kan_z_oz Re: Pożar 06.09.21, 10:02 Wspolczuje bardzo serdecznie strat. Mnie to rusza niesamowicie.Tereny gorskie, rezerwaty przyrody ktore rozumiem nie powinny sie palic lub jesli juz to zupelnie inaczej. U mnie troche odpoczynku. Rok w miare mokry. Sasiad wpuscil buldozer na dole dzialki i wycial droge dla samochodu strazackiego mogacego czerpac wode z jego jeziorka (zbiornik). 2019 bylo tutaj malo ciekawe. Reszta sasiadow usnela nadmiar gaszczy z dzialek. Tyle tylko mozna zrobic. Przygotowac sie najlepiej jak mozna i liczyc, ze nie zjawi sie idiota, ktory rzuci peta na zakrecie drogi ponizej. Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Pożar 14.09.21, 10:34 Stanowa brygada strazakow przyslala mi dzisiaj nowe regulacje. Jest to pierwszy raz tutaj. Przeczytalam i oczywiscie robimly co rekomenduja, minimalizujemy. W sumie ok. Sorry ale zmusza mnie to wszystko do rozmyslan dla reszty; co dalej beda musieli robic wlasciciele nieruchomosci vs zmiany klimatyczne vs ludzie wynajmujacy vs decyzje rzadow co dalej robic? Odpowiedz Link