ertes 17.03.05, 17:49 Ciekaw jestem jak ksztaltuja sie ceny benzyny w roznych miejscach: Dzis rano tankowalem za $2.47/gallon czyli 65c/litr czyli .48 &euro czyli 1.98 PLN. Barylka ropy wlasnie przeskoczyla $57 :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tortugo Re: Benzyna 17.03.05, 21:00 a ja ostatnio zauwazylem, ze diesel przeskoczyl w cenie benzyne. czy ja spalem, czy od kiedy tak swiat stanal na glowie? (dieslem nie jezdze, wiec usprawiedliwiony...) i dlaczego to tak? gadaj, ertes ;)))) ~:O:=o Odpowiedz Link
ertes Re: Benzyna 17.03.05, 22:56 Kalifornia mocium panie, Kalifornia. Jakosc ropy inna jak gdzie indziej: mniejsza zawartosc siarki a przez to produkcja drozsza z tego co wiem. Benzyna u nas zreszta drozsza niz gdzie indziej z tych samych powodow. Odpowiedz Link
szfedka Re: Benzyna 17.03.05, 21:12 ertes napisał: > Ciekaw jestem jak ksztaltuja sie ceny benzyny w roznych miejscach: > Dzis rano tankowalem za $2.47/gallon czyli 65c/litr > czyli .48 &euro czyli 1.98 PLN. > > Barylka ropy wlasnie przeskoczyla $57 : No dobra ale co to za benzyna? Tutaj litr 95 bezolowiowej kosztuje ok. 9.5 sek znaczy sie 1,05 euro Odpowiedz Link
ani-ta Re: Benzyna 17.03.05, 22:58 gaz - 1,63zl u prywatnych dystrybutorow;) 1,70zl w sieciach:) benzynke tankuje raz na pol roku - wiec ceny nie pamietam:) ponoc w PL jest najwiecej samochodow na gaz... i ponoc UE sie zdziwila:PPPP Odpowiedz Link
ertes Re: Benzyna 17.03.05, 23:22 U nas prawie nie ma. Teraz moda na samochody spalinowo-elektryczne. A wiesz ile benzyna? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Benzyna 17.03.05, 23:40 anita, dular nieco ponad 3 zlote... euro dzis powyzej (nareszcie) 4 zlotych Odpowiedz Link
ani-ta Re: Benzyna 17.03.05, 23:43 uuupppsss popierdoniczylo mnie sie:))))))))))) i... oby dular nikagda 4zl nie osiagnal!!!!!!! bo w zyciu kredytu nie splace;) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Benzyna 17.03.05, 23:07 U mnie 2.08/gallon. Ale w CA benzyna zawsze była droższa. Co do Euro, to jeszcze OK że taka u nich droga. Jeżdzą małymi samochodami po mniejszych odległościach. Jakby u nas była 4/gallon, to by chyba ten kraj się przewrócił. Nic dziwnego że cały świat trzeba na okrągło podbijać. Odpowiedz Link
ertes Re: Benzyna 17.03.05, 23:21 Ale to chyba za 87 placisz $2.08? Ja nie uzywam tego i nie znam ceny :( Za ile masz 91? Odpowiedz Link
swiatlo Re: Benzyna 17.03.05, 23:31 ertes napisał: > Ale to chyba za 87 placisz $2.08? > Ja nie uzywam tego i nie znam ceny :( > Za ile masz 91? Regular: 2.08 Plus: 2.18 Super: 2.28 Diesel: 2.47 Odpowiedz Link
bella-donna Re: Benzyna 18.03.05, 02:24 swiatlo napisał: > Regular: 2.08 > Plus: 2.18 > Super: 2.28 > Diesel: 2.47 napisze jutro, nigdy nie patrze... Odpowiedz Link
basia553 wiesz ertesie, 18.03.05, 08:19 jak chcesz mnie zdeprymowac, to zakladaj wontki o tym, jaka tania benzyna jest u Ciebie! Odpowiedz Link
maria421 Przyznam sie, 18.03.05, 12:17 ze nie wiem jaka jest cena za litr benzyny w Niemczech. Wiem, ze place ponad 80 Euro za zatankowanie pelnego baku. Odpowiedz Link
wkrasnicki Re: Przyznam sie, 18.03.05, 14:14 maria421 napisała: > ze nie wiem jaka jest cena za litr benzyny w Niemczech. > Wiem, ze place ponad 80 Euro za zatankowanie pelnego baku. __________________________________________ Bardzo dobre podejście Mario, ja kiedy muszę zatankować, też nie patrzę na koszty. Mus to mus. Samochodu nie prowadzę, ale jutro mam w planach tankowanie do pełna. ;-) Odpowiedz Link
ani-ta maryjka:) jak podasz pojemnosc baku... 18.03.05, 14:42 .. to se ertes z grubsza policzy:) i bedzie mial kolejne dane do tabelki:))))) gaz dalej - 1,63zl, ale taniej to juz chyba nie bedzie:( Odpowiedz Link
maria421 Re: maryjka:) jak podasz pojemnosc baku... 18.03.05, 14:51 ani-ta napisała: > .. to se ertes z grubsza policzy:) > i bedzie mial kolejne dane do tabelki:))))) No widzisz, Anita, taki ze mnie glab matematyczny, ze nawet takich prostych rachunkow nie potrafie zrobic. I nawet nie wiem, jaka bak ma pojemnosc- 60 czy 80 l ? Powinno to gdzies byc zanotowane, ale tez nie wiem gdzie. Maria -Glab XXL Odpowiedz Link
ani-ta Re: maryjka:) jak podasz pojemnosc baku... 18.03.05, 15:31 pewnie w dowodzie rejestracyjnym? a moze nie? moze tylko w istrukcji obslugi (mniaaaaaaammmmm... samochodowe sa najlepsze;)))) ), albo tylko w karcie gwarancyjnej?:) ja mojemu autku tylko papu wszelakie daje... na reszte wolam XY;)))) Odpowiedz Link
basia553 Mario, 18.03.05, 16:27 co Ty masz za auto, ze tyle za pelen bak placisz? Moje auto ma pojemnosc 55 l plus 8 l reterwy. Nie dojezdzam calkiem do rezerwy, wiec place za pelne zankowanie 60 €. Pojemnosc Twojego baku znajdziesz w podrecznej ksiazeczce Twojego auta. Nie wiem jak dlugo masz to auto, ze tego nie wiesz, bo ja wlasnie w zeszlym tygodniu sprawdzilam, choc mam auto dopiero 5 lat:)))))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Mario, 18.03.05, 18:09 dodam, ze... ladne to 5letnie autko jest:) ale przejazdzki nie dostapilam:PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link
maria421 Re: Mario, 18.03.05, 21:06 Sprawdzilam pojemnosc baku: 80 l. Ot, pozytek z bywania na forum:-) Odpowiedz Link
bella-donna Re: zapomnialam...ale 19.03.05, 00:52 ertes napisał: > Ciekaw jestem jak ksztaltuja sie ceny benzyny w roznych miejscach: > Dzis rano tankowalem za $2.47/gallon czyli 65c/litr > czyli .48 &euro czyli 1.98 PLN. tankuje co 4/5 dni, wiec to juz niedlugo, ostatnio zaplacilam znacznie wiecej niz usually, okolo 28$ , ale cena jest ponizej Twojej Odpowiedz Link
chris-joe Re: Benzyna 21.03.05, 02:46 U mnie wyjatkowo drogo- 0.97 CAD za litr. W Vermont i w stanie New York- 2.10 US za galon. Zatankowalismy po brzegi:) Kurcze, jak my to robimy w Kanadzie, ze majac wlasna rope placimy za benzyne az tak drozej od Jankesow, ktorzy -bylo nie bylo- musza ja importowac???! Odpowiedz Link
ertes Re: Benzyna 21.03.05, 04:30 Podatki. Nastepnym razem jak bedziesz tankowal przeczytaj informacje o podatkach ktora powinna byc na dystrybutorze. Odpowiedz Link
bella-donna Re: Benzyna 21.03.05, 05:44 chris-joe napisał: >U mnie wyjatkowo drogo- 0.97 CAD za litr. W Vermont i w stanie New York- 2.10 >US za galon. Zatankowalismy po brzegi:) dzisiaj tankowalam, spojrzalam na licznik: (N.J.) 1.86 $ 1.97 $ 2.06 $ >Kurcze, jak my to robimy w Kanadzie, ze majac wlasna rope placimy za benzyne az >tak drozej od Jankesow, ktorzy -bylo nie bylo- musza ja importowac???! trzeba bylo myslec o tym wczesniej o; Ps. jakie warunki w Vermont i gdzie ? Odpowiedz Link
ertes Re: Benzyna 21.03.05, 06:08 At $2.34 a gallon, Honolulu had the highest average price for self-serve regular unleaded gas, while the lowest price was $1.91 a gallon in Newark, New Jersey, although Lundberg noted that price was not strictly a direct comparison, as New Jersey offers no self-serve gasoline. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Benzyna 21.03.05, 11:15 O czym trzeba bylo myslec wczesniej, oraz "wczesniej" znaczy: kiedy? Pojechalismy do Jay Peak, obok Montgomery, jednak skonczylo sie jedynie na rekonesansie, bo zbyt pozno wygrzebalismy sie z pieleszy. Stoki wygladaja wspaniale. Mnostwo (dlugich) zjazdow, system wyciagow bardzo rozbudowany. www.jaypeakresort.com/page.asp?intNodeID=16129 Przyjmuja kanadyjskie dolary on par with US- za okazaniem Canadian ID :)) Tylko na dole burdel: parkingi bez asfaltu, czyli bloto. I ludzie jacys tacy dziwni- przewaga typu redneck, kazdy z flaszka bud'a w lapie. Wrocimy tam z pewnoscia. Odpowiedz Link