jutka1 27.03.05, 19:06 Od czasu do czasu piszemy o odkryciach czy olsnieniach (yea yea, grafomania ;-)) muzycznych, ale toto rozproszone po roznych watkach i sie gubi sila rzeczy. Stad osobny watek... cdn za chwile J. :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Dzisiejsze odkrycie (i nie tylko) 27.03.05, 19:19 Dzisiaj w Trojce posluchalam przepieknego kawalka Dee Dee Bridgewater "Avec le temp"... i pobieglam na net zobaczyc cogdziejak. Najnowsza plyta, wydana w lutym br., pt. "J'ai deux amours". Tytul to oczywiscie uklon w strone Josephine Baker, a mnie przyszla tez na mysl interpretacja Madelaine Peyroux z plyty, o ktorej juz tutaj gdzies pisalam... Niestety, jedyne stronki, z ktorych moglam za oplata sciagnac w mp3 byly z Rosji... Coz, nie zaryzykowalam podawania nru karty kredytowej :-))) Moze ktos da namiar skad mozna bezpiecznie sciagnac. Jesli nie, po prostu kupie plyte... bo przesluchalam fragmenty, i cymes z mniodzikiem! :-) Tez ostatnie odkrycie, plytka duetow Ray Charles'a z roznymi wykonawcami pt. "Genius loves company", wlaczajac BB King'a, Norah Jones (tez gdzies tu pisalam, ze sluchalam tej piosenki w radio i dziwilam sie ki czort i skad i jak), Elton John'a i nnych. Tej plytki sciagac nie musze, w przyszlym tygodniu do mnie przyjedzie :-))))) CDN. J. :-) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Niedzisiejsze odkrycie 28.03.05, 11:58 Fracusko-egipsko-londynska Natacha Atlas. Dwie plyty "Gedida" i "Halim". Mecze teraz kolezanke Arabke, zeby mi przetlumaczyla te piosenki, ktorych Natacha nie spiewa po angielsku. Salam alejkum Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Niedzisiejsze odkrycie 28.03.05, 16:05 O ile pamietam, ona jest z Belgii, z mieszanego angielsko-bliskowschodniego malzenstwa. Sporo jej bylo na radio FIP... A propos, czy Ishtar/Alabina slyszalas? Jesli nie, a Natacha ci sie podoba, to jestem pewna, ze Alabina tez do gustu przypadnie :-))) Odpowiedz Link
ertes Re: Nowinki muzyczne 29.03.05, 02:25 Van Morrison... kiedys sluchalem... podoba mi sie Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 29.03.05, 22:06 Sabbciu, ktogdziejak? z tym Adamem? Napisz cos wiecej? Odpowiedz Link
sabba Re: Nowinki muzyczne 29.03.05, 22:18 hmmm...wlasnie jestem w trakcie sluchania, trudno mi opisac skladnie,. Brzmi staro, spokojne troche flegmatyczne kawalki. Nowa plyta to Gemstones jeszcze nie znam, stara ktpora slucham Friends Of Mine. Mlody siusiek ale fajnie spiewa. Slyszalas cos o nim Judys? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 29.03.05, 22:21 Nie, i dlatego pytam.... Wstukam w wyszukiwarke, jakby co, wroce tu z pytaniami :-)) Odpowiedz Link
sabba Re: Nowinki muzyczne 29.03.05, 22:24 no ja wlasnie tez przez wyszukiwarke. A kawalek jakis slyszalam na jakims muzycznym programie i sobie sciaglam reszte.znalzlam oficjalna jego strone: www.adamgreen.net/ Odpowiedz Link
wkrasnicki Re: Nowinki muzyczne 29.03.05, 22:33 Cudze chwalicie... . Tymczasem można tak dla przykładu dla innych wątków, posłuchać dwóch facetów plumkających na klawiszach i choć jeden za Oceanem i troszkę wiekowy, drugi zaś mniej zużyty w kraju ojców głównie przebywa i chyba z bardziej głową otwartą, to razem są nie do ogrania. www.merlin.com.pl/frontend/towar/386436 Odpowiedz Link
morsa Re: Nowinki muzyczne 30.03.05, 02:10 Sabba, Ty sluchasz tego, co moja corka. Adam Green byl u nas, miala okazje sluchac go na zywo, ma autograf. Mando Diao to chyba szwedzka grupa, nie jestem pewna. Ostatnio slucham do znudzenia Duet Kate Bush i Peter Gabriel (Don´t give up). Atlas, Ishtar, Alabina sa mi znane; warto posluchac Najwa Karam no i Kaleb. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 31.03.05, 13:59 A Manu Chao lubicie? Ja pierwsza plyte owszem owszem.. druga mniej - i nie wiem czy byla trzecia etc. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 14:08 Czy znacie Ive Mendes? Wpadla mi w rece plytka. Nawet niezle kawalki, pop-ujaca bossa nova. Ladna interpretacja piosenki Chicago (chyba?) "If you leave me now". J.:-) Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 14:14 Znam Jose Mendes.ma doskonale zaopatrzony sklep " Tobaccos Mendes " Avenida de Libertad , Albir (Valencia ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 14:17 To na pewno corka, bo przeciez nazwisko tak rzadko spotykane!! Jaki ten swiat maly! ;-))) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:29 Ive gdzies mie sie przewinela, nawet wypytywalem Braza, bo mi sie podobala, ale on nigdy nic. Co potwierdza jedynie prawde, ze bossa nova jest produktem czysto eksportowym i w Brazylii na to prychaja. A wogole to juz od dluzszego czasu niczego prawie nie slucham, nic mi nie lezy, nic mnie nie porwalo... Jaded? Odpowiedz Link
chris-joe jutka ps. 16.04.05, 16:31 usilowalem nasciagac wspominana Dee Dee, ale idzie to jak krew z nosa :( Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:33 Nic mnie juz nie bawi,nic mnie juz nie neci ,od czasu ,gdy cioci Klary cyc sie w magiel wkrecil :)))))))))) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:38 Toc mowie. Pojde sie upic dzis z wieczora. Pod ten cyc Klary:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:37 Jaded jak nic! Nie martw sie, przejdzie, zawsze przechodzi :-))) Madeleine Peyroux juz sluchales? Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:46 O Peyroux nie slyszalem. Wybadam. W sklepie Archambault za rogiem maja Dee Dee- wlasnie zajrzalem na ich website. Chcesz? Ale pod warunkiem, ze pozwolisz wpierw skopiowac:) Od psiapsioly z BC dostalem mejla, a w nim: "Heard on CBC beauteous Quebec woman singer w. song Lou Andreas Salome (Rilke's lover)". Zrobilem internetowe dochodzenie i nic nie znalazlem. Moze ona nawet nie z QC? Does it ring a bell? Pytam just in case... Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:54 Dottore Serafico…Zazdroszczę Panu. Myślę sobie, że Pan jesteś najszczęśliwszym człowiekiem na tej boskiej ziemi… Jesteś Pan wielkim poetą i Pan dobrze o tym wiesz. Jesteś Pan zakochany (nie rezonować, Pan jest i był zawsze zakochany, w kim, kiedy i gdzie, to wszystko jedno). Posiadasz małe atelier w Paryżu… Ale z drugiej strony, gdyby Pan nie był takim desperatem, prawdopodobnie nie pisałby Pan tak cudownie. A zatem niechże Pan już sobie będzie desperatem, wielkim desperatem, największym desperatem!… Księżna Marie Taxis w liście do Rilkego Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:57 Ksiezna do poety: niech pana szlag trafi, byle ten szlag zrodzil ladne wiersze:)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 16:59 Peyroux sciagaj pronto! Dee Dee kup, forse zwroce. (kopiuj tez :-))) Nic mi sie nie kojarzy... moze jutro pobuszuje, kto wie. Ale i tak Ty jestes lepszy w te klocki znajdowania na necie. :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 17:03 Wlasnie wysluchalem "Prayer" Peyroux. B. ladne. Sciagam wiecej. ps. kupiem jeszcze dzis. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 16.04.05, 17:07 No widzisz? Do uslug Waszej Ksiazecej Mosci! ;-)))) Odpowiedz Link
jutka1 Dee Dee Bridgewater 28.04.05, 12:14 .... doleciala calo i zdrowo :-)))) merci mille fois!! forse zwroce przy nastepnym widzeniu :-))) Odpowiedz Link
don2 Re: Dee Dee Bridgewater 28.04.05, 12:54 Ech co za zycie ! a ja ciagle tylko "ich3" i " Wasyl i jego cyganie" trza sie rozwinac,bo az wstyd. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dee Dee Bridgewater 28.04.05, 12:59 ta plyta to zbiorek francuskich standardow typu J'ai deux amours, mon pays et Paris nic az tak rozwinietego, zebys Wasyla zarzucal ;-)))))) ale ladna muzyczka, niestety niedostepna ani tu, ani w Amazonie (naklad chwilowo wyszedl, jak to w Amazonie bywa ... :-) ps. chce twoja stara sygnaturke! czepialski... ;-)))))) Odpowiedz Link
don2 Re: Dee Dee Bridgewater 28.04.05, 13:04 Nie ma to jak: ajli ali my cyganie.ja cygan ty cygan ,wszyscysmy cyganie O yeee! Odpowiedz Link
chris-joe Re: Dee Dee Bridgewater 28.04.05, 17:09 happy to hear:) tymczasem bycze sie wsrod palm w ogrodzie mych przyjaciol w Palm Beach Gardens na dowolnie wybranym boku staczajac sie do basenu miedzy drinkami. Ach, jak ja sie stesknilem za tym dusznym, goracym podtropikalnym powietrzem. Jest dobrze :) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Dee Dee Bridgewater 28.04.05, 20:08 nie chce mnie sie... otwieram becksa i bekam... uff, jak goraco. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dee Dee Bridgewater 29.04.05, 10:49 zazdraszczam slonca sinister :-) baw sie dobrze :-)) Odpowiedz Link
bella-donna Re: Dee Dee Bridgewater , Floryda ??? 30.04.05, 00:21 chris-joe napisał: > happy to hear:) > tymczasem bycze sie wsrod palm w ogrodzie mych przyjaciol w Palm Beach Gardens > na dowolnie wybranym boku staczajac sie do basenu miedzy drinkami. Ach, jak ja sie stesknilem za tym dusznym, goracym podtropikalnym powietrzem. > Jest dobrze :) a ciesz sie, ciesz, zanim sie obejrzysz juz znajdziesz sie ponownie za biurkiem. Przede mna natomiast caly urok planowania i niedlugo w droge. Jesli jeszcze tam jestes to polecam: "Europe" w wykonaniu Gary Barrieri S W i e T n A Odpowiedz Link
tos.ka :) 30.04.05, 12:30 wot opiat´ uchodi tiolka od mienia od mienia potomu szto niet dienieg ni rubla ni rubla potomu szto niet kwartiry i maszyny niet potomo szto nie umieju ja warit´ obied ref: kogda niet dienieg to niet liubwi tokaja suka eta selavi (grupa leningrad) transliteracja wlasna :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Nowa Tanita 01.07.05, 13:17 Nowa plyta Tanity Tikaram "Sentimental", podobno swietna... Slyszal ktos? Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowa Tanita 01.07.05, 20:04 jezus! (tzn. jutka...) ja tanity nie slyszalem chyba od czasow twistu! Przelecialem sciagarki i nic tam na razie nie ma. Ale mnie zaintrygowalas -ze sie tak wyraze- wiec sie rozejrze. Salut toi:) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Nowa Tanita 01.07.05, 20:42 mialam ten sama odruch - szukac:) wyslalam zapytanie do PL:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowa Tanita 01.07.05, 21:03 Salut, toi :-) Masz tu link, na ktorym podobno mozna posluchac - z mojego domowego netu psinco ze sluchania wyszlo... Poniewaz opis po FR, to i Braz sie nacieszy... :-))) P.S. Uczen zapytal mnie, po wysluchaniu w radio, jak po polsku bedzie "you're a twist in my sobriety", a mnie nagle wena poetycka opuscila... Ideas? Bisous, J. :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowa Tanita -- hahaha 01.07.05, 21:05 Zapomnialam link zapodac ;-))) www.mcm.net/musique/cdenecoute/56214/# Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowa Tanita 02.07.05, 02:55 Z tym twistem jest szkopul, przyznaje: "From my hands you know you'll never be more than twist in my sobriety" Czyli, ze ta osobka Tanicie tylko troche burzy jej trzezwe patrzenie na swiat. Nic wiecej. Troche tylko burzysz moj lad myslenia. Moj swiat przez ciebie sie nie zawali. Over-interpratation? Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowa Tanita 02.07.05, 10:40 Album usilowalem ukrasc, ale nie wyszlo, wiec kupilem on-line w postaci plikow. (Mam pare osobistych sentymentow, zwiazanych z TT...) Dla mnie cudo, cymes i wogole! Przy okazji, gdy jeszcze chialem krasc, wpadla mi w maszyne "Katedra", ktorej nie znalem. Slucham i uszom nie wierze, bo znam to od Braza, w wersji brazylijskiej pod postacia Zelia Duncan. Myslalem, ze TT kupila z BR, ale gdzie! Przelecialem zrodla i okazuje sie, ze Zelia zerznela od TT, a za nia pare innych grup i osob z BR, tak ze "Cathedral" stala sie brazylijskim standartem pn. "Catedral"... No, wiec spora czesc dzisiejszego dnia sluchalismy "Cat/hedral" w obu wersjach na zmiane, oraz "Sentimental". I o ile najczesciej klocimy sie co do muzyki, dzis sluchalismy i mlaskalismy jezorami dosc zgodnie. Album podrzuce 1-plikami, 2-poczta, lub 3-osobiscie :) (1-jesli nie mozesz sie doczekac i masz mocna maszyne + burner; 2- jesli nie mozesz sie doczekac, maszyna ujdzie; 3- jesli cie to wogole nie obchodzi i poczekasz do wrzesnia, tereferekuku:) Daj cynk przez e-poczte. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowa Tanita 02.07.05, 10:53 Sinister Bratsister, Ty jeszcze na nogach, czy juz na nogach??? :-))) Sluchaj, ja mam caly album "Ancient Heart" (Twist, Cathedral Song, Sighing Innocents, I love you, m. in.) i nastepny album "The Sweet Keeper", na CDs biensjur. Jak bedziesz, to sobie mozesz wypalic. Wolalabym pliki, ale uzgodnijmy na ktory adres i cogdziejak via courriel, ok? Mam juz w biurze stale lacze, wiec nie powinno byc problemu, a do wrzesnia czekac... juz teraz kolanami tre i sie slinie ;-)))))))))))) Gros bisous Twister :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowa Tanita 02.07.05, 11:22 Twister, jak sie pewnie szalenie inteligentnie domyslasz, przy weekendzie jestem jeszcze nie tyle na nogach, co na tylku:) A wogole to przestan sie slinic, tylko podrzuc mi odpowiedni adres na priwa. Pliki przesle przez yousendit.com (ktoru to adres bezwstydnie reklamuje, za friko, kurrrna). Oni dadza ci 7 dni na odbior. Odpowiedz Link
jutka1 Nowa Tanita --- OJOJOJOJOJ...................... 04.07.05, 11:54 I'm in love..... SiDzej, wielkie dzieki, wszystko sie rozpakowalo jakcza. Cudo. :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowa Tanita --- OJOJOJOJOJ................. 05.07.05, 00:02 ja tyz slucham na okraglo i za kazdym razem inna piosynka jest najlepsza. Tym razem padlo na "Everyday is new" :) Cymes, no... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowa Tanita --- OJOJOJOJOJ................. 05.07.05, 14:43 Dokladnie tak, SiDzej :-) Dzisiaj u mnie numero uno to "Play me again", wczoraj: "Got to give you up"... Ciekawam jutra :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zmiencie plyte 05.07.05, 16:47 Nie ma mowy, jeszcze nie ;-))) Ale juz nie bede o niej pisac, jesli Cie to drazni, mon amour :-) Bonjour, toi :-))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zmiencie plyte -- Pi Es 05.07.05, 16:55 No dobra, wylaczam plyte, bo przyszedl ktos do biura... A plus tard... :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 23.07.05, 00:57 jutka, przypomnialem sobie o Melinie Mercouri! Masz z pewnoscia, ale czy znasz "OU QUE ME PORTE MON VOYAGE LA GRECE ME BLESSE" (Seferisa)? Tu masz link do tekstu: www.engelen.demon.nl/melina.htm#OU%20QUE%20ME%20PORTE%20MON%20VOYAGE%20LA%20GRECE%20ME%20BLESSE Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 23.07.05, 01:18 Nie mam na plycie, ale pamietam ja doskonale. Ona to naprawde z Vangelisem? Rozejrze sie, jak bede w Paryzu... Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 23.07.05, 01:26 Vangelis, widac, strasznie puszczalski... Chcesz szukac w Paryzu, to szukaj; moge tez podeslac wyprobowana metoda:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 23.07.05, 01:33 Jak mozesz podeslac wyprobowana metoda, to dawaj! :-))) Evharisto! Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 23.07.05, 02:04 kala, dos mou peripou ikosi lepta (good, gimme about 20 mins). Jak zwykle- bedziesz miala tydzien na pobranie :) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 23.07.05, 03:56 poszlo, sorry ze tak dlugo mi to zajelo, ale... podaje link dla innych, ktorzy -byc moze- lubia stara Meline Mercouri (16 piosenek, tym z powolnymi laczami nie polecam): s42.yousendit.com/d.aspx?id=2J55VU23HCID31BRRLJ5XC1Q5H Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 25.07.05, 17:08 Plyta Al Di Meola i Leonida Agutina pt. Cosmopolitan Life. Klimaty po czesci hiszpanskie, latynoskie, brazylijskie, po czesci "slowianskie". Gitara raz jak Santana, raz jak Meola z Paco i John'em we Friday night in San Francisco. Wokale angielskie, portugalskie, hiszpanskie, rosyjskie. Bardzo dobra plyta, a nawet palce lizac :-) Agutina znam jeszcze z plyt nagranych w Rosji, nie mialam pojecia ze _taka_ plyte z Meola nagral. Polecam, naprawde. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 25.07.05, 19:25 tomert napisał: > Gdzie Ty wynajdujesz te plyty? ******** A gdzie sie da :-) Serio - przyjaciolka przywiozla. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 25.07.05, 19:04 Dzieki za rekomendacje- dysk podsluchalem, zaaprobowalem, sciagnalem, wypalilem. Zaraz biore sie do konczenia malowania lywynrumu. Bede sluchal do pedzla, czyli do walka:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne -- SiDzej 25.07.05, 19:27 Tak myslalam, ze Ci sie spodoba. Milego walkowania w rytm! :-)) Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne -- SiDzej 25.07.05, 19:30 a w jakim color peintujesz ten liwingrum ? light groszek? Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne -- SiDzej 25.07.05, 20:23 i zlote ciezkie draperie z frendzlamy i eleganckie firany.Podloga nakryta snieznobiala futrzana wykladzina.bedzie pieknie. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne -- SiDzej 25.07.05, 20:51 yeah, right... a w tym wszystkim ja w lekkim oparze perfum, z fala we wlosach i dyskretnym makijazem sluchajacy arii diw operowych :))) Don, nie te realia :)) Jak sie operacja malowania uda, wrzuce fotke na galerie. Cierpliwosci. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 30.07.05, 14:50 dajta mi jakies up-beat propozycje muzyczne na dzien, co jest? Odpowiedz Link
morsa Re: Nowinki muzyczne 30.07.05, 15:10 Wrzucam na galerie. Ane Brun. Podoba sie? - Odpowiedz Link
morsa Re: Nowinki muzyczne 30.07.05, 15:23 Niestety, nie udaje sie (za duzo MB?) Musze uciekac do pracy. Postaram sie wrzucic cos wieczorem. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 17:03 Kate i Anna McGarrigle. Kanadyjskie, lekko sekretne, legendy. Siostrzyce od dekad produkujace rzeczy dla innych, a czasem rowniez same wydajace albumy znane nielicznym. Wsrod ich klienteli jest np. Emmylou Harris (ktorej album "Wrecking Ball" uwazam za jeden z najlepszych wszechczasow). Ale ale, nie o tych angielskojezycznych siostrzycach mowie, tylko o tychze- ale francuskojezycznych. Bo zrobily one takze -o czym nie wiedzialem- pare i takich albumow. Podrzucam ich jedna piosenke po quebecku (akadyjsku? ...nie potrafie rozroznic), i to po quebecku, jaki akurat lubie:) Ciekawocha zwlaszcza dla euro-frankofonow (lucja, jutka!), ale i dla innego motlochu:) Bierzta i sluchajta, mnie ten folk rajcuje:))) (kliknijcie na ponizszy link, szybkosciowcom pojdzie jak z platka, innym jak z dwoch) s51.yousendit.com/d.aspx?id=29UJAMS80GFIY0AIWO2NVMFK8M Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 22:03 Siostrzyczki znam, ale tylko w angielskojezycznych. Dzieki :-) Gracias a la vida, que me ha dado tanto, me dio dos luceros que - cuando los abro - perfecto distingo lo negro del blanco, y en el alto cielo su fondo estrellado y en las multitudes el hombre que yo amo.... Pamietam Violete Parra. Dawno nie slyszana piosenka - czasem powinnam sobie powtarzac slowa. Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 22:30 Strasznie melodyjna i " cukierkowata" swojego czasu w H.wszedzie ja slychac bylo Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 23:13 Cukierkowata szmukierkowata ;-), ja ja lubie, ale wiadomo: zmysl obserwacji nie ten, realizm tez szwankuje... (parafraza ;-))))))))) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 17:32 i jeszcze podrzucam kawalek argentynskiej bogini- Mercedes Sosa: s51.yousendit.com/d.aspx?id=1EO02RZML0CUQ3NQ55JZD6RVC9 Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 19:01 Gracias a La Vida .Todo cambia ,pero no cambio mi amor-wszystko sie zmienia,tylko nie zmienie mojej milosci-slowa piekne muzyka tez.juz to slyszalem. A ten canada-folk jakos mnie nie zachwycil.slyszalem podobne "kawalki" i nie w gorszym wykonaniu ,zaczynajac od irlandi a konczac na Mragowie :)) jakos mnie nie bierze ta muzyka u wszystkich jednakowa i wykonywana przez dlugowlosych z rzadka brodka facetow i dziewic w zgrzebnych giezlach.Byc moze to kwestia tekstow,nie na mojej fali.Nie mowiac o wydziwianiu w rzadkich dialektach lub celtyckich.Ale ja prostak panie i juz kiedys pisalem " ich 3" i nie musze cmokac nad czyms,co wypada :))))))) Odpowiedz Link
triskell Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 22:48 don2 napisał: > Nie mowiac o wydziwianiu > > w rzadkich dialektach lub celtyckich. A ja akurat brzmienie np. Scots Gaelic lubię bardzo. Kiedyś poszłam nawet na _mszę_ w tym języku, tylko po to, by na dyktafon nagrać jego brzmienie. A skoro o tym języku wspominam w wątku o muzyce, to czy lubi ktoś własnie szkockich wykonawców? Od najbardziej znanego Capercaillie, po np. Catherine-Ann MacPhee, Christine Primrose, Maighread ni Domnhnaill czy Mairi MacInnes. Mam tego dużo, mogę sie podzielić :-). Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 23:33 Nie znam. Jutro zapytam szkocka kolezanke, co poleca :-) Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 23:43 Mowilem ,ze Trixi ma kapacitet.bedzie kabaret na wysokim poziomie. Odpowiedz Link
don2 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 23:45 ta szkotka,to napewno nie poleci Ci czegos do kupienia ,tylko do sciagniecia z netu ,bo to taniej :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nowinki muzyczne 31.07.05, 23:58 Pewnie tak, ale czy ja bede narzekac??? :-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
morsa Re: Nowinki muzyczne 02.08.05, 11:58 Slucham obecnie. Mozna wybrac z 5 kanalow radiowych. www.polskastacja.pl/ Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Nowinki muzyczne 02.08.05, 13:17 Dawaj siostro linki, nie martw sie kupe. Nielegalne sciaganie mnie nie interesuje, w koncu nie pracuje, wiec mnie stac? Oscyluje wookol tej muzyki, nie wiec czemu nie? Dziekuje z gory i pozdrawiam Kan Odpowiedz Link
jutka1 nonono 02.08.05, 14:03 W ostatnim the Economist, str. 54 europejskiej edycji: "Sony BMG admits to bribing radio stations to play its artists". Praktyka przekupywania stacji radiowych, zreszta na ich zadanie, trwa od lat i zwie sie "payola". Inne studia nagraniowe tez sa pod lupa zastepcy prokuratora generalnego Eliot'a Spitzera. Przypomnialy mi sie swietoj&@liwe mowy w temacie kopiowania. Swietoszki psiakosc. Odpowiedz Link
lucja7 Gdzie problem? 02.08.05, 17:28 A ty nie masz innych problemow? Co cie to obchodzi? udawaczu? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Gdzie problem? 02.08.05, 17:51 huh? obchodzi mnie, moj watek, a ze akurat to czytalam, to napisalam a tobie co przeszkadza? i co to ma byc "udawaczu" bo nie bardzo rozumiem? Odpowiedz Link
jutka1 Prywata - SiDzej, wazne!! 09.08.05, 19:23 C-J, czy przez YouSendIt mozna przeslac tak, zeby uzytkownik Maca mogl pobrac? Jaki program jest potrzebny, czy winzip istnieje dla makowcow? Przyjaciolka przebywa w hiper dole czyli mysiej pe, blaga o Tanite, ja mam to w gizmocie w biurze i do czwartku do biura nie ide bo musze dla nastepnych gosci naszykowac i ich przyjac :-( Jest w miejscu, gdzie nie moze kupic, czy daloby sie jej wyslac pronto - szczegoly ewentualnie mailem??? J. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Prywata - SiDzej, wazne!! 09.08.05, 19:27 przyznam sie z marszu- maca WOGOLE nie znam... Poczekaj az jakis inny madrala sie wypowie. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Prywata - SiDzej, wazne!! 09.08.05, 19:34 ogladam ysi, ale tam nic nie ma ni o pc, ni o macu... Zalozylbym, ze wsio rawno... Odpowiedz Link
chris-joe Re: Prywata - SiDzej, wazne!! 09.08.05, 19:36 sluchaj, przeslij jej jakas mala fotke na probe... jak dostanie, to szafa gra. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prywata - SiDzej, wazne!! 09.08.05, 19:43 fotki przechodza. ok wysylam Ci @ Odpowiedz Link
jutka1 CJ, check her out: 30.06.06, 15:16 CORINNE BAILEY RAE | PUT YOUR RECORDS ON auteur : RAE/BECK/CHRISANTHOU album : CORINNE BAILEY RAE [EMI | 2006] Odpowiedz Link
jutka1 A Over the Rhine ????? 30.06.06, 16:17 Oj jaka fajna muzyka! "Moondance" Van Morrisson'a wlasnie graja. Kurcze. Fajne. Odpowiedz Link
jutka1 A Over the Rhine 30.06.06, 17:13 Zdolalam sciagnac Moondance, Lookin' forward, My love is a fever, i Within without. Odlot. :-D Odpowiedz Link
jutka1 Leee John 25.06.06, 22:37 www.cristalprod.com/artiste/leeejohn/appel.htm Znal kto? Na stronce do posluchania fragmenty plyty najnowszej - fajna. Kcem. :-))) Odpowiedz Link
jutka1 Diving with Andy? 26.06.06, 00:43 Slyszal ktos o nich? Bardzo ladna piosenka "Andrew" - podobno we Francji byla na czele jakichs list przebojow. Jak fajnie miec znowu radio FIP - tylko ze przez nich zbankrutuje, lista sie wydluza... :-) Odpowiedz Link
jutka1 CJ :-))) 22.07.06, 23:16 Check out Las Zipi y Zapping. I Chabao. I Flamenco Chill 2 Vol. Ale odlot! Na stare lata milosniczka flamenco puro zaczyna lubic transition i "chill"??? No, no, no :-))) Odpowiedz Link