ertes 07.07.04, 07:32 To jest dopiero piekna impreza. Ta nudna pilka wysiada. Australijczyk jedzie w zoltej koszulce ale nie sadze zeby ktos dal rade Amerykaninowi. Lance Armstrong jest po prostu niesamowity. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Le Tour de France 07.07.04, 07:46 Od paru lat ogladam ostatni etap na zywo, z ulicy, niezla zabawa. Jesli mam jakiegokolwiek "hero" w sporcie, to jest nim wlasnie Armstrong. Szapoba nieustajace ode mnie, za caloksztalt. Odpowiedz Link
lucja7 Re: Le Tour de France 07.07.04, 14:37 Nie wiem do jakiego stopnia jest to jeszcze sportem. Sa ekipy lepiej albo gorzej finansowane z liderem (przewaznie kabotynem) na czele, wszyscy nacpani strzykawkami do dna ich kolarskich slipow. Wiadomo ze normalny ludzki organizm nie moze, bez pomocy chemicznej, przeniesc wysilku zadanego kolarzom w tej komercyjnej imprezie. A wtedy kiedy juz wszyscy leza, Armstrong przyspiesza. Po etapach rozdaje zegarki (podobno rolexy) swoim podwladnym pracownikom. Jego masazystka wypocila knipe gdzie mowi miedzy innymi o detalach dystrybucji srodkow dopingujacych dla naszego bohatera drog. Ale w koncu ja tez zlopie kawe, wiec o co chodzi.. Drazni mnie jednak ta do oporu nagrana komercyjnosc imprezy. lucja7. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Le Tour de France 07.07.04, 14:54 Czy chcesz przez to powiedziec, ze Armstrong sie szprycuje srodkami dopingujacymi? Ja zawsze myslalam, ze on jeden z niewielu "czystych". I z raka sie wygrzebal.... Odpowiedz Link
lucja7 Re: Le Tour de France 07.07.04, 15:50 Ja nic nie chce powiedziec, powtarzam wylacznie po "kolegach z peletonu". Mowia ze po trzech etapach Tour de France, bez zadnych srodkow pomocniczych normalny kolarz nie wychodzi z hotelu i regeneruje. Ale mnie wszystko jedno, wole tylko moje osobiste kolarstwo po Paryzu. lucja7:))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Le Tour de France 07.07.04, 16:07 lucja7 napisała: > Ja nic nie chce powiedziec, powtarzam wylacznie po "kolegach z peletonu". > Mowia ze po trzech etapach Tour de France, bez zadnych srodkow pomocniczych > normalny kolarz nie wychodzi z hotelu i regeneruje. > Ale mnie wszystko jedno, wole tylko moje osobiste kolarstwo po Paryzu. ********* OK. Rozumiem. J.:) Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 07.07.04, 20:02 Armstrong jest juz w zoltej koszulce :) Ten Amerykanin jest po prostu z zelaza. Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 08.07.04, 07:54 Pierwsza piatka: US Postal Pierwsza trojka: Amerykanie :)))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Tour de France 08.07.04, 22:33 Nikt nie mowi LE tour . Za Armstronga trzymam. Nalezy Mu sie. K. Odpowiedz Link
ertes Re: Tour de France 08.07.04, 22:47 jan.kran napisała: > Nikt nie mowi LE tour . Czyzby? Jestes tego pewna? www.letour.fr/ Odpowiedz Link
jan.kran Re: Tour de France 08.07.04, 22:56 ertes napisał: > jan.kran napisała: > > > Nikt nie mowi LE tour . > > Czyzby? Jestes tego pewna? > > www.letour.fr/ Gooogle sa wynalazkiem dla analfabetow. Wlasnie sie przed chwila porzekonalam. K. Odpowiedz Link
jutka1 LE tour 09.07.04, 01:13 jan.kran napisała: > Nikt nie mowi LE tour . ********* W kazdym slowniku znajdziesz. LA tour - wieza, baszta LE tour: obrot, obrot rzeczy, kolej, przejazdzka/przechadzka (tour du monde=podroz dookola swiata), etc. etc. Odpowiedz Link
lucja7 Re: LE tour 09.07.04, 11:07 Bez rodzajnika po francusku nie przechodzi, nic by to nie znaczylo. A to ze istnieje jeden jedyny, wystarczy powiedziec LE tour i to wystarczy by wiadomo bylo o co chodzi:))) bonjour toi, lucja7. Odpowiedz Link
chlopzmazur Rozczarowanie 09.07.04, 11:45 Armstrong jest niewatpliwie wyjatkowym kolarzem. Szkoda, ze jego pojmowanie fairplay nie idzie w parze z sila sportowa: "Doszło do kraks, a jednym z poszkodowanych był Mayo. Bask z grupy Euskatel w czerwcu wygrał wyścig Dauphine Libere. W czasówce z metą na słynnej Mont Ventoux wyprzedził Armstronga o blisko dwie minuty. Amerykanin bał się go, kto wie czy nie bardziej niż Niemca Jana Ullricha. Pewnie dlatego, gdy otrzymał informację o upadku Hiszpana, Armstrong wyrwał" (Gazeta) Kiedy w ubieglorocznym wyscigu doszlo do podobnej sytuacji ( wowczas przewrocil sie prowadzacy Armstrong ) Ullrich, ktory jako jeden z niewielu mial szanse na walke z Armstrongiem nie wykorzystal sytuacji - poczekal na Amerykanina. Szkoda, ze Armstronga nie bylo stac na taki gest. Odpowiedz Link
lucja7 Re: Rozczarowanie 09.07.04, 12:51 Zainteresowalam sie LE Tour dzieki naszemu forum. I to co napisal chlop (albo mazur, nie wiem) przeczytalam w gazecie. Podobno istnieje kod w peletonie np nie organizowac ucieczki gdy rywal upadl albo zatrzymal sie na wysikanie, albo nie wiem dla jakich jeszcze wyzszych celow. I tez wlasnie cytowali Ullricha. Bardzo, bardzo mi sie ten dzentelmenski kod podoba. I, niestety, znow jakis brak respektu umowy, zgoda ze niepisanej, przychodzi nam nie powiem skad, bo panna Maria napisze mi o moim notorycznym antyamerykanizmie. W koncu to tylko Armstrong... 2 razy w moim zyciu widzialam przejazd peletonu (maly wtedy synek koniecznie musial widziec jego bohaterow). Bylam poruszona cisza tych ludzi, slychac tylko mechaniczny szum rowerow i cala taktyka, polityka, wszystko, w spojrzeniach. Zgrupowania tych samych koszulek dokola ich liderow, cisza, szybkosc i spojrzenia. Problem polega rowniez na tym ze mamy 2 dni rocznie zasrane komunikacyjnie w Paryzu dzieki tej imprezie. Bonjour, toi, mru, lucja7. Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Rozczarowanie 09.07.04, 14:13 Gest Jana U. sprzed roku byl odpowiedzia na gest Amstronga sprzed dwoch lat. Wtedy wszyscy o tym pamietali, teraz mozemy zaczac spokojnie nowa legende? A pamietasz moze, jak ten sam jan u. wper....sie jadac po pijaku przez Fryburg w zaparkowane prawidlowo...rowery? To tylko przy okazji, ja zapamietuje takie glupotki :-) Odpowiedz Link
chlopzmazur Re: Rozczarowanie 09.07.04, 14:23 lalka_01 napisała: > A pamietasz moze, jak ten sam jan u. wper....sie jadac po pijaku przez > Fryburg w zaparkowane prawidlowo...rowery? A moglabys jeszcze moze wyjasnic jak ma sie jego wpier... po pijaku do wykorzystania wywrotki Baska przez Armstronga ? Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Rozczarowanie 09.07.04, 14:26 POwiedzialam ze napisalam to przy okazji? A napisalam, bo zawsze gdy widze Ullrycha to mi sie przypomina, naprawde nie wiedziec czemu :-). Ale inna moja uwaga chyba nie byla bez zwiazku???? Odpowiedz Link
lucja7 sport transmitowany 09.07.04, 14:42 Widze lalka ze lubisz sledzic wyczyny idoli sportowych. Juz kiedys sie na mnie obrazilas za cos tam futbolowego. A masz czas na uprawianie jakiegos czynnie? Bo ja to jeden wielki skandal!! W koncu dotykam wielu ale daleko niedostatecznie. Naleze tylko do klubu tenisowego gdzie juz praktycznie nie gram, plywam jednak regularnie 1 na tydzien, tydzien do dwu obowiazkowych nart corocznych, po miescie rower ale rzadko, a ostatnio duzo marszu, praktycznie 6-7 godzin co niedziela. Musze tego robic duzo wiecej ale kiedy!! Caluje, lucja. Odpowiedz Link
