chris-joe 23.04.14, 20:58 Otwieram nowy worek, by mi sie nie barlozyc po proznicy w worku o kaznodziejach i nawracaniu samarytan. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris-joe Re: Forumowy Guide to Galaxy 23.04.14, 21:35 Ponizej opisuje, jak zablokowac ekran i np. wpisac swoj numer telefonu na przypadek zatracenia komorki. Kroki na podstawie Galaxy S4, lecz roznice miedzy roznymi wersjami Galaxy w tym przypadku pewnie sa niewielkie. Wale po angielsku: 1. SETTINGS 2. MY DEVICE 3. LOCK SCREEN 4. SCREEN LOCK- tu do wyboru jest kilka opcji, ja wybralem PIN. Po ustawieniu PINu, wroc o krok wstecz. 5. LOCK SCREEN WIDGETS 6. CLOCK OR PERSONAL MESSAGE- tu do wyboru jest CLOCK i PERSONAL MESSAGE, jednak widze ze w obu przypadkach ilosc charakterow w wiadomosci (lacznie ze spacjami) nie moze przekroczyc 22, czyli akurat na moje 5-literowe imie oraz 10-cyfrowy nr. telefonu. (Jakim cudem moja kaznodziejka zmiescila imie, nazwisko, numer telefonu i "god bless you", bog chyba jeden wie?!) Jako z gory ustawiona wiadomosc Galaxy ma "Life companion" i w to miejsce wlasnie mozna wpisac swoje dane. 7. wroc do LOCK SCREEN WIDGETS, tam zas kliknij EDIT PERSONAL INFORMATION i wpisz swoje dane. Tu tez mozesz ustawic wlasna czcionke, kolor itp. Nastepnie kliknij SAVE w gornym lewym rogu ekranu. I tyle. Jak zmienic tapete glowna, badz tapete 'frontowa' zablokowanego telefonu (z tych Samsungowych, badz wlasnych) chyba wiadomo? ;) Odpowiedz Link
blues28 Re: Forumowy Guide to Galaxy 24.04.14, 08:59 Bardzo przystepnie zapodane. Dzienks wielki! Wypróbuje sobie. Tapety na wersety zmieniac nie zamierzam :-) Odpowiedz Link
chris-joe Blues 23.04.14, 21:50 Na ktorym sezonie "Downton" stanelas, bo nie pomne? A winienem juz gotowac dyski :) Odpowiedz Link
blues28 Re: Blues 24.04.14, 08:56 Mniemam, ze na trzecim, w kazdym razie Mathiew ginie tragicznie. To chyba trzeci, nie? Teraz byl chyba czwarty? Jestem ciekawa co Nick Fellows wymyslil. Juz sie nastawiam i juz z góry dziekuje!! Odpowiedz Link
chris-joe Re: Blues 25.04.14, 21:18 Ach! Mna tez wstrzasnela smierc nagla Matthew i na niej skonczyly sie moje downtonowe perypetie. Sprobuje sciagnac wiec i jesli sie uda, to sie podziele, nie bede zyla ;) Odpowiedz Link
blues28 Re: Blues 26.04.14, 09:38 Och,ach, jesli sie uda to bede niepomiernie wdzieczna. Juz jesienia w GB IV sezon lecial a u mnie ani slychu. Swoja droga, co ja sie tak uczepilam tego Downton? Jakos tak mi dobrze na dusze robi ten zaginiony swiat elegancji i wytwornosci. Z nadzieja na Twe pomyslne nurkowanie w odmetach sieci :-) Odpowiedz Link