ertes 08.03.15, 15:58 Sie zaczal. Kiedy wreszcie skonczy sie ta glupota.... NO LIKE. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Czas Letni 08.03.15, 16:02 U nas dopiero za 3 tygodnie. Zgadzam sie, ze to glupota i tez NO LIKE. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czas Letni 08.03.15, 17:27 nie wiedzialam ze Ameryka tez sie w to bawi. Myslalam ze to Blok Wschodni wymyslil:) Odpowiedz Link
ertes Re: Czas Letni 09.03.15, 23:49 Oj ewciu, ewciu, nie wiedziec ze to Twoi gospodarze wymyslili... Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czas Letni 10.03.15, 08:45 nie,nie ertesie, i tu sie mylisz. Pamietam ze w 1979 czy tez 1980 wprowadzili w Niemczech czas letni, wwszyscy w pracy narzekali od rana do nocy, a dla mnie to bylo nic, bo znalam juz z Polski! A wiec prosze "reszerszuj" dalej, bo mnie naprawde ciekawi kto na ten kretynski pomysl wpadl. Odpowiedz Link
maria421 Re: Czas Letni 10.03.15, 08:57 Zajrzalam do Wikipedii, ktora mowi ze po raz pierwszy w Niemczech czas letni wprowadzono w 1916 roku: de.wikipedia.org/wiki/Sommerzeit#Deutschland Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czas Letni 10.03.15, 09:07 a to ciekawe, Mario. Ale poniewaz ja dokladnie pamietam kiedy wprowadzono go tutaj podczas mojej "kadencji" to by znaczylo, ze kiedys tam na wiele, wiele lat tego zaniechano. Odpowiedz Link
maria421 Re: Czas Letni 10.03.15, 09:14 Otworz link to zobaczysz kiedy wprowadzono, kiedy zaniechano i kiedy znow wprowadzono. W kazdym razie zgadza sie Twoja data ostatniego wprowadzenia czasu letniego. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czas Letni 10.03.15, 10:00 mam nadzieje ze skoro Niemcy mieli ten poroniony pomysl, to i oni go zakoncza. Z tego co w ostatnich latach czytalam to oszczednosci sa mniejsze od kosztow ciaglych zmian. Moze powoli ale dotrze do tych lbow???? Ide teraz pracowac na roli. Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Czas Letni 10.03.15, 12:26 No właśnie, dopaść gada, co to wymyślił. Niech konsekwencje jakieś poniesie. Przez nastepne 10 lat zmieniać mu czas codziennie! Raz o godzinę, raz o pięć, do tyłu, do przodu... Zobaczymy jak mu wtedy będzie. Bydlak! Odpowiedz Link
maria421 Re: Czas Letni 10.03.15, 12:28 iwannabesedated napisała: > No właśnie, dopaść gada, co to wymyślił. Niech konsekwencje jakieś poniesie. Pr > zez nastepne 10 lat zmieniać mu czas codziennie! Raz o godzinę, raz o pięć, do > tyłu, do przodu... Zobaczymy jak mu wtedy będzie. Bydlak! :-)))) Moj tata mowil " Niech ja tylko dorwe tego, co prace wymyslil " :-))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Czas Letni 08.03.15, 17:30 Ditto. NO LIKE. U nas to będzie pod koniec marca, i akurat będę na tygodniowym pobycie w ŻD, więc najwyżej wśród śpiewu ptaków pośpię dłużej, bo i tak nigdzie mi się nie będzie spieszyć. :-) Sorry... świnia jestem. :-))) Odpowiedz Link
blues28 Re: Czas Letni 09.03.15, 11:16 Dolaczam mój zdecydowany NO LIKE!! Nie lubie tej bzdurki ani zimowej ani wiosennej. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Czas Zimowy 09.03.15, 14:10 A u nas zmieniaja czas na zimowy w ciagu dlugiego weekendu wielkanocnego, coby narod sie lagodnie dostosowal :) www.timeanddate.com/time/change/australia/sydney Mam teraz problem z czasem na Nowej Zelandii, dwie godziny do przodu w porownaniu z Sydney, do tego przylecialam tu przeziebiona, nie moge spac, wiec zajrzalam na foruma. Moze jutro pomoga mi cieple kapiele blotne albo cus.... Maioha Luiza-w-Ogrodzie Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród... Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Czas Letni 09.03.15, 15:07 Kompletny absurd, wykwit na umyśle chorym, a cały świat się dostosowuje radośnie kwicząc... Wot logika. Odpowiedz Link
ertes Re: Czas Letni 09.03.15, 15:34 O tu sie myslisz. Nie caly Swiat. Glownie Eu i Ameryka. nawet Australia nie w calosci. Co madrzejsi juz sie przekonali o glupocie i juz odeszli. Odpowiedz Link
ertes Mapa Czas Letni 09.03.15, 15:36 Stara mapa mi sie wkleila poprzednio. Ta chya w miare na czasie. Odpowiedz Link
ertes Re: Czas Letni 09.03.15, 15:09 Powoli rosnie sprzeciw, coraz wiecej slychac na ten temat. Mam nadzieje ze wreszcie pojda po rozum do glowy i zostaniemy w czasie letnim na stale. Poki co trzeba przez nastepne pare dni sie przyzwyczaic i dzis szczegolnie uwazac bo to jest bardzo niebezpieczny dzien: poniedzialek po zmianie czasu. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Czas Letni 09.03.15, 20:11 Uwielbiam czas letni. Kiedy dluzej swieci slonce. Nie cierpie czasu zimowego!!! Odpowiedz Link