Dodaj do ulubionych

O pierdułach -- Odc. 471

• luiza-w-ogrodzie Taka sobie sroda 18.08.21, 13:40
      Dzisiaj wreszcie spalam normalnie wiec obudziwszy sie przed osma czulam sie calkiem dobrze. Stopa boli inaczej niz przed zabiegiem i podeszwa jest troche opuchnieta ale gdy chodze w grubych welnianych skarpetach i Crocsach to nie jest zle.

Zrobilam trzy prania, prenioslam sprzet i rozne rzeczy z powrotem do pokoju biurowego (oproznionego na pobyt corki), umylam Bobci "podwozie" bo sie pobrudzila. Na obiad pochlonelam zupe grzybowa z zamrazalnika, roniac do niej lzy, bo wiecej zupy nie mam a do sezonu grzybowego zostalo jeszcze pol roku :( Potem zlozylam wieszak, ktory przyszedl w plaskiej paczce i z instrukcjami wylacznie po chinsku a obrazki instruktazowe byly tak male ze prawie nic nie bylo widac.

Dzisiaj zadzwonilo kilka osob zapytac sie jak sie czuje i z ofertami pomocy, ale na razie nie skorzystam, corka ogarnela najciezsze rzeczy. Tak wiec siedze w domu, zakupy chyba zrobie za kilka dni i zdalnie bo sytuacja epidemiologiczna jest nieciekawa. Na szczescie ogrod mnie zywi, mam dynie i slodkie ziemniaki (i bede sadzic zwykle), sa juz mlode marchewki i buraczki, zbieram tez fenkuly, australijski szpinak i rozne zieleniny. Kury znosza jajka, mam swieze pomarancze, grapefruity i banany.

Od jutra ma sie ocieplac, przez piec dni bedzie miedzy 22 a 25 stopni w cieniu, czas wyciagnac opalacz!
      Czego wszystkim zycze ;)

Luiza-w-Ogrodzie
      Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród...
      • roseanne Re: Taka sobie sroda 18.08.21, 17:11
        dobrze, ze rekonwalescencja trwa bez przykrych niespodzianek
        wieszak calkiem calkiem

tu prace wra
        szef sie wciaz nie pokazal, ale mam dwie osoby dzis. jest rozprowadzana elektryka teraz
        syf total, az sie zastanawiam, czy bedzie sens przebjanie sie przez to wszystko, czy nie rozlozyc spania na gorze
        problem w tym, ze wszystkie niezbedne ladowarki i cpap mam na dole...

dostep szuflady z majtkami rowniez..
    • maria421 Re: O pierdułach -- Odc. 471 19.08.21, 10:07
      Jest tylko 16 stopni, leje, siedze w domu i musialam zalozyc skarpetki bo tak zimno.

Mielgo dnia :-)
      • roseanne Re: O pierdułach -- Odc. 471 19.08.21, 22:42
        tu sauna na zewnatrz
        sauna i masa kurzu w srodku
        prace od 8 rano do 16, z przerwa obiadowa

kontraktor dostal liste elementow przeroznych do zaakceptowania, zanim podpisalam kontrakt i zaczzelam kupiwac
        teraz sie okazuje, ze czesc trzeba bylo juz w pospiechu wymieniac

nad czesca beda debaty jutro...
        • luiza-w-ogrodzie Trzymam kciuki za remonty! 19.08.21, 22:57
          roseanne napisała:

> tu sauna na zewnatrz
          > sauna i masa kurzu w srodku
          > prace od 8 rano do 16, z przerwa obiadowa
          >
          > kontraktor dostal liste elementow przeroznych do zaakceptowania, zanim podpisalam kontrakt i zaczzelam kupiwac teraz sie okazuje, ze czesc trzeba bylo juz w pospiechu wymieniac
          >
          > nad czesca beda debaty jutro...

Oby wszystko zostało zrobione jak najszybciej i najlepiej, Rose!

Xurkowi życzę tego samego z jej frontem robót.

Od remontów można osiwieć, ale satysfakcja po skończeniu - bezcenna!

Luiza-w-Ogrodzie
          Forum AUSTRALIA
          • jutka1 Re: Trzymam kciuki za remonty! 20.08.21, 10:36
            luiza-w-ogrodzie napisała:

> Oby wszystko zostało zrobione jak najszybciej i najlepiej, Rose!
            >
            > Xurkowi życzę tego samego z jej frontem robót.
            >
            > Od remontów można osiwieć, ale satysfakcja po skończeniu - bezcenna!

Ditto, ditto & ditto!

No to zamykam i idę otworzyć nowego pierdulona. :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka