Dodaj do ulubionych

Prezenty - Lista

24.12.04, 15:19
Wiadomo ze prezenty to nie najwazniejszy element Swiat ale przewaznie
najdluzej pamietany. Pochwalcie sie
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Prezenty - Lista 25.12.04, 00:49
      mamy sie chwalic co dalismy?
      czy co Gwiazdor przyniosl?
      ;-)
      • ertes Re: Prezenty - Lista 25.12.04, 03:15
        Do mnie Swiety Mikolaj niedlugo zajrzy.
        • ada296 Re: Prezenty - Lista 25.12.04, 03:18
          przyniósł miłość
          dzieci i brata
          reszta...
          listy miłe
          ale to jest mniej ważne
          i już
    • szfedka Re: Prezenty - Lista 25.12.04, 13:13
      Mnie przyniosl chyba najpiekniejsza Wigilie w zyciu. Bylo nas wielu u mnie w
      domu. Nie wiadomo kiedy znow bedziemy mogli sie tak zebrac znow. Kangurka
      jedzie niedlugo do Au, co prawda wroci ale nie do Szwecji. Zarcia pelno z
      roznych kultur. I wino...Wspaniala atmosfera. Smiech, zart, rozmowy w trzech
      jezykach, spiewy a pozniej...prezenty.
      Wspaniale bylo widziec piszczaca z radosci kangurke gdzy zobaczyla plaszczyk
      ktory jej sprawilam w Warszawie. Widzac go w sklepie po prostu nie moglam go
      nie kupic. Widzialam go na niej. No i zaraz nam zaprezentowala sie a oczy jej
      swiecily sie jak gwiazdki.
      Albo mina mojej matki gdy zobaczyla ksiazke napisana przez jej uwielbianego
      kuzyna i z jego dedykacja dla niej. Przyjaznili sie bardzo w mlodosci ale nie
      widzieli sie juz z 30 lat. Gdy bylam niedawno w Wawie to go spotkalam aby
      napisal dla niej kilka slow.
      No i moi mlodzi przyjaciele ktorzy zakladaja gniazdko w Szwecji dostali fajna
      rzecz do domu. Praktyczna lecz...ciekawa
      Ja z kolei dostala 4 paczki moich ulubionych slodyczy...znowu bede musiala
      trenowac ciezko po swietach.
      I jest tez cos co nie doslalam a czego bardzo oczekiwalam. Gest. Jeden maly
      gest. Swieta to specjalny czas...czas radosci i wspanialomyslnosci.

A dzis swietowania dalszy ciag...co z tym zarciem zrobic. Tyle tego ;)
      Zycze Wam dalszego milego swietowania

Wasza Szwedka

• don2 Re: Prezenty - Lista 25.12.04, 13:47
        Zgodnie z moim zarzadzeniem Mikolaj przeslal wszystkie prezenty,ktore mialy byc
        dla mnie ,na adres ludzi biednych,chorych i nieszczesliwych.mam nadzieje ,ze
        gdybym popadl w takie polozenie tez znajdzie sie ktos,kto uczyni podobnie.
        Boszeeeee jaki ja jestem dobry,az mi gardlo sciska ze wzruszenia.

--------------------------------------
        • jutka1 Re: Prezenty - Lista 25.12.04, 14:17
          Przestan Donie bo sie rozplacze ze wzruszenia! ;-)
          Ide oddac moje prezenty chyba...

:-)
          • maria421 Re: Prezenty - Lista 26.12.04, 14:43
            Wigilia w milym, rodzinnym nastroju, co sobie bardzo cenilam, przypominajac
            sobie, ze rok temu spedzalam Swieta w szpitalu. Prezentow bylo wiele, ale
            glownie drobiazgi, najwazniejsze jest przeciez zeby bylo duzo paczuszek pod
            choinka i zeby bylo duzo zabawy przy ich otwieraniu. Corcia dostala perelki do
            uszu, pare ksiazek, pare kosmetykow, ja jak zwykle perfumy i rozne akcesoria,
            no a maz bardzo oryginalnie-krawat, koszule, sweter i otwieracz ´do szampana
            (jeszcze nie wyprobowany), jedzonko smakowalo, od jutra dieta i ... do
            nastepnych Swiat.
        • maria421 Re: Prezenty - Lista 26.12.04, 15:04
          don2 napisał:

> Zgodnie z moim zarzadzeniem Mikolaj przeslal wszystkie prezenty,ktore mialy
          byc
          >
          > dla mnie ,na adres ludzi biednych,chorych i nieszczesliwych.mam nadzieje ,ze
          > gdybym popadl w takie polozenie tez znajdzie sie ktos,kto uczyni podobnie.
          > Boszeeeee jaki ja jestem dobry,az mi gardlo sciska ze wzruszenia.

Don, to Ci sie chwali!
          W Niemczech zaczyna panowac zwyczaj, ze ludzie urzadzajacy swoje srebrne
          wesele, 50, 60, 70 urodziny itp. na zaproszeniach zaznaczaja ze zamiast
          prezentow prosze o skladke na cel charytatywny. Uwazam to zw wspaniala rzcz-
          zamiast kolejnego wazonu z krysztalu, srebrnych lyzeczek itp. pieniezki na
          biedne dzieci na Haiti.
          • ani-ta Re: Prezenty - Lista 26.12.04, 19:57
            a ja powiem nieskromnie, ze Sw. Mikolaj w tym roku nie dal ZADNEJ plamy:)
            zadzialal jak szwajcarski zegarek - perfekcyjnie!
            kazdy dostal cos co mu sie spoobalo:)

ja przymierzylam wszystkie swoje prezenty... i mam dylemat... nie da sie tego
            nosic na raz... a wybranie tego jednego kompletu na "dzisiaj" wymaga meskiej
            decyzji odrzucenia pozostalych "dzisiaj":)
            eeech... jak milo!:))))))

i juz mysle... jakie haslo za rok Sw. Mikolajom rzuce?:)))

a.:)

P.S.
            prezenty... rzecz ulotna... najpiekniejsze byly zyczenia:) zwlaszcza od...
            Zainteresowanego:)
    • lalka_01 Re: Prezenty - Lista 27.12.04, 16:25
      majteczki plus bh od mamusi ("ale ja nie wiem, jakie sie teraz nosi!" i zawsze
      s
      • lalka_01 Re: Prezenty - Lista 27.12.04, 16:31
        super- chcialam powiedziec ;-)). Plyn do kapieli od corki -ok. Szampon od syna -
        do wlosow zupelnie innych od moich ;-). Stojak na gumki od mlodego. Oraz
        prezent od meza na specjalne zamowienie. Oraz trzy bilety na koncert dla trojga
        z nas.
        I jak zwykle mnostwo smiechu przy prezentach dla dzieci.
        • lucja7 Lalka, chyba ci sie pomylilo! 27.12.04, 17:31
          Piszesz: majtki od mamy,stojak na gumki od mlodego.....
          Jeszcze mama ci ofiaruje majtki? no a juz stojak na gumki? kto to taki ten
          mlody?

lucja :)))
          • lalka_01 Re: Lalka, chyba ci sie pomylilo! 28.12.04, 11:05
            mama czesto mi "ofiaruje" majtki - na kosmetykach i zapachach sie nie zna,
            ciuchy wierzchnie to wieksze ryzyko. A majtki rzecz banalnie prosta jest -
            idziesz do dobrego sklepu i prosisz o rade :-). Stojak na gumki to stojak na
            gumki zrobiony wlasnorecznie na specjalnych zajeciach w szkole, na ktorych
            dzieci same robia prezenty dla bliskich. A mlody to moj najmlodszy.
            • ani-ta czy mozemy uscislic? 28.12.04, 12:28
              o JAKIE gumki chodzi?:)
              do wlosow?
              gumki myszki do scierania?
              prezerwatywy?

chociaz to ostatnie siakos mi tematycznie do szkoly nie pasuje... aczkolwiek z
              drugiej strony... edukacja zna i przedmiot "przysposobienia do zycia w
              rodzinie", wiec czemu nie?:)

ja pamietam jak w podstawowce robilam "piekne" broszki mamusi, pamietam jej
              dziki zachwyt nad prezentem... i siakos zupelnie nie pamietam by je
              kiedykolwiek nosila;)))))

a.:))
              • lalka_01 Re: czy mozemy uscislic? 28.12.04, 15:42
                stojak ma stac w kuchni - uslyszalam. Czyli jest na gumki-recepturki - do
                zamykania workow na smieci np. :-). Do wlosow tez moglyby byc, gdybym...ich
                uzywala.
                Zapytalam tylko niesmialo, dlaczego ma toto ksztalt koguta, skoro to Boze
                Narodzenie. Co zotalo natychmiast zagluszone okrzykami zachwytu meza, ktory jak
                widac bardziej umie sie znalezc ;-).
                • ani-ta Re: czy mozemy uscislic? 29.12.04, 23:00
                  dzizus!!!
                  lalka! alez ty sie MUSIALAS cieszyc z takiego prezentu!:)))))))))

pare lat temu kolezanka koniecznie chciala mnie uszczesliwic kurka na jajka...
                  ona TO miala i uznala, ze jest to sprzet niezbedny w kuchni i ja to tez MUSZE
                  miec!:)))) sporo trudu mnie kosztowalo wypersfadowanie jej tegoz daru!:)))
                  a teraz zaluje... wyslalabym ci kurke do pary z kogucikiem:)

a.:))))
                  • jan.kran Re: czy mozemy uscislic? 04.01.05, 17:26
                    Mlody wrocil wczoraj z wizyty w PL i DE i przywiozl worek prezentow, glownie
                    ksiazki i plyty. Dzbanek do kawy i herbaty ( sliczne!) , kawe i herbate i w
                    ogole ex duzo lepiej sprawuje sie jako ex niz jako maz:-)))

Ale najlepszym prezentem byly "Golden Hits " BONEY M.
                    Szkoda , ze nie mogliscie widziec zbulwersowanych min mojej Mlodziezy jak
                    sobie radosnie podspiewywalam:
                    Ra ra Rasputin lover of the russian queen
                    i inne rowniez przeurocze utwory ...
                    Ale jak slucham Boney M to mi sie przypomina , ze kiedys mialm osimnascie lat :-
                    )))
                    K. Starszy.
      • ani-ta Re: Prezenty - Lista 27.12.04, 20:31
        hehehe;)
        laleczko:)
        ja w tym roku rzucilam haslo "bielizna"! i prowadzilam od ponad miesiaca
        zajecia z agragogiki:)) jaki by nie byl temat rozmowy... zawsze schodzilam na
        rozmiary:))))) i dzieki temu...mam wlasciwe rozmiary prezentow;)
        boszzzzzzzz... gdyby S dostala... to bym chyba zaplakala sie przy stole!:)

a.:)))))
        • i.c.sparks Re: Prezenty - Lista 28.12.04, 01:20
          Moja lista jest krotka i przypomina parodie swiatecznej piosenki :)))
          ....my true love sent to me: fake gold ring that turns my skin green
          underneath, two dead birds, 3 spark plugs when I need at least six, and 4 cans
          of cheep beer:/

• aksiegowy Dzieci to maja teraz dobrze 28.12.04, 17:28
      Refleksja po swiateczna
      Dzieci maja teraz super.
      Na 5 dzieci na Wigilii przypadl 1.5 wielkiego worka z prezentami.
      Nie przesadzam ale moja parka dostala od nas i rodzinki 3 worki prezentow.
      A worki duze - takie czarne co na budowach uzywaja do zbierania smieci (dla nie
      amerykanskich ludzi - pojemnosci duzego kubla na smieci). Tyle tego ze dla
      najmlodszej (13 miesiecy) jeszcze nie wszytkie prezenty zostaly rozpakowane.
      Starszy przelcial przez wszytko ja burza - tylko papiery fruwaly.
      Ja dostalem swoj wymarzony aparat cyfrowy (na miesiac przed swietami - bo nie
      moglem sie oprzec) a najmilejsza przystawke do kompa by mogla se komponowac
      muzyczke.

AK

• basia553 Re: Prezenty - Lista 29.12.04, 17:41
      Z niejaka zazdroscia czytalam Wasze wynurzenia. Bo moje paczki z Polski doszly
      dopiero dzisiaj! Ale teraz Wy macie powöd, aby zzieleniec z zazdrosci.
      Poza ksiazkami - kazda z innej pölki: Mleczko, "Frieda" i Hanna Kral,
      möj wymarzony film "Shreck" z rewelacyjnym dubbingiem polskim (Sylwester
      uratowany!!), no i te CD!!! A wiec: rozczarowujaca Kalina Jedrusik, Kabaret
      Starszych Panöw, no i zupelna rewelacja, zestaw szesciu cedesöw pt. "Something
      swingin", a na nich moi ukochani: (m.in) Pat Boone, Dean Martin, Nat King Cole
      (!!) Perry Como (!!!) Wlasnie wylam jak norka sluchajac po raz czwarty Pat
      Boone i jego "love letters in the sand". Zeby D. juz wreszcie wröcil z pracy
      i odtanczyl to ze mna!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka