Dodaj do ulubionych

Karty SIM w PL

20.04.18, 22:28
Panstwo wiedza moze, jak w dzisiejszej dobie wyglada zakup pre-paid kart SIM w Macierzy? Zwykle kupowalo sie je w byle kiosku, wkladalo w telefon i tyle. Dzis, wiem, trzeba je juz rejestrowac. Jednak, czy nadal mozna je zakupic w byle kiosku i tamze tez od reki zarejestrowac? Czy tez nieco wiecej zachodu?
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Karty SIM w PL 21.04.18, 00:58
      ach ta technologia.. jak ona ulatwia nam zycie :)
      to przez ustawe antyterrorystyczna. chcesz anonimowo, znaczy terrorystas.

Minnie
      • minniemouse Re: Karty SIM w PL 21.04.18, 01:00
        .. i chyba tak, w kioskach tez.
        • chris-joe Re: Karty SIM w PL 21.04.18, 03:34
          Sie prawie podniecilem, ze ktos wrzucil rzeczowa informacje, a nie "chyba"....

Nie, nie mam nic przeciw rejestracji kart SIM w dzisiejszej dobie, tak robilem juz w wielu krajach. Ciekaw bylem jedynie PL, bo tam te przepisy sa dosc nowe, a chcialbym miec numer lokalny juz zaraz po wyladowaniu, jak dotychczas to bywalo. Interesuje mnie, jak to dzis dziala, a nie "chyba"... Dziekuje niemniej, Minnie, za input.
          • minniemouse Re: Karty SIM w PL 21.04.18, 03:45
            jak chyba kazda kobieta, lubie kokietowac ;)
            no ale az znecac, to nie:
            wyglada na to ze na pewno w kiosku mozna, ale trzeba uwazac
            superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/uwaga-na-oszustow-jak-nie-nalezy-rejestrowac-karty-prepaid_873366.html
            • chris-joe Re: Karty SIM w PL 21.04.18, 04:22
              Dzieki
              • akawill Re: Karty SIM w PL 22.04.18, 14:32
                Tak samo jak przedtem tylko trzeba paszport i trochę dlużej trwa.
                Dla mnie małym "odkryciem" było, żeby nie wyrzucać SIM przy wylocie z Polski, bo wracając przed upływem roku karta będzie ciągle ważna i można tej samej użyć, bez rejestracji. (Ja teraz trochę częściej w Polsze...)
                • chris-joe Re: Karty SIM w PL 23.04.18, 19:36
                  Czesc, Akawil, milo cie widziec :) I dzieki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka