Dodaj do ulubionych

atak kaszlu po jedzeniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:35
Po każdym posiłku dostaje atak kaszlu. Kaszle przez 15 minut. Odksztuszam
tony jakiejs wodzy, czy czegoś innego i potem wszystko wraca do normy.
Robiłam testy alergiczne. Pokarmowe są ok. Mam alergię na różne inne rzeczy.
( wżiewne). Skąd może się brać taki kaszel? Jak myślicie. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: atak kaszlu po jedzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:55
      ponawiam pytanie
      • dazzle Re: atak kaszlu po jedzeniu 22.10.04, 20:08
        A nie cierpisz na refluks? Robiłaś gastroskopię?
        • Gość: kaja Re: atak kaszlu po jedzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:33
          Mam cały czas uczucie, jakby nie mogło mi się odbiś. Jak wypiję herbate po
          jedzeniu, to często mi się cofa. Raz na jakiś czas zdarza się, że odbija mi
          się, strasznym kwasem, prawi jakbym wymiotowała. Ale nie często. Ostatnio
          dolegliwości żołądkowe się nasiliły. Faktycznie kaszel też. Nie miałam
          gastroskopii, lekarz rodzinny mnie nie kieruje, chociaż co 3 miesiące pojawiam
          się w tej sprawie. Mówi, że wszystko mam z nerwów. Do tego wszyskiego mam cały
          zespół różnych dolegliwości. Poruszałam je już w innym wątku. NIe chce być
          namolna z tym narzekaniem. Dzięki za odzew.
          • anula36 Re: atak kaszlu po jedzeniu 23.10.04, 09:49
            moja znajoma tez miala dokladnie ten sam zestaw objawow -po garstoskopii
            okazalo sie ze ma jakas przetoke miedzy przewodem oddechowym i pokarmowym i
            czasteczki jedzenia oraz cofajacy sie plyn z zoladka dostawal sie do oskrzeli i
            stad byl ten kaszel.
            GAstroskopia konieczna, przynajmniej wykluczy sprawy organiczne. Jesli okaze
            sie ze to faktycznie sprawa psychosomatyczna bedziesz mogla zazywac jakies
            lagodne leki uspokjajace np ziolowe.
            Naciskaj na lekarza.
            • Gość: kaja Re: atak kaszlu po jedzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 16:24
              Dzięki za odpowiedzi. Anula, napisz mi jeszcze proszę, jak Twoja znajoma to
              leczyła. Czy z tym da się coś zrobić?Jestem lekko przerażona. Mam też ciągły
              ból po lewej stronie grzbietu. Wszystko wyraźnie zależne od siebie. Pozdrawiam
              • anula36 Re: atak kaszlu po jedzeniu 23.10.04, 19:30
                Co do leczenia to planowano zamknac ta przetoke operacyjnie ale niestety jest
                to osoba ktora ze wzgledu na ciezka chorobe serca w zasadzie nei nadaje sie do
                narkozy- lekarz jej zapisal ktorys z tych modnych teraz lekow przeciw zgadze
                chyba Ranigast i pomoglo, tym bardziej biorac pod uwage ze wczesniej kaszel
                przypisywano atakom astmy.Nie ma juz takich atakow kaszlu-sporadycznie.
                • Gość: kaja Re: atak kaszlu po jedzeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:27
                  To dobrze, że jej przeszło. Jest nadzieja. Ale to wszystko się w nas potrafi
                  popsuć. Dzięki za odpowiedź.
                  • anula36 Re: atak kaszlu po jedzeniu 23.10.04, 22:41
                    tzn przetoka jest nadal nei zniknela. Ale po lekach zmiejszajacych kwasnosc
                    soku zoladkowego przeszly ataki kaszlu.
          • Gość: Aneri Re: atak kaszlu po jedzeniu IP: *.gress.com.pl / 80.55.200.* 24.10.04, 09:57
            Kaju piszesz "Mam cały czas uczucie, jakby nie mogło mi się odbiś" mam tez takie objawy, spowodowane jest to zbyt duzym polknieciem powietrza przy jedzeniu, zazywam wtedy kapsulke leku ESPUMISAN, ktory "rozbija" duze bable powietrza na drobniejsze i wtedy odbija mi sie i juz jest wszystko w porzadku, napewno stress tez ma na to wplyw. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka