Dodaj do ulubionych

Elavon Merchant Services

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:23

Chcialem sie dowiedziec czy ktos byc moze pracuje w tej firmie i moglby
podzielic sie wrazeniami odnosnie atmosfery. Wybieram sie do tej firmy w
zwiazku z oferta Młodszego Specjalisty ds. Operacjii poza tym co wyczytalem w
sieci to chcialbym uzyskac info odnosnie wlasnych odczuc od osob zwiazanch z
ta firma (wykupili Cardpoint'a S.A). Z gory dziekuje za informacje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: Elavon Merchant Services IP: *.aster.pl 03.06.08, 18:39
      Nie radze..
      • Gość: jozinek Re: Elavon Merchant Services IP: *.gprs.plus.pl 20.06.08, 18:37
        dlaczego?
    • Gość: asd Re: Elavon Merchant Services IP: *.igw1.bebit.de 19.08.08, 14:20
      odświeżam wątek, czy ktoś może coś dodać?
    • Gość: .... Re: Elavon Merchant Services IP: *.igw1.bebit.de 21.08.08, 15:42
      podbijam pytanie, ktoś coś może dodać??
      • Gość: lel Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:09
        Co ja ci moge dodac pracuje juz pare miesiecy, atmosfera jest mloda bo
        praktycznie pracuja mlodzi ludzie, nie wiem na jaki dzial idziesz ale na moim
        czasem jest wesolo, a czasem stresowka bo jest jak nie patrzac duzo pracy, czas
        pracy jest zmianowy wiec jezeli lubisz ustabilowany czas pracy nie wiem czy
        dobrze wybierasz pracujac tutaj. pozdrawiam
        • Gość: rambo Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 07:10
          zalezy co kto lubi. warunki pracy sa niezle, poza tym rzeczywiscie prawie sami
          mlodzi ludzie. W moim dziale jest akurat spokoj, chociaz pracy z reguly duuuuzo,
          ale sa takie, w ktorych jest czasami jeszcze gorszy sajgon. Zeby to lubic trzeba
          byc prawdziwym zwierzeciem korporacyjnym ;).
          • Gość: Tak Re: Elavon Merchant Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 17:14
            chętnie bym się dowiedział ile kaski dostaje taki pracownik przy telefonie?
            Dzięki z góry za odp.
            • Gość: ktoś Re: Elavon Merchant Services IP: 80.54.122.* 19.09.08, 09:30
              Średnia krajową masz jak w banku, a nawet więcej :)
    • Gość: gosc Re: Elavon Merchant Services IP: *.chello.pl 19.09.08, 13:18
      podbijam

• Gość: andrzej Re: Elavon Merchant Services IP: *.chello.pl 27.09.08, 01:26
        to ile zarabia na początek "młodszy specjalista ds operacji z językiem
        niemieckim?" Trzeba przychodzić w weekendy? Zastanawiam się nad tą pracą,
        doradźcie mi coś...
        • Gość: El Re: Elavon Merchant Services IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.08, 18:10
          mysle ze spokojnie miedzy 2,5-3,5 do reki.ale dowiesz sie na
          rozmowie z HR. jesli nie na sluchawce, to praca raczej
          spokojna.atmosfera rzeczywiscie fajna, srednia wieku 25-30lat;)
          callcenter pracuje tez w weekendy, reszta nie.aaa..i nadgodziny
          platne-wazne, bo mozna dorobic troche;)pzdr
        • Gość: Karola Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 14:52
          I Jak ma ktoś doswiadczenie jak to jest pracując tam ze znajomościa
          języka niemieckiego? Lepsze słuchawki czy specjalista ds operacji?
          Jaki charakter pracy? Ile zarobki?
    • Gość: emsi Re: Elavon Merchant Services IP: 212.187.213.* 19.12.08, 02:30
      ja mam jak najbardziej zla opinie na temat w/w firmy
      mialem rozmowe kwalifikacyjna, na ktorej kobieta z hr byla bardzo mila.
      zaprosila dwie coach'ki, zeby przeprowadzily ta sama rozmowe ze mna jeszcze raz,
      rowniez po angielsku.te obie kobiety byly bardzo zadowolone i powiedzialy, ze do
      pt na pewno dostane odp( bylo to w pn). piatek-i nic, cisza.zadzwonilem do nich.
      odebrala pani z hr, ta sama z reszta. powiedziala, ze na pewno nie dadza mi odp
      po 5 dniach, a po 2 tygodniach, bo takie sa ich zasady.dokladnie po dwoch tyg po
      rozmowie tez nie dostalem telefonu. zadzownilem, a tam tylko automatyczna
      sekretarka. i tak do srody....w koncu dostalem maila, ze rozmowe przeszedlem
      pozytywnie, sa zaintereswoani moja osoba, natomiast nie potrafia sprostac moim
      wymaganiom. najlepsze, ze zadnych nadzwyczajnych wymagan nie mialem, a na
      pytanie o zarobki podalem widelki (1400-1600zl na reke). nie sadze, zeby to bylo
      za duzo, tymbardziej, ze osoby wczesniej wypowiadajace sie w kwestii zarobkow
      powiedzialy (2,500-3,500zl).nie polecam, naprawde sa lepsi ( a tym bardziej
      prawdomowni)pracodawcy wg mnie na terenie wawy
      • Gość: mariposa Re: Elavon Merchant Services IP: 79.191.57.* 05.01.09, 11:29
        emsi: a na jakie stanowisko aplikowales? Zostalam zaproszona na
        rozmowe kwalifikacyjna i zastanawiam sie czego sie spodziewac..
      • Gość: Aneta Re: Elavon Merchant Services IP: *.centertel.pl 02.09.12, 19:13
        uwaga na firmę Elavon pobierają dodatkowe opłaty za jakieś certyfikaty i utrzymanie danych - dodatkowo po kilkadziesiąt złotych miesięcznie. Szkoda tylko, że w ofercie tego nie podają. Mają tez zapis w umowie o tzw minimalnej prowizji miesięcznej czyli jak będzie mało płatności to i tak pobiorą z konta 50 zł jako prowizję.

Nie polecam tej firmy, są inne ale im reklamy robilła nie będę ostrzegam tylko inne sklepy bo mnie przygoda z Elavon kosztowała 500 zł za wypowiedzenie umowy, zapłaciłam bo jestem honorowa ale handlowcom tej firmy tej cechy brak zupełnie, po zapytaniu skąd takie opłaty usłyszałam bezczelne - bo umowy trzeba czytać przed podpisaniem!
        • Gość: michał Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 11:44
          Ciekawe z jakiej firmy jesteś , że tak źle o konkurencji się wypowiadasz????
          • Gość: aa@wp.pl Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 22:25
            Za tak zwany "brak zgodności" kasują dodatkowe pieniądze. Może jest o tym w umowie ale to żałosne ze elavon sam nie dba o bezpieczeństwo autoryzacji transakcji tylko przerzuca to na punkty handlowe. już jestem w innej firmie.
            • Gość: R Re: Elavon Merchant Services IP: *.warszawa.mm.pl 11.05.13, 10:30
              Ale temat jest o pracy w Elavon, a nie o problemach klientow Elavon ;->
              Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem.
              Interesuja mnie opinie o pracy w dziale operacyjnym. Moze ktos sie wypowie?
    • Gość: specjalista ds.OK Re: Elavon Merchant Services IP: *.ib.com.pl 30.01.09, 20:57
      ja pracuje w elavon, ale w dziale obsługi klienta i tam atmosfera jest
      mila-tworzymy zgrany team. wiadomo, pracy jest duzo, ale ludzie wspaniali i to
      motywuje.
      jesli chodzi o inne dzialy, to sa na innych pietrach, wiec trudno powiedziec :/
      • Gość: specjalista ds. OK Re: Elavon Merchant Services IP: *.ib.com.pl 30.01.09, 21:09
        jesli chodzi o zarobki, to te sa lekko przesadzone - zeby miec 3 tys do rekki to
        raczej bym nie liczyla, srednio ludzie tu zarabiaja 3.000 - 3.500 PLN brutto
        (mozna tez miec prowizje, ale nad nia to trzeba mocno popracowac i nie we
        wszystkich dzialach mozna miec prowizje!)
        ale ogolnie jest ok.
        jesli chodzi o weekendy to owszem, tez sie pracuje w call centre, ale nie w
        kazdy i supervisiorzy sa bardzo wyrozumiali i jesli komus to nie pasuje, to nie
        pracuje! mozna sie dogadac!
        ja jakos wytrzymuje - pracuje przeszlo rok ;)
    • piogor9618 Re: Elavon Merchant Services 14.05.09, 22:19
      Hello !!! sluchajcie chcialbym podtrzymac ten temat .. pytanie takie jak na pocztaku !! tez aplikuje na st. Młodszego Specjalisty ds. Operacjii i chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej ale akurat o tym dziale - a najwazniejsze pytanie z jaka stawke zaproponowac na rozmowie ? jezeli macie doswiadczenie w tej firmie na podobnych stanowiskach albo cokolwiek wiecie w tym temacie to piszcie ... bede dozgonnie wdzieczny:))) Pozrdrawiam
      • Gość: niedoszły Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:28
        witam - chciałbym sie pochwalic pewna wiedza na temat tej firmy,
        firma to poprostu dzieciniada, bawia sie podczas rozmow a ja bylem tego ofiara.
        rekrutacja w tej firmie trwa okolo 2 m-cy od momentu ukazania sie oferty np
        stanowisko mlodszego specj ds operacji.
        piersza rozmowa to wywiad, potem druga to osoba wyzsza niz na pierwszym etapie,
        a potem juz ponoc na ostatnim etapie rozmowa z osoba ktora podejmuje decyzje czy
        przyjmną czy tez nie.
        bylem na tym najwyzszym etapie jakis czas temu no i nawet SKORO NIE ZDECYDOWALI
        SIE NA MNIE NIE MIELI ZAMIARU ZADZWONIC I POWIEDZIEC MI O TYM , sam to robilem
        wielokrotnie bo nikt nic nie wiedzial.
        Mnie przytrzymali z decyzja ponad 1,5 miesiąca - potrzebowali jedenj osoby z
        tego co sie dowiedzialem.
        Chyba nie chce wam sie czekac ponad miesiac na decyzje - to jest poprostu brak
        szacunku - niewiem czego i jakiej osoby ta FIRMA szukała - skoro pracowalem i
        robilem podobne rzeczy ponad 2 lata !!!
        Pozdrawiam
        Jezeli chodzi o zarobki to podczas rozmow niczego mi nie powiedziano - ja
        zaproponowalem okolo 1700 - 1800 zł netto.
        Ja osobisie odradzam - tyko dla tego ze aplikuje np na stanowisko 200 osob
        rozbia przesiew do np 20 , a potem wybieraja z 5 i z nich decyzja .
        A to zajmuje czas>

