Dodaj do ulubionych

Mowa trawa

04.08.05, 13:09
Jego ford scorpio parkował niemalże na środku jezdni. Kierowca nie miał sił
wysiąść z auta. - Auto było uszkodzone - mówi Tomasz Klimczak (39 l.),
rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. - Samochód najechał na
kamień i na nim zawisł.

No to piekna jezdnia. Ale jak zrozumialem,trzezwi omijaja ten kamien i na nim
nie zawisaja:)))))))
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Mowa trawa 04.08.05, 13:19
      Kierowca byl pewnie kolega komendanta, dlatego "nie mial sil" - inaczej
      powiedzieliby "mial we krwi xx promila alkoholu".
      Swoja droga, stan polskich drog jest jak ten kon, jaki jest kazdy widzi. Na
      moich zwyklych trasach mam juz zapamietane miejsca, gdzie sa glebokie dziury czy
      inne kwiatki, ale jak jade drogami, ktorych nie znam, bardzo uwazam.
      • don2 Re: Mowa trawa 04.08.05, 13:22
        Przychodzi suczka do weterynarza z deską na plecach.
        - Po co ci to – pyta weterynarz?
        - Psu na budę.
        • don2 Re: Mowa trawa 04.08.05, 13:28

I edycja plebiscytu na
          Produkt Roku
          dla psa
          Co miesiąc na łamach miesięcznika "Mój Pies" publikujemy niektóre zgłaszane
          przez Was produkty. W numerze 12/2005 zaprezentujemy te, które zebrały
          najwięcej głosów i które nasze jury również uznało za godne polecenia.
          Zwycięzców nagrodzimy podczas uroczystej gali. Na zgłoszenia czekamy do 15
          listopada 2005 r.

Do wygrania mnóstwo atrakcyjnych nagród!

Spośród czytelników, którzy wezmą udział w plebiscycie, wybierzemy autora
          najciekawszego uzasadnienia i nagrodzimy go aparatem cyfrowym Sony.
          Dla autorów pozostałych 300 najciekawszych uzasadnień mamy zestawy kosmetyków
          Ziaja, m.in. kosmetyki pod prysznic z serii Aquina
          • jutka1 Re: Mowa trawa 04.08.05, 13:29
            Kosmetyki nie dla psa, rozumiem? :-)))
            • don2 Re: Mowa trawa 04.08.05, 13:31
              wygralas zestaw !!!
              • jutka1 Re: Mowa trawa 04.08.05, 13:36
                hehehe
                czy od tej wygranej trzeba zaplacic podatek?
                ;-))))
                • don2 Re: Mowa trawa 04.08.05, 19:18
                  Popatrzylem na TVP i co tam widze,ano rocznicowe programy w zwiazku z 25 leciem
                  Solidarnosci.I sie zastanowilem ogladajac taki kawalek o tym gdzie to sie
                  zaczelo.I pomyslalem sobie i jak to wytlumaczyc takiemu np 18 latkowi,ktory
                  napchany jest nadmuchanymi heroicznymi etosami walki z komuna i o wolnosc.Facet
                  wspomina: zaczelo sie wszystko w Lubelskim zakladzie,robotnicy na sniadaniu w
                  bufecie widzieli kotlet po 10.80 zl a gdy przyszli na obiad byl juz po 18.00 zl
                  Natychmiast zwolano wiec na dziedzincu i.....no reszta juz znana.I jak tu
                  zdumionemu mlodemu czlowiekowi wyjasniac polityczne zadania ,ktore zmienily
                  swiat,gdy swiadek wydarzen,.twierdzi ,ze zaczelo sie od prozaicznego kotleta.A
                  co by bylo ,gdyby tej podwyzki nie bylo? Znaczy sie PRL by sobie do dzis
                  istnialo? Znaczy sie jak Polakowi za drogi kotlet to idzie na barykady?
                  • ania_2000 Re: Mowa trawa 04.08.05, 21:29
                    25 lat dla 30 latka to prawie jego cale zycie. I powstanie "Solidarnosci" dla
                    niego to jak opowiesci przedwojenne..

To skad ten "mlody" czlowiek ma wiedziec jak naprawde bylo skoro jego sie
                    karmi "nadmuchanymi etosami o walce z komuna o wolnosc"?
                    Przeciez sie uczy o tym od starszych/tych ktorzy o te wolnosc walczyli - i tak
                    jak oni przedstawia te historie, to tak ja nastepne pokolenia beda pamietac.

to jak z tymi kotletami?? byly w bufetach? przeciez mieso na kartki bylo wtedy -
                    nie tylko miesa ale buty podobno tez!

• don2 Re: Mowa trawa 04.08.05, 22:31
                      Oby Ciebie dziecinko w opiece miala ta dziewica co to dzis i zawsze.To w koncu
                      napiszesz gdzie w PL mieszkalas ?
                      • ania_2000 Re: Mowa trawa 04.08.05, 22:54
                        a co ty z tym poprzednim miejscem zamieszkania???
                        myslisz ze jestesmy rodzina?:))
                        powiedz mi gdzie ty mieszkales i gdzie mieszkasz teraz = to ja ci tez powiem:)))
                        • don2 Re: Mowa trawa 04.08.05, 23:09
                          Prawde mowiac,nie mozesz byc moja rodzina,az tak zle nie jest :))
                          I juz wiecej nie bede pytal.Widocznie masz powody by nie napisac.I tu ci
                          przyznaje racje ,klamac bez potrzeby nie trzeba.
                          • ania_2000 Re: Mowa trawa 05.08.05, 00:11
                            Nie rozumiem cie - dlaczego od razu zakladasz ze mam klamac??

pokaz mi swoje zabawki to ja pokaze ci swoje - a ty od razu sie obrazasz??
                            • jutka1 Re: Mowa trawa 05.08.05, 00:27
                              Jakie zabawki, jakie pokazywanie?

Aniu, jestes tu nowa, a tutaj przyjete jest, ze jak sie dolacza, to przynajmniej
                              kontynent sie okresla, jesli kraj tajemnica jest.

Twoim zaczepnym pytaniem do Dona wykazalas, ze nie czytasz nas od dawna ani
                              uwaznie - gdybys czytala, to bys wiedziala skad Don pisze.

To tylko tak. Gwoli pomocy ewentualnej :-)))))))
                              • ania_2000 Re: Mowa trawa 05.08.05, 00:47
                                Jutko - odpowiem Ci tak - jakbys dobrze czytala, tobys wiedziala, ze pisze ze
                                stanu Oregon - juz dawno to wszystkim "obwiescilam" - jak ktos chcial
                                przeczytac to przeczytal. Nie rozumiem twojego tonu - jestes tu nowa.
                                Przedstawilam sie - czy mam napisac rowniez date urodzenia?

Don sie pyta skad jestem z Polski - to ja sie go rowniez pytam skad jest z
                                Polski - wez takze pod uwage, ze nie pytam go o obecny adres zamieszkania -
                                bo wiem.

i gwoli wyjasnienia - nie "zaczepiam" go - jezeli musisz juz stanac w jego
                                obronie:)

Jemu wystarczy sam widok mojego nicka, zeby podzialal na niego jak plachta na
                                byka:)

• jutka1 Re: Mowa trawa 05.08.05, 00:53
                                  Aniu droga, Don nie potrzebuje mnie ani nikogo do stawania w obronie :-))))

Myslalam, ze zapytania byly o aktualne miejsce (mam glod nikotynowy polaczony z
                                  pomrocznoscia jasna, i prosze o wybaczenie :-)

Oregon zakonotowalam :-)
                                  • don2 Re: Mowa trawa 05.08.05, 11:40
                                    pieswasjebal 04.08.2005 22:10 + odpowiedz

narkotyki to tylko generalna nazwa substancji ktore dramatycznie potrafia
                                    pomagac organizmowi czlowieka. stosowanie marihuanny przy chemioterapi ma
                                    zbawienne skutki. dlaczego dajecie sie sterowac przez bande glupich biurokratow,
                                    wy stado baranow, do was mowie bezmozgowi obywatele/kmioty/bezmyslne
                                    robole/ulegli przepisom/ czekajacy na czerwonych swiatlach o 2 w nocy?
                                    • jutka1 Re: Mowa trawa 05.08.05, 11:46
                                      Wielkie dzieki Donie za porcje usmiechu na dzien dobry !! :-))))

Nick tez sobie dobral jakcza :-)

Jade do pracy (salwa smiechu).
                                      Ciekawe, kiedy zaczne zarabiac (salwa smiechu).
                                      Chyba to ukradlam z Prima, za plagiat przepraszam :-))))))
                    • don2 Re: Mowa trawa 05.08.05, 13:58
                      REZOLUCJA IX SYMPOZJUM „W TROSCE O DOM OJCZYSTY” 2005-07-31

Podczas Wielkiego Sierpnia dwadzieścia pięć lat temu Polacy zerwali się do
                      walki o niepodległość i demokrację. Ruch „Solidarności” z lat 1980-1981
                      wzbudził ogromne nadzieje całego Narodu, stając się źródłem takich wartości i
                      ideałów jak wolność i niepodległość, prawda i sprawiedliwość, odrodzenie wiary,
                      podmiotowość i godność społeczeństwa, dobro wspólne.

pyta Ania:
                      Przeciez sie uczy o tym od starszych/tych ktorzy o te wolnosc walczyli - i tak
                      > jak oni przedstawia te historie, to tak ja nastepne pokolenia beda pamietac.
                      >
                      > to jak z tymi kotletami?? byly w bufetach? przeciez mieso na kartki bylo
                      wtedy
                      > -
                      > nie tylko miesa ale buty podobno tez!

jak widzisz ,byly tylkom podrozaly :))))))))))
                      • don2 Re: Mowa trawa 06.08.05, 12:10
                        Oprócz księży i pogrążonych w modlitwie wiernych maszerują polscy i niemieccy
                        żołnierze. Powiewają też amerykańskie flagi - to Polonia zza oceanu idzie
                        pokłonić się Jasnogórskiej Maryi

- Pielgrzymka studencka ma swoisty klimat. Są nie tylko modlitwy, ale też
                        wesołe piosenki i ciekawe kazania. Poznałem tutaj wielu niezwykłych ludzi -
                        mówi Darek Rogala (21 l.).
                        • don2 Re: Mowa trawa 06.08.05, 12:35
                          Cóz ZA Dziwna kraina???Wszędzie Komuna z dawnych Lat!!!Zastępuja sie wciąż od
                          Policji,Rządu,itp...Boże ześlij plagę Polską niech zniszczy żywot dewiantów
                          niszczących Ten Piękny Kraj.Serce gore...50-lat rządów debili,których dzieci
                          teraz siedzą na wygodnych posadach i się nieżle śmieją z NAS Normalych
                          Polaków,których rodziców i ich przodków mordowano i ...
                          Autor: exxon

jaka to jest plaga Polska (! )? panie Normalny ? :))))))))))))))))
    • jutka1 Kliknelam na Prim 04.08.05, 13:31
      a tam nazwa forum i pusta strona. Pare razy klikalam.
      Zamkneli czy jak????
    • jutka1 Re: Mowa trawa 05.08.05, 13:11
      Wy nam mówicie: Europa. A tu, co postawimy mleko na kwaśne, to skądś wyłażą
      garbate karzełki i szczają nam do garnków. (S. Mrożek, Z ciemności))

Skopiowalam z sygnaturki nicka rezurekcja :-))))
    • jutka1 Zagadka 10.08.05, 13:27
      W rubryce "praca" w tygodniku powiatowym: "Jesli niezaleznie od wieku jestes
      kobieta aktywna, lubisz ludzi, pragniesz zadbac o zdrowie i urode, zyskac
      przyjaciol i niezaleznosc finansowa, zadzwon, tel. ..."

O jakie zajecie moze chodzic??????

Zwyciezca konkursu dostanie buziaka od prezesowej.
      • basia553 Re: Zagadka 10.08.05, 13:52
        Avon lub tepe. Gdzie moge odebrac nagrode?
      • don2 Re: Zagadka 10.08.05, 13:54
        Avon,sprzedaz kosmetykow poprzez np slynne "party" z pokazem kolekcji
        albo Amway ? ja chce skuter jako nagrode,moze byc druga lub 15 mnie wszystko
        jedno -ja chce skuter !
        • don2 Re: Zagadka rozwiazana 10.08.05, 14:00
          Moj regionalny szef policji zapodal ,ze w tym roku nie ma ani jednego meldunku
          o
          ukaraniu za pijanstwo na wodzie,tzn policja nie ukarala ani jednego
          wodniaka,ktory byl na cyku w lodce itp.jako wytlumaczenie takiego stanu podal
          brak policji wodnej,ktora w zeszlym roku zlikwidowano ze wzgledu na brak
          funduszy :))))
          • don2 Re: ten to mogl narozrabiac ! 10.08.05, 14:04
            Pijany ginekolog zatrzymany w Czeladzi
            Pijany ginekolog, który przyjmował we wtorek pacjentki w jednej z przychodni w
            Czeladzi został zatrzymany po otrzymaniu przez policję anonimowej informacji na
            ten temat - poinformowała oficer prasowy Komendy Policji w Będzinie Monika
            Francikowska.
            43-letni lekarz, mieszkaniec Czeladzi, miał w wydychanym powietrzu ponad 2,70
            promila alkoholu. Odpowie prawdopodobnie za narażenie pacjentek na
            niebezpieczeństwo utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, za co grozi
            do 3 lat pozbawienia wolności.
            Do pizdy z takim lekarzem !
        • jutka1 Re: Zagadka 10.08.05, 14:51
          Don, skuter do odebrania w zoltym domu.
          Baska, calusek prezesowej ;-) do odebrania w Mannheim albo na Dolnym Slasku,
          ktorekolwiek nadarzy sie najpierw.

:-))))
      • luiza-w-ogrodzie Re: Zagadka 11.08.05, 05:55
        jutka1 napisała:

> W rubryce "praca" w tygodniku powiatowym: "Jesli niezaleznie od wieku jestes
        > kobieta aktywna, lubisz ludzi, pragniesz zadbac o zdrowie i urode, zyskac
        > przyjaciol i niezaleznosc finansowa, zadzwon, tel. ..."
        >
        > O jakie zajecie moze chodzic??????
        >
        > Zwyciezca konkursu dostanie buziaka od prezesowej.

Zara, zara cos tu w tym ogloszeniu jest nie tak - jak to "niezaleznie od
        wieku"? To Polsce jest praca dla kobiet powyzej 25 lat zycia????

Pozdrawiam
        Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
        .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
        • basia553 tak Luizo, 11.08.05, 13:00
          jest praca dla kobiet trzydziestoletnich, jesli wykaza sie conajhmniej 20-
          letnim doswiadczeniem zawodowym:))))
        • jutka1 Re: Zagadka 11.08.05, 14:28
          Jest, tak jak Basia napisala - plus trzeba zaswiadczenie o bezplodnosci.
          • don2 Re: Zagadka 11.08.05, 19:16
            Susza niszczy zboże

ZOBACZ TAKŻE

• Susza. Francja musi oszczędzać wodę (11-08-05, 17:07)

Kana, PAP 15-07-2005 , ostatnia aktualizacja 15-07-2005 17:09

Z powodu suszy w Europie Zachodniej o będzie o 28 mln ton zboża mniej

A z kolei 2 dni temu PAP donosil ,ze polscy rolnicy ponosza olbrzymie straty z
            powodu deszczowej pogody,zboze plesnieje i puszcza kielki na polach
            Rolnikowi to k...a nikt nie dogodzi !!!!
            • don2 Re: Zagadka 12.08.05, 12:55

Krzysztof Cugowski (55 l.), wokalista Budki Suflera, jeszcze nigdy nie był tak
              bardzo zajęty. Chce zostać senatorem. Twierdzi, że z natury jest leniwy. Czyżby
              to był powód ucieczki w politykę?

Krzysztof Cugowski Ma 55 l. Pochodzi z Lublina. Wokalista rockowy, gitarzysta i
              kompozytor. W 1973 r. współtworzył Budkę Suflera. Znany z hitów: "Jolka, Jolka,
              pamiętasz", "Takie tango", "Cień wielkiej góry", "Za ostatni grosz", "Cisza".
              ťMa trzech synów: Piotra, Wojtka i Krzysztofa Jr. ťJego pasją są psy
              FOTO MICHAŁ SZALAST
              Ostatecznie pojechałem do piosenkarza w dniu jego imienin. Spotkanie przerywały
              telefony z życzeniami, ale rozmowa z gwiazdą nie zawsze była miła. Dociekałem
              bowiem, co takiego strzeliło temu bogatemu, popularnemu Polakowi do głowy, że
              postanowił zostać senatorem.

- Po co Panu polityka?

- Gdy rozejrzeć się dookoła, to widać, jak wiele w Polsce trzeba zmienić. Tak
              dalej być nie może. Nie znam się na gospodarce i rolnictwie, ale z kulturą
              masową, mediami i sportem mam kontakt od 30 lat. To więcej niż doktorat na
              uczelni. Mam wiele do zaproponowania.

Ciekawe co chce zaproponowac? Wiadomo ,ze nie wazne gospodarka i rolnictwo
              Polska sportem stoi !!! O kulturze nie wspominajac :))))))))))))))))
              • jutka1 Re: Zagadka 12.08.05, 14:07
                Jak kto ma kulture to od razu senatorem?
                Jak kto sie nie zna na niczym i plecie dyrdymaly to od razu senatorem?

Paru kandydatow i kandydatek od razu mi sie pojawilo :-)))
                • don2 Re: Zagadka 12.08.05, 14:57
                  No nie przesadzajmy,skrzeczenie glosem eunucha w mikrofon nie musi byc az tak
                  wysoce nazywane "kultura".To po prostu kwestia gustu odbiorcy,tak jak boks i
                  skoki z trampoliny.
                  • don2 Re::)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 12.08.05, 15:18
                    Joshua wrócił z pracy jakieś 2 godziny temu i powiedział "To właśnie teraz".
                    Deszcz Perseid, którego oglądanie od ubiegłego roku stało się naszą tradycją.
                    Już byłam w piżamce, ale szybko się ubrałam, złapałam skakankę (żeby połączyć
                    przyjemne z pożytecznym) i poszliśmy razem na boisko szkolne, z którego w
                    ubiegłym roku oglądaliśmy i Perseidy, i Leonidy. Zobaczyłam kilkanaście
                    spadających meteorów, może nawet kilkadziesiąt. Niektóre były tak jasne, że
                    przed ułamek sekundy widać było za nimi ślad na niebie, jak warkocz komety.

I... uwaga, uwaga ... zobaczyłam też ... SOWĘ!!! :-) Przeleciała dokładnie nad
                    nami, prawdopodobnie była to płomykówka. Sowa jest jednym z moich zwierząt
                    totemicznych, więc aż piszczałam z radości. :-D

Ludzie walnijcie mnie w plecy,bo zakrztusilem sie ze smiechu :))))))
                    duzo juz na necie czytalem ,ale to bije rekordy.
                    wyobrazacie sobie te sytuacje: ktos pojawia sie 2 godziny wczesniej i
                    stwierdza ,ze cos tam gdzies tam i ktos tam szybko sie odziewa ( i nazwanie
                    nocnego odzienia rozmiaru XXXL pizamka ,to tez kokieteria slonia w bushu)itd
                    A co tu ma np do rzeczy ile czasu temu ,ktos tam wrocil z pracy i kogo to w
                    tym calym obchodzi.
                    hi hi hi nastepny bzdet:
                    którego oglądanie od ubiegłego roku stało się naszą tradycją.
                    na takie stwierdzenie to tradycyjnie poszedlem sie wysikac,a poniewaz to robie
                    zawsze o godz.15.10 stalo to sie niejako tradycja.I na zakonczenie ,miedzy
                    kilkanascie a kilkadziesiat to juz jest jakas roznica?

zaczerpniete z ciekawskiego spojrzenia na tworczosc netowa.
                    • don2 Re::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 12.08.05, 15:54
                      Po ulicy biegl pies,prawdopodobnie byl to jamnik prawdopodobnie suka,przebiegl
                      dokladnie ( ! ) przez ulice.Pies jest jednym z moich zwierzat totemicznych
                      (innym jest krowa) wiec ( ! ) piszczalem z radosci (szkoda ,ze jamniki nie
                      lataja " dokladnie" nad glowa) .Poznaje sie na ludziach od pierwszego czytania-
                      fakt :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • basia553 Re::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 12.08.05, 17:14
                      Zaluje, ze Ci ten link dalam. Dlaczego jestes zlosliwy? Tam panuje inny klimat,
                      wiec albo smiej sie sam, albo przestan czytac.
                      Nawiasem möwiac, dziewczyna z cala pewnoscia nie nosi XXL!
                      • don2 Re::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 12.08.05, 19:18
                        coz za dziwne pytanie ? nie jestem zlosliwy,ubawilem sie po pachy.A z jakiego
                        powodu mam sie sam smiac? I co mnie obchodza jakies klimaty.A ty co masz do
                        zalowania?I skad wiesz skad to wzielem ? I uwazasz ,ze jakies tam "klimaty"
                        dzialaja na rozwoj umyslowy? I czy mam rozumiec ,ze to zabronione cytowac
                        takie "perelki " :)))))))))))
                        • don2 Re::klimaty analfabety 12.08.05, 20:02
                          Mam dwie kolerzanki ktore skonczyly z facetami "wachaczami"
                          Jednej byl to maz od 10 lat ,druga miala z nim dziecko.Ale jednak z nimi
                          skonczyly. Moja rada UCIEKAJ jak najszybciej mozesz i jak najdalej.Jezeli
                          bedzie mu zalerzalo to bedzie "czysty".Inaczej nie chcialabym byc na Twoim
                          miejscu.

znaczy sie mialy tego samego faceta,a na dodatek ta jedna ma z nim dziecko ? A
                          ta co pisze to pewnie mgr polonistyki. I jak tu nie podziwiac Basiu
                          te "klimaty"
                          PS miala z nim dziecko mozna uzyc tylko w przypadku ,gdy dziecko
                          zmarlo.Innaczej MA sie z kims dziecko ! niezaleznie od klimatu :)))
                          • basia553 Re::klimaty analfabety 12.08.05, 20:07
                            tu nir mam czasu zajrzec na wiadome forum, ale w poprzednim wypadku nie
                            przyznam Ci racji. Od razu z tresci wiedzialam kto to pisal, bo czytuje czasem
                            tamto forum. I naprawde klimat tamtego forum jest inny, dlatego zawsze
                            znajdziesz cos co Ci sie wyda smieszne, a tam pasuje jak ulal. Bo wiesz, ten
                            klimat...
                            • don2 Re::nie moge..nic na to 13.08.05, 18:56
                              nie poradze,to silniejsze nawet od litosci nad glupota,musze cytowac :)) :

Ale nigdy XXXXXXX nie bedzie moim krajem. Jestem tu jako Polka i jako człowiek
                              szanowana i akceptowana . XXXXXXX daje mi takie możliwości zawodowe jakich nie
                              dałaby mi ani PL ani DE ani Francja.

zastanowilem sie nad zawodem piszacej i wychodzi mi na to,ze sa dwa
                              zawody ,ktore z wymienionych krajow ,najlepsze maja mozliwosci w kraju XXXXXX
                              a to: robotnik na platformach olejowych lub ichtiolog o ile nie operator
                              ladowarki na farmie rybnej.O samym tekscie szkoda mowic,wytarty bzdet,ktory co
                              3 Polak za granica powtarza jak papuga.
                              • don2 Re:::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 13.08.05, 19:07
                                Re: XXXXXXXXXXXXXX
                                XXXXXXXXXX 13.08.2005 15:22 + odpowiedz

fajny link :-)
                                XXXXXXX, gdzie Ty te linki wynajdujesz?

• xxxxxxxxxxxxxx
                                13.08.2005 14:32 + odpowiedz

hej
                                moze ktos z Was bedzie zainteresowany:

www.hospitalityclub.org/

Porazajaca inteligencja uderza w pytaniu
                                • don2 Re:???? 13.08.05, 19:48
                                  15-latek przeszedł operację w szpitalu dziecięcym w Sosnowcu-Klimontowie. Miał
                                  liczne kąsane i gryzione rany, głównie prawego przedramienia i łokcia.

Kto mi wyjasni jaka jest roznica miedzy kasaniem a gryzieniem ?
                                  • don2 Renie najgorsze te nasze forum 14.08.05, 20:23
                                    dla udokumentowania:
                                    • don2 Re: poplakalem sie ze smiechu 14.08.05, 21:00
                                      Re: Straszne bestie
                                      dupekzoledny 09.08.2005 20:56 + odpowiedz

TO CO- żeby pieski mogły swobodnie se poszczekać to kanałami mam chodzić? tam
                                      inne zwierzątka-szczurki. zreszta powstanie juz dawno sie skończyło.
                                      • bella-donna Re: poplakalem sie ze smiechu 14.08.05, 21:13
                                        chcesz chusteczke ...???
                                        • don2 Re: poplakalem sie ze smiechu 15.08.05, 11:40
                                          Ta "Solidarność" jest tak inna. Jest chyba lepsza, nawet lepsza. Ona jest
                                          bardziej zawodowa, ona się szkoli, ona kursy kończy. Ale jest tak daleko inna,
                                          że nie pasujemy do siebie - powiedział dziennikarzom historyczny przywódca
                                          związku.

Zgadza sie,nawet pomoc kuchenna ale po kursie jest lepsza od b.prezydenta,bo
                                          sie "szkolila i kursy konczyla"
                                          • jutka1 Re: poplakalem sie ze smiechu- ja tez :-))) ntx 15.08.05, 11:47

• don2 Re: Nooooo! 15.08.05, 12:42
                                              Np w porownaniu do mnie to kosciol jest stary :)))) ale jezeli zacytowac:
                                              mlodosci trwaj wiecznie..kc. To jest mlody

W trwającym 15 minut pierwszym wywiadzie udzielonym od początku pontyfikatu
                                              papież wyraził przekonanie, że chrześcijaństwo ma jeszcze wiele nieznanych
                                              wymiarów, zaś Kościół jest młody i pełen świeżości.
                                              • don2 Re: Nooooo! 19.08.05, 16:07
                                                7 września 2002 roku (dla mnie pamiętna data ślubu) niedaleko Aalborg
                                                miał miejsce kolejny koncert. Odbył się on w Danii. Głównym celem
                                                przedsięwzięcia było

to kawalek biografii JM Jarre.Facet ,ktory to pisze,nie mogl wytrzymac by cos
                                                o sobie napisac przy okazji ,zawsze to kupa ludzi czyta,a i zona pewnie
                                                tez :))))
                                                • don2 Re: Nooooo! 19.08.05, 16:35
                                                  Głównym celem kary jest KARA.
                                                  Kara, czyli przymusowe sprawienie dyskomfortu sprawcy czynu zabronionego. Taka
                                                  karę wymierza jednostce społeczeństwo, które demokratycznie wybiera swoich
                                                  przedstawicieli, a ci uchwalają kodeksowe kary.

jak wam sie podoba: przymusowe sprawienie dyskomfortu :))))))))))))))

To jest jezyk dzisiejszej PL,co bedzie w przyszlosci ,lepiej nie myslec
                                                  • basia553 Re: Nooooo! 19.08.05, 18:39
                                                    hehehe! Zaraz przychodzi Koles, to mu przymusowo sprawie dyskomfort:)))))
                                                    a co, zasluzyl!
                                                • basia553 czekaj, czekaj, 19.08.05, 18:40
                                                  znaczy masochisci to tacy, co sobie dobrowolnie sprawiaja dyskomfort?
                                                  • don2 Re: czekaj, czekaj, 19.08.05, 19:25
                                                    Z tego zdania mozna wywnioskowac jeszcze kilka rzeczy.caly bigos
    • basia553 nonie, 10.08.05, 16:24
      calusek?!?!?! Ja chce cos wiecej, albo calusek, ale bynajmniej od
      prezesowej:))))))
      • jutka1 Re: nonie, 10.08.05, 21:59
        No dobra Baska, zalatwie caluska od kogos innego niz prezesowa :-)))
    • basia553 a w Norwegii (!) 20.08.05, 08:36
      to pani emerytka w domu starcöw (!) posiala niechcacy haszysz. i dopiero jak
      ptaszki zaczely glupiec, to wnuki pani starszej zwröcily jej uwage, ze to nie
      kwiatuszki do ogrödka. (meldunek na yahoo na zyczenie moge podac, ale po
      niemiecku). zastanawia mnie gdzie to pani starsza "przez pomylke" mogla nabyc
      tak cenna roslinke?
      • don2 Re: stan staly niezmienny 20.08.05, 09:52
        Szkoda, bo bardzo do siebie pasowali. On też był bardzo przystojny - kiwa głową
        sąsiadka rodziców pani Joanny. - Ona ciągle chodziła w ciąży. Urodziła mu
        trzech synów.
        • don2 Re: recenzent 20.08.05, 11:12
          Przede wszystkim plytkie podejscie do tematu, troche niedojrzale..no moze to
          ze wzgledu na Twoj wiek..choc nie wiem ile lat masz.
          • don2 Re: ???? 20.08.05, 12:16
            Świat PAP, MFi /11:52

Kuratorium nie wie, kim był Jan Paweł II?
            Kuratorium, odpowiedzialne za placówki oświatowe w rejonie Werony na północy
            Włoch, najwyraźniej nie wie, kim był Jan Paweł II.
            Taki wniosek można wyciągnąć z tego, że pracownicy kuratorium zażądali
            życiorysu papieża od władz miasteczka, które chcą nadać miejscowej szkole jego
            imię.

Jak informuje w sobotę dziennik "La Stampa", władze gminy Peschiera del Garda
            postanowiły, że znajdująca się tam szkoła otrzyma imię Jana Pawła II. Wysłały
            odpowiedni wniosek w tej sprawie do kuratorium.

R E K L A M A czytaj dalej

Prośba została odrzucona, gdyż zabrakło w niej życiorysu przyszłego
            patrona. "Prosimy o załączenie krótkiego biogramu kulturalnego i biograficznego
            oraz wyjaśnienie, kim był kandydat na patrona" - napisano w odmownej odpowiedzi
            władz oświatowych
            • don2 Re: ???? 21.08.05, 14:37
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2876795.html
              Pomysl filmu itd .jest ok,jak ktos to lubi.Ale teksty rezysera .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka