Dodaj do ulubionych

Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta

02.11.08, 14:51
Witam!
Czy ktoś z Was pracował może w tym dziale Cyfrowego Polsatu????
Jakie zarobki, jaka atmosfera, jakie godziny pracy?????
Z góry dzięki za info!!!:-)
Obserwuj wątek
    • unzipmybody Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta 02.11.08, 14:53
      nie idz do polsatu,bo na rekrutacji do ery poznalem kolesia ktory sie zwolnil z
      polsatu i opowiadal niemile rzeczy
      • Gość: klaria Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 03.11.08, 10:37
        A jakie to były niemiłe rzeczy?
        • Gość: Aga Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.acn.waw.pl 17.11.08, 19:25
          Też szukam info na ten temat.Mój narzeczony właśnie jest na pierwszym szkoleniu
          i relacjonuje mi wszystko..Żarty sobie z ludzi robią.. 10-12 godzin szkolenia
          przez tydzień, oczywiście charytatywnie bo zapłacą za to tylko tym którzy
          zostaną przyjęci czyli ok 20% ludzi.. poszedł tam z agencji Go Work, która
          oczywiście przedstawiła mu to zupełnie inaczej..ciekawa jestem czy ktoś też miał
          takie doświadczenia z tą firmą i jak to wygląda po zdaniu egzaminów..
          • Gość: GoWork.pl Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:17
            Witam serdecznie!
            Oczywiście godz szkoleniowych jest dużo, ponieważ każdy z Państwa musi poznać
            dokładnie ofertę. Jednak mają Państwo materiały szkoleniowe i mogą przygotowywać
            się do egzaminu końcowego.
            Wszystkie osoby, które podejmują pracę otrzymują pieniądze za szkolenie.
            Jeżeli mają Państwo konkretne pytania do tej oferty prosimy o kontakt
            bezpośrednio z naszą agencją.
            Z poważaniem,
            Zespół GoWork.pl
            • Gość: kiedys_Cp Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: 82.177.11.* 02.12.08, 15:02
              To moze ja sprostuje - pracowalem tam 1,5 roku.
              Jesli ktos ma glowe na karku i robi z niej uzytek oraz wlozy troche wysilku w
              nauczenie sie procedur, obslugi dekoderow i innych rzeczy NIEZBEDNYCH w
              codziennej pracy, to zaliczy te testy.
              Atmosfera za moich czasow (1,5 roku temu) miedzy konsultantami infolinii byla
              ekstra. Niestety na wyzszych stanowiskach jest juz gorzej - byl to glowny powod
              mojego odejscia stamtad...
              A co do samej pracy - zastanowcie sie wytrzymacie 7 albo 14 h (1 lub 2 zmiany)
              telefonów non-stop (kolejki na Call Center w CP to norma), w ktorych kazdy
              Klient bedzie wsciekly i bedzie sie na was wyladowywal...
              • Gość: zdzich Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: 62.233.191.* 05.12.08, 09:20
                i o przenosinach na targowek nie wspomne:-) ale o tym sie mowi przed
                a nie w trakcie szkolenia ktore trwa caly tydzien drodzy Panstwo:-)
                • Gość: dajcie sobie spoko Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 05.12.08, 12:35
                  teraz nie ma fajnej atmosfery, kierowniczka CC to jakas zakompleksiona baba,
                  ktora sadzi, ze pozjadala wszystkie rozumy...wiem co mowie, juz tam nie pracuję:)
                  zreszta dojechac tam zima to nei lada wyczyn, takze radze sie przynajmniej
                  porzadnie zastanowic!
          • Gość: luzik Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 21:12
            co sie nauczy to mu zostanie a za co maja placic?nauka kosztuje a
            tu ma gratis
      • Gość: ff Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 15:09
        Jelsimyslisz ze w erze jest inaczej to sie grubo pomylisz
      • Gość: luzik Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 21:10
        a moze kolesia zwolnili?ja pracuje i jest super
        • Gość: bluberry Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 10:56
          hehehe zwolnili po 1,5 roku? chyba nie wiesz co mówisz! Ja również
          pracowałam tam 1,5 roku i sie zwolniłam a kierowniczka powiedziała
          mi żebym sie jeszcze zastanowiła czy chce odejść. Żenua, jak maja
          dobrych pracowników to tego nie doceniają dopiero jak jest za poźno
          to może sie zastanowią
    • Gość: barney Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 14:06
      ja tylko powiem że Call Center to robota nie dla każdego. Ja szkoliłem się przez 2 tygodnie, i później jak już zacząłem naprawdę pracować to zrezygnowałem po 1 dniu.. poprostu gardło wysiada. Tak jak ktoś tu wspomniał, to jest non-stop kolejka telefonow, 8 h non stop!!
      • Gość: ttttteo Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 12:10
        pfff "kolejka osiem godzin non stop!". po pierwsze nie przesadzaj a po drugie
        czego sie spodziewałeś? ze bedziesz siedział z nogami na biurku i czytał gazete
        po czym wyjdziesz z pracy jakby nigdy nic? poza tym, to nie jest praca na stałe,
        wiadomo ze jest przejsciowa. jak wam nie pasuje to szukajcie innego zajęcia;) a
        nawiasem mowiac-koncze wlasnie szkolenie, znalam wczesniej osoby ktore tu
        pracowaly i dosc szybko sie takze zaklimatyzowalam. jest naprawde ok.
        • Gość: Aga Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 18.12.08, 19:23
          Jak ja pracowałam zdarzały się okresy kolejek non stop, tylko
          uściślając zmiany po 7 lub 14 godzin (chyba, że się coś zmieniło).
          Można się przyzwyczaić, choć praca zdecydowanie nie dla każdego...
          • Gość: mycha Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 10.02.09, 14:53
            witam, w poniedziałek wybieram się na pierwszy dzień szkolenia do
            CP... proszę powiedzcie jaka atmosfera jest teraz, jaka kasa, jakie
            zasady, ile godzin w m-cu trzeba przepracowac (student dzienny)
            itp... bo po wczesniejszych wypowiedziach mam mieszane uczucia...
            czekam na odp
            • Gość: XXX Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.sds.uw.edu.pl 15.02.09, 22:20
              w sumie w każdym z opisów jest trochę prawdy.
              1.) zdarza się, że niemal non stop masz telefony ale bywają dni, że jest luźniej
              (ogólnie I zmiana jest lepsza)
              2.) ludzie z "akwarium", są i pomocni i tacy co chyba chcą odreagować jakieś
              kompleksy i to że sami byli na słuchawkach (gburowaci i "wszystkowiedzący")
              3.) przez agencję jest 14 zł brutto
              4.) ucz sie do testu, bo ze względu na dużą ilość ludzi przychodzących co
              tydzień jego poziom jest coraz trudniejszy
              5.) jak zaczniesz szkolenie to postaraj się zdać test i odsłuch i przepracuj
              min. 2 dni, wtedy masz też kasę za szkolenie
              6.) ludzie co pracują dłużej gdy koło nich siądziesz są zazwyczaj pomocni i
              powiedzą Ci co i jak gdy będziesz pracował (początkowo wszystko sie myli)
              7.) nie jest to robota dla każdego, zdarza się że trafią sie mili klienci
              pytający się o promocję itp ale też tacy co będą wyklinać i wydzierać się i
              straszyć sądem (niestety PC czasem robi ludzi tak w ch..ja, że można ich i tak
              podziwiać za w miarę wyważony ton)
              8.) ogólnie call center jest po to, że niewinna osoba często bez odpowiedniej
              mocy sprawczej musi obrywać od klienta za to, że "góra" nakręciła i oszukała
              klienta, więc jak wspomniałem nie każdy sie odnajdzie... ja szczerze mam teraz
              drugą pracę i jakoś po dłuższej nieobecności tam mam zniechęceni lekkie
              • Gość: Telemarketerka Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 15.02.09, 23:44
                reasumując - ciężki kawałek chleba
                • Gość: WTF Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 12:53
                  Czytam, czytam i czytam... Ktoś zadał proste do cholery pytanie jakie zarobki, jaka atmosfera itp i kurna jak zwykle żadnej konkretnej odpowiedzi!!!1 I zmiana tematu, zaczyna się kłutnia...

Czy jest ktos normalny, kto pracuje w CP i może powiedziec ile wychodzi średnio na rekę? 1000 zł 500 zł 2000 zł?
                  • Gość: WTF Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 12:54
                    nie interesuje mnie, czy warto czy nie warto ocenie sam , kiedy będe tam pracował... i zostawie opinie dla samego siebie!
                    • Gość: byly pracownik Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.g2.isko.net.pl 12.11.09, 13:57
                      Kiedys , jeszcze pare miesiecy temu w CP bylo naprawde spoko, byl ainfolini
                      aogólna i techniczna , czasem trafiali sie krzyczacy trudni klienci z
                      pretensjami ale spoko, placili 12 netto , ja tam zawsze ponad 2000 wyciagalem,
                      wszystko sie spie...ło , gdy zaczeli usilnie naklaniac nas do agresywnej
                      sprzedazy. obecnie wymagane jest by w kazdej rozmowie , gdy np klient pyta o
                      platnosci swoje , nalezy spróbowac wcisnac mu podmiane dekodera albo wyzszy
                      abonament.
                      slowem kiedys bylo milo jak sie zatrudnialem , a teraz chca z tego zrobic
                      cholerny telemarketing .. milo bylo przez kilka miesiecy.
                      polecam prace w centrum bo spoko dojazd , umowa zlecenie ,elastyczny grafik bo
                      sam skladasz dyspozycje i wiekszosc dostajesz ale jak nie chcesz lysym
                      grzebieni wciskac to daj sobie spokoj to juz nie jest ten sam cyfrowy polsat co
                      kiedys niestety.
                      i codziennie piszesz durne testy sprawdzajace.
                      szkoleniowców pochwale bo sa naprawde ok.
                      jak na prace w call center to nie najgorzej ,ale jak wspomnialem chca z tego
                      zrobic typowa sprzedazowke i nie sprzedajesz to wylatujesz .
                      ja mam juz nowa robote , nie na sluchawkach
                      • Gość: Jacuś jak jest pracować w CC na własną działalność? IP: *.chello.pl 24.11.09, 12:21
                        A jak jest teraz? Ponoć trzeba założyć własną działalność gospodarczą. Czy jest
                        to opłacalne? Czy nie jest to metoda ,,zmuszająca" telemarketera do
                        przepracowania jak największej ilości godzin? Wiadomo, że trzeba samemu w tym
                        przypadku zarobić na składkę...Jaka jest wtedy stawka godzinowa? czy pracodawcy
                        liczą się z dyspozycyjnością czy nie będę miał wpływu na grafik?
                        • Gość: ... Re: jak jest pracować w CC na własną działalność? IP: 82.160.51.* 03.12.09, 23:05
                          stawka na dzilalnosci to 16 pln brutto , grafik dostajesz sztywny na caly
                          miesiac prawie 200 h w tym czasem po 14 h wplyw na grafik maz taki ze mozesz sie
                          zkims zamienic , ale jak ci wypadna swieta to szukasz łosia albo zapie...sz ...
                          • Gość: ola Re: jak jest pracować w CC na własną działalność? IP: *.acn.waw.pl 06.01.10, 01:25
                            praca na zasadzie własnej działalności to beznadziejne rozwiązanie,
                            zero płatnych urlopów, jak zachorujesz to Twój problem, oczywiście
                            Zus też nie odpuści, składki musisz płacić mimo że nie pracujesz,
                            zero praw pracowniczych, kodeks pracy Cie nie obejmuje,nie podoba
                            się to zawijaj swoją firemkę i zjazd. Zresztą co ta za firma która
                            oferuje taką formę "zatrudnienia"?? Nie polecam. Zastanów się dwa
                            razy zanim zgodzisz sie na takie warunki i założysz firmę żeby "Twój
                            pracodawca" zaoszczędził na takiej formie współpracy i wycisnął z
                            Ciebie co się da... za takie sobie pieniądze. Pamietajcie też że
                            własna działalność to najniższa emerytura w przyszłości. Wydaje mi
                            się, że lepiej pracować za niższą stawkę z umową o prace i podlegać
                            kodesowi pracy tak żebyś miał jakieś prawa.
      • ewkaddd Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta 03.03.18, 13:35
        ile trwa spotkanie rekrutacyjne?
    • Gość: Ann Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 15:17
      nie polecam tej firmy bylam na szkoleniu 7 dni w alejach łacznie spedzilam na
      nim 55 h i nie dostalam za to kasy. Z 20 osob test zaliczylo moze 3 a dlaczego?
      Juz wam mowie firma dostaje od Unii dofinansowanie i dlatego robia co tydzien
      szkolenia po tyle osob a sami zobaczycie jakie call center jest male tylko na 70
      osob. A nawet jesli cudem uda wam sie zdac test i odsluch to duzych szans nie ma
      ze zarobicie tyle ile akurat chcecie bo tam trzeba walczyc o miejsce, mozeci
      zostac wyslani do domu bo jest brak miejsca albo bo nie zdaliscie testu.
      zapomnialam dodac tam dodatkowo sa testy codzinnie z ogolnej wiedzy;] Jestem
      zawiedziona i bede przekazywala ta informacje dalej bo tak byc nie moze to jest
      oszukiwanie ludzi, zmarnowany czas. CYFROWY POLSAT TO OSZUSCI!
      • ewkaddd Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta 03.03.18, 13:30
        a ile w ogóle trwa spotkanie rekrutacyjne?
    • Gość: jh Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 19:38
      przyznam szczerze ze nie pracowałem tam. Jakieś jeszcze pytanko do
      mnie
      • Gość: go3a Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 22.06.10, 13:14
        Pracowałam w CP w call center (wtedy jeszcze w Ecco Tower). I powiem
        Wam, że mi się podobało. Test (po szkoleniu) trudny, ja zdałam za
        drugim razem. Fakt, faktem, praca stresująca, bo dzwonią abonenci z
        awanturami, trzeba być asertywnym. No i czasem masz wrażenie, że
        firma robi klientów w bambus. Ale co zrobić..
        Zarobki - wtedy 10 zł brutto za godz.
        Generalni bardzo na plus. Ja zrezygnowałam, bo studiuje, ale teraz
        żałuje - mogłam zostać tylko na weekendy.
        • Gość: kassia Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.multimo.pl 19.07.10, 15:09
          ale bzdury wygadujecie!! Mój chłopak pracuje tam od 2 lat. Zmienia teraz prace,
          bo już nią rzyga ;)) ale to głównie dlatego, że ma dość użerania się z ludźmi.
          Większość ludzi, którzy dzwonią są to dziadkowie starsi, którzy coś nabroją przy
          tv i potem nie wiedzą jak to naprawić, nic do nich nie trafia, są gburowaci i
          niemili. Klienci są często sfrustrowani, bo są robieni w balona przez CP. Często
          coś się psuje, coś nie odbiera, wysyłają ludziom coś do podpisania, starsi
          ludzie podpisują nie wiedząc i CP już ich ma i potem muszą płacić 2x tyle co
          wcześniej np przez 2 lata. Jest wiele rzeczy, o których konsultanci wiedzą, ale
          mają zakaz mówienia o nich klientom, np. byłą sytuacja z zamianą kart, wysyłali
          nowe karty, a nadawanie sygnału do starych wyłączyli. Gdy ktoś nie dostał nowej
          karty, nie odbierał tv przez tydzień, bo czekał aż mu doślą i gdy klient pyta
          się czy tymczasowo można mu uaktywnić starą, aby nie tracił, to odpowiedź jest
          oczywiście, że taka możliwość nie istnieje, co nie jest prawdą, bo jest szereg
          przypadków, kiedy tak się robi. Kiedyś na call center CP było super, jak to już
          ktoś wspomniał. Było mało telefonów, infolinia była czynna 24h/dobę, nie jestem
          pewna, ale chyba lepsza stawka była w godzinach nocnych, mało pracowników mieli,
          więc każdy dostawał wszystkie zmiany, które chciał, zostawał dłużej, np
          przychodził na 8 i chociaż zmiana byłą do 15 to zostawać można było do 16, 17,
          18 aby dorobić i wszyscy byli happy. No ale cóź... potem masowo zaczęli
          przeprowadzać nowe rekrutacje, głównie w czasie wakacji, zrobili przymus
          przepracowania iluś zmian weekendowych, codzienne testy z wiedzy, pracę jedynie
          w obrębie zmien - jeśli chcesz zostać dłużej niż do 15, to musisz zostać do 22,
          nie da się wyjść wcześniej. Każą wyrabiać czasem zmiany do 23, zmiany
          14godzinne, przyczepiają się do wielu rzeczy, np do tego, że ktoś nie siedzi
          prosto przy krześle itp itd, jest więcej telefonów i większy hardcore no i każą
          sprzedawać na chama. Atmosfera jest dużo gosrza niż keidyś, duża rotacja ludzi,
          ok.12 zł za h na rękę, także płacą nieźle, a myślę że w porównaniu do innych
          call center gdzie też wyzyskują jest w miarę spox. Kiedyś to tam była bajka i
          dlatego wielu ludzi narzeka, ale poszliby do innej infolinii, to od razu
          natrafiliby na hardcorowe warunki. Ogólnie rzecz biorąc myślę że np na rok można
          pójść do takiej roboty, człowiek też nauczy się chwytów różnych które mają na
          celu manipulację klientem i sam się nie da zrobić w balona w przyszłości. Co do
          szkoleń, to ja byłam tam w wakacje rok temu i nie zgodzę się z ludźmi co mówią,
          że szkolenie jest 'charytatywne'. Po 1 często do szkolenia się jeszcze dopłaca,
          także i tak się cieszcie, po 2 firma nic nie ma z tego, że cię szkoli, tylko na
          tym traci. Po 3 oni płacą za szkolenie, kiedyś było tak, że aby dostać kasę za
          nie, trzeba przepracować 2 dni później, teraz jest bodajże 7 dni. Jak ktoś jest
          kretynem i się nie pouczy do testu, to go nie zaliczy, ale to trzeba być już
          człowiekiem niepoważnym. Jak ktoś idzie do pracy to chyba po to aby zarabiać
          kasę, więc chyba logiczne że musi coś z siebie dać. W mojej grupie szkoleniowej
          nie zaliczyła 1 osoba i to też dlatego, że się nie nauczyła. Materiału do nauki
          jest b. dużo, szkolenie jest długie, jest masa procedur do nauki no i tego
          wszystkiego wymagają, nic dziwnego, bo później w ewentualnej pracy trzeba to
          wszystko mieć w małym palcu, ale wszystko jest do nauczenia. Ja w tamtym roku
          przepracowałam te 2 dni i se poszłam i o 1000zl byłam bogadsza, także POZDRO!
          • Gość: saq Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.chello.pl 20.07.10, 12:34
            kassia, a byłaś tam przez agencję czy bezpośrednio? Bo ja byłam w
            tym roku (CV wysłałam bezpośrednio do nich), ale niestety kazali
            założyć własną działalność gospodarczą - co mi się nie opłaca.
            Zależałoby mi na pracy tam, ale na zasadzie umowy zlecenie. Czyli
            przez agencję. Nie wiesz która rekrutuje do Polsatu?
    • Gość: Bandrowski Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.14, 14:32
      Witam. Przede wszystkim nie Cyfrowy Polsat tylko customer service. Nie CP dla nich, a oni dla CP pracują. Z nimi podpisujecie umowę, nie z CP... więc nie ma cob się podniecać, tylko co najwyżej marzyć, że pracuje się w wieeelkej firmie (-; Przywilej - jedyny jaki tak naprawdę przysługuje - to możliwość jazdy niebieskim autobusem, z reklamą CP.
      Po 4 dniach szkolenia, nie będę się rozpisywać na temat struktur, skupię się raczej na własnych odczuciach dotyczących pułapki w jaką wpada każdy hehe... "wybraniec". I tu rzeczywiście jest jak w Matrix'ie... ba, nawet każdy ma swoją Wyrocznię (((-;
      Nie chcę aby ktoś posądził mnie o zawiść, dlatego oprę się tylko na faktach... a one są takie, że gdy podczas czwartego dnia bloku szkoleniowego poprosiłem o projekt umowy, którą miałbym podpisać z firmą customer service po założeniu działalności gospodarczej, zostałem wywalony z budynku w trakcie trwania kolejnego odsłuchu. Pytanie, cóż takiego znajduje się w owej umowie, czego moje piękne oczy nie mogły wcześniej zobaczyć? Nie wiem. W każdym bądź razie, reakcja ze strony kierownika była natychmiastowa. I nie interesował nikogo fakt, że jestem w trudnej sytuacji związanej z niedawną śmiercią Matki. Dodam, iż w międzyczasie miałem możliwość podjęcia rozmów kwalifikacyjnych w innych firmach, z których musiałem zrezygnować, ze względu na bezprawny rygor ze strony customer service, odrabiania nieobecności podczas bloku szkoleniowego... o jego profesjonalizmie nie będę się nawet wypowiadać (-; I ten brak wypowiedzi inteligentnym ludziom, zapewne wystarczy... (-:
      Uwagi dotyczące person odczytane w jednym z serwisów. Kobiety wydają się być bardzo w porządku, jednak należy uważać na to, co się przy i do Nich mówi. Panowie... tu zgadzam się z opinią większości - puszą się jak jacyś celebryci. Pewno ktoś ich bił w szkole, gdzie na przerwach wsadzał im głowę do śmierdzącego kibla. Cóż... znaleźli szansę dla siebie, ja im tylko współczuję, choć niejeden zasługuje na klapsa w dziąsło, dla równowagi we wszechświecie (-;
      Także... kończąc ten mój żałosny wpis (-; przez niemożliwość nawiązania kontaktu z puszkiem (kierownikiem) Radosławem, informuję go tą drogą o podjęciu odpowiednich działań w Państwowej Inspekcji Pracy oraz u jego Zwierzchników bynajmniej nie tych z firmy customer service, a z Cyfrowego Polsatu. Życzę tym samym Panu puszkowi owocnych wyjaśnień i modlitwy... aby nie przyszło mi do głowy starać się wraz z moim prawnikiem o odszkodowanie.
      Żegnam.
      Bandrowski.
    • ewkaddd Re: Cyfrowy Polsat-Telefoniczna Obsługa Klienta 03.03.18, 13:39
      Ile twa spotkanie rekrutacyjne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka