iwannabesedated 12.01.15, 18:43 ... deprymujący ostatnio szereg zejść wprawił mnie w nerwowość i poczucie destabilizacji. Proszę tu szybko wpisywać osoby, które już dawno by mogły nie żyć, a jeszcze żyją. Leonard Cohen Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiatlo Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 18:51 swiatlo napisał: > Fidel wiecznie żywy > > O zapomniałem o Jarku zawsze Dziewicy Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 19:03 ... niepoważni ludzie jesteście. Tacy, co się cieszymy, że żyją bym wolała. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 19:09 iwannabesedated napisała: > ... niepoważni ludzie jesteście. > > Tacy, co się cieszymy, że żyją bym wolała. > A to się nie cieszysz że Fidel wiecznie żywy? Ja ci powiem: on jeszcze na własnym pogrzebie walnie wielogodzinną przemowę! Odpowiedz Link
ewa553 Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 20:05 no wiesz, Dorotko! Nie cieszysz sie ze ja zyje?? Odpowiedz Link
xurek Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 20:18 Steven Hawking Sean Connery Roger Moore Dalai Lama i na samej gorze listy: HANS ERNI :) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 21:53 musialam sprawdzic na guglu Xurku, bo banause jak jestem, nie slyszalam. 105 lat! Niezly lajstung Odpowiedz Link
xurek Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 22:06 nie pamietam calej historii bardzo dokladnie, a googlowac mnie sie nie chce, ale generalnie to bylo tak: bedac ok 40-ki czy 50-ki Erni ozenil sie byl (nie wiem czy nie po raz wtory) z 20 lat mlodsza mlodka. Bylo kupa gadania, ze dla pieniedzy "dziadka" sobie wziela i mloda wdowa zostanie. Dzisiaj Erni ma 105 i jest zupelnie na chodzie a zona 85 i jest bardzo chora. Wyglada na to, ze Erni wdowcem zostanie.... Moral z tego taki, ze nigdy nic nie wiadomo i nawet na pozor oczywiste moze sie okazac blednym :) Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 21:58 Dzięki.... ufff.... już mi trochę lepiej... :) Odpowiedz Link
ertes Re: Jeszcze żyje.... 12.01.15, 23:44 no i dobrze bos fajna dupa i lubie Cie czytac. Odpowiedz Link
ertes Re: Jeszcze żyje.... 13.01.15, 00:02 Bo tyle jest do zobaczenia i przezycia: The Blue Edge Of Home Odpowiedz Link
blues28 Re: Jeszcze żyje.... 13.01.15, 10:09 - Rzeczony juz Leonard Cohen za caloksztalt. - Iris Apfel 93 lata, dekoratorka, dobry duch,niekonformistyczna, wiecznie aktywna. Wciaz wygladajaca jak kolorowy ptak, nigdy dzidziaa-piernik. Odpowiedz Link
iwannabesedated .... skandal na forumie 13.01.15, 13:35 .... Aznavour jeszcze jest??? O! Gloria Steinem - ikona ruchu feministycznego w USA, 80. W polskiej wikipedii, co ciekawe, napisali "pracowała dla CIA jako szpieg". HAHAHAHA. Polska wikipedia jest znana z tego rodzaju rewelacji.... I czy mnie oczy nie mylą, ale Ertes powyżej się zdeklarował Szfedce???? I jakieś tęskne pieśni wrzuca jej.... Tak publicznie, przy ludziach.... Ertesie !!! A JA??? A wszystkie Twoje Grube Żony? I cała reszta pań i panów.... No jakżesz można.... Idę się ciąć.... Odpowiedz Link
ertes Re: .... skandal na forumie 13.01.15, 16:29 Niestety myle cie oczy bo nie pod szwedka sie podpisalem. Odpowiedz Link
ewa553 Re: .... skandal na forumie 13.01.15, 16:49 ja tez sprawdzalam pod kim, zrobilam drzewko, ale niczego nie ujawnilo. Wiecv kierujac sie rozumem mowie: do Dorotki to bylo, a jakze! Jesli Ertes po raz pierwszy uzyl slowa nieparlamentarnego na forumie, to tylko do Doroty. Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: .... skandal na forumie 13.01.15, 16:55 No to mam przesrane, wszystkie Grube Żony mnie teraz zaszczują jak tego Saddama w otworze kanalizacyjnym.... W odwecie w takim razie, ja się zdeklaruję Szfedce - Szfedzia! pisz częściej bo mi się ckni... (mając nadzieję, że mnie nie dopadną za to jakcyś Szfedzini gaszy.... gachowie... ) Odpowiedz Link
kielbie_we_lbie_30 Re: .... skandal na forumie 16.01.15, 06:30 Na Twoje szczescie moj "gach" polskiego nie zna ale zabiera prawie moj caly wolny czas...chcialby mnie mniec ciagle w ramionach :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeszcze żyje.... 13.01.15, 14:55 Co Wy tu mlodziencow jak Cohen na liste wpisujecie? Zyje jeszcze signora Renza, w czerwcu 100 lat skonczyla i przez trzy dni to swietowala. I Onkel Rolf, ktory we wrzesniu skonczyl 98 lat jeszcze plany na ten rok robi. Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Jeszcze żyje.... 13.01.15, 23:26 Irena Santor 80. I ponoć jest nawet nowa płyta. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Jeszcze żyje.... 13.01.15, 23:33 iwannabesedated napisała: > Irena Santor 80. I ponoć jest nawet nowa płyta. > A co z Foggiem? On był nieśmiertelny przez całą moją młodość. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jeszcze żyje.... 14.01.15, 07:47 Ostatnio slyszalam wywiad z nia, przesympatyczna i zupelnie mlodo brzmiaca. Kilka piosenek z nowej plyty tez puszczali. Calkiem calkiem. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Jeszcze żyje.... 15.01.15, 10:02 Kirk Douglas - 98 Betty White - 92 Zsa Zsa Gabor - 97 Herman Wouk - 100 Doris Day - 90 Minnie (not dinosaur) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Jeszcze żyje.... 15.01.15, 11:38 tu trzeba dodac minni, ze jesli Gabor przyznaje sie do 97, to ma juz pewnie 105:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeszcze żyje.... 15.01.15, 11:41 ewa553 napisała: > tu trzeba dodac minni, ze jesli Gabor przyznaje sie do 97, to ma juz pewnie 105 > :) Pewnie tak :-) Odpowiedz Link
blues28 Re: Jeszcze żyje.... 16.01.15, 08:46 chris-joe napisał: Steven Hawking O! A scurwiajac: Widzial juz kto The Theory odf Everything? Mocno nominowany do nagród, zwlaszcza Eddie Redmayne jako Stephen Hawking. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Jeszcze żyje.... 16.01.15, 09:34 Poznalam tu kiedys mila facetke z Polski ktora sie opiekuje starsza pania. Czasami sie spotykamy i opowiada o niej. Uwazam ze nadaje sie tez do tego zbioru. Otoz Ruth ma 95 lat, wyglada jakby byla wycieta z zurnala. Piekne geste wlosy farbuje na rudo, jest co tydzien u fryzjera. Ma rowniez naklejone piekne paznokcie, nie wiem jak sie to po polsku nazywa. I co rana maluje sie pieknie, musi wprawdzie podtrzymywac przy tym prawa reke lewom renkom, bo jej troche drzy (znacz6y trzesie), ale to jest dama. Dawniej znajoma opiekowala sie pania o ktorej mowilo sie babcia, o Ruth by nikt tak nie powiedzial. Tez bym chciala byc taka na starosc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Danuta Szaflarska 05.02.15, 19:36 Widzialam ja dzisiaj w Teleexpressie i podziwialam jak sie sprawnie porusza dzwigajac na karku 100 lat. Tez ja kocham i zycze jej nastepnych stu lat. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Danuta Szaflarska 05.02.15, 22:26 miala conajmniej 85 lat jak ja widzialam w Tangu Mrozka: podczas gdy reszta biesiadowala, ona lezala w trumnie, miala trampki i taka mlodziezowa czapeczke i sie do rozmow wtracala. Niezapomniane widowisko.. a miala ponad 90 lat kiedy byla na tej samej mszy u Jesuitow na Starym miescie, co my akurat. Urocza, malenka pani, poruszajaca sie z nieslychanym wdziekiem. Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Danuta Szaflarska 05.02.15, 22:50 HURRAAAA! To jest niesamowite po prostu... :D Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Danuta Szaflarska 05.02.15, 22:56 Swoją drogą, od którego roku życia, nie wypada już życzyć 100 lat? Moja upiorna pra-babcia, już od 80 roku życia, życzenia 100-lat odbierała jako potwarz i obrazę. Była osobą zaiste straszną, co jednak doprowadziło do awansu społecznego rodziny, bo prawie całe rodzeństwo mojego dziadka spierdoliło ze wsi do Warszawy. Jeszcze przed wojną. I ze strachu strasznego, że mieliby na wieś, na gospodarkę wrócić, osiągnęli wszyscy duży na ten czas sukces, zostając zegarmistrzami, kaletnikami i urzędnikami. Babcia zaś złośliwie żyła 97 lat i ja jeszcze ją pamiętam, jak złorzecząc siedziała w kącie kuchni dziadków bo ich kolej nastała się nią zajmować :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Danuta Szaflarska 06.02.15, 08:23 Moj brat zawsze zyczy "sto lat i trzy dni", bo to glupio we wlasne setne urodziny umierac. W ubieglym roku zmarla ostatnia siostra mojej mamy, dokladnie 3 dni po swoich setnych urodzinach. Odpowiedz Link