          go Sławkowi w pustym garażu

Sorry, że sie wtraciłem, za pokute biorę przeczytanie "Dzieł wybranych por.
          Jaszczuka", no przynajmniej pierwszego tomu :))

Pozdr.
          • sonny07 Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 09:27
            ad.1/ monety były z 1904 roku (pytanie dodatkowe na spostrzegawczość - jaki
            numerek dzierżył Sławek w swej dłoni oglądając te monety - 'numerek', chodzi mi
            o te tabliczki z numerkami, które wykorzystywane są podczas robienia zdjęć
            świeżo po przyjeździe ekipy dochodzeniowej.. wiecie o co chodzi? może ktoś zna
            fachową nazwę??
            ad.2/ fiat 127, numery rej. Wanda Irena Grzegorz 5034 :))

'a ten facet z jamniczkiem to kto? pedał jakiś?'
            • Gość: Art2 Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 29.07.03, 09:39
              Mnie to wczoraj uderzyła symboliczna scena, w której wykolejony gazik MO leży w
              rowie z umierającymi milicjantami, a obok obojętnie przejeżdża samochód.
              • cactus Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 09:49
                Gość portalu: Art2 napisał(a):

> Mnie to wczoraj uderzyła symboliczna scena, w której wykolejony gazik MO leży
                w
                >
                > rowie z umierającymi milicjantami, a obok obojętnie przejeżdża samochód.

Tak, pytanie tylko czy ta scena miała symbolizować znieczulicę, czy razczej
                stosunek ludzi do MO w połowie lat 80'
              • hq1 Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 10:03
                No super było wczoraj !!!!!
                Nie wiem czy zauważyliście, że cieć w kamienicy Wasyluka był grany przez
                aktora, który wystepował jako grabarz w Grobowcu rodziny von Rausch i nie dam
                głowy, ale kojarzy mi się, że tam też był taki tekst z futrem i kurwą...(przy
                rozpoznawaniu na zdjęciu Magdy Cieplik).
                Poza tym moglismy ogladac jako dra Miłosza śp. Andrzeja Wojciechowskiego (Radio
                Z, Na każdy temat - Polsat)- swego czasu zajmował sie tłumaczeniem kryminałów z
                francuskiego więc konwersacja ze Sławkiem w tym języku była uzasadniona :)
                Jesli chodzi o super krótkofsalówkę Sławka to rzeczywiście było to
                mocno "podrasowane" - pare razy byłem w kanałach i wiem, że tam nie miało prawa
                to działać....
                A zwróciliście uwagę na rozmowę z mundurowym po akcji w pensjonacie Wiola ?
                "wiem że znaliście tamtych dwóch - ej ! żeby tylko nie było z nimi żadnych
                numerów po drodze !" - czyżby świadectwo ścieżek zdrowia ?

Czołem
                • fox Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 10:29
                  hq1 napisał:

> A zwróciliście uwagę na rozmowę z mundurowym po akcji w pensjonacie Wiola ?
                  > "wiem że znaliście tamtych dwóch - ej ! żeby tylko nie było z nimi żadnych
                  > numerów po drodze !" - czyżby świadectwo ścieżek zdrowia ?

Wydaje mi się , ze Sławkowi chodziło raczej o to, żeby zatrzymany "przypadkiem"
                  nie zginął np. podczas próby ucieczki - w końcu brał udział w zabójstwie dwóch
                  milicjantów - kolegów tych którzy go teraz eskortowali.
                  • Gość: hq Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:48
                    Dokładnie to samo miałem na mysli :))
                • Gość: jasiu Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 11:07
                  > Poza tym moglismy ogladac jako dra Miłosza śp. Andrzeja Wojciechowskiego
                  (Radio
                  >
                  > Z, Na każdy temat - Polsat)- swego czasu zajmował sie tłumaczeniem kryminałów
                  z
                  >
                  > francuskiego więc konwersacja ze Sławkiem w tym języku była uzasadniona :)

Tyle że to nie był Wojciechowski, a Andrzej Chrzanowski, który grał wcześniej w
                  Złotym kielichu z rubinami.
                  • fox Re: PO WCZORAJSZYM 29.07.03, 11:23

> Tyle że to nie był Wojciechowski, a Andrzej Chrzanowski, który grał wcześniej
                    w
                    >
                    > Złotym kielichu z rubinami.

Czy dobrze pamietam, ze grał milicjamnta z tzw. wydziału wewnętrznego, który
                    badał podejrzenia Zubka ?
                • Gość: Norman Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.acn.pl 29.07.03, 11:14
                  A to ciekawe - czy Andrzej Chrzanowski to Andrzej Wojciechowski ?? Może ktoś
                  to wyjaśnić ?
                  • Gość: jasiu Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 13:54

> A to ciekawe - czy Andrzej Chrzanowski to Andrzej Wojciechowski ?? Może ktoś
                    > to wyjaśnić ?

Chrzanowski, na pewno. W Złotym kielichu grał glinę który zawiesił Zubka za
                    zamordowanie muzealnika.
                • Gość: marcin_76 Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.wloszczowa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 12:16
                  hq1 napisał:

>
                  > Czołem
                  moim zdaniem chodziło o niedkonywanie zemsty ze względu na śmierć kumpli...a
                  nie ścieżki zdrowie
                  pozdrawiam
                • Gość: Borys Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 21:56
                  hq1 napisał:

> No super było wczoraj !!!!!
                  > Nie wiem czy zauważyliście, że cieć w kamienicy Wasyluka był grany przez
                  > aktora, który wystepował jako grabarz w Grobowcu rodziny von Rausch i nie dam
                  > głowy, ale kojarzy mi się, że tam też był taki tekst z futrem i kurwą...(przy
                  > rozpoznawaniu na zdjęciu Magdy Cieplik).
                  >

No nie przesadzajmy! Ścieżki zdrowia to raczej ZOMO i nie przy takich
                  okazjach. Chodzilo raczej o to aby po drodze nie "przekonywać" delikwenta do
                  czego powinien sam sie przyznać! Ale to robi kazda policja świata, nie
                  demonizujmy! To zycie, niestety!
                  A aktor grający poprzednio grabarza to Krzysio Świetochowski, swietny
                  charakterystyczny i lektor Polskiego Radia. Chyba już swiętej pamięci, jezeli
                  mnie moja pamięć nie myli.
                  >
              • the_dzidka Obojętność? 29.07.03, 13:06
                > Mnie to wczoraj uderzyła symboliczna scena, w której wykolejony gazik MO leży
                w
                >
                > rowie z umierającymi milicjantami, a obok obojętnie przejeżdża samochód.

A ja to odebrałam tak, że ten samochód jedzie do najbliższego telefonu, aby
                powiadomić o wypadku. Pamietajcie, że wtedy nie było komórek :-)
            • Gość: Norman Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.acn.pl 29.07.03, 09:55
              Jednak rok 1904. Sławek stawiał przy nich numerek 8. Wanda-Irena-Genowefa.

'facet ma żonę i kochankę, tylko niech go Jaszczuk jeszcze za to nie zamyka!'
              • pojata jeszcze cytacik 29.07.03, 11:06
                Cześć! Oj, faaajny był wczoraj odcinek. :)))))) Oczywiście zacytowaliście już
                większość co smaczniejszych powiedzonek, ale mam jeszcze jedno. Na pokazie
                futer Sławek patrzy na Izę Zalewską i mówi znacząco: Moja grupa krwi...
                Rozczulił mnie też milicjant Kalinowski, który towarzyszył Sławkowi w kanałach.
                Pełen poświęcenia szedł w czapce służbowej, o mało mu raz nie spadła, a na
                pewno się ubrudziła. Bidulek taki.

PS. Joanno_Darc, czemu się nie odzywasz? Jak ci się podobał wczorajszy odcinek?
                • Gość: JIM Re: jeszcze cytacik IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 29.07.03, 11:32
                  Zagadka:"Nie było się jeszcze tatusiem?" Z jakiego to odcinka?
                  • Gość: JIM Re: jeszcze cytacik IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 29.07.03, 12:07
                    Podpowiedź- tak mówi pielęgniarka na oddziale położniczym do Borewicza. Coś
                    słabiutko moi drodzy!
                  • Gość: motyl69 Re: jeszcze cytacik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 01:37
                    Gość portalu: JIM napisał(a):

> Zagadka:"Nie było się jeszcze tatusiem?" Z jakiego to odcinka?

"Brudna sprawa"PZDR Paweł
                  • Gość: motyl69 Re: jeszcze cytacik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 01:38
                    Gość portalu: JIM napisał(a):

> Zagadka:"Nie było się jeszcze tatusiem?" Z jakiego to odcinka?
                    "Brudna sprawa" PZDR Paweł
                    • Gość: JIM Re: jeszcze cytacik IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 30.07.03, 09:18
                      Brawo!
                • pimienta Re: jeszcze cytacik 29.07.03, 12:53
                  pojata napisała:

>
                  > PS. Joanno_Darc, czemu się nie odzywasz? Jak ci się podobał wczorajszy
                  odcinek?
                  Pojata, czyżby mała zaczepka ;)
                  • pojata Re: jeszcze cytacik 29.07.03, 13:26
                    pimienta napisała:

> pojata napisała:
                    >
                    > >
                    > > PS. Joanno_Darc, czemu się nie odzywasz? Jak ci się podobał wczorajszy
                    > odcinek?
                    > Pojata, czyżby mała zaczepka ;)

Oj, Beatka, nieładnie tak podpuszczać koleżankę. :)))
                    A serio: pomyślałam sobie, że może zniechęciliśmy troszkę nową koleżankę. A
                    szkoda, bo widać, że naprawdę lubi 07. Tak, że bez urazy Joanno. Daj znać, że
                    wciąż z nami jesteś. :))
                • Gość: jasiu Re: jeszcze cytacik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 14:06
                  I szedł pierwszy, czyżby na wabia? Kanalarz był pewny że Wasyluk nie żyje,
                  Sławek nie, więc czemu go puścił pierwszego. Samo to że znał kanały nie jest
                  usprawiedliwieniem. Z drugiej strony nawet jakby żył to broń i tak by nie była
                  zdatna do użytku. Taka moja myśl.
          • Gość: trooper Re: PO WCZORAJSZYM IP: *.revers.nsm.pl 29.07.03, 13:08
            tak, to był fiat 127p (polski)

---------------------------------------------
            "UuuuUU! Tu zdaje się nie tylko gaźnika ale i samochodu nie ma!"
        • 07trooper jeszcze teksty + ZAGADKI! 29.07.03, 13:24
          Po pierwsze - założyłem konto na gazecie:
          od dziś "trooper" jest "07trooper" ;-)

Parę klimatów jeszcze:
          - Borewicz po zatrzymaniu Żelesta pod pensjonatem sypał do niego pięknymi
          tekstami, choć nie pamiętam dokładnie, np. biorąc list-anonim od Żelesta, gdy
          ten ostro zaprotestował, Sławek rzekł "Sam pan mi to dał do przeczytania! Nie
          pamięta pan???" :))) Potem podobne popisy dał w gabinecie Miłosza.
          - "...ten głupi szczeniak już mnie trochę kamufluje, a ja tam sobie jeszcze coś
          zorganizuję..." i uśmieszek :)
          - "A ja myślałem że w prywatnej firmie można dostać kolację o każdej porze?" -
          "To źle pan myślał!"

Zagadka nr 1:
          - Jakie imiona padają w odniesieniu do Wasyluka (dwa)???

Zagadka nr 2 - dla znawców całej serii:
          - Jaki jest adres SUSW (Stołecznego Urzędu Spraw Wewnętrznych) i w jakich
          okolicznościach go poznajemy? Czy ma ktoś jakieś skojarzenia co do tego adresu
          w związku z innym odcinkiem, w którym a'propos zupełnie czego innego pada
          kolejny numer na tej samej ulicy?

pozdr,M
          • Gość: loch Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 14:29
            a ja chcialem sie zapytac co z zubkiem sie stalo?
            bo nie ogladalem wszystkich odcinkow:(
            • Gość: P-77 Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 16:14
              Gość portalu: loch napisał(a):

> a ja chcialem sie zapytac co z zubkiem sie stalo?
              > bo nie ogladalem wszystkich odcinkow:(
              Poszedł na emeryturę. Zastąpił go JAszczuk (podobno siostrzeniec). O tym będzie
              w poniedziałek, bo odcinek "Skok śmierci" był pierwszym z tej serii. Ale nasza
              TV wybrała dość dziwną kolejność, o czym było już wcześniej na tym forum.
          • fox Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! 29.07.03, 14:35
            07trooper napisał:

> Zagadka nr 1:
            > - Jakie imiona padają w odniesieniu do Wasyluka (dwa)???

ja zapamiętałem jedno, jak cieć (ten od "kurew musi być bo samochodem i w
            futrze") mówił: Wasyluk Rafał

>
            > Zagadka nr 2 - dla znawców całej serii:
            > - Jaki jest adres SUSW (Stołecznego Urzędu Spraw Wewnętrznych) i w jakich
            > okolicznościach go poznajemy?

Wydaje mi się, ze ul. Nowolipie 2, a wyświetlany jest na monitorze na
            Centralnym, przy komunikacie o Wasyluku

> Czy ma ktoś jakieś skojarzenia co do tego adresu
            > w związku z innym odcinkiem, w którym a'propos zupełnie czego innego pada
            > kolejny numer na tej samej ulicy?

????
            • Gość: trooper Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! IP: *.revers.nsm.pl 29.07.03, 15:12
              > > Zagadka nr 1:
              > > - Jakie imiona padają w odniesieniu do Wasyluka (dwa)???
              > ja zapamiętałem jedno, jak cieć (ten od "kurew musi być bo samochodem i w
              > futrze") mówił: Wasyluk Rafał

0.5 punkta / 1

> > Zagadka nr 2 - dla znawców całej serii:
              > > - Jaki jest adres SUSW (Stołecznego Urzędu Spraw Wewnętrznych) i w jakich
              > > okolicznościach go poznajemy?
              > Wydaje mi się, ze ul. Nowolipie 2, a wyświetlany jest na monitorze na
              > Centralnym, przy komunikacie o Wasyluku

brawo, również 0.5 pkt / 1 (nie podglądałeś na video? hehehe ;)))

Czekamy, może ktoś jednak skojarzy ten adres z "sąsiednim"? Kto mieszkał (był
              zameldowany) obok?

pozdr,M
              • fox Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! 29.07.03, 15:51

>
                > brawo, również 0.5 pkt / 1 (nie podglądałeś na video? hehehe ;)))

nie nagrywałem jak bumcycyk !!!
                nagrany mam tylko "Bilet do Frankfurtu", a i tak nie ogladałem go z 3 lata,
                więc z przyjemnością zaliczę i ten odcinek
                a na adres zwróciłem uwage dlateo, ze jako niewarzawiakowi stołeczna
                mili/policja kojarzy się z Pałacem Mostowskich, Rakowiecką i Cyryla i Metodego
                (to chyba na Pragie , nie ?)
                więc to Nowolipie zapamiętałem, bo było dla mnie dziwne

>
                > Czekamy, może ktoś jednak skojarzy ten adres z "sąsiednim"? Kto mieszkał (był
                > zameldowany) obok?
                >

nie bądz taki, podpowiedz coś, żebym jeszcze z 0,5 pkt. złapał :))

Pozdr.
                • pojata Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! 29.07.03, 16:22
                  fox napisał:

> Gość portalu: trooper napisał(a):
                  >
                  >
                  > >
                  > > brawo, również 0.5 pkt / 1 (nie podglądałeś na video? hehehe ;)))
                  >
                  > nie nagrywałem jak bumcycyk !!!
                  > nagrany mam tylko "Bilet do Frankfurtu", a i tak nie ogladałem go z 3 lata,
                  > więc z przyjemnością zaliczę i ten odcinek
                  > a na adres zwróciłem uwage dlateo, ze jako niewarzawiakowi stołeczna
                  > mili/policja kojarzy się z Pałacem Mostowskich, Rakowiecką i Cyryla i
                  Metodego
                  > (to chyba na Pragie , nie ?)
                  > więc to Nowolipie zapamiętałem, bo było dla mnie dziwne

Pałac Mostowskich (czyli Komenda Stołeczna Policji, a dawniej SUSW) znajduje
                  się właśnie przy Nowolipiu (czyli Śródmieście, Muranów). Mieszkałam tam
                  niedaleko (Nowolipie 7) przez jakieś 8 lat. Rakowiecka to Mokotów (też lewa
                  strona Wisły). Tylko Cyryla i Metodego to Praga.
                  Pozdrawiam :))))))
                  • Gość: trooper mała podpowiedź IP: *.revers.nsm.pl 29.07.03, 17:24
                    Chodzi mi o to kto mieszkał pod adresem Nowolipie 4.

- pod Nowolipie 2 - SUSW
                    - pod Nowolipie 4 - no właśnie kto???? i z jakiego odcinka?
                    - pod Nowolipie 7 - POJATA !!!! LOL :)

Pojata, powiedz kto mieszkał vis-a-vis... Taki szaro wyglądający, nieciekawy...

pozdr,M
                    • Gość: Borys Re: Witold Zawadzki - konsultant IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 22:12

Witold Zawadzki, kosultant wielu odcinków serialu nie żyje od kilku lat. Był
                      rzecznikiem prasowym Komendy Stolecznej MO, byłym sportowcem, reprezentantem
                      Polski, wspaniałym człowiekiem. Bez pomocy i opieki konsultantów większość
                      tych odcinków nigdy by się nie ukazała.
                    • Gość: trooper odpowiedź, skoro nikt nie wie ;) IP: *.revers.nsm.pl 30.07.03, 10:15
                      "Slad rekawiczki": SUSW - Nowolipie 2

"Rozklad jazdy": cyt: "- Miedzianowski Zygmunt, Nowolipie 4. - Nie Ursus ...
                      (chyba Białogórna 118)? Nie, Nowolipie czte-ry!"

pozdrawiam
                      M.

• Gość: motyl69 Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 01:42
            Cze 07trooper1
            Przed kinem konik "...Stówka za parę...Sławek:Nie mam ptyle przy sobie ale
            koledzy z pałacu Mostowskich na pewno pożyczą....."piszę z pamięci PZDR Paweł
            • fox Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! 30.07.03, 08:42
              No dobra, jak zagadki, to zagadki:

W jakiej roli w "Morderca działa nocą" wystąpiła aktorka, która w "Śladzie
              rękawiczki" miała epizod jako żona milicjanta, który w Domach Centrum usiłował
              zatrzymać Wasyluka ???
              • Gość: JIM Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 30.07.03, 09:26
                Trudna ta zagadka Foxa.
                Bawmy się dalej. Coś łatwiejszego: Jak miała na imię eks-żona Borewicza?
                • sonny07 Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! 30.07.03, 09:37
                  Joanna Borewicz!
                  z autobusem arabów zdradziła go... ;)) A raczej z jednym ;)
                  pzdr

'25 lat bez piwa?'
                  • Gość: JIM Re: jeszcze teksty + ZAGADKI! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 30.07.03, 09:53
                    Brawo Sonny. Arab był jeden, młody, przystojny i bogaty. A nasz porucznik
                    dostał propozycję pracy w jego firmie. Propozycję oczywiście odrzucił. I bardzo
                    dobrze, bo co byśmy wtedy oglądali- 07 w pustyni i w puszczy?
              • Gość: trooper eee, łatwe! IP: *.nsm.pl 30.07.03, 10:10
                "07, mam u ciebie kawę!"

Dyspozytorka na stanowisko kierowania i łączności stołecznego MO, wydzwaniała
                do Olszańskiej :)
                • Gość: JIM Re: eee, łatwe! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 30.07.03, 10:23
                  Trooper chcesz coś trudniejszego? Pod jakim nazwiskiem sierżant Olszańska
                  zatrudniła się jako sekretarka u Skotnickiego?
                  • Gość: trooper Re: eee, łatwe! IP: *.nsm.pl 30.07.03, 10:56
                    Ewa Kos?
                    • Gość: JIM Re: eee, łatwe! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 30.07.03, 11:01
                      Jestem pod wrażeniem. Czy aby nie korzystacie z podpowiedzi kolego Trooper?
                      • Gość: trooper Re: eee, łatwe! IP: *.revers.nsm.pl 30.07.03, 11:12
                        Nie :)
                        Kiedyś męczylem ten odcinek na video, jakies 3-4 lata temu.

pozdr i do wieczora :)
                        M.
                • Gość: sonny07 Re: zagadka taka sobie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 10:26
                  Skąd były pornole, które oglądał pan Emil i pan Leon w ZŁOCISTYM? Chodzi o to
                  skąd zostały im przywiezione, bo w tamtych czasach były to 'białe kruki' :))

'coooo, ćpaliśmy się?'
                  • Gość: trooper Re: zagadka taka sobie IP: *.revers.nsm.pl 30.07.03, 10:58
                    ktoś tam "przywiózł z Hamburga"?

---------------------
                    "Żeby ci która tego fiuta kiedyś oberwała..."
                    • sonny07 Re: zagadka taka sobie 30.07.03, 11:02
                      tjaaaa, tylko cholera nie pamiętam kto!

'lorneta z meduzą'
                • fox Re: eee, łatwe! 30.07.03, 11:30

> "07, mam u ciebie kawę!"
                  >
                  > Dyspozytorka na stanowisko kierowania i łączności stołecznego MO, wydzwaniała
                  > do Olszańskiej :)

Ho, ho , przyznaję, że jestem pod wrażeniem ...
                  Widzę, że Kolegi Troopera to się tak łatwo nie zagnie.
                  Cały wielki punkt ode mnie

Pozdr.
    • muldgaard http://www.tvp.pl/magiaseriali/homeankieta.htm !!! 29.07.03, 19:57
      Właśnie przed chwilą znalazłem ten link
      (www.tvp.pl/magiaseriali/homeankieta.htm) na stronce TVP. Zobaczcie sami
      jak niziutko jest nasz serial - głosujmy !!!
      Kto to widział żeby Plebania była na pierwszym miejscu :(
      • Gość: jasiu Re: poprawny adres IP: *.master.pl 30.07.03, 17:10
        Zrobiłeś lekki, błąd, a serial faktycznie nisko
        www.tvp.pl/magiaseriali/homeankieta.htm
        • Gość: jasiu Re: Na żywo IP: *.master.pl 30.07.03, 17:15
          Kupiłem gazetkę (w ogóle wracałem dzisiaj z roboty i nie pamiętałem jaka
          gazetka. Najpierw poprosiłem o Naj. Artykułu nie było więc kobieta mi dała
          poprzedni numer. Tam też pusto. Poprosiłem więc o Galę. Też pomyłka. No i w
          końcu Na żywo trafiło w moje ręce). Artykuł bardzo ciekawy. Kilka serialowych
          smaczków: np bokserski nos. Polecam. Ciekawe jaki wkład w ten wywiad miała
          działalność tego forum.
          • fox Re: Na żywo 31.07.03, 08:48

> Ciekawe jaki wkład w ten wywiad miała
            > działalność tego forum.

Nic nie odbierajac naszemu forum, ale z badań wynika, ze 07 co poniedziałek
            oglada parę milionów widzów. A to oznacza, ze można się pod to podpiąć i parę
            złotych zarobić. Bo czy np. kupiłbys to "Na Żywo" gdyby nie tekst o Borewiczu ?
            Biznes is biznes :)

A tak w ogóle, to śmiem zaryzykować twierdzenie, że 07 jest dzis "cool" i
            powinien znaleźć się na liście takich rzeczy w dzisiejszym Dużym Formacie GW.

Pozdr.
            • Gość: autowidol Jaki to jest odcinek? IP: 195.117.1.* 31.07.03, 09:27
              Mam pytanie: w którym odcinku pojawia się koleś z wytatuowanym na dłoni
              napisem "Coca cola"?
              • sonny07 Re: Jaki to jest odcinek? 31.07.03, 09:33
                ZŁOCISTY!!!
                Sławek o tym mówi: Słyszałem już o kimś z takim kretyńskim tatuażem :))
                Coca-Colę załatwił 'Portier' (Buczkowski) a jego zwłoki znaleźli nad wisłą
                (świetna scena z menelstwem popijającym nad Wisłą i nagle jedna z pijaczek
                mówi, że napiła by się Coca Coli.. później zauważa dłoń w krzakach z takim
                tatuażem i zarządza ewakuację.. dlaczego?? kostnica!). trochę sztucznie te
                pijaczki grały, ale klimat w tym jest :)))

'25 lat bez piwa?'
                • Gość: anmanika Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 09:46
                  Ja wczoraj właśnie obejrzałam sobie ten odcinek na wydeo. Jest super!!!! Te
                  klimaty na bazarze:))) Czy na milicjanów na bazarze wołano arbuzy??? Czasami
                  słyszalność jest tragiczna. Mój ulubiony tekst to: Umiesz pływać? To spływaj.
                  Przypominam, że spotykamy się dzisiaj w Muzie na Chmielnej o 19.00 (W-wa). Jak
                  ktoś chce się przyłączyć do komitetu organizacyjnego to zapraszam.
                  • joanna_darc jestem 31.07.03, 23:40
                    witam wszystkich serdecznie. ja chcialam powiedziec ze generalnie jestem.
                    troszke przycichlam po naszej wymianie zdan i dyskusji nt prezesowania itd ale
                    mysle ze powoli wracam do formy. bylam nawet dzis w muzie, podeszlam do trzech
                    stolikow mowiac "porucznik borewicz" ale na podejscie do kolejnych nie
                    starczylo mi odwagi;-) przy ktorym stoliku siedzieliscie? strasznie chcialam
                    Was poznac, a o spotkaniu przeczytalam przed wyjsciem z pracy.... gazeta mi sie
                    ciezko laduje w pracy a w domu raczej rzadko siedze przy kompie... odcinek slad
                    rekawiczki podobal mi sie bardzo ale na ten temat bardzo duzo napisano, wiec
                    sie powtarzac nie bede:-)))) lepiej pisac spontanicznie, znaczy od razu po. mam
                    nadzieje ze bedzie jeszcze jakies pre-zlotowe spotkanie. pozdrawiam, asia
                    • Gość: jasiu Re: Pytania? IP: *.master.pl 01.08.03, 00:10
                      Widzicie Borewiczomaniacy z Warszawy. Powinniście mieć gazetę "Na żywo" jako
                      znak rozpoznawczy. Albo plakietki. Miłej nocy wszystkim wam życzę.
                      A tak z ciekawości zaproponuję może wątek: Jakie zadalibyście pytania
                      reżyserowi czy aktorom gdbyście mogli odnośnie serialu? Mnie np ciekawi
                      dlaczego odszedł Zubek i pojawił się Jaszczuk. Dlaczego różni aktorzy grali te
                      same role, o kłopoty z cenzurą itd. Macie jakieś pomysły?
                      • Gość: <nazwa6@op.pl> motyw muzyczny- wersja z tekstem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 03:24
                        w jednym z odcinkow gdzie strzelala Annamaria, Alicja Majewska podkladala glos
                        pod motyw muzyczny w wersji z dluzszym textem, ktos moze zapisal slowa??????
                        • Gość: jaszczuk Re: motyw muzyczny- wersja z tekstem IP: *.crowley.pl 22.08.03, 13:42
                          zapraszam na www.serial07.prv.pl tam sie wszystkiego dowiesz
                      • Gość: JIM Re: Pytania? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 01.08.03, 08:11
                        A może "07 zgłoś się II"? Oglądalność gwarantowana.
                  • Gość: jaszczuk Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.crowley.pl 22.08.03, 13:37
                    zaprzaszam na www.serial07.prv.pl tam się wszystkiego dowiesz
                    • Gość: . Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.pinggolf.com 26.08.03, 23:22
                      ..o
                      • Gość: ,, Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.com 26.08.03, 23:23
                        ,,
                        • Gość: hn Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.onet.pl 26.08.03, 23:24
                          hjhj
                          • Gość: ghhg Re: Jaki to jest odcinek? IP: 207.46.245.* 26.08.03, 23:27
                            hghg
                      • Gość: ttt Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.com 27.08.03, 00:05
                        ttte
                        • Gość: hg Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.com 27.08.03, 00:06
                          hg
                          • Gość: nm,n Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.contrario.pl 27.08.03, 00:09
                            nmb
                            • Gość: nbnb Re: Jaki to jest odcinek? IP: *.slackware.pl 27.08.03, 00:11
                              nb
    • muldgaard SE 01.08.03, 08:41
      Nie zapomnijcie kupić dzisiejszego SE !!!
      W dodatku weekendowym reportaż - "Kult 07".
      • fox Re: SE 01.08.03, 09:02
        Nawet w Telewizyjnej Wyborczej pojawiły sie ostatnio krótkie opisy odcinków - w
        pierwszych tygodniach nie było.
        Ciekawym czy powtórzą tekst Orlińskiego o "07" sprzed około roku.
      • sonny07 Re: SE 01.08.03, 09:55
        Czytałem! Z wypiekami na twarzach, z usmiechem na ustach, z dumą.. Maxxxxx!
        Świetna robota! Kto by pomyślał, że to tak się wszystko potoczy?
        A jak fajnie zobaczyć Anmanikę :)) A Max Suski też jest na naszym forum??
        Pzdr!!!

'25 lat bez piwa?'
        • Gość: Norman Re: SE IP: *.acn.pl 01.08.03, 13:31
          Niestety nie mogłem być na spotkaniu w Muzie, może ktoś napisze co się działo ?

Jeszcze cos z SE... Glosujmy !

www.se.pl/iso/stale/glosowanie/wyniki_euro.shtml?GROUP=126
      • Gość: trooper Re: SE - link !!! IP: *.revers.nsm.pl 01.08.03, 13:50
        www.se.pl/iso/Dzisiaj/Magazyn/reportaz_week/reportaz_week_2.shtml
        Z tym że akurat mnie nie obejmuje stwierdzenie, że magia Borewicza wynika z
        mojego sentymentu do minionych lat i przeżyć. Za młody byłem aby skosztować
        dancingów ;-))) (ur. 1977).

Ale mimo tego jest coś, co wciąga mnie za każdym razem. Teksty przede
        wszystkim, gra Cieślaka też. Klimat PRL-u też, ale bardziej jako "wybryk
        natury" niż sentymentalne wspomnienie. To samo mam zresztą oglądając
        np. "Wodzireja".

czyli magia Borewicza znaczy coś więcej!

pozdr,M
        • sonny07 Re: SE - link !!! 01.08.03, 13:54
          Ten link od samego rana rozsyłam po znajomych @ albo poprzez g-g. A rano
          kupiłem dwa egzemplarze SE - jeden na pamiątkę, drugi do czytania!
          A magia Borewicza faktycznie znaczy coś więcej! Niedługo będzie z tym tak jak z
          Matriksem ;)))
          trooper - podaj rękę - też jestem 1977!

'cooo, ćpaliśmy się?'
          • Gość: jasiu Re: SE - link !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 15:12
            Nie tylko 30-latków Pani autorko! Młodszych też, np 24 letnich.
            • pojata Re: SE - link !!! 01.08.03, 15:44

> Nie tylko 30-latków Pani autorko! Młodszych też, np 24 letnich.

Ale również prawie 30-latków. Widzę, że jestem tu nestorką. :))) Mam 29 lat.

PS. Nie byłam na spotkaniu w Muzie. Od środy mam w tatę w szpitalu, oczywiście
              pojechałam do niego (do Ostrołęki). Na szczęście już jest z nim dużo lepiej.
              Ale trzymajcie kciuki. Pozdrawiam.
              • hq1 Re: SE - link !!! 01.08.03, 20:55
                Hmmm chyba jednak ja jestem troche starszy..... zaczałem juz czwarta dziesiatkę
                (31) i pamietam jak po raz pierwszy wyswietlano 07 - ogladalismy cała rodziną !
                czołem
              • marcin_76 Re: SE - link !!! 02.08.03, 13:21
                ...jakby co dwudziestosiedmiolatkowie też lubią ten serial :) kurcze we wtorek
                wyjeżdżam na urlop, więc trzeba będzie zaprogramować video na nagrywanie
                11.08.9wie ktoś jaki będą dawać odcinek może wtedy?) 3mam kciuki pojata...
              • Gość: Norman Re: SE - link !!! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 02.08.03, 18:52
                Spoko, pojata, ja też mam 29. Dobry gierkowski rocznik !
                • fox Re: SE - link !!! 04.08.03, 08:31

> Spoko, pojata, ja też mam 29. Dobry gierkowski rocznik !

Że się tak wyrażę, witam w klubie :))
                  Bardzo dobry rocznik.

Pozdr.
                  • Gość: jasiu Re: SE - link !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 08:43
                    Zaczynam się czuć tu jak gówniarz. Ludzie, czy jest ktos młodszy ode mnie?
                    Ps. Pojata nie spisywałem w weekend dialogów bo nie było mnie praktycznie w
                    chacie w sobotę i niedziele. Jak coś spisze to podeśle.
                    • Gość: anmanika Re: SE - link !!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 14:54
                      Witajcie kofani. Wprawdzie jestem na urlopie ale nie mogłam się powstrzymać:)))
                      Stanowczo protestuje przeciwko temu, ze w Muzie byłam niewidoczna. Dzierżyłam
                      czule teczkę (słynną już) ze zdjeciem Sławka na okładce.
                      No ale teraz moja facjata jest znana w calym kraju;-)
                      Wieczorem spotykamy się przed telewizorami.
                      • sonny07 Re: SE - link !!! 04.08.03, 14:58
                        Wychodzimy wcześniej z pracy, wyłączamy komórki.. :-))
                        SKOK ŚMIERCI czas wykonać!
                        • tomcio6776 Re: SE - link !!! 04.08.03, 15:11
                          Kiedy i gdzie planujecie następne spotkanie?
                          O Muzie przeczytałem za póżno,a mogłem do Was przyjść...
    • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 16:09
      Do borewiczomaniaków? Czy bylibyście za kontynuacją serialu?
      Bo ja byłbym sceptyczny - w realiach III RP mogłoby to być sztuczne już choćby
      z tego względu, że w Policji Borewicz nie mógłby mieć stopnia porucznika (w MO
      były stopnie wojskowe). Mógłby być co najwyżej komisarzem. Poza tym jeśli
      realia PRL decydowały o uroku serialu bez tego byłoby to bez sensu. Ale jest
      jeden argument za - dziś brakuje porządnych seriali kryminalnych (Ekstradycja
      czy Sfora to kino sensacyjn e).
      Pozdr.
      • tomcio6776 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 04.08.03, 16:53
        Ja jestem za kontynuacją.
        Chętnie bym zobaczył serial:"07 zgłoś się ! 2"
        • marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 04.08.03, 18:25
          hmm...kontynuacja mówicie...w/g mnie nie byłby to dobry pomysł...najważniejsze,
          że już niecałe 2 h do "SKOKU" !!!
          pozdro!
          • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 04.08.03, 18:35
            Była już kontynuacja 40-latka i co z tego wyszło to wiemy, także ja byłbym
            przeciwny. Niech zostanie tak jak jest.
            • Gość: doradca A ja czekam na IP: *.acn.waw.pl 04.08.03, 18:48
              Na kontynuacje multiserialu, ktory powstanie z polaczenia takich swiatowych
              dziel jak Stawka wieksza niz zycie, OO7 zglos sie, Zycie na goraco, Kto
              podniosl kamien przy drodze, Droga oraz 17 mgnien wiosny....Bez tego tuba
              propagandowa SLD w postaci TVP nie ma co liczyc na moj glos w najblizszych
              wyborach.
              • Gość: doradca Re: A ja czekam na IP: *.acn.waw.pl 04.08.03, 18:49
                i dodam jeszcze serial ...Czarne chmury jako prekursora tych swiatowych dziel
                nalezacych do klasyki kinematografii..
            • Gość: phantom Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 10.203.53.* 04.08.03, 18:54

> Była już kontynuacja 40-latka i co z tego wyszło to wiemy, także ja byłbym
              > przeciwny. Niech zostanie tak jak jest.

Popieram!! Niech sie do tego nie dotykaja.

Phantom
              • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 04.08.03, 22:03
                I jakie wrażenia. Numerem jeden były rozmowy Borewicza z Soroką i jego
                przesłuchanie oraz początek z Jaszczukiem. Po prostu z kolesiem sikaliśmy ze
                śmiechu. A oprócz tego
                Czekaj tatka latka, a kobyłę wilki zjedzą
                Słowo podatki obce jest socjalistycznej formacji społecznej
                No i najkrótszy dowcip o milicjancie nadal bawi (i jeszcze ta riposta)
        • Gość: serial07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.crowley.pl 22.08.03, 13:35
          zapraszam na stronę www.serial07.prv.pl
    • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 21:40
      O.K., odcinek sie skończył czas na wrażenia.
      Trochę nielogiczne - już w dwóch odcinkach był JAszczuk a dziś go właśnie
      poznaliśmy.
      Ten odcinke był kopalnią cytatów, ale zostawię przyjemność cytowania innym.
      Fabułą raczej nietypowa bo sprawca byył od początku znany, choć nie widzieliśmy
      go w akcji.
      Do tego młoda Zającówna jako żona Zubka. Cala scena z księdzem - rewelacja.
      Wyrazisty epizod Ryszardy Hanin (gospodyni księdza).
      Mam pytanie - czy znajoma Borewicza od rosołu to ta sama, którą wziął jako
      kamuflaż do pensjonatu tydzień temu? To byłaby jakaś logiczna kolejność.
      • Gość: Bartek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.ltk.com.pl 04.08.03, 21:44

> Do tego młoda Zającówna jako żona Zubka.

Chyba żona Jaszczuka, Zubek mógłby być jej ojcem :))
        pozdrawiam
        • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 21:53
          No masz, pomyliłem się, oczywiście żona Jaszczuka. Zubek też miał żonę (od
          krzyżówek), ale jej chyba nigdy nie widzieliśmy.
          A za tydzień pewnie "Bilet do Frankfurtu" a potem już tylko ostatnia seria.
      • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 04.08.03, 22:10

> O.K., odcinek sie skończył czas na wrażenia.
        > Trochę nielogiczne - już w dwóch odcinkach był JAszczuk a dziś go właśnie
        > poznaliśmy.
        Bo odcinki nie lecą po kolei. Gratulacje dla Telewizji zwanej Publiczną. Jak
        ktoś młody ogląda po raz pierwszy to może się zniechęcić

> Ten odcinke był kopalnią cytatów, ale zostawię przyjemność cytowania innym.
        Zgadza się

> Fabułą raczej nietypowa bo sprawca byył od początku znany, choć nie
        widzieliśmy go w akcji.
        Ja też nie lubię takich rozwiązań, dlatego Columbo nie lubiłem i wolę
        wcześniejsze odcinki gdzie sprawca nie był znany.

> Do tego młoda Zającówna jako żona Zubka. Cala scena z księdzem - rewelacja.
        > Wyrazisty epizod Ryszardy Hanin (gospodyni księdza).
        towarzysz milicjant?

> Mam pytanie - czy znajoma Borewicza od rosołu to ta sama, którą wziął jako
        > kamuflaż do pensjonatu tydzień temu? To byłaby jakaś logiczna kolejność.
        Owszem, ale to już kwestia puszczania odcinków w przypadkowej kolejności

Pozdrawiam
        • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.08.03, 08:26
          Witajcie!
          No tak, z tą kolejnością odcinków jak do tej pory nie było tak źle, ale po
          wczorajszym faktycznie mozna poczuć zniesmaczenie i 'robienie głupa' z co
          bardziej nieświadomych 'Borewiczów'. KTO TAM W TEJ TVP DO NAGŁEJ KRWI ODPOWIADA
          ZA KOLEJNOŚĆ ODCINKÓW '07'??????? Rosół z makaronem, Jaszczuk... Eh!
          Jaszczuk wczoraj rewelacja!!!! Po prostu bomba! Takiego Jaszczuka nie ma już w
          żadnym innym odcinku, tutaj przezedł po prostu samego siebie!
          Dialogi i teksty przednie! Jak dla mnie nr 1 to tekst Sławka u księdza: to
          teraz szczerze, jak partyzant z czekistą :))))
          Poza tym kolejny odcinek ze striptiserką (Anmanika, podczas zlotu to chyba już
          po prostu musi być element dancingu, hehe), która prezentowała się nawet nawet.
          Klub 'Posejdon' i wygibasy Marczewskiego miodzio! Zresztą wiara w tle też
          pląsała niczego sobie :))
          Aha, w napisach końcowych było wymienione nazwisko Fronczewskiego - nie wiem,
          może akurat nie widziałem jakiegoś krótkiego fragmentu, ale w której scenie
          było widać Froncza????
          A muza podczas spotkania Adama i Kasi w restauracji?? Poznaliście?? Motyw
          przewodni z 'Tulipana'!!
          No i numery rejestracyjne poldka Sławka - to każdy z nas powinien znać!!!!
          Jakie ???

trochę prywaty, wyjątkowo - moje Kochanie ma dzisiaj urodzinki, więc za
          pośrednictwem tego forum życzę jej wszystkiego słodkiego w barwach 07!!! To Ona
          wyczaiła ten motyw z melodią z Tulipana... Iza.. KOCHAM Cię!!!!!!!!

'prosimy o nieklaskanie podczas występów'
          • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.117.1.* 05.08.03, 08:53
            Myślałem wczoraj, że mnie słuch myli, ale teraz widzę, że to był kawałek
            z "Tulipana". Niezła akcja.
            Pozdrawiam.
          • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.08.03, 09:06
            Uff, usmiałem się wczoraj niesamowice. Przyznaję ze nie pamiętałem, ze to
            taki "jajcarski" odcinek.
            Jaszczuk rzeczywiście był nie do pobicia, zwłaszcza z "socjalistyczną formacją
            spłeczną, której obce jest słowo podatki".
            No ale żonę to miał całkiem, całkiem.
            Sławek gdy ją poznał w cyrku miał chyba grzeszne mysli, dopiero
            Jaszczukowe "nic z tego" (odnoszące się oczywiscie do sprway w której tam
            przyszli) sprowadziło go na ziemię :))
            Rozmowa z księdzem pierwsza klasa - to juz druga, poprzednia była w "Grobowcu.."
            Super przesłuchania w komendzie: "jest róznie, raz kwadratowo raz podłużnie"
            (Jan Prochyra), albo "z milicją nie współpracuję, dla pana zrobie wyjątek",
            albo "ten wieśniak od paru lat nie mieszka juz na wsi, pracuje teraz piętro
            wyżej w PG".
            Zapamietałem jeszcze smukłą szyję Jaszczuka (zamiast modelki do prezentacji
            klipsów).
            • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.08.03, 09:17
              Taaaaak, smukła szyja Jaszczuka to był maxxxx! Swoją drogą, to czy wyobrażacie
              sobie Jaszczuka w tych kolczykach?? :))))
              aha, a czy Kostka nie grał przypadkiem ten sam aktor, który udzielał się w
              ZŁOCISTYM jako pan Leon (filmpolski nie wspomina o Kostku)???
              'nic z tego' - pierwszorzędna scena - Sławek faktycznie musiał mieć nieczyste
              myśli względem żony Jaszczuka. Czy ta propozycja wspólnych lodów miała tez coś
              z tym wspólnego?? ;)))
              No i kolejna 'zdobycz łóżkowa' Sławka - pani redaktor!! Jak to było?? 'Uchylam
              się od udzielenia odpowiedzi...'???
              Tekst do przesłuchiwanej prostytutki też maxxx - 'Jak pani będzie pisała
              pamiętniki, to poproszę o rękopis'!
              No i początkowa 'zjebka' od majora - chyba w żadnym innym odcinku major nie był
              tak 'cięty'.

'słowo podatki obce jest socjalistycznej formacji społecznej'
              • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.08.03, 09:56
                sonny07 napisał:

> No i kolejna 'zdobycz łóżkowa' Sławka - pani redaktor!! Jak to
                było?? 'Uchylam
                > się od udzielenia odpowiedzi...'???

To były czasy - milicja dyktowała treść artykułów.
                I jeszcze trzeba było sie z ta milicja przespać :))

Jeszcze z przesłuchań:
                - Znaliscie go ?
                - Nie
                - To przeciez był wasz szwagier
                (...)
              • Gość: Norman Lody ! IP: *.acn.pl 05.08.03, 14:19
                Dawniej zapraszając dziewczynę na lody miało się na myśli, że skończy się
                śniadaniem (dawniej tj. 30 lat temu - gdzieś o tym czytałem, sam nie
                pamiętam :-). Więc Borewicz mógł zaprosić Zającówną na lody jedynie razem z
                Jaszczukiem (i jego smukłą szyją :-). Jaszczuk pięknie wyglądał w mundurze,
                Sławek chyba się w mundurze nie pokazał nigdy... Co za odcinek ! Pełen
                tekstów. Oczywiście Sławek najlepiej przesłuchiwał i "wreszcie coś miał". Miał
                też ciekawą metodę umieszczania tekstów w prasie. Fronczewski i Bożena Walter
                chyba jednak się nie pojawili, myślę, że były jedne napisy na 2-3 odcinki,
                chyba, że - uwaga - ktoś zauważył ich w tle w Klubie Aktora (w którym Sławek
                zarejestrował swoją kartkę !!! :-). Zresztą ciekawa była konfrontacja Sławka z
                chamem, który przyprowadził dziewczynę (tę od rosołu) - Jaszczuk powinien był
                to zobaczyć, przestałby marudzić o obrzydliwym stosunku Sławka do pań.
                Mam nadzieję, że za tydzień "Bilet do Framkfurtu"...

'o czym wy mówicie towarzysze ?!'
                • fox Re: Lody ! 05.08.03, 14:28

> 'o czym wy mówicie towarzysze ?!'

"Nie wiem jak ksiądz, ale ja w partii nie jestem"
                  • Gość: Norman Re: Lody ! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 05.08.03, 18:50
                    fox napisał:

> Gość portalu: Norman napisał(a):
                    >
                    > > 'o czym wy mówicie towarzysze ?!'
                    >
                    > "Nie wiem jak ksiądz, ale ja w partii nie jestem"

:-))))

--
                    ks. Norman
              • Gość: melila Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.chello.pl 06.08.03, 01:15
                sonny07 napisał:
                > No i kolejna 'zdobycz łóżkowa' Sławka - pani redaktor!! Jak to
                było?? 'Uchylam
                > się od udzielenia odpowiedzi...'???
                To była inspektor Pierzchała z "13 posterunku" (ta od Kota) - niestety nie
                pamiętam jak sie nazywa aktorka.

A w ostatnim odcinku zadziwił mnie tekst o Borewiczu "obaj studiowaliśmy prawo
                tylko, że on skończył a ja nie " czy jakoś tak. Sam Borewicz na pełnego
                yntelygenta nie wygląda.
                • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 06.08.03, 08:03
                  Gość portalu: melila napisał(a):

> A w ostatnim odcinku zadziwił mnie tekst o Borewiczu "obaj studiowaliśmy
                  prawo
                  > tylko, że on skończył a ja nie " czy jakoś tak. Sam Borewicz na pełnego
                  > yntelygenta nie wygląda.

No tak sądząc po nosie to raczej na boksera :)

Co do wykształcenia, to na pewno ma, pamietam jak sie kiedys
                  przedstawiał: "porucznik magister Sławomir Borewicz"
            • qnz1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.08.03, 09:20
              fox napisał:

> Uff, usmiałem się wczoraj niesamowice. Przyznaję ze nie pamiętałem, ze to
              > taki "jajcarski" odcinek.
              > Jaszczuk rzeczywiście był nie do pobicia, zwłaszcza z "socjalistyczną
              formacją
              > spłeczną, której obce jest słowo podatki".

Rozmowa o podatkach to dla mnie absolutny numer 1!!
              Wprawdzie większość odcinków już widziałem, ale tej rozmowy nie pamiętałem i
              spadłem z fotela jak usłyszałem "Niech pan to powie ministrowi Nieckarzowi"
              który dziś jest głównym doradcą ekonomicznym premiera...

Niby 07 żyje w innej rzeczywistości, ale nie do końca :-))
              • Gość: Dan Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.pu.kielce.pl 05.08.03, 11:14
                Porucznik Jaszczuk nie miał racji, bo podatki oczywiście były w PRL np.
                obrotowy, wyrównawczy i.t.p. . Borewicz znowu w górą!
              • Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.waw.pl 05.08.03, 22:56
                ... (cut) ale tej rozmowy nie pamiętałem i
                > spadłem z fotela jak usłyszałem "Niech pan to powie ministrowi Nieckarzowi"
                > który dziś jest głównym doradcą ekonomicznym premiera...
                >

Ale Sławek powiedział "Tylko niech pan tego nie mówi ministrowi
                Nieckarzowi"... w końcu nawet w socjalizmie były podatki. Ale o tym nie uczyli
                w Szczytnie. A tak swoją drogą, to Pasikowski musi być fanem 07...

Kłaniam się uprzejmie
                Pietia

• Gość: trooper Posejdon IP: *.revers.nsm.pl 05.08.03, 13:59
            > Klub 'Posejdon' i wygibasy Marczewskiego miodzio! Zresztą wiara w tle też
            > pląsała niczego sobie :))

heh, hotel Posejdon, Gdańsk-Jelitkowo, rzut beretem ode mnie :))))

Istnieje do dzisiaj, z zewnątrz w niezmienionej formie, wewnątrz pewnie trochę
            tak ;)

pozdr,M

"Mamy z panem porucznikiem nieco inne pojęcie 'szczęścia'..."
      • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.117.1.* 05.08.03, 08:51
        Ta sama!
        • Gość: JIM Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 05.08.03, 09:37
          Mało znam się na kobietach. - Dobre!!
          • pojata cudo! 05.08.03, 10:37
            Oj, wkurzyła mnie wczoraj nasza TVP. Może teraz będą pokazywać coraz
            wcześniejsze odcinki i za tydzień np. znowu zobaczymy Zubka. I to np. w "Major
            opóźnia akcję". Wrrrrrrrr.....
            Ale za to odcinek był fajny :))) Rozbawił mnie już sam początek. W scenie na
            plaży, kiedy Kasia igra z Adamem w koszu, w tle widać przechodzącą zakonnicę.
            Od razu mi się skojarzyła piosenka "Jolka, Jolka": plażą szły zakonnice... :)))
            To już drugie skojarzenie 07 z tą piosenką. Pamiętacie jego żonę? "Z autobusem
            Arabów zdradziła go..".
            No i druga rzecz. Pojawia się nazwa mojego rodzinnego miasta, czyli Ostrołęka!!
            Ale wydaje mi się, że to niestety tylko zbieżność nazw. Gospodyni mówi w
            rozmowie, że o dolarach wiedziała cała wieś. A moja Ostrołęka w tych czasach
            była miastem wojewódzkim. Ale i tak miło było to słyszeć. :)))))

PS. Ale o tę Ostrołękę to chyba jednak zapytam reżysera na zlocie. Ten kościół
            wyglądał mi całkiem znajomo...
            • sonny07 Re: cudo! 05.08.03, 10:41
              A 'emigrowałem/am z ramion twych nad ranem' mogłyby pośpiewywać te wszystkie
              panienki, które przewinęły się przez łóżko Sławka :-))
              no a co z tym Fronczewskim??? Był wymieniony w napisach końcowych tego
              odcinka.. Grał czy nie?
              • Gość: Edvin Re: cudo! IP: *.gpw.com.pl 05.08.03, 12:09
                Nie doczytalem czy juz byl ten cytat z Jaszczuka: "Legitymacje sluzbową
                obowiązani jesteśmy okazywać - nie dawać".
                I czy Jaszczuk to nie jest jakby Pazura z Psów, prosto ze szkoly w Szczytnie ?
              • Gość: 07zglaszamsie Re: cudo! IP: *.chello.pl 05.08.03, 12:10
                sonny07 napisał:

> A 'emigrowałem/am z ramion twych nad ranem' mogłyby pośpiewywać te wszystkie
                > panienki, które przewinęły się przez łóżko Sławka :-))
                > no a co z tym Fronczewskim??? Był wymieniony w napisach końcowych tego
                > odcinka.. Grał czy nie?

Mnie tez zainteresowal ten Fronczewski w napisach tudziez Bozena Walter.
                filmpolski.pl twierdzi ze oboje grali osoby przy stolikach w klubie aktora.
                www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=3488&start=11
                Pozdrawiam wszystkich fanow slawka Borewicza
                Ola
                • sonny07 Re: cudo! 05.08.03, 12:17
                  No faktycznie, filmpolski podaje taką informację - nie doczytałem. Dzisiaj
                  sprawdzę na video.
                  I jeszcze Sławek: 'A możemy poprzestać na rosole? Dzisiaj'. To 'dzisiaj' dodał
                  po takiej malutkiej chwili ciszy - rewelacja!
                  • Gość: 07zglaszamsie Re: cudo! IP: *.chello.pl 05.08.03, 13:04
                    sonny07 napisał:

> No faktycznie, filmpolski podaje taką informację - nie doczytałem. Dzisiaj
                    > sprawdzę na video.

Sprawdz i daj znac bo mnie tez to umknelo a nie mam video

> I jeszcze Sławek: 'A możemy poprzestać na rosole? Dzisiaj'. To 'dzisiaj'
                    dodał
                    > po takiej malutkiej chwili ciszy - rewelacja!

Tak to bylo genialne
                  • Gość: trooper Fronczewski + Kostek IP: *.revers.nsm.pl 05.08.03, 14:08
                    Faktycznie, po sprawdzeniu widać Fronczewskiego na samym początku sceny w
                    klubie, przez 1-2 sek. jak siedzi przy stoliku.
                    Ale tak normalnie, to tylko w liście płac zauważalny...

A pamiętacie taki motyw z jednego odcinka, gdzie pokazują znanych aktorów na
                    dworcu (Łódź?)

Aha, też mam wrażenie że Kostek grany był przez gościa ze "Złocistego" - pana
                    Emila ("Te dupy Emil...").

pozdr,M

"Możesz nic nie mówić, mało kojarzy - seks w najczystszej postaci!"
                    • Gość: jasiu Re: Fronczewski + Kostek IP: *.master.pl 05.08.03, 14:59
                      >
                      > A pamiętacie taki motyw z jednego odcinka, gdzie pokazują znanych aktorów na
                      > dworcu (Łódź?)
                      To było w "Brudnej sprawie". Zubek tam wspominał że "Kloss nie jest tak
                      przystojny jak w mundurze (czy w kinie)", czy jakoś tak (moze ktos pamięta
                      dokładnie). A wysiadali tam m.in. właśnie Mikulski, Wiśniewska, Kowalewski,
                      Kopiczyński (miał wtedy dni swojej najwększej popularności), Boruński (z
                      czasów Sommera i "Polskich dróg" - "To do kogo mam iść do gubernatora Franka?")

> "Możesz nic nie mówić, mało kojarzy - seks w najczystszej postaci!"
                      "Na początku zrób jej jak w kinie"
                • Gość: jaszczuk Re: cudo! IP: *.crowley.pl 22.08.03, 13:38
                  zapraszam na www.serial07.prv.pl
            • Gość: P-77 Re: cudo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 12:50
              pojata napisała:

> Oj, wkurzyła mnie wczoraj nasza TVP. Może teraz będą pokazywać coraz
              > wcześniejsze odcinki i za tydzień np. znowu zobaczymy Zubka. I to np.
              w "Major
              > opóźnia akcję". Wrrrrrrrr.....
              > Ale za to odcinek był fajny :))) Rozbawił mnie już sam początek. W scenie na
              > plaży, kiedy Kasia igra z Adamem w koszu, w tle widać przechodzącą zakonnicę.
              > Od razu mi się skojarzyła piosenka "Jolka, Jolka": plażą szły
              zakonnice... :)))
              Mogli się nawet inspirować tą piosenką - w tamtych czasach to był wielki hit.
              > To już drugie skojarzenie 07 z tą piosenką. Pamiętacie jego żonę? "Z
              autobusem
              > Arabów zdradziła go..".
              > No i druga rzecz. Pojawia się nazwa mojego rodzinnego miasta, czyli
              Ostrołęka!!
              >
              > Ale wydaje mi się, że to niestety tylko zbieżność nazw. Gospodyni mówi w
              > rozmowie, że o dolarach wiedziała cała wieś. A moja Ostrołęka w tych czasach
              > była miastem wojewódzkim. Ale i tak miło było to słyszeć. :)))))
              >
              > PS. Ale o tę Ostrołękę to chyba jednak zapytam reżysera na zlocie. Ten
              kościół
              > wyglądał mi całkiem znajomo...
              To co jest w Twoim poście o Ostrołęce skojarzyło mi się z odcinkiem "Ślad
              rękawiczki" - gdzie milicjanta zabito w ... Kosowie. Ciekawe czy faktycznie
              jest taka miejscowość (operacja "Kosowo" to dziś brzmi dwuznacznie).
              • fox Re: cudo! 05.08.03, 12:57
                Przypomniał mi sie jeszcze jeden boski tekst Jaszczuka (może byc nie dosłownie,
                bo cytuje z pamięci):
                "Mój wujek, porucznik Zubek, który jest prostym człowiekiem, nigdy nie napiłby
                sie wódki z człowiekiem o którym nie wie gdzie mieszka, gdzie pracuje i na
                dobra sprawę jak się nazywa"
                :)))))

To było przy okazji przesłuchania dr Marczewskiego, padały tam też słowa
                o "określonych środowiskach, ynteligenckich" które budziły naturalną odrazę
                por. J.
                Super
                • sonny07 Re: cudo! 05.08.03, 13:05
                  Taaaa, to słówko 'jinteligjenckich' - no wymowa pierwszorzędna! Naprawdę
                  Jaszczuk był w tym odcinku niepowtarzalny!
                  A zauważyłem, że Jaszczuk ma zawsze bardzo podobny ton, kiedy słychać jego głos
                  w słuchawce, tak jakby się śpieszył i była bardzo słaba jakość połączenia (to
                  chyba standard w tamtych czasach), no i 'czarny Buick Electra'.. Eh, mieć
                  takiego Jaszczuka na swojej poczcie głosowej w komórce :)))
            • pimienta Re: cudo! 05.08.03, 21:48
              pojata napisała:

> Ale za to odcinek był fajny :))) Rozbawił mnie już sam początek. W scenie na
              > plaży, kiedy Kasia igra z Adamem w koszu, w tle widać przechodzącą zakonnicę.
              > Od razu mi się skojarzyła piosenka "Jolka, Jolka": plażą szły
              zakonnice... :)))
              Witam po krótkim wypadzie na Mazury. Tym razem Borewicza udało mi się obejrzeć.
              Co do zakonnicy na plaży to miałam dokładnie to samo skojarzenie. Normalnie jak
              wycinek z teledysku, i jeszcze miała takie malownicze "skrzydła" na głowie.
              > No i druga rzecz. Pojawia się nazwa mojego rodzinnego miasta, czyli
              Ostrołęka!!
              >
              Dzisiaj wracając z Mazur właśnie przez Ostrołękę przejeżdżałam. Oczywiście
              miałam przed oczami scenę rozmowy z księdzem, która się tam odbywała. No i
              wypatrywałam żółtego domu rodziny Pojaty, za drugimi rurami, ale nie jestem
              pewna, czy dobrze wypatrzyłam.
              Z tego odcinka to strasznie mi się podobało przesłuchanie u Sławka w gabinecie,
              a szczególnie ta wysoka prostytutka, co w zasadzie nie współpracuje z policją,
              ale dla pana porucznika zrobi wyjątek :))
              No i kawały o milicjantach: jeden o tym, co chodzi po ulicy i myśli, a drugi o
              tym, co wrzuca do rzeki kwadraty, a wychodzą kółka.
              Pozdrawiam i już się cieszę na następny poniedziałek.
              "Za co Panie władzo? Za cichy chód po ulicy"
            • kasiulek1976 Re: cudo! - do Pojaty 07.08.03, 00:49
              Pojato,

jako ze tez mam bliskie zwiazki z Ostroleka, to donosze, ze tez niezmiernie
              ucieszyla mnie wzmianka o tym miescie i ze wg mnie kosciol wygladal na
              ostrolecka Fare (ale moge sie mylic, bo nie bylo widac zbyt wyraznie). I
              faktycznie z ta wsia to jednak nie pasuje.... (tutaj doniose, ze gdzies na
              Mazowszu jest tez wies Ostroleka - to by chyba bardziej pasowalo).

Pozdrawiam,
              Kasiulek
    • sonny07 Re: NR rej. Poloneza Sławka 05.08.03, 14:40
      Oto najbardziej porządany numer rejestracyjny najbardziej porządanego samochodu
      na tym forum :-))
      WUF 2915
      Swoją droga to ciakwe jaki był dalszy los tego serialowego poldka? Może dalej
      jeździ gdzieś po Polsce...?
    • Gość: piątek z Pankracym Za tydzień... IP: 213.17.169.* 05.08.03, 14:54
      ... "Bilet do Frankfurtu"!!! Nie wiem czy ktos o tym pisal... Motyw muzyczny
      z "Tulipana" rowniez wychwycilem!!!
      • fox Re: Za tydzień... 05.08.03, 15:17
        Gość portalu: piątek z Pankracym napisał(a):

> ... "Bilet do Frankfurtu"!!!

No to Dziewulski bedzie rządził...
        • Gość: P-77 Re: Tulipan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 15:48
          Z tym motywem przewodnim z "Tulipana" to pewna ciekawostka, bo "Tulipan" był
          wyprodukowany dwa lata po tym odcinku. Ale skoro tyle osób to wyczaiło to
          widocznie coś w tym jest.
          • fox Re: Tulipan 05.08.03, 16:29

> Z tym motywem przewodnim z "Tulipana" to pewna ciekawostka, bo "Tulipan" był
            > wyprodukowany dwa lata po tym odcinku. Ale skoro tyle osób to wyczaiło to
            > widocznie coś w tym jest.

Hmm, to nawiazując do historii z innego kultowego serialu ("Zmiennicy" -
            odcinek z Mariuszem Benoit jako zmarłym literatem), mozna stwierdzic ze
            kompozytor antycypował :))

Jak juz padło słowo "literat" to mały konkursik - w jakim odcinku 07 mamy do
            czynienia z osobnikiem o takiej ksywce ?
            Trooper, prosze nie podpowiadac :)
            • Gość: trooper Re: Tulipan IP: *.revers.nsm.pl 05.08.03, 17:02
              > Trooper, prosze nie podpowiadac :)

A właśnie że podpowiem! ;-))) Chociaż nie wiem czy się to przyda, hie hie hie!
              Prawdziwe nazwisko "Literata" = Kozioł, pada bodajże tylko raz.

pozdr,M
              • Gość: Norman Re: Tulipan IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 05.08.03, 18:46
                Literat to oczywiście postać ze "Złocistego", pamiętam próbkę jego twórczości:
                "Nic tak życia nie upiększy
                jak nowa dupa i jeden głębszy"
                - trochę nie do rytmu, ale taki rytm jaki literat :-).

Oczekuję nagrody, najchętniej komplet odcinków 07 na DVD !

'o czym wy mówicie, towarzysze ?!'
                • Gość: dezerter Re: Tulipan IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 23:50
                  czy zauważyliście, że w prawie każdym odcinku (z tych nowszych, z polonezami)
                  przez chwilę miga kalendarz na ścianie, tak, aby mona się było zorientować
                  jaki jest rok akcji. Uważam, że to genialny prezent dla nas roztrząsających
                  szczegóły po wielu latach. Zaczynam wierzyć w zajefajność tego serialu.A teraz
                  trochę pretensji do was forumowicze. Od kiedy pojawił się ten wątek (czytam w
                  miarę regularnie) nie mogę i już nigdy nie będę mógł normalnie oglądać tego
                  serialu. teraz uważnie śledzę kazdą scenę, każde słowo, wyłapuję smaczki (jest
                  ich naprawdę dużo). Wszystkon przez was ludzie.
                  TVP to dno, mieszanie kolejności odcinków to czyste chamstwo i pogarda dla
                  widzów
                  • Gość: autowidol Re: Tulipan IP: 195.117.1.* 06.08.03, 08:43
                    A ja właśnie z chęcią bym obejrzał jeden ze starszych odcinków "07", ach te
                    duże fiaty. Pamiętam Sławka wożącego się brązowym "borewiczem". Takie auto to
                    już dziś klasyka łesternu.
                    "Bo mnie nagła krew zaleje"
                    • fox Re: Tulipan 06.08.03, 08:58
                      Gość portalu: autowidol napisał(a):

> A ja właśnie z chęcią bym obejrzał jeden ze starszych odcinków "07",

Oj, chyba juz nie w te wakacje. Z kalendarza wynika, ze może byc nawet problem
                      ze "Złocistym" (oczywiscie jeśli TVP łaskawie zechce zachować kolejność
                      puszczania odcinków); jeśli będzie to juz w powakacyjny poniedziałek 1.09
                  • Gość: autowidol Głosowanie IP: 195.117.1.* 06.08.03, 08:57
                    Na stronie www.seriale.vis.pl/top5/glosowanie.php3 można głosować na
                    waszym zdaniem najlepszy serial. "07" ma średnią ocen 3,64 w skali do 5. Czy to
                    nie wstyd, że brazylijskie i kolumbijskie tasiemce wyprzedzają w tym rankingu
                    Sławka?
                • tomcio6776 Re: Tulipan 05.08.03, 23:51

> Literat to oczywiście postać ze "Złocistego", pamiętam próbkę jego twórczości:
                  > "Nic tak życia nie upiększy
                  > jak nowa dupa i jeden głębszy"
                  > - trochę nie do rytmu, ale taki rytm jaki literat :-).
                  >
                  > Oczekuję nagrody, najchętniej komplet odcinków 07 na DVD !
                  >
                  > 'o czym wy mówicie, towarzysze ?!'

Nr.rejestracyjny białego Poloneza 1500:

WAE 2263
                • fox Re: Tulipan 06.08.03, 08:05

> Literat to oczywiście postać ze "Złocistego", pamiętam próbkę jego twórczości:
                  > "Nic tak życia nie upiększy
                  > jak nowa dupa i jeden głębszy"
                  > - trochę nie do rytmu, ale taki rytm jaki literat :-).
                  >

Dwa punkty za bardzo rozwiniętą odpowiedź :)

> Oczekuję nagrody, najchętniej komplet odcinków 07 na DVD !

No ładnie, to juz słowa uznania na forum nie wystarczają ?
                  Chyba trzeba bedzie zrobic zrzutkę na nagrody...
    • Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.waw.pl 05.08.03, 23:33
      Polecam...
      www.seriale.vis.pl/news/opisy/07zgl.htm
      Kłaniam się uprzejmie
      Pietia

• Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 23:52
      czy zauważyliście, że w prawie każdym odcinku (z tych nowszych, z polonezami)
      przez chwilę miga kalendarz na ścianie, tak, aby mona się było zorientować
      jaki jest rok akcji. Uważam, że to genialny prezent dla nas roztrząsających
      szczegóły po wielu latach. Zaczynam wierzyć w zajefajność tego serialu.A teraz
      trochę pretensji do was forumowicze. Od kiedy pojawił się ten wątek (czytam w
      miarę regularnie) nie mogę i już nigdy nie będę mógł normalnie oglądać tego
      serialu. teraz uważnie śledzę kazdą scenę, każde słowo, wyłapuję smaczki (jest
      ich naprawdę dużo). Wszystkon przez was ludzie.
      TVP to dno, mieszanie kolejności odcinków to czyste chamstwo i pogarda dla
      widzów

• sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 06.08.03, 08:28
        Jeszcze do SKOKU ŚMIERCI - scena napadu na małżeństwo jubilerów i pierwsze
        uderzenie tego gościa 'klamką' w twarz - strasznie nieudolnie zagrane, widać
        jak na dłoni, że to było tylko dotknięcie - ale w tym urok cały 07.. :))
        A Fronczewskiego faktycznie widać przez dosłownie sekundkę w Domu Aktora -
        ubrany jest bardzo podobnie jak w odcinku ZAMKNĄĆ.. - porucznik Kopiński vel
        Kopy :))
        'butik czy pieczarki?'
        'butik'
        • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 11:52
          W poniedziałek pokażą "Bilet do Frankfurtu", właśnie niedawno obejrzałam na
          video. Dziewul jest boski więc mogę obejrzeć po raz kolejny:))
        • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 12:57
          sonny07 napisał:

> A Fronczewskiego faktycznie widać przez dosłownie sekundkę w Domu Aktora -
          > ubrany jest bardzo podobnie jak w odcinku ZAMKNĄĆ.. - porucznik Kopiński vel
          > Kopy :))
          W takim razie zagrał w aż 3 odcinkach (a nie w 2 jak dotąd sądziłem), ale i tak
          liderem jest Zbigniew Buczkowski -pojawił się aż 4 razy w 4 seriach(tylko w
          1976 roku nie zagrał).
          • sonny07 Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI 06.08.03, 18:22
            Pytanie: czy to były w końcu klipsy czy kolczyki (z Japonii), bo kilka razy w
            filmie pada nazwa klipsy a z kolei innym razem mowa jest o kolczykach????
            Panie proszę o wyjaśnienie problemu :))
            • Gość: joanna_darc Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI IP: *.man.polbox.pl 06.08.03, 18:39
              to byly kolczyki, do noszenia klipsow nie potrzeba miec przeklutych uszu:-) tez
              to wylapalam:-)
              pzdr
              asia
              • sonny07 Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI 06.08.03, 19:21
                No właśnie, trochę chyba niedopatrzyli :))
                Aha i pytanie drugie: z jakiej racji Sławek był na tej samej balandze
                w 'Posejdonie' w tym samym dniu co 'inż Turczyn' z Kasią i Marczewskim????
                • marcin_76 Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI 06.08.03, 19:44
                  właśnie sonny jak to możliwe z tym Posejdonem???pozdro! jadę dziś na urlop ale
                  i tak tu będe zaglądał..video już na "Bilet" zaprogramowane hehe
                • Gość: trooper Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI IP: *.revers.nsm.pl 06.08.03, 20:34
                  > Aha i pytanie drugie: z jakiej racji Sławek był na tej samej balandze
                  > w 'Posejdonie' w tym samym dniu co 'inż Turczyn' z Kasią i Marczewskim????

A był? Nie jarzę zupełnie. Chyba jutro znów obejrzę :)))

pozdr,M

PS> Byłem przed laty chyba ze 2 razy w Posejdonie - na basenie :)

-------
                  "Ja po prostu nie lubię oszukiwać, nawet nie swojego boga"
                  • Gość: jasiu Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI IP: *.master.pl 06.08.03, 21:47
                    Pokazano Borewicza chyba w błękitnej marynarce przy barze. Tak mi przynajmniej
                    sie wydawało.
                    • sonny07 Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI 07.08.03, 08:15
                      Tak, tak - sekundowe ujęcie pokazujące Sławka w niebieskiej marynarce (podobną
                      bardzo albo nawet tą samą ma w PRZERWANYM URLOPIE [chyba.. ale na pewno w
                      ktorymś z odcinków w takiej się pokazuje]) siedzącego przy barze.. Wcześniej
                      pokazana jest 'dama lekich obyczajów', do której podchodzi jeden kolo, rzuca
                      jakimś tekstem a ona odpowiada: 'płyń, ......' - w tej chwili nie
                      pamiętam/jeszcze śpię ;)) i jest pokazany właśnie Sławek.
                      Tak samo dziwna trochę scena, kiedy 'inż. Turczyn' z Kasią wychodzą od
                      jubilera, który skontaktował ich z Marczyńskim i mijają się w wyjściu ze
                      Sławkiem i Jaszczukiem - później Sławek ani słowa nie wspomina o tej parze
                      okradzionej wcześniej [??????].
                      A poza tym to Kodeks Cywilny w naszym kraju definiuje co to małżeństwo... :)))))
                      Eh, ten prymus Jaszczuk!
                      • Gość: P-77 Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 08:47
                        sonny07 napisał:

> A poza tym to Kodeks Cywilny w naszym kraju definiuje co to
                        małżeństwo... :))))
                        Niw, kodeks rodzinny.
                        > Eh, ten prymus Jaszczuk!
                        A propos Jaszczuka - w pierwszej scenie z jego udziałem widzimy go w mundurze.
                        To chyba jedyna taka scena. Borewicz w mundurze nie był nigdy.
                      • Gość: jasiu Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 10:17
                        sonny07 napisał:

> Tak, tak - sekundowe ujęcie pokazujące Sławka w niebieskiej marynarce
                        (podobną
                        > bardzo albo nawet tą samą ma w PRZERWANYM URLOPIE [chyba.. ale na pewno w
                        > ktorymś z odcinków w takiej się pokazuje]) siedzącego przy barze..

W takiej marynarce na pewno występował w Strzale na dancingu. Randka z
                        Barszczewską.
                        Pozdrawiam
                        • fox Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI 07.08.03, 16:03

> W takiej marynarce na pewno występował w Strzale na dancingu. Randka z
                          > Barszczewską.
                          > Pozdrawiam

Ja jasną marynarkę (byc może błękitną ?) to kojarzę z "Biletu ..", w scenie
                          poprzedzającej akcję na Okęciu - wieczór, miasteczko pod Warszawą, budka
                          telefoniczna z której dzwonił bodaj Kalkowski...
                          W poniedziałek okaże się czy dobrze mi się przypomina
                      • Gość: trooper Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI IP: *.revers.nsm.pl 07.08.03, 12:16
                        > Tak, tak - sekundowe ujęcie pokazujące Sławka w niebieskiej marynarce
                        (podobną
                        > bardzo albo nawet tą samą ma w PRZERWANYM URLOPIE [chyba.. ale na pewno w

Heh, błękitna, czy "ZOMO Blue"????? ;-)

pozdr,M
                        -------------
                        post nr 666 :D
              • fox Re: jeszcze do SKOKU ŚMIERCI 07.08.03, 09:05
                Gość portalu: joanna_darc napisał(a):

> to byly kolczyki, do noszenia klipsow nie potrzeba miec przeklutych uszu:-)
                tez
                >
                > to wylapalam:-)
                > pzdr
                > asia

No cóż scenariusz pisał facet, więc mógł sie nie orientować w biżuteryjnych
                niuansach :)
                Grunt że pistolet nie był mylony z rewolwerem.
    • Gość: Greg Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 06.08.03, 21:54
      O jeeezu jak ja kocham ten serial...

W liceum jak lecial na TV Polonia jakos tak 0 13.30 to sie zwalnialem z lekcji
      zeby go obejrzec :))

I te poscigi polonezami, duzymi fiatami czy tez prawdziwa perelka - uciekajacy
      Fiat 128 w odcinku "Dziwny wypadek". Wspanialy serial, ma tyle smaczkow ze moge
      go ogladac bez konca.

Moj ulubiony tekst: "Brazowy Fiat, samochod operacyjny, ulatwic przejazd,
      powtarzam..." :)

pozdro wszystkich 07 fanow
      Greg

• Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.117.1.* 07.08.03, 08:59
        Rzeczywiście, jest w "Dziwnym wypadku" taka scena, kapitalna! Ach te brązowe,
        operacyjne fiaty! Jeździło się, jeździło!
        • pojata znów trochę konkretów 07.08.03, 14:00
          Kochani moi!
          Zlot zbliża się wielkimi krokami... Dziś (po konsultacjach z Anmaniką) wysłałam
          kilkanaście maili do różnych firm z prośbą o sponsorowanie naszej imprezy. Nie
          potrzebujemy dużo, ale jednak sami nie damy rady. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
          Mam nadzieję, że jednak ktoś się nami zainteresuje.
          Warszawiacy! Do Was też mam prośbę! Pomyślcie proszę o propozycjach na miejsce
          naszego spotkania. Powinno to być miejsce "z klimacikiem" w stylu PRL. Ja np.
          myślałam o słynnym "Kasynie pod pałkami" (tuż przy kinie Muranów i Pałacu
          Mostowskich). Ale nie wiem czy to jest teraz czynne. Podpowiedzcie coś! Możemy
          potem wspólnie obejrzeć te miejsca, zapytać o szczegóły, itd. Piszcie!
          • Gość: dep Re: znów trochę konkretów IP: *.dregis.com 07.08.03, 15:50
            Wiec konkrety :
            Knajpa pod palkami jest czynna ma sie dobrze (wesele tam mialem),MOzna wynajac
            (MOzna jak mnie sie napisalo HE HE),pare lat temu cena byla calkiem ludzka.
            ...
            Jeszcze jeden konkret dot.filmu.Swego czasu pismo DVD Video Magazyn wydawalo
            pismo z zalacznikiem w postaci filmu na DVD Alternatywy 4.Moze czas podsunac
            pomysl na cala serie 07.
            Jutro podrzuce jakis mail do wydawcy,redakcji pisma i gdzie tam trzeba to moze
            sprawa ruszy z miejsca. Tak sobie mysle ze tam tez pracuja 30-latkowie tacy jak
            my fani 07 to moze beda wiedzieli w czym rzecz.
            pozdrawiam 07 maniakow
            KURT ROLSON
          • adresb Re: znów trochę konkretów 08.08.03, 13:41
            Słabo znam knajpy warszawskie, ale w zimie byłam w 'węgierskiej' restauracji
            pod nazwą Crystal na Marszałkowskiej. Gdy tam weszłam, poczułam się dokładnie
            jak w '07 zgłoś się'!!!!! Obsługa, wystrój, światła itp. to dokładnie te
            klimaty, tyle że strip teasu nie było. Tam są dwie sale, w jednej 'normalna'
            restauracja, a w drugiej naprzeciwko odbywał się dancing......
            Nie mam czasu przeczytać w tej chwili tego wątku w całości (!!!) ale jak widzę
            spotykacie się od czasu do czasu?

Pozdrawienia dla wszystkich zagorzałych fanów i cieszę się że można tu znaleźć
            tu ludzi, którzy też są rozkochani w tym serialu!
    • dep Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 07.08.03, 16:04
      Taki tekst mi sie przypomnial
      -Znasz Coca Cole/pseudo/
      -Znam jak jest gorąco to pijam.
    • Gość: agassia 07 to rarytas! IP: *.chello.pl 07.08.03, 17:51
      Kochani, ja na razie tylko czytalam Wasze posty, bo kocham Borewicza i
      otwieracie mi oczeta na rozne smaczki w tym serialu. Pamiętam, jak kiedyś,
      kiedy bylam mala dziewczynka, dorosli zorganizowali dla nas ognisko. Wszystko
      bylo super, dzieciaki szalały, ale nagle ktos z doroslych rzucil haslo "o7
      zglos sie w telewizji za pol godziny!" i wsystkich wymiotlo znad rzeczki,
      wlacznie z moim tatusiem, ktory tak lecial na serial, ze zapomnial mnie zabrac
      ze soba. Zorientowal sie w polowie drogi... Nie pamietam, zebym kiedykolwiek
      tak szybko leciala do domu, jak wtedy z Tatusiem (który zresztą pracował w
      wydziale kryminalistyki i zawsze mowil, co on by zrobil na takim "zdarzeniu").
      No, a teraz zasiadam do ogladania z lezka w oku i zasmiewam sie z tych
      niesamowitych tekstów (smukła szyja Jaszczuka, hihi).
      Muszę wam powiedziec, ze 07 jest nie do zdobycia. W Filmotece Narodowej na
      Nowowiejskiej nie mozna juz tego kupic, a kaucja za wypozycenie jednego docinka
      wynosi 200 zlotych. Jak wam sie to podoba? Zazdroszcze tym, ktorzy maja
      wszystkie odcinki na wlasnosc...
      Pozdrawiam maniakow i Cieslakow! (swoja droga, czy pan Cieslak zdaje sobie
      sprawe z tego, ze jest kultowym dobrem narodowym?)
      Agassia
      • Gość: autowidol Re: 07 to rarytas! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 22:26
        Z dzieciństwa pamiętam westchnienia ojca: żebyśmy my tak w Świeciu, w milicji,
        Polonezy mieli!
        No właśnie, ciekawe, ilu z naszych rodziców, fanów Borewicza, pracowało
        (pracuje) w mundurach?
        • sonny07 Re: PRZERWANY URLOP 08.08.03, 13:10
          Kochani, trochę na pewno wyprzedzę bieg wydarzen związany z emisją Naszego
          Kochanego Serialu, ale nie mogę się powstrzymać! Wczoraj obejrzałem sobie na
          video, po raz enty już chyba, odcinek pt PRZERWANY URLOP. Ludzie, ile tam
          smakowitych dialogów jest! Przyznaję, że te nowsze/ostatnie odcinki miały w
          sobie taką dawkę wyżej wspomnianych dialogów, że żywcem można by przepisywać
          wszystko co mówią w tych odcinkach i wszystko jest klimatyczne, smakowite.. po
          prostu takie Borewiczowskie :))
          PRZERWANY URLOP to chyba najdłuższy odcinek (nie wiem jak ZAMKNĄĆ ZA... , a nie
          nchce mi się teraz sprawdzać w www.filmpolski..) a i akcja na początku dzieje
          się za granicą - słoneczna Italia - panienka na wozie, którą 'olał' Kurt
          Rolson - he he!
          Sławek prowadzi świetne dialogi z dorotą Stalińską:
          'sanacyjna ordonka w rękach ludowej władzy' - to mi się podoba maxxxx!
          'ja mam butelkę Pikawera, ale w domku..'
          'będziemy się szczypać?' :))
          'a ja myslałem, że gwiazda polskiego filmu wymaga więcej niż godziny'
          'szef woli czystą, ale ma stan przedzawałowy'
          A totalnie rozbroił mnie tekst Sławka, kiedy w związku z przesłuchaniem
          listonosza w sprawie morderstwa prostytutki Moniki Woźniak, Sławek odpowiada na
          pytanie z czego wyżej wspomniana się utrzymawała: 'z robienia na drutach!
          Chałupniczo!' :))))
          Reakcja Jaszczuka na czujki-kontakty w domu MW też przednia - 'Co się stało???
          Pali się???', no i znowu Jaszczuk, że 'to by nie licowało z etyką lekarza
          naszego resortu' - na wieść o tym, że lekarz chętnie by sobie taką panienke jak
          MW pociupciał :)) A miny Sławka, który stał za Jaszczukiem podczas wypowiadania
          przez niego tego tektu są po prostu boskie!!!! Rewelacja!!
          A przesłuchanie Rudzielca, który lekutko przetrącił Rolsona, od
          którego 'waniało jak z Pewexu na Hożej'. Przy okazji wspomniał o melinie na
          Wilczej, a Sławek na to: 'Było, do dzisiaj!!' i tym samym Rudzielec 'wtopił'
          taką świetną metę :)). Na początek też fajny tekst: 'Świń żeśmy razem nie
          paśli', no i później rozwalające mnie 'wielki świat, socjeta, homary,
          mineta' :))
          Książka 'Ciąża, poród, połóg' znaleziona w szufladzie biurka Ani i późniejsza
          rozmowa Sławka z Jaszczukiem i Jaszczukowe: 'Kolektyw mógłby okazać jej
          pomoc..' Maxxxx!
          No i lekarka do Sławka: 'Słyszałam, że najlepiej wychodzi panu z dziewczynami',
          a Sławek na to: 'Taaaaa, ale nie wszędzie startuję' :))
          Oj było tego jesczze od groma, resztę zostawiam Wam Kochani, ale musiałem sobie
          trochę tego wypisać..
          a 'Pipsztycki z Chicago'... Dobra, stop!
          Pozdrawiam Was!!! Bez odbioru!
          • Gość: trooper Jesteś wielki! IP: *.revers.nsm.pl 08.08.03, 15:09
            Dzięki za przypomnienie aż tylu mega-pereł na raz, Sonny! :)

Ja przypominam sobie jeszcze tekst dotyczący mojego miasta (nie mam na video,
            więc nie będzie dosłownie):
            - (Borewicz, przesłuchując Rollsona idącego w zaparte): Był pan w Gdańsku?
            - (Rollson, arogancko): Pan mówi o mieście, które kiedyś nazywało się Danzig?
            - (Borewicz): Wtedy, gdy Gdańsk faktycznie się tak nazywał, dostałbyś w mordę
            już przy pierwszym przesłuchaniu!

pozdrawiam,
            M.

-----------------------------
            Jak leci? Różnie, raz kwadratowo, raz podłużnie!
            • sonny07 Re: Jesteś wielki! 08.08.03, 15:22
              Dokładnie tak było z tym Danzigiem!
              A tekst nilicjanta do Sławka: 'Dawno nie widziałem pana tak wkurwionego..' też
              perełka! No i Sławek za biurkiem: 'Zapowiada się dobrze to mój brzuch' :))
              pzdr!
    • Gość: autowidol Co w najbliższy poniedziałek? IP: 195.117.1.* 08.08.03, 13:00
      Jaki odcinek zobaczymy w poniedziałek? Wie ktoś może?
      • Gość: muldgard Re: Co w najbliższy poniedziałek? IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 18:59
        Gość portalu: autowidol napisał(a):

> Jaki odcinek zobaczymy w poniedziałek? Wie ktoś może?

Śpisz ? Trochę wyżej jest o tym napisane...
        • Gość: autowidol Re: Co w najbliższy poniedziałek? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 15:57
          Spokojniej! (spoglądałeś na daty postów?)
          • Gość: mluby do hien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:50
            jeszcze jeden tekst z hien jak przychodza do tej kurew i
            mowia rewizja a ona co telewizja or smtng
            dobre?
          • Gość: phantom "Pani.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 21:32
            ...doktor Wisłocka mogłaby być z Ciebie dumna..."

I wszystko jasne!!!!

P.S. Od dzisiaj jestem na urlopie. Pozdrowionka 4 all forumowiczow

"...Obywatelko, apeluje o zachowanie spokoju..."
            hi, hi
            Phantom

• Gość: . Re: Co w najbliższy poniedziałek? IP: *.mco.bellsouth.net 26.08.03, 16:34
        .
        • Gość: Gość portalu: . Re: Co w najbliższy poniedziałek? IP: 180.56.213.* 26.08.03, 18:14
          .i
        • Gość: 56 Re: Co w najbliższy poniedziałek? IP: 213.17.182.* 28.08.03, 15:45
          65
          • Gość: hkj Re: Co w najbliższy poniedziałek?jhk IP: *.org 28.08.03, 15:48
            hjk
            • Gość: hjghjg Re: Co w najbliższy poniedziałek?jhk IP: 195.205.186.* 28.08.03, 15:53
              hhj
              • Gość: hjg Re: Co w najbliższy poniedziałek?jhk IP: *.interia.pl 28.08.03, 15:54
                jhg
                • Gość: bnv Re: Co w najbliższy poniedziałek?jhk IP: *.pl 28.08.03, 15:57
                  mnm
                  • Gość: uy Re: Co w najbliższy poniedziałek?jhk IP: *.pl 28.08.03, 15:59
                    jhk
    • Gość: piątek z Pankracym Dokument o "07..." IP: 213.17.169.* 11.08.03, 08:32
      Na TVP 3 w sobote okolo godziny 22-tej (chyba) byl program pt. "Warszawa w
      polskim filmie fabularnym"!!! Szmagier zdradzal kulisy krecenia odcinka "Slad
      rekawiczki", byly tez obszerne fragmenty filmu...
      • wamal Antyterroryści... 11.08.03, 10:10
        Mignęła mi zapowiedź dzisiejszego odcinka. Akurat przenoszono na nosze zwłoki
        (stewardessy?). W czym problem? To nie było ciało(id est: kaskader, czy
        aktorka), ale manekin. Trenowaliście kiedyś akcję ratunkową w PCK?
        Zawsze "pupa" będzie niżej. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy temperatura otoczenia
        jest wyraźnie ujemna, albo ciało ulegnie mumifikacji. Dodatkowo prędkość
        przemieszczania "ciała" była wyraźnie wyższa od dopuszczalnej...
        • Gość: kosmi79 Re: Antyterroryści... IP: *.icpnet.pl 11.08.03, 21:34
          wzywam obywatelke do zachowania spokoju !!!
          wzywam obywatelke do zachowania spokoju !!!
          no i:
          - zapraszam pana na wódke.
          -co na wódke? oficera milicji? w biały dzień? na służbie? Z PRZYJEMNOSCIĄ :-))
          pozdrawiam
          P.S. moge liczyć że tatuś tez do nas dzisiaj wpadnie?
    • Gość: Paweł Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 21:34
      Przed sekunda oglądnąłem bilet do frankfurtu. Fajny, ale były lepsze. Jak na
      tamte czasy nieźle zorganizowana akcja antyterrorystyczna. Zaciekawiło mnie3
      wypadnięcie antyterrorysty przy otiweraniu klapy od bagażnika samolotu ( to
      naprawde śmiesznie wyglądąło). Oczywiście Jaszczuk jak zawsze troche
      nieweiżący w dedukcje ( przeważnie prawidłową) Borewicza. Pierwszy raz
      słyszałem żeby Borewicz w serialu przeklinał ( chyba mu się to rzadnko
      zdarzało). Serial dobry chyba najlepszy polski.
      • Gość: Greg Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 11.08.03, 21:42
        Scena na Okeciu byla jakby to powiedziec zdecydowanie niskobudzetowa ;)
        W pewnym momencie widac, jak Dziewulski jadac na UAZie daje znaki samochodowi z
        kamera, aby sie odsunal.

Zakonczenie tez jest mocne...Dziewulski odchodzi w sina dal po kolejnej
        zaliczonej akcji. Tylko nasuwa sie jedna watpliowsc, dokad on idzie?

Najlepszy tekst: "po gorzalce nie moge patrzec na stare kobiety..."

pzdr
        Greg
        • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 11.08.03, 22:58
          Gość portalu: Greg napisał(a):

>
          > Zakonczenie tez jest mocne...Dziewulski odchodzi w sina dal po kolejnej
          > zaliczonej akcji. Tylko nasuwa sie jedna watpliowsc, dokad on idzie?

On po prostu po skończonej robocie odchodzi w niebyt. Prawdę powiedziawszy, to
          mnie właściwie wzruszyła ta scena, ale ja to sentymentalna raczej jestem :)) I
          ta lekko wilgotna płyta lotniska, no i melodyjka na koniec, ehhhhh.
          >
          > Najlepszy tekst: "po gorzalce nie moge patrzec na stare kobiety..."

>
          > pzdr
          > Greg
        • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 11.08.03, 23:00
          Gość portalu: Greg napisał(a):

>
          > Najlepszy tekst: "po gorzalce nie moge patrzec na stare kobiety..."

"Mdli mnie" dodał jeszcze
          >
          > pzdr
          > Greg

pzdr
          Pimienta
      • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 21:43
        Z dzisiejszego odcinka
        -p. prokurator Jakie jest pana zdanie?
        Borewicz - Wobec urzędu prokuratorskiego nie mam własnego zdania
        P. prokurator o mecenasie -Wobec kobiet to taki sam łajdak jak i Pan
        Borewicz -"To już rozumiem czemu poczułem sympatię do pana mecenasa"
        No i rozmowa z pielęgniarką (może nie zapamiętałem dokładnie)
        Nic więcej nie mogę dla Pana zrobić
        -Żałuję
        -A ja nie
        Na końcu rozmowa Borwicza z Olszańską (to już jej ostatni odcinek)
        -Ładna dziewczyna (to o rannej stewardesie)
        -Masz już jej numer telefonu?

• Gość: Lechu Cieślak, jesteś boski IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 21:47
          ... jak na partyjniaka ;-)
        • Gość: fan? Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 23:01
          > Na końcu rozmowa Borwicza z Olszańską (to już jej ostatni odcinek)
          > -Ładna dziewczyna (to o rannej stewardesie)
          > -Masz już jej numer telefonu?
          >
          Jeśli dobrze rozpoznałem to gosciem Olszańskiej ,było słychać tylko głos
          był:Leon Niemczyk.Szkoda że go nie pokazali.
          • Gość: Melila Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.chello.pl 11.08.03, 23:12
            Gość portalu: fan? napisał(a):
            > Jeśli dobrze rozpoznałem to gosciem Olszańskiej ,było słychać tylko głos
            > był:Leon Niemczyk.Szkoda że go nie pokazali.
            Jak na moje ucho to rzeczywiscie był Niemczyk.
            Łatwiej byłoby się połapac, gdyby pokazali ten odcinek zaraz po tym gdy
            Olszańska go słuzbowo podrywała, a Borewicz współpracował z parą psychiatrów.

Fajne to było jak Olszańska będąc w mieszkaniu z niemczykiem zachowywała się
            prawie tak jak Borewicz
            • hansfrank Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 22.08.03, 15:05
              zapraszam na www.serial07.prv.pl
      • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 22:42
        W jednym z poprzednich odcinków zwrócił się do Ewy "Ty chyba jakiegoś pierdolca
        dostałaś". Nie taki ona znowu święty!
        W "Bilecie..." spodobał mi się krótki dialog ze stacji benzynowej:
        - Do pełna?
        - Tak, będę zobowiązana.
        I jak zawsze Jaszczuk-ideowiec. Klasa!
        • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 11.08.03, 22:54
          "Pana samochód by się zdziwił. Nie mam 18 lat"
          • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 12.08.03, 09:01
            Ano, świetny odcinek!
            Muszę szybko pisać, więc tylko co niektóre smaczki: wpada Sławka z panienkami -
            widać, że strasznie głupio mu było, ale dostał za swoje - nie zamknął drzwi i
            doszło do niezbyt miłej sytuacji. Aha, kuchnię Sławek ma sporą i to chyba
            jedyny odcinek kiedy widać coś więcej w jego mieszkaniu niż tylko łóżko, matę
            na ścianie i kolejną panienkę z gołym biustem w jego wyrku :)) Dowiedzieliśmy
            się też, że pani Wisłocka mogłaby być ze Sławka dumna/zadowolona (słowa tej
            panienki), a on sam nawet 'po' kombinuje i myśli o swojej sprawie (sfingowanie
            własnej śmierci przez Kulakowskiego - myśl którą podsunęła mu wspomniana
            wcześniej paniusia). A tak nawiasem pisząc, to ona była b. młoda i nasuwa się
            podejrzenie, że Sławek pozazdrościł 'młodego mięska' dla pana adwokata i nie
            chciał być gorszy :))
            Poza tym ten boski błękitny gang Sławka - szukam takiego po 'second hand'ach,
            ale narazie bez skutku).
            Co do głosu Niemczyka, to oczywiście prawda - dyrektor Skotnicki widać w
            dalszym ciągu spotyka się z Ewą (wcześniej była scena, gdy Olszańska wychodziła
            z pracy i wsiadała do samochodu jakiegoś mężczyzny, ale i tam twarzy Niemczyka
            widać nie było).
            Aha, Sosna - Sarno jako stewardessa i aktor, któremu dane było zagrać pilota
            uprowadzonego samolotu - tą samą parę oglądamy w ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI, tyle że
            tam zamieszkują leśniczówkę, no i dochodzi między nimi do zbliżenia (genialne
            jęki Sosny-Sarno, hje hje).
            Dziewul był cudowny, szczególnie ta scena na końcu, gdy odchodzi w siną dal...
            Rewelacja!
            Dialogi też przednie, ale teraz czasu mi nie starczy..
            'Smacznego!'
            'Nie ma do czego!' :)))
            • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.117.1.* 12.08.03, 10:58
              > Co do głosu Niemczyka, to oczywiście prawda - dyrektor Skotnicki widać w
              > dalszym ciągu spotyka się z Ewą (wcześniej była scena, gdy Olszańska
              wychodziła
              > z pracy i wsiadała do samochodu jakiegoś mężczyzny, ale i tam twarzy
              Niemczyka
              > widać nie było).

To był dyr. Skotnicki (Leon Niemczyk), Ewa wsiadała do jego poloneza (srebrny z
              aluminiowymi felgami).
            • Gość: trooper [zagadka] Nieodłączny bohater filmu polskiego IP: *.revers.nsm.pl 12.08.03, 13:41
              > jedyny odcinek kiedy widać coś więcej w jego mieszkaniu niż tylko łóżko, matę
              > na ścianie i kolejną panienkę z gołym biustem w jego wyrku :)) Dowiedzieliśmy

Czy zauważyliście, że w 'wyrku' był także ktoś trzeci - nieodłączny, milczący
              bohater serialu, a także większości filmów okresu PRL???
              "Kto" to jest? Zgadniecie?

pozdr,M
              • sonny07 Re: [zagadka] Nieodłączny bohater filmu polskiego 12.08.03, 13:43
                Chodzi Ci o Extra Mocnego?? :))) Papierosek po seksie itp??
                • Gość: trooper Re: [zagadka] Nieodłączny bohater filmu polskiego IP: *.revers.nsm.pl 12.08.03, 13:47
                  No, może w pewnych sferach to "Carmen", ale oczywiście chodziło mi o
                  PAPIEROSA!!!

Gratuluję!

pozdr,M
                  • fox Re: [zagadka] Nieodłączny bohater filmu polskiego 12.08.03, 16:40
                    Czy dobrze kojarzę że panienka która tym razem gosciła w Sławkowym łożu, to
                    pielęgniarka z "Morderca działa nocą " ?
                    A przecież wtedy dała mu kosza - to jak to, przeprosili się ?
                    • pojata Re: [zagadka] Nieodłączny bohater filmu polskiego 12.08.03, 17:05
                      fox napisał:

> Czy dobrze kojarzę że panienka która tym razem gosciła w Sławkowym łożu, to
                      > pielęgniarka z "Morderca działa nocą " ?
                      > A przecież wtedy dała mu kosza - to jak to, przeprosili się ?

To chyba raczej pewna "oszczędność" twórców serialu. :))) Aktorzy, którzy się
                      sprawdzili pojawiali się przecież po kilka razy (Buczkowski, Fronczewski,
                      Sosna-Sarno, itd.). A Maria Probosz (owszem, pielęgniarka) ładna, z pięknym
                      biustem, więc dlaczego nie pokazać jej jeszcze raz? :))))
                      • Gość: trooper Re: [zagadka] Nieodłączny bohater filmu polskiego IP: *.revers.nsm.pl 13.08.03, 05:03
                        > A Maria Probosz (owszem, pielęgniarka) ładna, z pięknym
                        > biustem, więc dlaczego nie pokazać jej jeszcze raz? :))))

I jeszcze raz - w "Złocistym", ale już w kompletnym oderwaniu od poprzednich
                        ról, jako zupełnie kto inny. Ale też "grała" tym i owym. Gorzej niż artystka
                        Dancewicz, normalnie no!

pozdr,M
          • Gość: Bart Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: w3cache:* / 192.168.222.* 12.08.03, 09:03
            Była kiedyś rozmowa z Dziewulskim na temat serialu i opowiadał, że w scenie
            upadku przy wchodzeniu na pokład, faktycznie doszło do wypadku i gościu się
            połamał, a końcówka jest jego pomysłu !!! To sam Dziewul zaproponował, że
            będzie odchodził w dal. Miał to być symbol, że po skończonej akcji, zabiciu
            człowieka, zostaje sam...
            • Gość: magda Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 11:13
              "A pies z nimi tańczył" !!!! A na szafkach w kuchni Borewicza stało sporo
              butelek po różnego rodzaju alkoholach
              • pojata moj ukochany odcinek 12.08.03, 11:25
                Zawsze uwielbiałam "Bilet do Frankfurtu"! To zdjęcie Borewicza przy moim biurku
                (o którym kiedyś juz pisałam) pochodzi właśnie z tego odcinka...
                Obejrzę sobie dziś jeszcze raz dokładnie i powolutku ("piszę do ciebie wolno,
                bo wiem, że wolno czytasz", he, he). Teksty są oczywiście piękne jak zawsze,
                ale lubię wyłapywać też inne rzeczy. Zauważliście np. to, że w tym odcinku
                Jaszczuk był wyjątkowo miły dla ludzi? Kiedy rozmawia z pracownikiem stacji
                benzynowej i tamten go przeprasza za swoje żarciki o Teksasie, Jaszczuk
                uśmiecha się (!!!!) i mówi: Nic, nic. Za to z kolei Borewicz pokrzykuje, np. na
                lekarkę, która przyjechała do rodzącej Kalkowskiej.
                Podobała mi się też Ewa, która na p. Kalkowską mówi "dzidzibudka". Rozczuliłam
                się patrząc na UAZy komandosów z lotniska. Pamiętam, że jakiś czas temu taki
                wóz miał nasz dzielnicowy... Oj, gdzie te niebieskie nyski i polonezy, to były
                czasy...... :))))))))))))
                • Gość: Greg Re: moj ukochany odcinek IP: *.acn.pl 12.08.03, 11:51
                  A widzieliscie jak Slawek z Jaszczukiem zajechali pod Terminal na Okeciu? Nawet
                  Holowczyc by tego lepiej nie zrobil :))

W serialu najbardziej lubie wlasnie watki motoryzacyjne. Poscig za Fiatem 128
                  Sport w odcinku "Dziwny Wypadek", harce Borewicza w brazowym kanciaku po
                  otwockich lasach w "300 tysiecy w nowych banknotach", szalona jazda Polonezem
                  na przejscie graniczne w odcinku o skradzionym zlotym kielichu. No i takie
                  piekne akcenty, jak srebrny Polonez dyrektora Skotnickiego, Fiat Mirafiori na
                  osniezonych drogach, Lada Kalickiego w Bielcie do Frankfurtu (moj dziadek ma
                  identyczna, tylko zielona ;))... ahhhhh to byly czasy

pzdr
                  • adresb Re: moj ukochany odcinek 12.08.03, 12:17
                    a ten mały zaniepokojony że Borewicz mu zakosi latarkę?

"Pan da tą latarkę bo jeszcze zginie" ..................
                    • Gość: trooper Re: moj ukochany odcinek + Polonez IP: *.revers.nsm.pl 12.08.03, 13:32
                      > a ten mały zaniepokojony że Borewicz mu zakosi latarkę?
                      >
                      > "Pan da tą latarkę bo jeszcze zginie" ..................

"Masz rację!"

A Poldek Skotnickiego faktycznie bardzo charakterystyczny. Chyba tylko
                      dyrektorzy dużych przedsiębiorstw trafiali takie wypasione, "stjuningowane"
                      furki ;-)))
                      • Gość: RNA Re: moj ukochany odcinek + Polonez IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 13:57

> > a ten mały zaniepokojony że Borewicz mu zakosi latarkę?
                        > >
                        > > "Pan da tą latarkę bo jeszcze zginie" ..................
                        >
                        > "Masz rację!"
                        >
                        >
                        > A Poldek Skotnickiego faktycznie bardzo charakterystyczny. Chyba tylko
                        > dyrektorzy dużych przedsiębiorstw trafiali takie wypasione, "stjuningowane"
                        > furki ;-)))
                        Takie furki miały przeważnie silnik 2000 od włoskich modeli Fiata.Obsługiwały
                        KC,KW i komendantów wojewódzkich milicji.Zwane były "Srebrnymi Strzałami".
                    • sonny07 Re: moj ukochany odcinek 12.08.03, 13:32
                      No i po raz drugi już Sławek nazwał Ewę 'jędzą'!!! Pierwszy raz chyba tydzień
                      temu w SKOKU ŚMIERCI, a wczoraj na lotnisku.
                      A popielniczka LOTu nadal na biurku.. :))
                      • Gość: trooper Re: moj ukochany odcinek IP: *.revers.nsm.pl 12.08.03, 13:36
                        Jaszczuk - jak ktoś wspomniał był miły dla ludzi, ale największą metamorfozę
                        przeszła pani prokurator! Oj resztkami sił utrzymywała maskę sufrażystki, o ile
                        jej kompletnie nie zgubiła...!
                        • sonny07 Re: moj ukochany odcinek 12.08.03, 13:39
                          A ten tekst Sławka do Sitka o przynależności do PZPR!!!!! Jak to przeszło???
                          Nawet w 1984??
                          • Gość: trooper PZPR IP: *.revers.nsm.pl 12.08.03, 13:45
                            sonny07 napisał:
                            > A ten tekst Sławka do Sitka o przynależności do PZPR!!!!! Jak to przeszło???
                            > Nawet w 1984??

Pewnie cenzura to łyknęła dlatego, że Sitek od początku kreowany jest (no i
                            faktycznie nim jest) na czarny charakter, do tego ten strój!
                            A więc, jako taki, stanowiłby w partii "element wysoce niepożądany"!

pozdr,M
                        • Gość: melila Re: moj ukochany odcinek IP: *.chello.pl 12.08.03, 22:40
                          największą metamorfozę
                          > przeszła pani prokurator! Oj resztkami sił utrzymywała maskę sufrażystki, o
                          ile
                          > jej kompletnie nie zgubiła...!
                          Niechęć Sławka do pani prokurator jest tak namacalna, że podświadowmie czekam
                          aż wyląduje w jego łóżku. (nigdy nie oglądałam wszystkich odcinków jako
                          całości - więc nie wiem)
                          Scenki z "Biletu " wpisały mi się jak najbardziej w profil stosunków Borewicza
                          i prokuratorki.
            • Gość: kosmi79 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 12.08.03, 13:40
              swoja droga cenzura tez troche po raz kolejny przyspała, został i texas i
              narzekania na milicje przy budce telefonicznej.
              to jest jedyny odcinek w którym urzad prokuratorski pokazał ludzka twarz,
              troszke pudru na nosek, nie ma nic przeciwko namowom sławka nawet poszła w
              końcu na wódke...:-)
              • Gość: Greg Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 12.08.03, 15:00
                Gość portalu: kosmi79 napisał(a):

> swoja droga cenzura tez troche po raz kolejny przyspała, został i texas i
                > narzekania na milicje przy budce telefonicznej.

Kosmi, chyba nie zaczailes (-as) ironii. Ten gosc na stacji benzynowej, co
                narzekal na zakaz uboju prywatnego, albo gapie przy budce telefonicznej byli
                satyra na owczesne postawy krytkanckie...

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka