Dodaj do ulubionych

praca w HMC w Warszawie

30.06.09, 14:12
Czy ktoś może pracował , bądź był dzisiaj na rozmowie
kwalifikacyjnej w tej firmie (stanowisko telemarketer)? Interesuje
mnie rodzaj umowy, na czym polega praca oraz czy rekrutacja odbywa
się w grupie, czy indywidualnie. Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Milena Re: praca w HMC w Warszawie IP: 217.153.211.* 01.07.09, 22:06
      Hej. ja byłam na rozmowie, ale w innym mieście ;] Praca taka sobie, od 9 do 16,
      czyli 7/8 etatu. Podpisują umowę z tobą na tydzień potem na miesiąc i na czas
      nieokreślony, czy jakoś tak. W pierwszych tygodniach masz 8,61 brutto, potem
      ponad 11 zł za h. do tego premie.

Praca polega na sprzedaży kart członkowskich do najdroższych hoteli na świecie.
      sprzedajesz telefonicznie i tylko najbogatszym, czyli generalnie rozmawiasz z
      ciężkimi ludźmi. Tyle wiem.
      Zaproszono mnie na szkolenie, ja się pracy podejmę, ale chciałabym wiedzieć jak
      jest w tej firmie? czego się spodziewać?

Może ktoś pracował?
      • Gość: biri Re: praca w HMC w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 10:26
        Cześć

Ja tam pracowałam, ale z 2 lata i 3 m-ce temu, w Warszawie.
        Z tego co pamiętam to tak jak napisała Milena - dzwoni się i wciska
        złote karty Orbisu - kosztowała chyba z 500zł. Uprawniała do zniżek
        w hotelach itp.
        Reasumując praca debilna, siedzi się na małej salce, przy kawałku
        ławki. Dają Ci zwykły telefon i kartki z numerami telefonów. Ja na
        kartce miałam namiary na kwiaciarnie, sklep mięsny i weź sprzedaj mu
        kartę jak on nie jeździ po hotelach wcale:) a po 5 dniach nas
        zwolnili i szukali kolejnych naiwnych:)
        Nie polecam, pozdr.
        • Gość: Eryq Re: praca w HMC w Warszawie IP: 217.153.211.* 15.07.09, 12:19
          Ale wypłacają pieniądze za pracę i rzeczywiście zwracają za badanie lekarskie?
          czy to pic na wodę? Bo zrobiłem sobie badanie ale boję się że wtopiłem kasę i że
          jeszcze nie zapłacą mi za to co tam pracuję.

W ogóle czytanie ze skryptu :/ masz wypisane wszystkie możliwe odpowiedzi
          klienta, zero inwencji własnej. nie można nic zmienic. Śmiesznie.

Może ktoś jeszcze ma doświadczenie z tą firmą? Co z tymi przerwami? Bo jedna na
          7h pracy to śmieszne, zwłaszcza że krzywo patrzą jak idziesz się odlac w między
          czasie.
    • Gość: m_m Re: praca w HMC w Warszawie IP: *.chello.pl 07.06.10, 11:09
      Witam,
      również bardzo chętnie bym się dowiedziała od byłych lub obecnych pracowników
      firmy HMC, co myślą na temat pracy jako konsultant?
      Co do Twojego (abcxxabc) pytania odnośnie umowy to wiem że dają umowę o prace.
      Domyślam się iż rekrutacja odbywa się w grupie ze względu na brak czasu- tak
      jest zazwyczaj.
    • Gość: WW Re: praca w HMC w Warszawie IP: *.chello.pl 16.08.10, 11:36
      Na start dostajesz 11zł brutto(około 1350zł do reki)
      +za każdą sprzedana kartę masz 40zł
      Zakaz palenia...chyba ze tylko na przerwie
      zjeść nie ma gdzie chyba ze na dworze lub przed telefonem
      wciskanie kart członkowskich upoważniających do zniżek w hotelach przez 12mies.
      • Gość: szarik122 Re: praca w HMC w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:17
        Witam. Pracowałam w HMC w Warszawie przez krótki okres czasu. Ogólnie praca do bani. Przychodzisz na 9, dostajesz namiary na sklepy, przedsiębiorstwa, spółki, kontaktujesz się z osobami decyzyjnymi, oczywiscie trzeba sie niezywkle natrudzić by się do nich dostac. Sprzedaży tu się nie robi. I to nie zart. W sali, w której siedzisz są trzy dzialy. Odnowienia umów. Dziewczyny dzwonią i odnawiają umowy z klientami, którzy posiadają karty - mają najlepiej.. po 5-6 odnowień dziennie, Drugi to te osoby, które sprzedają naszą kartą klientom orbisom - tym tez jest łatwiej. A Ty dostajesz nie oszukujmy się spis z książki telefonicznej i dzwonisz albo do prostaków na wioche, albo do Panów Prezesów, którzy mają Cię za śmiecia. Ogólnie nie polecam, a i ze stawki godzinowej nie ma 1350 zł na rękę. Zakaz palenia w czasie pracy - ciągle słychać tylko Dzwonimy, dzwonimy..... Praca bez sensu - SERIO. Nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka