tortugo Re: Saba, gdzie horror-scope? n/t 08.06.04, 16:57 uzylem niby jutkowego w tytule, ale: 1) posiadam prawa do uzytku i scurviania, a co istotniejsze, 2) kojarzy mi sie ;))))) bo: Jesli ktos czytal Mechaniczna Pomarancze (Anthony'ego Burgessa?), to zapewne pamieta znakomite wyczyny lingwistyczne Alexa, ktory operowal ciekawym dialektem angielsko-rosyjskim. Polegalo to na tym, ze aby wyrazic pewne pojecia (n.p. "good", albo "head"), bral ich rosyjskie odpowiedniki (haraszo, golowa), znajdywal z kolei angielskie slowa, ktore brzmialy jak te rosyjskie odpowiedniki (horror show, gulliver) i uzywal ich zamiast oryginalnych slow angielskich, co w efekcie stworzylo bardzo autentycznie brzmiacy i unikalny slang, ktory mial jednoczesnie cechy kodu. Jaki jezykoznawcy, bardzo mi sie to podoba :))))))) No i stad te skojarzenie z horror-scopem. :))))))))))) ~:O:=o Odpowiedz Link
basia553 pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 17:40 BARAN (21 III - 20 IV): Szybka akcja - jestes wszedzie, zalatwiasz tysiace spraw. Lux torpeda. BYK (21 IV - 21 V): Powoli do przodu. Krok za krokiem. Posuwasz sie naprzod. Nad horyzontem wstaje jasne slonce. BLIZNIETA (22 V - 21 VI): Usmiech pomaga na wszystko, trzeba sie nim dzielic, rozswietlac mrok, budzic nowe nadzieje. RAK (22 VI - 22 VII): Uspokojenie, zlagodzenie, ulga - powoli wszystko sie uklada. Nadchodzi czas na wielka radosc. LEW (23 VII - 22 VIII): Altruistyczny i pelen milosci wobec ludzi, sam rowniez budzisz uczucia. PANNA (23 VIII - 22 IX): Szukaj przyjazni, milosci i radosci. Unikaj tylko samotnosci. WAGA (23 IX - 22 X): Art and biznes - wszystko sie uklada. Stwarza, odbudowuje, przynosi nowe rozstrzygniecia. Nie do pojecia! SKORPION (23 X - 21 XI): Twoje problemy zmierzaja do finalu. Wstaje dzien nowy. Swiatla graja. STRZELEC (22 XI - 21 XII): Pora odpoczac, odetchnac, wyluzowac, stresy zlagodzic i odreagowac. KOZIOROZEC (22 XII - 20 I): Prorocze sny, niezwykle wizje - czas kreacji. Wiary w magiczne liczby. WODNIK (21 I - 18 II): Jak milo, jak fajnie, jak przyjemnie, jak wesolo, jak w filmie, jak w komedii. RYBY (19 II - 20 III): Odetchnac, wylezec sie na kocu, w lesie bez kleszczy. Sluchac muzyki przyrody! Ksiezyc w znaku Wodnika, pozniej Ryb, w dobrych ukladach do Slonca i Merkurego. Czas waznych i korzystnych przemian. Odpowiedz Link
tortugo Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 17:43 dzieki, Basiu :)) > Odetchnac, wylezec sie na kocu, w lesie bez kleszczy. Sluchac muzyki przyrody! nooo, to mam na pismie, lepsze niz zwolnienie lekarskie. Lece na kocyk! ;))))))))) ~:O:=o Odpowiedz Link
ani-ta Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 21:17 > RYBY (19 II - 20 III): Odetchnac, wylezec sie na kocu, w lesie bez kleszczy. > Sluchac muzyki przyrody! boszzz... horoskop prawde ci powie!:) od 8 do 18 non stop na nogach... drep drep po lab. drep drep:( wydreptalam dzisiaj co najmniej dystans maratonu:( no... w kazdym razie tak sie czuje:( aaaach... polezec...:)))) i nie slyszec juz ZADNYCH pytan!!! co to za dzien ze wszyscy o wszystko pytaja...?! ble! a.:) Odpowiedz Link
ertes Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 21:20 Schudniesz. Ja siedze na dupsku 8 godzin albo i wiecej. Odpowiedz Link
basia553 Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 21:24 Ach Ertes, gdyby to bylo takie latwe! Ja juz na dupsku nie odsiaduje, uprawiam sporty itd. i jedyne co tym uzyskuje, to jeszcze wiekszy apetyt na lody:(((( Odpowiedz Link
ertes Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 21:28 Ja jak mnie najdzie ochota to na rowerku do pracy jade. Ostatnio co prawda jest u nas tzw June Gloom a to oznacza ze rano jest chlodno. Ale jak przejdzie to na rower. Nie ma nic przyjemniejszego. Odpowiedz Link
ani-ta Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 21:32 dzieki ertes!:) ale ta rada chyba sie w moim przypadku nie spelni:( kzali mi jesc regularnie! co godzinka cos w zoladek wrzucic!!!! jeszcze nie wiem ile wynosi to cos... ale mam wrazenie, ze cala dobe juz przezuwam:(((( jako ta krowa czy co?! a.:)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: pozwalam sobie zastapic Sabbe 08.06.04, 22:00 Pora odpoczac, odetchnac, wyluzowac, stresy zlagodzic i odreagowac. Oj tak oj tak.... taki meczacy i stresujacy weekend i 2 dni..... ;)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Saba, gdzie horror-scope? n/t 08.06.04, 21:59 Torciku drogi... ;)))))) masz szczescie, ze napomknales, ze to moje, bo bym sie juz na samym wejsciu na Ciebie zezloscila ;)))) (joke alert) Odpowiedz Link
tortugo Re: Saba, gdzie horror-scope? n/t 08.06.04, 22:09 o, look what the cat dragged in... ;)))))))))) ~:O:=o Odpowiedz Link
jutka1 Re: Saba, gdzie horror-scope? n/t 08.06.04, 22:18 tortugo napisał: > o, look what the cat dragged in... ************* still sober...... (oxymoron??? ;))))) nobody had to drag me in..... some individuals dragged me, but I resisted the temptation ;)))))))))))))))))))))))) missed me or what ? ;)))) - Odpowiedz Link
tortugo Re: Saba, gdzie horror-scope? n/t 08.06.04, 22:30 actually, I did :))))))) (I'm man enough to admit it ;)))))))) ~:O:=o Odpowiedz Link
jutka1 Re: Saba, gdzie horror-scope? n/t 08.06.04, 22:34 tortugo napisał: > actually, I did :))))))) > (I'm man enough to admit it ;)))))))) ********** ok ok I did too I'm a woman enough to admit it (and immediately run like hell ;)))))))))))) Odpowiedz Link