lalka_01 Re: sport transmitowany 10.07.04, 10:06 Eeetam, ja sie nie obrazam wcale, nigdy w zyciu. I to jeszcze o pilke - no Lucja... A jesli chodzi o uprawianie - spuscmy lepiej na to pytanie zaslone milczenia :-)))))) Odpowiedz Link
ertes :))))))))))))))))))))) 09.07.04, 15:32 Piekna riposta :) Nic tak ludzi nie cieszy jak upadek mistrza. Zwlaszcza Amerykanina i wielu zrobiloby wszystko zeby upadl. Odpowiedz Link
ertes Re: Rozczarowanie 09.07.04, 15:30 Smieszny jestes i widac ze nie masz zielonego pojecia na temat kolarstwa. W tym roku szczegolnie jest duzo krytykantow. Pewnie dlatego ze Armstrong wygra 6-sty raz :) Zostan chlopie lepiej przy F1. Tam najlepszy jest przykladem fair-play wiec pewnie jestes jego fanem hehehe Odpowiedz Link
chlopzmazur Re: Rozczarowanie 09.07.04, 16:05 ertes napisał: > Smieszny jestes Smieszny i zalosny to jestes Ty Ertes z Twoimi wiecznymi "wycieczkami osobistymi". Boze, jak te kompleksy musza Cie zzerac... Byloby mi Ciebie zal, gdyby nie to, ze jestes mi tak doskonale obojetny. > i widac ze nie masz zielonego pojecia na temat kolarstwa. Prawdopodobnie zrobilem na rowerze wiecej kilometrow niz Ty samochodem, a we srode upadl Bask a nie Amerykanin (jezeli nie zarejestrowales tego faktu). Odpowiedz Link
ertes Re: Rozczarowanie 09.07.04, 16:35 Dlaczego ja mam wrazenie ze gdy pojawiasz sie na forum jako chlopzmazur to podpisujesz sie pod moimi postami zawsze w negatywny sposob... To tak na marginesie mowiac o kompleksach. Ciesze sie ze jestes zapalonym rowerzysta, to na pewno dobre dla twojego zdrowia. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Le Tour de France 09.07.04, 16:27 sport.gazeta.pl/kolarstwo/0,35485.html www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,k-4078,00.html www.pm.magic.fr/site/affiche_article.php?id_art=622 Po polsku, niemiecku i francusku uzywa sie nazwy wlasnej Tour de France. K. Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 09.07.04, 16:51 Czy to takie wazne czy jest tam "Le" czy nie ma? Oficjalna nazwa brzmi "Le Tour de France" a jak chcesz to mow "Wyscig dookola Francji". Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 10.07.04, 18:43 Jest jeden Polak w dobrym zespole Liberty Seguros, Dariusz Baranowski na 35 miejscu. Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 14.07.04, 16:56 ten wyscig warto chociazby ogladac ze wzgledu na piekno krajobrazu a niektore miejscowosci sa jak z bajki. Zwlaszcza ta dzisiejsza: Saint-Flour . Piekne miesteczko, niesamowicie polozone. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Le Tour de France 14.07.04, 17:10 ertes napisał: > Zwlaszcza ta dzisiejsza: Saint-Flour . > Piekne miesteczko, niesamowicie polozone. ********* bylam. nawet 2 noce spedzilam w drodze do Langwedocji-Roussillion. Pieknie rzeczywiscie. J. Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 16.07.04, 15:23 Dzis moze byc ciekawie. Jada w Pirenejach a na koniec etapu jest spora wspinaczka. Pada deszcz. Odpowiedz Link
ertes Re: Le Tour de France 16.07.04, 16:55 fantastyczna akcja. Ulrich i Hamilton zostali w tyle. Go Lance Go! Odpowiedz Link
ertes Armstrong liderem :) 20.07.04, 16:46 Kolejne zwycienstwo i od jutra w zoltej koszulce ;) Ulrich, Mayo sie nie licza. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Armstrong liderem :) -- pytanie od laika 20.07.04, 17:02 Ertesie, czy final jest w ten week-end? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Armstrong liderem :) -- pytanie od laika 20.07.04, 22:59 Moze zejde na dol obejrzec zgodnie z tradycja. Ostatni raz w ten sposob. J. Odpowiedz Link
jan.kran Re: :-))))))) 29.07.04, 07:35 sport.gazeta.pl/kolarstwo/1,35485,2197569.html K. Odpowiedz Link