• piogor9618 Re: Elavon Merchant Services 05.06.09, 19:45
          1700 - 1800 zł netto - a w jakim miescie to mialo miejsce ? dzieki za info.
        • Gość: hanka Re: Elavon Merchant Services IP: *.acn.waw.pl 06.06.09, 11:35
          witaj w prawdziwym świecie !!! twoja fantastyczna opowieść jest
          dziecinadą, TAK WYGLĄDAJĄ REKRUTACJE W KORPORACJACH, nie jesteś
          jeden na tym świecie i czas rozpocząć wyścig szczurów...
          • Gość: er Re: Elavon Merchant Services IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.06.09, 18:44
            Jestem klientem tej firmy.Jeszcze 2 dni.Muszę napisać ,że tak niekompetentnej
            obsługi to jeszcze nie spotkałem.Trafiliśmy do nich z przypadku a właściwie za
            zmianami właściciela.Najpierw citibank,poźniej cardpoint .Od czasu przejęcia
            przez elavon masakra.Na infolini ludzie sa niekompetentni.Najczęsciej nie
            potrafią się uporać z zadanym pytaniem i mówią ,że oddzwonią.Nigdy tego nie
            robią.Myślę,że to jest wina nie tyle ludzi co ogólnie działania na wariackich
            papierach.Zamontowaliśmy kolejny terminal i zanim go podłączyli przeleli nam 15
            tyś .Pół roku nie mogliśmy im oddać tych pieniędzy.Twierdzili,że wszystko u nich
            gra.Jak ludzie składali reklamacje, typu ,że nigdy nie byli w naszym mieście to
            zaczeli przysyłać pisma i żądali abyśmy przedstawili oryginały tych fikcyjnych
            transakcji.Odpisywałem,że taka transakcja nie miała miejsca to straszyli karami
            za nieuprawnione użycie karty.Teraz też 2 miesiące temu wysłałem wypowiedzenie
            umowy i nic .Nikt się nie kontaktuje.Teraz dodali sobie jakąś durną opłatę 30 zł
            za utrzymywanie danych w systemie.Nic tylko uciekać
            • Gość: RESZTA POLSKI Re: Elavon Merchant Services IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.09, 22:39
              W RZESZOWIE TO SAMO.
              PELNA NIEKOMPETENCJA. PAN M.S.- PRZEDSTAWICIEL HANDLOWEY PO
              PODPISANIU UMOWY NIE ODBIERA TELEFONOW, OPOWIADA NA SPOTKANIU O
              NARTACH I SWOIM SYNKU. CALA EKIPA TECHNICZNA - A WLASCIWIE BRAK, NIE
              POTRAFIA PRZEZ MIESIAC PODPIAC TERMINALA PRZEZ INTERNET, URUCHOMIC
              USLUGI VISA CASHBACK. TRAGICZNY INTERFEJS DO SPRZEDAZY DOLADOWAN,
              WSZYSCY ZNAJA HASLO, KTOREGO NIE DA SIE ZMIENIC. BIURO TELEFONICZNE
              NIE ODPOWIADA - NIKT NIE ODBIERA, A JAK ODPOWIE TO I TAK NIE WIE O
              CO CHODZI. WYPWOEIDZIALEM UMOWE. WEZWANIA DO ZAPLATY. OPLATY ZA
              SPORZADZENIE PISMA. NIKT NIE ODBIERA. BIURO REGIONALNE POZNAN TO
              JAKIS WIRTUALNY TWOR. PAN REMIGIUSZ ZWIERZCHNIK ROWNIEZ UKRYWA SIE
              NACISKAJAC KLAWISZ ZAJETY GDY SIE DO NIEGO DZWONI. PORAZKA NA
              PELNIEJ LINI. REZYGNUJE I UCIEKAM JAK NAJSZYBCIEJ. KOMPLETNY BRAK
              DBANIA O KLIENTA. NA DZIEN DOBRY OPLATA DODATKOWA. RAZEM PONAD
              140ZL - ZLODZIEJE!!
          • Gość: focus Re: Elavon Merchant Services IP: *.icpnet.pl 16.11.10, 17:45
            pamiętaj, że nawet jeśli wygrasz ten wyścig szczurów, to ciągle pozostaniesz szczurem...
        • Gość: Zuśka Re: Elavon Merchant Services IP: *.ptim.net.pl 03.09.09, 17:37
          ta firma to porażka, byłam na interview i od razu zrezygnowałam!!
          również firma pośrednicząca w której jestem zarejestrowana dała mi
          do zrozumienia że jest coś nie tak!! ODRADZAM!!!!

• Gość: pesto Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.09, 19:08
            Dziwna sprawa,
            ja słyszałam, że mają bardzo profesjonalny HR a proces rekrutacji jest
            prowadzony bardzo rzetelnie przez najlepszzych specjalistów.
            • Gość: anonim Re: Elavon Merchant Services IP: *.home.aster.pl 28.05.12, 15:22
              Nie wiem, czy możemy tak określić dziewczynkę tuż po studiach HR, która przywołuje sobie pytania z pamięci i oczekuje wykutych na blache odpowiedzi, oraz nie rozumie odpowiedzi w języku angielskim, w którym chce prowadzić rozmowę, zadając najbardziej sztampowe pytania jakie tylko istnieją.
            • Gość: ;) Re: Elavon Merchant Services IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.08.13, 23:17
              ja tam kiedys pracowałam - i odradzam. co do kompetencji - pani z hr, sprawdzając moją znajomośc ang i niem zadała mi w obu jęz. pytania z błędem;) to był tylko wstęp. sama praca - zalezy kto co lubi, na rekę 2300 uważam że to bardzo mało. najlepsze jest i tak to, ze ta firma sili się na to, żeby być korporacją w pełni tego słowa znaczeniu, wprowadza jakieś denne regulacje, procedury itp., kierownicy działów ciągle mówia, ze sa "korporacją" i na tym się kończy;) - bo z tego co wiem, w korpo sa kompletnie inne progi zarobkowe, menedzerzy sa na poziomie i kązdy ma wiedze. w elavonie ludzi traktuje się jak smieci. Najlepsza jest Linda (nie wiem, czy jeszcze jest), która była nauczycielka biologii zanim tam przyszła - osoba tak niekompetentna, ze szok - a przy tym mega prostacka, ciągle wzywała kogos na dywanik, a moja koleżankę wyrzuciła z pracy za to, ze.... ktoś zrobił błąd, na jej poziomie zadań ten błąd "wyszedł" i ona go naprawiła.... Błędem było to, ze błąd był na jej poziomie.... na szczęście teraz pracuje gdzie indziej (w innej korpo - tym razem tej rpawdziwej;) i ma - ponoc - nieporównywalnie lepiej...
    • Gość: bocian Re: Elavon Merchant Services IP: *.jjs-isp.pl 10.07.09, 18:34
      Nie polecam! Niskie pensje,jeśli podwyżki to ledwo
      odczuwalne, "szefowie" bez doświadczenia, praktycznie zerowe
      możliwości awansu. Atmosfera tylko z pozoru miła.
      • Gość: tym Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:44
        tak, zgadzam się w zupełności, również nie polecam
        • Gość: ernesto666 Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 20:33
          A jakie działy polecacie? Co sadzicie o Fulfillment? Których lepiej unikać? Bede
          wdzieczny za radę
      • Gość: CSS Re: Elavon Merchant Services IP: *.chello.pl 27.10.09, 15:21
        Zgadzam się w stu procentach. teraz miałem mieć przedłużoną umowę, nawet słowa o
        podwyżce, A oczywiście obowiązki rosną, nikt się nie stawi za szarym
        pracownikiem, traktują pracownika jak czarnoskórego (bez obrazy) niewolnika!!.
        Ogólnie moja ocena jest bardzo niska, profesjonalizmu brak jakiegokolwiek, tutaj
        po prostu liczy się Amerykański styl, zrobione nie ważne jak. Jak odejdą klienci
        to się nie martwice, nowi przyjdą.
        • Gość: michu Re: Elavon Merchant Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 17:49
          Witam, otrzymałem propozycje współpracy z Elavon jako przedstawiciel,
          mam szukac nowych lokalizacji pod terminale, ktoś może coś więcej
          powiedzieć na temat takiej współpracy, z góry dziekuję
          • Gość: hjk Re: Elavon Merchant Services IP: 188.33.68.* 01.12.09, 14:00
            A na jakie zarobki może liczyć przedstawiciel, jesli mozna wiedziec...?
    • Gość: wojciech Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 14:06
      To błazny, oszuści
      • Gość: gość Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 16:35
        witam,wysłałąm swoje cv do tej firmy,znam biegle angielski,pytanie;czy są tam
        projekty w tym języku,jak to wygląda,i ile tam płacą na godz.moze ktoś kto tam
        pracuje mógłby coś doradzić.pozdrawiam
        • knokkelmann1 Re: Elavon Merchant Services 18.05.10, 15:13
          ja aplikowłem porozmawiałem i g.. z tego wyszło a po angielsku mówię płynnie
          (australia) chciałem 3,5 na ręke - za doswiadczenie i wyksztalcenie. uslyszalem
          ze jak najbardziej do przyjecia - odezwa sie w tej sprawie w piatek. nadzedl
          piatek i mejl ze niestety ale nie... czy to duzo na warszawe czy jak? mowilem
          babie ze jestem sklonny do negocjacji a tu zong...
          • Gość: Obserwator Re: Elavon Merchant Services IP: 195.62.65.* 06.06.10, 21:11
            Witam !!!
            Ciekawe wypowiedzi na tym forum każdy pisze inaczej, o pracy w tej firmie wiem
            tyle, że to korporacja więc wszystko ma skalę i jesteśmy tam tylko mróweczką.
            Przedstawiciele pracują na prowizję więc jak robisz to zarobisz a jak nie to nic
            nie masz ale powiem da się. Ludzie z tej firmy są mili i da się z nimi sprawę
            załatwić jak nie z jednym to z drugim. Jeśli jesteś klientem i masz terminal to
            nie dzwon na callcenter tylko do swojego PH lub serwisanta z AVC jak nie
            załatwiłeś sobie telefonów przy instalacji to jesteś DUPA a ceny i opłaty są do
            negocjacji. Ogólnie polecam nie dla każdego ale jest OK.
            • Gość: klient VIP:)) Re: Elavon Merchant Services IP: *.icpnet.pl 09.06.10, 09:55
              Kolega ma po części rację, ale też błądzi. Mój znajomy pracuję
              zarówno jako PH Elavon jak i serwisant AVC. Problem z serwisem jest
              podobno taki, że PH oraz serwisant AVC nie może osobiście przyjmować
              serwisów od klientów- WSZYSTKO TRZEBA ZGŁASZAĆ NA INFOLINIĘ ( a ta
              jest jak każda infolinia-ciężko się dodzwonić i cokolwiek załatwić)-
              jest to nowość wprowadzona od marca 2009 roku. Oczywiście klienci,
              którzy mają do niego telefon( w tym ja- bo też jestem klientem) są w
              lepszej sytuacji, ale w większości przypadków są to klienci, których
              on sam pozyskał. Przy standardowych codziennych serwisach na pytanie
              czy może zostawić do siebie telefon odpowiada, że niestety nie.
              Pewnie niejedna osoba zapyta się dlaczego? Odpowiedź jest prosta: ani
              Elavon ani AVC nie płaci im za niezgłoszoną aczkolwiek udzieloną
              pomoc klientowi- mają robić tylko te serwisy, które im zlecą z
              centrali. Trochę to jest niestety dziwne i chyba w złym kierunku
              idzie firma Elavon.
              • Gość: wlodek Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 13:31
                Dajcie sobie spokój z tą firmą, bo będziecie mieć później fuul problemów
                ze swoimi kientami których będziecie obsługiwać. Półtora roku temu
                rozwiązałem z nimi umowę (wynakmowałem od nich termional) do dnia
                dziesiejszego otrzymuję jakieś pisma, że jestem im coś winien za nie
                wiadomo co. A od czasu do czasu oni przysyłają mi pismo przepraszające, że
                niby system niesłusznie mi naliczył koszty. Pisma wysyłane do Pana
                przezesa nic nie dają, jak kamień w wodę. Typowa firma do naciąganie
                klienta na kasę. Mając nauczkę nie podpisuję już żadnych umów na terminale
                płatnicze. Dobrze jest dopóki się korzysta z ich terminali, jak
                rozwiązujesz umowę nagle przypominają sobie o z nieba wziętych płatnościach
                Pozdrwaim i szczerze odradzam
                • Gość: M. Wawa Re: Elavon Merchant Services IP: *.home.aster.pl 26.08.10, 00:15
                  ODRADZAM - dowalili mi opłatę za certyfikat PCP czy jakos tak - ponad 300 zł - handlowiec odebrał jeden telefon i zaczął coś tłumaczyć, że to dla mojego dobra bo bezpieczenstwo bo coś tam. Zadałem sobie odrobinę trudu by sprawdzić czy to typowe przy posiadaniu terminala. NIKT oprócz Elavon nie ma takiej opłaty więc wniosek jest jeden - wyciaganie pieniędzy od klienta. A handlowiec już więcej nie odbierał ode mnie telefonów - jeśli to jest profesjonalizm to gratulacje.

Mirek
                  • Gość: Ph Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 18:22
                    Witam

Certyfikat PCI DSS to koszt 10 zł miesięcznie. Jest to opłata netto, stawka VAT - zwolniony.
                    Trzeba wypełnić ankietę, adres Pan zapewne otrzymał w piśmie z Elavon-u. Nie wiem skąd ma Pan kwotę 300zł ???? Proszę zadzwonić do BOK (22) 306 0 316, podać swój nr MID - powinien Pan wyjaśnić to nieporozumienie.
                    • Gość: pitbull Re: Elavon Merchant Services IP: *.ar.krakow.pl 29.10.10, 08:07
                      Ale nie widze sensu wprowadzania tych oplat za PCI DSS. Jako klient uwazama to za zwykle naciaganie - do tego straszenie jakimis karami.
                      Ale to pikus w porownaniu z oplata 36 zl brutto za utrzymanie moich danych w systemie. Normalnie czysta kpina. Jesli to problem dla firmy to niech moich danych nie utrzymuje.
                      Z tego powodu zdecydowanie odradzam innym przedsiebiorcom Elavon. Sam wypowiadam umowe i zglaszam sprawe do UOKiK.
                      • Gość: PH Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 18:08
                        Certyfikat PCI DSS jest wymagany przez organizacje płatnicze - Visa oraz Mastercard. Pozostali gracze również muszą go wprowadzić, Elavon pierwszy w pełni dostosował się do tych wymogów i niestety płaci za to wysoką cenę. Firma nie straszy karami tylko uprzedza Pana o konsekwencjach jakie może Pan ponieść nie stosując standardu bezpieczeństwa PCI-DSS a to jest spora różnica.

Przechodząc do innej firmy może się Pan spodziewać podobnych opłat. A czy będą jawnie pokazane w umowie czy też sprytnie ukryte w innych opłatach to już inny temat.

Opłata za utrzymanie danych w systemie jest niższa. Łączny koszt najmu terminala, opłaty PCI-DSS, opłaty Account FEE zaczyna się od niecałych 75 zł brutto. Najprościej jest zadzwonić na infolinię i renegocjować warunki.

A swoją drogą to jaką ma Pan prowizję oraz opłatę za terminal? Proszę przesłać informacje na priv wraz z nr MID - może będziemy mogli Panu pomóc?

Pozdrawiam

• Gość: pitbull Re: Elavon Merchant Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.10, 18:01
                          Jestem czlowiekiem rozsadnym, przyjmujacym do wiadomosci poglady rozmowcy. Ja nie mam nic przeciwko podnoszeniu standardow bezpieczenstwa, pod waruniem ze widze za co place. Poniewaz znajduje sie w III (bodajze najnizszej) kategorii zagrozenia czyli mam terminal telefoniczny a w firmie nie mam internetu. W moim przypadku dane moga wyniesc tylko pracownicy co do ktorych mam pelne zaufanie. W moim przypadku wypelniam cos w rodzaju ankiety, ktora uswiadamia mi jak powienienem postepowac z danymi itp. czyli doklanie to co do tej pory robie. Dla mnie to cale PCi to jest najzwyklejsza ankieta zakonczona certyfikatem, ze ja wypelnielem. Kompletnie nic mi ona nie daje. Powstaje pytanie, dlaczego za zwykla ankiete mam placic? Na infolinie tlumaczyli mi, iz Elavon mnie ubezpiecza od odpowiedzialnosci w przypadku utraty danych i konsekwencji finansowych. Ale ja tego nie potrzebuje, gdyz i tak sie ubezpieczam od prowadzonej dzialalnosci. Obowiazek certyfikatu wprowadzaja organizacje Visa i Mastercard, lecz one nie dyktuja wysokosci oplat dla merchantow. Nie robi tego rowniez certyfikator uprawniony, czyli wysokosc tej oplaty jest polityka firmy. Ja wiem ile by mnie kosztowala taka strona z ankieta drukujaca certyfikaty :)
                          Ale chcac byc uczciwym, musze napisac ze po licznych perturbacjach doszlismy do porozumienia i za to plus. Minus, ze trwalo to zdecydowanie zbyt dlugo i po licznych interwencjach. To tyle, jesli chodzi o PCI DSS, w jakis sposob to zaakceptowalem.

Staram sie nie podejmowac emocjonalnych decyzji. Business is business.
                          Szale oplacalnosci przelala oplata za utrzymanie moich danych w systemie Elavon. Przeciez, gdy podpisywalismy umowe, wiadomo bylo, ze jakies dane beda i trzeba je utrzymac. Nie rozumien dlaczego mam placic 432 zl rocznie. Jesli za terminal place 61 zl miesiecznie, a Elavon chce 35 zl miesiecznie dodatkowo to ile procent wyniosla skala podwyzki? Wszyscy pracujemy na marzach minimalnych bo jest konkurencja. Dodatkowo firma podnosi wysokosc marzy. To jest skok na kaaaase - moja kase. Ile miejsca zajmuja moje dane w systemie firmy, ze ich utrzymanie kosztuje 432 zl rocznie? Co ja z tego mam - uwazam, ze NIC.
                          Oczywiscie, konsultowalem te sprawe z infolinia - przeszlo miesiac czasu trwalo, przy moich parokrotnych ponagleniach, gdyz dodatkowo Elavon wprowadza zmiany z miesiecznych wyprzedzeniem ale wypowiedzenie umowy jest 3 miesieczne. FAJNE.

Uwazam,ze wspolprace dotychczasowa byla OK, dopoki firma nie zaczela przysylac dziwnych pism z Niemiec. Moim zdaniem strzeliliscie sobie w kolano. Prosze przeanalizowac skale wypowiedzen umow, ktora zaczela sie miesiac temu a apogeum osiagnie za 3 miesiace. W kazdym razie konkurecja juz zaciera rece.

Dziekuje serdecznie za zainteresowanie i cierpliwosc w przeczytaniu wiadomosci. Wyrazy szacunku za wywazone i konkretne wiadomosci. Z takimi profesjonalistami reprezentujacymi swoja firme lubie pracowac. Jesli to pomoze w lepszym dzialaniu Elavon, to numer sprawy moge oczywiscie podac. Staram sie tylko zapewnic swojej firmie stabilnosc, ktora przez pewien czas z Elavonem mialem ...

Obawiam sie, ze nawet jesli mi Pan pomoze, to bedzie to pomoc krotkoterminowa ... do nastepnego listu z Niemiec.
                          pozdrawiam
                        • Gość: Dementator ściem Re: Elavon Merchant Services IP: *.opera-mini.net 06.10.11, 07:57
                          Całkowita sciema, Szanowny Panie PH... PCI DSS Jako pierwszy wprowadził Polcard i nigdy nie pobierał za to żadnych opłat.
                          • Gość: klient Elavon Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 10:44
                            czy ktoś wie jak rozwiązać umowę z Elavon, po upływie roku, bo ja wysłałam wypowiedzenie, ale zdaje się, że firma nie przyjmuje tego do wiadomości. zał do umowy mówi, że ta zawarta jest na rok, potem przechodzi na czas nieokreślony z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia. Konsultanci, posługują się jakimiś procedurami, i nie mają pojęcia jak wyglądają zapisy umowy. Wg mnie zapisy umowy mówią jasno - umowa na rok, więc wystarczy, że sygnalizuje choćby dzień przed upływem, że się kończy i to wystarczy..... niestety ludzie są tresowani w tej firmie na bezmyslnych powtarzaczy, tego co przełożony wymyśli lub co gorsza napisze w instrukcji. miał do mnie ktoś oddzwonić - niestety próżne moje oczekiwanie.... NIE WSPOMNĘ JUŻ O RACHUNKACH I DODATKOWYCH OPŁATACH, NIE WIADOMO ZA CO.... UTWIERDZIŁO MNIE TO TYLKO W DECYZJI - JAK NAJDALEJ OD ELAVON!
                            • Gość: W22 Uwaga na eService pko bp IP: *.centertel.pl 11.07.12, 09:26

Wypowiadam wlasnie umowe na terminal nie dość ze maja platny serwis 30 zl miesiecznie dodatkowo to za jedna probe naprawy licza sobie UWAGA 250 zl netto!!! Mialam juz 3 takie awarie i jestem zniesmaczona ze firma wystawia mi na ten serwis faktury to ich terminale sa złomem nie mój internet. Nie polecam najwiekszemu wrogowi.
    • Gość: Antyelavon [...] IP: *.acn.waw.pl 15.01.11, 16:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • badylkowa Re: Elavon Merchant Services 23.02.11, 19:46
        Ja też pracowałem w call centre Elavon przez jakiś czas i uważam opinię Antyelavon'a za przesadzoną.
        Słyszałem o jednym przypadku kiedy supervisor pytał się o przerwę, ale wtedy to było ponad osiem minut i odpowiedz koleżanki, że była w łazience załatwiła sprawę. Na pewno nie ma tam atmosfery jak na plantacji bawełny, wręcz przeciwnie: panuje bardzo dobra, koleżeńska atmosfera, wszyscy sobie pomagają nawzajem, a w przerwach w pracy na sali jest prawdziwe forum dyskusyjne i pełno śmiechu.
        Nowy manager, tak niekulturalnie wymieniony z imienia i nazwiska przez Antyelavona, rzeczywiście więcej wymaga, ale nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, nic czego nie ma w innych firmach.
        Fakt, że jak na wzrastające wymagania od pracowników, firma nie podnosi zarobków, co wpływa ujemnie na motywację, bo skoro więcej się wymaga to trzeba też motywować pozytywnie finansowo.
        Pracowałem już w kilku firmach finansowych i Elavon w żaden sposób się od nich nie odróżnia. Zwykła, finansowa korporacja, z presją na wyniki i jak najniższe koszty. Albo się to akceptuje, albo można wybrać inną branżę do pracy.
    • Gość: inżynier Re: Elavon Merchant Services IP: *.pia.robbo.pl 03.03.11, 16:33
      Czy jest szansa zostać przyjętym na stanowisko ds. obsługi klienta jeśli zna się biegle język obcy ale nigdy nie pracowało się w tym zawodzie?
      • Gość: xxx Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 18:20
        TAK
        • Gość: z_przyczajki Re: Elavon Merchant Services IP: *.106.datacomsa.pl 27.06.11, 18:36
          Z niepokojem czytam negatywme opinie o firmie - bo właśnie zostałam tam zwerbowana. Mogę tylko dodać, że jeśli chodzi chodzi o proces rekrutacji - przebiegł sprawnie (z opisów wynika, że osoby nie przyzwyczajone mogły mieć problem z zaakceptowaniem, iż nikt się do nich nie odezwał ale to normalne. No chyba, że ktoś z E przeczytał wątki i wziął sobie do serca), pensja też niczego sobie (na okresie próbnym dostaję o 300 zł więcej niż od 3 lat w jeszcze obecnej firmie a dodam, że w przeciągu 4 lat jak tu pracuję zwiększono nam o połowę zakres obowiązków) a robić będę mniej więcej to samo. Więc zapowiada się nieźle ale jak wiadomo w każdej beczce miodu jest i łyżka dziechciu. No zobaczymy - najwyżej za parę miesięcy dołączę do chóru anty-Elavonów i poszukam sobie nowej, wspaniałej firmy;-)
          • Gość: znow to samo Re: Elavon Merchant Services IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.06.11, 11:13
            jak długo trwał Twój proces rekrutacji? masz jakiś język prócz angielski? dział operacji? mam nadzieje ze Twoje wynagrodzenie waha się chociaż koło 2500 na rękę :)
            • Gość: z_przyczajki Re: Elavon Merchant Services IP: *.106.datacomsa.pl 28.06.11, 15:11
              Nie pamiętam kiedy wysłałam CV ale od pierwszej do ostatniej rozmowy upłynęło 3 tyg. Co do wynagrodzenia - na poczatek (mam nadzieję) tyle mi właśnie zaoferowano, stanowisko operacyjne ze znajomością angielskiego. Jak rozumiem - wiesz coś więcej na ten temat?
              • Gość: znow to samo Re: Elavon Merchant Services IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.06.11, 15:17
                też aplikowałam na stanowisko w dziale operacji, 2 tyg temu miałam pierwszą rozmowę, ciekawa jestem czy będę mieć kolejną :) byłam też ciekawa jakie wynagrodzenie proponują już pod koniec całej rekturacji
                • Gość: z_przyczajki Re: Elavon Merchant Services IP: *.106.datacomsa.pl 28.06.11, 15:29
                  Achaaa:-) No to powodzenia w takim razie. Co do postów opisujących "białe niewolnictwo" - ja akurat odchodzę z firmy, gdzie telefony się urywały (czasem odbierało się po 80-90 dziennie), nie miał kto pracować, z oszczędności ucinano nam sukcesywnie różne dodatki a pensja była mniejsza niż ta na okresie próbnym w E a temat naszego "service" był szeeerooki i zawiły więc jeśli tylko takie są minusy pracy w tej firmie, to nie nie wygląda to aż tak źle:-) Z daleka przynajmniej...
                  • Gość: znow to samo Re: Elavon Merchant Services IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.06.11, 15:32
                    hehe dzięki :) W takim razie miłej nowej pracy i mam nadzieje, że nie taki diabeł straszny jak go malują ;)
                  • Gość: znow to samo Re: Elavon Merchant Services IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.07.11, 11:44
                    Jak sie pracuje? :)
                    • Gość: Anna Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 19:01
                      W Dz. Operacji nie zarabia się 2500 pln. Wiem to na pewno.
                      • Gość: znow to samo Re: Elavon Merchant Services IP: *.jmdi.pl 16.08.11, 19:12
                        wiecej czy mniej?
                        • Gość: typ Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 19:55
                          kolo 3 brutto w fulfilmencie, wiec latwo obliczyc "na reke"
                          • haslozablokowane Re: Elavon Merchant Services 01.09.11, 20:59
                            Czy w tej firmie jest duża rotacja pracowników? Cały czas pojawiają się te same ogłoszenia, że szukają ludzi.
                          • Gość: pendzoncy_jesz Re: Elavon Merchant Services IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 05.09.11, 12:49
                            To w Dziale Operacji tylko 3 000 PLN?? Naprawdę tak nisko? To jest umowa o pracę? Dają tam jakąś opiekę medyczną, kursy, itp.?
                            • Gość: kolo Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.11, 20:19
                              A jak wygląda praca w Fulfillment?słyszałem ze mają fajną atmosferę
                              • Gość: romic Re: Elavon Merchant Services IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 08.09.11, 16:07
                                jak wygląda rekrutacja do Elavon i jak stoją sprawy ze zmianami? Zaczyna się o 5 rano?
                              • Gość: ja Re: Elavon Merchant Services IP: *.jmdi.pl 09.09.11, 20:25
                                w fulfilmencie jest ok. a co do zmian w call center to sa 3 zmiany, pewnie wszystko zalezy jak sie dogadasz z przelozonym
                                • Gość: Robi Re: Elavon Merchant Services IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 16:33
                                  Hej.

Byłem ostatnio na rozmowie w tej firmie. Generalnie na pierwszy rzut oka wszystko ok, miła atmosfera w zespołach, młodzi ludzie. Rozmowa kwalifikacyjna w dużej części po angielsku. Zgadzam się również z wypowiedziami powyżej, że trzeba czekać 2 tygodnie na odpowiedź. Mam nadzieję tylko, że nie będzie to 3 miesiące, jak u niektórych powyżej. Co do zmian, to nie w call center, jest od 8 albo od 9 do 16 albo 17.
                                  • kejcik_76 Re: Elavon Merchant Services 30.09.11, 12:16
                                    Robi, idę na rozmowę kwalifikacujną do tej firmy w najbliższy poniedziałek. Czy mógłbyś powiedzieś, jak wyglądała twoja rozmowa po ang., czy była to taka raczej luźna rozmowa typu "powiedz coś o sobie", czy raczej związana z twoim doświadczeniem zawodowym.
                                    Podawali zarobki, czy prosili ciebie o podanie swoich wymagań finansowych. Jak zareagowali na twoje oczekiwania. Jak myślisz ile można zaproponować na początek, dodam tylko, że strtuję, na młodszy specjalista w dziale operacyjnym.
                                    • Gość: <3lata w E Re: Elavon Merchant Services IP: *.xdsl.centertel.pl 08.10.11, 22:58
                                      co prawda już byłeś na tej rozmowie.... ale....
                                      atmosfera jest ok, kierownicy bez kręgosłupa (ktoś wyżej tak napisał i to jest fakt), panuje bałagan, brak możliwości rozwoju, płacą około 2500 plus na rękę w fulfillment..... żadnego motywowania pracowników - jeśli nie masz nic innego na uwadze, można powiedzieć, że lepszy rydz niż nic, ale to nie jest dobra firma..
                                      • Gość: Adam Re: Elavon Merchant Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 17:59
                                        podbijam.
                                        jak aktualnie wygląda proces rekrutacji na stanowisko Opiekun Klienta?
                                        ktoś coś?
                                        • Gość: elav Re: Elavon Merchant Services IP: 195.184.83.* 25.04.14, 22:38
                                          po pierwsze umawia się z tobą Pani z HR na rozmowe telefoniczną (I etap)
                                          II etap to zaproszenie na rozmowę z supervisorem + ktoś jeszcze gdzie standardowo sobie pogadacie a dodatkowo masz test na spostrzegawczość i odgrywasz małe scenki przez telefon (liczy tu się poprawne zapisanie informacji jakie ci podaje przez telefon)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka