Dodaj do ulubionych

Rakieta-kosmos

20.12.18, 06:46
Ania, szykuje sie start rakiety Delta 4 z Vanderberg.
Mialo byc dzis ale przesuneli. W Oregon to chyba tez widac.
My jestemy jakies 100 mil od Vanderberg wiec widok moze byc niesamowity.
www.ulalaunch.com/missions/delta-iv-nrol-71
Jesli wystartuje kolo 6PM to widok bedzie niesamowity.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Rakieta-kosmos 20.12.18, 08:14
      Chcialabym cos takiego zobaczyc.
    • ania_2000 Re: Rakieta-kosmos 20.12.18, 17:30
      Och, ty to masz super z tymi rakietami, tam u was co chwila cos leci. Nie da rady u nas zobaczyc, niestety - za daleko. Do tego chmury, i pada, wiec widocznosc do dupy. Ale czas startu bedzie idealny:) akurat dla ludzi wychodzacych z pracy i stojacych w traffic!
      Nigdy nie widzialam startu na zywo - super byloby pojechac na Floryde jak tam cos odpalaja. Moje jedyne spotkanie z NASA bylo w Huston, w ich osrodku - byles moze? Tam sa tez pokazane te pierwsze rakiety - szok, ze ludzie dali sie w to wsadzic na ochotnika!! No ale teraz z Vandergerg strzelaja czesciej. Przejezdzlam tam tylko kiedys pod brama - z ciekawosci zobaczyc;) Mojego meze praca robi czesci do rakiet, wiec pojechalismy zobaczyc czy moze uda sie zobaczyc z daleko lunch pad ale tam nie jest nic do zobaczenia dla cywilow - niestety.
      Fajne!
      • ania_2000 Re: Rakieta-kosmos 20.12.18, 17:38
        no masz, znowu przesuneli:) to moze do tego czasu sie u nas rozchmurzy:)
        • ertes Re: Rakieta-kosmos 20.12.18, 23:39
          Szkoda, akurat mielissmy Xmass Party na oceanem, czyste niebo wiec widok bylby swietny.
          30go miejmy nadzieje ze bedzie o zachodzie slonca bo wtedy jest najlepszy efekt.
          Jedziemy wgory niedaleko LA wiec powinno byc dobrze widac jesli nie bedzie chmur.

W Houston nie bylem niestety.
          • chris-joe Re: Rakieta-kosmos 20.12.18, 23:56
            Raz mi sie trafil lot nad Cape Canaveral, w piekny czysty dzionek. Jak na dloni. Ale nic w kosmos akurat nie strzelalo.
    • iwannabesedated Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 20.12.18, 18:01
      Zespół naukowców z Hawajów wykrył kolejnego poza-plutońskiego satelitę Ziemii. Nazwali go "Farout" czyli... Odlot.
      Na razie o planetonie zwanym Odlotem wiadomo niewiele poza tym, że jest, i jest fioletowo... różowy... Ale ... odlot ;)

www.iflscience.com/space/meet-farout-the-solar-systems-most-distant-object-yet/
      • ania_2000 Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 20.12.18, 18:25
        A pare tygodni temu przelatywal kolo ziemii penis shaped object - Oumuamua - czego tam w tym kosmosie nie ma:)
        • iwannabesedated Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 20.12.18, 22:48
          Omg... the flying dick... Strach !!! Rany boskie !!!!
          • chris-joe Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 20.12.18, 23:36
            Nie, nie nie! Dick to jest dick, penis zas to penis. Jak wali z kosmosu, to wolę penisa raczej niz dick'a. Jakos mnie sie wydaje, ze z penisem mozna negocjowac, z dickiem raczej ni chu*a... Sam juz nie wiem. Discuss.
            (Jesli od tego bedzie zależał los ludzkości, mogę sie tych negocjacji podjąć.)
      • ertes Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 20.12.18, 23:35
        Farout to Odlot?
        Mnie wychodzi ze "daleko".
        • chris-joe Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 20.12.18, 23:52
          "Farout" to juz przymiotnik, od wielu lat. Czyli w polskim wlasnie "odlotowe".
          • iwannabesedated Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:09
            Zgadza się :) Uznałam, że to powiedzonko bardzo pasuje do odlotowej tego różowo-fioletowego gościa.

pl.bab.la/slownik/angielski-polski/far-out
            • iwannabesedated Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:11
              ... odlotowej natury.... Cholera, ta funkcja post edytowania by się tu przydała. Czasem posty mi się wysyłają zanim je zdążę przeczytać i sprawdzić.
          • ertes Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:12
            Wedlug NASA to jednak "daleko"
            "2018 VG18, also nicknamed “Farout” due to its great distance from the Sun,"

www.nasaspaceflight.com/2018/12/2018-vg18-farout-furthest-object-solar-system-now/
            • chris-joe Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:18
              Wg Nasa... Whatever... ;)
              • ertes Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:41
                Poza tym kolego przymiotnik i nazwa maja sie tak jak piesc do oka.
                • chris-joe Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 01:07
                  "Przymiotnik i nazwa"? Nie lapie... Chodzi o 'noun', czyli rzeczownik? Jesli tak, to przeciez wiesz, ze w angielskim kazdy rzeczownik moze byc takze przymiotnikiem...
          • chris-joe Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:15
            Have a toke, and you'll dig it, man... Chill and farout, yeah... ;)
            • iwannabesedated Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:19
              O, to NASA poszerzyło teraz swoje spektrum działalności i zajmuje się jedynie-słusznymi tłumaczeniami na... polski???

Far-out... HAHAHAHA
              • ertes Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 00:50
                Sloneczko nie wsciekaj sie. Masz juz wystarczajaco zly nastroj.
                Co za problem? Mnie sie wydaje tak a tobie siak. Nie ma znaczenia.
                • ania_2000 Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 03:18
                  Heeeeyyy - far out to jest cos jak jest excellent:) albo cool:)
                  czyli po polsku teraz pewnie odpowiednie slowo na to to jest MASNO lol

przypomnial mi sie Far Side cartoon:)

• iwannabesedated Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 21:41
                    Oj, żebyś wiedział, Ertesie, takiego do bani humoru to dawno nie miałam. Co gorsza, im bardziej się staram mieć lepszy - tym bardziej się dodupiasty staje. Już tak się zastanawiam, kiedy mnie zniecierpliwione forum weźmie i w ten kosmos wystrzeli, tam w okolice tego Faroutu... albo może jak ta penisoida Oumuamua przelecę i polecę w Kosmos. Notabene, myślałam, że Ania żartujesz, ale to fakt faktyczny - dokładnie jak ten penis, weszedła i wyszedła. Nie do wiary...

youtu.be/H62WsztrGi0
                    • ertes Re: Rakieta-kosmos-planeta "Odlot" 21.12.18, 23:36
                      Niedowiary ze penis weszedl i wyszedl? A co mial zrobic? Zostac? Od tego jest zeby se pobiegal w te i nazad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka