szfedka 07.07.06, 20:21 Kazdego kaczory wykoncza hahaha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_2000 Re: Czarne chmury nad ojczyzną /nt 07.07.06, 20:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470004.html nie nadazam za polska polityka:))) - w tym linku jest takie zdanie: o co chodzi? _________________________________ Jak do tego doszło? Wczoraj wieczorem premier Marcinkiewicz niespodziewanie spotkał się w Gdańsku z premierem Marcinkiewiczem. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Czarne chmury nad ojczyzną /nt 07.07.06, 20:39 to marcinkiewiczow tyz dwa? Odpowiedz Link
a.polonia Re: Czarne chmury nad ojczyzną /nt 07.07.06, 21:03 Aniu, paluchy sie komus omsknely ;-) juz poprawili Wczoraj wieczorem premier Marcinkiewicz niespodziewanie spotkał się w Gdańsku z szefem PO Donaldem Tuskiem Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Czarne chmury nad ojczyzną /nt 07.07.06, 21:12 :) uff..bo myslalam, ze wszyscy tam sie cudownie rozmnazaja. co tam sie wyprawia??? nawet czterech pancernych, szarika i klossa zakazali. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Czarne chmury nad ojczyzną /nt 07.07.06, 23:54 to jest jakas paranoja, to nie dzieje sie naprawde... Odpowiedz Link
ertes Re: Czarne chmury nad ojczyzną /nt 07.07.06, 20:57 Ojczyzna? Swiatlo, nie tak glosno bo to wstyd sie przyznawac :( Odpowiedz Link
jutka1 Re: Premier podal sie do dymisji... 07.07.06, 23:59 I tak podejmowal wiekszosc decyzji a Marcinkiewicz byl figurantem, za to Jaroslaw nie ponosil odpowiedzialnosci. Teraz publicznie bedzie ponosic odpowiedzialnosc - i po dupie tez dostanie, tylko trzeba te 3 lata jakos przetrzymac :-( Odpowiedz Link
ani-ta Re: Premier podal sie do dymisji... 08.07.06, 00:00 wawka sie cieszy, ze kukielka odeszla:) a czy to beda 3 lata? watpie! a moze to tylko wrodzony optymizm? :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Premier podal sie do dymisji... 08.07.06, 00:02 Jest coraz to, a coraz to ciekawiej... Odpowiedz Link
ani-ta Re: Premier podal sie do dymisji... 08.07.06, 00:35 myslisz, ze lud rownie goraco pokocha bowego premiera?:) watpie! mam tylko nadzieje, ze tego karierowicza nigdy wiecej juz u koryta nie zobacze! brrrrr... premier "od dobrych nowin". ha ha ha ha Odpowiedz Link
jutka1 Jak to przebiega 08.07.06, 00:33 Winczorek to jeden z lepszych w PL od prawa konstytucyjnego. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470433.html Odpowiedz Link
ani-ta Re: Jak to przebiega 08.07.06, 00:37 czyli pozbywamy sie wicepremierow:) pozbywamy sie obietnic:) brawo Jasiu... eeee... Jarku:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jak to przebiega 08.07.06, 00:43 Niekoniecznie - Jarus moze wicepremierow zostawic. Sie zobaczy - w koncu potrzebuje ich glosow w Sejmie. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Premier podal sie do dymisji... 08.07.06, 00:52 Qrva, opereta! Nie mam zielonego pojecia na temat, domyslam sie jedynie (gdyz sprawa nie zostala poruszona ani w polskich komentarzach, ani w BBC), ze polskie prawo nie wyklucza obecnosci bliskich powinowatych na dwoch najwazniejszych stolcach panstwa. Przyznam sie, ze boje sie coraz bardziej. Zwlaszcza, ze to ledwo pierwszy rok spektaklu... Odpowiedz Link
chris-joe ps. 08.07.06, 00:59 no i z niepokojem wyczekuje reakcji szwedzkich nazi-feministek, wszak one -jakby nie bylo- dzierza wszystkie sznureczki.... Odpowiedz Link
swiatlo Re: ps. 08.07.06, 01:55 chris-joe napisał: > no i z niepokojem wyczekuje reakcji szwedzkich nazi-feministek, wszak one - > jakby nie bylo- dzierza wszystkie sznureczki.... No właśnie w Polsce nie dzierżą... Odpowiedz Link
chris-joe Re: ps. 08.07.06, 05:44 To to to! I znowu Polska rownie osamotniona, co szlachetna wyspa i szancem :)) Swiatlo, ty Giertychowi teksty winienes pisac :)))))) Odpowiedz Link
szfedka Re: ps. 08.07.06, 08:34 swiatlo napisał: > chris-joe napisał: > > > no i z niepokojem wyczekuje reakcji szwedzkich nazi-feministek, wszak one > - > > jakby nie bylo- dzierza wszystkie sznureczki.... > > No właśnie w Polsce nie dzierżą... Jak to nie? A za kaczorami kto stoi jak nie kobiety, napewno sa komunistkami. Jeden kaczor ma zone, ze brzydka jak noc to wiadomo, jeszcze strasza od niego...to wiadomo czemu starsza kilka lat zone se wzial, bo silnej kobiety, mzmuski potrzebowal. Drugi to na zawsze z mamuska został... > Odpowiedz Link
jutka1 Re: Premier podal sie do dymisji... 08.07.06, 01:04 CJ, polska Konstytucja ani inne ustawy nie przewidzialy takiej ewentualnosci. Nawet jesli sa zapisy, to dotycza nepotyzmu, czyli dawania komus funkcji/zatrudnienia z powodu koneksji rodzinnych. Tutaj jeden zostal przez tzw. narod wybrany Prezydentem, drugi jest szefem partii rzadzacej (tez przez narod wybranej) i w zasadzie jako taki powinien od poczatku byc Premierem. Nie ma nepotyzmu. Szlus. Punto. Point final. Kropka. Qrva, nie do takiego kraju wracalam steskniona :-((( Odpowiedz Link
szfedka Re: Premier podal sie do dymisji...dziewczyny... 08.07.06, 08:37 Wedlug mnie to byłą kwestia czasu, mozna bylo sie spodziewac ze to nastapi. I sadze ze czym wczesniej tym lepiej. Kompromitacja totalna nastapi i dla wszystkich byloby najlepiej aby stalo sie to jak najszybciej dopoki calkiem kraju nie wkoncza. Wierze ze nie dozyja calej kadencji...i ściskam kciuki za to do krwi. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Premier podal sie do dymisji...dziewczyny... 10.07.06, 01:05 szfedka napisała: > Wedlug mnie to byłą kwestia czasu, mozna bylo sie spodziewac ze to nastapi. I > sadze ze czym wczesniej tym lepiej. Kompromitacja totalna nastapi i dla > wszystkich byloby najlepiej aby stalo sie to jak najszybciej dopoki calkiem > kraju nie wkoncza. > Wierze ze nie dozyja calej kadencji...i ściskam kciuki za to do krwi. No dobra, mamy nadzieje ze kadencji nie dozyja - a kto ich zastapi? Wdzicie inne mozliwosci na horyzoncie przeslonietym kaczym pierzem i falangami Mlodziezy Wszechpolskiej? Pozdrawiam w absolutnym zadziwieniu Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
tos.ka Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 22:42 eee tam. wykoncza. a moze szyukuja sobe ladowanie na przyszla kadencje? teraz marcinkiewicz na prezydenta w-wy, potem - po kaczynskim- na polski? who knows? Odpowiedz Link
ertes Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 22:49 Niestety elektorat PiSu jak i balwochwalcy Kaczynskich sa tutaj raczej w zdecydowanej wiekszosci biorac pod uwage ciebie jako jedyna piewce tego burdelu na kolkach z ktorego Europa i nie tylko rza ze smiechu. Odpowiedz Link
tos.ka Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 22:56 ??? elektorat kaczynskich w wiekszosci???? i jeszcze piewce? ??? oj ertes, ertes. piatek wieczorem (chyba wieczor juz u was?). przyznaj sie co popijasz:)) z prezydenta wa-wy na prezydenta polski droga niedaleka. jelsi po zdymisjonowaniu go - niby bo afera- marcinkiewicz z pisu nie wystapil to znaczy ze afery zadnej nie bylo. wot, polityka. Odpowiedz Link
ertes Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 22:59 Oczywiscie mialo byc "w mniejszosci". Tosiu, skoro u ciebie jest wieczor to jest to raczej niemozliwe u mnie :) Natomiast Ty mi wygladasz po tym co widze na wielbicielke obecnych rzadow. Czyz sie myle? Odpowiedz Link
tos.ka Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 23:09 no u nas juz ciemna noc:) >Natomiast Ty mi wygladasz po tym co widze na wielbicielke obecnych rzadow. > Czyz sie myle? mylisz sie. ale mam po prostu dosyc -bardzo typowo polskiego- "nie bo nie". jak nie nasz to idiota itp. wole ocene konkretnych posuniec. najwyzszy czas, by polacy- a rowniez tym forumowym by nie zaszkodzilo- dorosli, nie? wciaz nikt mi nie potrafil podac jakiejs konkretnej zbrodni popelnionej przez kaczynskich. oczywiscie lepper i giertych- to osobna anegdota. ale nikt tez nie potrafil odpowiedziec- co kaczynscy- jesli juz ta partia wiekszosciowa zostali mieli zrobic- jelsi wybory wczesniejsze- nie, koalicja z po- nie, rzad mniejszosciowya nie- joschka fischer ostatecznie tez sie w poltyke bawil:)) Odpowiedz Link
ertes Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 23:28 Mnie w zupelnosci wystarczy o to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=45191521 Tosiu, ja rozumiem ze mozna patrzyc na Polske i Polakow majac klapki na oczach. Niestey jednak ale przez ostatnie kilkaset lat do niczego to nie doprowadzilo a historia Polski jest historia zaprzepaszczonych szans i upadkow. Miedzy innymi dlatego ze uwazanie siebie za lepszych poza dobrym samopoczuciem do niczego nie prowadzi. Wez chociazby takich Niemcow za przyklad. 60 lat temu znalezli sie na samym dnie cywilizacji. Zniszczyli Europe, kawal Azji i Afryki, o malo co nie puscili z dymem kilku narodow, przez nich zginelo 50 ilionow ludzie a setki milionow ucierpialy. I co? I wyciagneli wnioski. I co? I sa jednym z najsilniejszych krajow Swiata a co najwazniejsze obywatele Niemiec zyja jak ludzie: normalnie. A Polacy moga tylko sobie pokrzyczec jak ty to robisz o jakims Fisher albo o tym czy Kaczynscy cos zrobili czy nie, a ze wszystko winni SLD i Kwasniewski, a przedtem ktos inny a przedtem to jeszcze ktos inny tylko nigdy MY. Zawsze sa ONI. I ty uprawiasz dokladnie to samo. Odpowiedz Link
tos.ka Re: Premier podal sie do dymisji... 14.07.06, 23:44 wszytsko ladnie co piszesz tylko jest dokladnie na odwrot. to ty (i reszta) uprawiasz "to samo" :) jelsi juz jestesmy pzy niemczech- jest fischer? w porzadku trzeba budowac z fischerem. jaki jest taki jest. i patrzmy co robi a nie czy fischer. jesli sie dobrze przyjrzysz- to wlasnie uwazam, ze czas by i polacy nauczyli sie tego myslenia. kaczynscy? no trudno. trza budowac z nimi. i patrzec sie co robia, a nie przy kazdej okazji krzyczec i machac rekami (nb, jesli przez te 4 lata wreszcie wyrzuca ten wor lustracyjny, tez nie bedzie zle. nie bedzie sie to ciagnac w wiecznosc). bo to co sie uprawia na tym (i innych) forum- to wlasnie taki polski sejmik w skali mikro. czas dorosnac kolego ertes:) czas zaczas stosowac gloszone przez siebie zasady:) Odpowiedz Link
ertes Re: Premier podal sie do dymisji... 15.07.06, 00:03 W takim razie mysle ze pomylilas forum. Wiekszosci z nas odpowiada ten sejmik. Pewnie dlatego jest tu prawie 100 tys wpisow. I wlasnie przychodzimy tutaj zeby pokrzyczec, pomachac, ponarzekac i poklocic sie. Jesli tobie to nie odpowiada a taki wniosek mozna wyciagnac to po jako cholere tu piszesz, zagladasz itp? Jesli natocmiast chodzi o dyskutowanie tego co robia w Polsce ne pewno nikt mnie i innym tego nie zabroni. Bede sobie pisal co chce i jak chce. Jesli chodzi o dorosniecie to te twoje teksty sa wlasnie raczej niedorsoniete, nie trzymaja sie calosci jak chocby ta wstawka o Fisher. I co maja gloszone zasady do tego co ja ci napisalem? A ja napisalem ze wlasnie takie glosy jak twoj przynosza i zawsze przynosily wiecej zlego niz dobrego. A Kaczynscy? Jak na razie z tego co widac to robia wiekszy burdek w kraju niz byl, izoluja sie od sasiadow i staja sie posmiewiskiem. Nie bardzo wiec rozumiem co oni takiego buduja? Poko co to tam jest taka rozpizdziucha jakiej jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link
tortugo Re: Premier podal sie do dymisji... 15.07.06, 01:02 ehehehe zlapal polak tatarzyna, a tatarzyn za leb trzyma :) a kto tu pierwszy spocznie na dowodach? ;) (I rest my case) ~:O:=o Odpowiedz Link
tos.ka Re: Premier podal sie do dymisji... 15.07.06, 09:53 :) ale nerwowy jestes:) to pewnie jednak ten piatek wieczorem. a wszytsko dlatego, ze napisalam, ze ta cala historia marcinkiewiczem rownie dobrze moze byc zaplanowana. i takie oburzenie:) bo powinno byc - kaczory to a tamto. polski sejmik. no wlasnie. to jest wlasnie to o czym piszesz. ze za sytuacje winni sa ludzie. i tego typu sejmikowanie wlasnie. a mnie sie to znudzilo. i czas zaczac krytykowac dzialania, nie ludzi. a jak na razie - to wszedzie sa kaczory i kaczory- ale bez konkretow. innymi slowy- napisles calkiem niezly post-do siebie samego:) Odpowiedz Link
ewa553 Toska, 15.07.06, 08:38 z Fischerem palnelas jak lysy o beton. Jako minister do spraw zagranicznych byl bardzo dobry, swietnie Niemcy reprezentowal, no i przede wszystkim nie kompromitowal Niemiec. I jego porownujesz do smiesznych/niepowaznych Kaczorow? Odpowiedz Link
tos.ka Re: Toska, 15.07.06, 09:58 fischer mial szczesci ze byl w niemczech. tego samego fischera w polsce spotkalby los- jak to piszesz "kaczorow". od forumowych sejmikow poczynajac. a powodow do satyr joschka dostarcza dosc. (inna sprawa, ze dla Ciebíe wszystko co w niemczech z definicji jest wspaniale a wszystko co polskie - be). jesli chodzi o artykul w taz- wciaz nikt nie odpowiedzial, dlaczego nemcom wolno sie oburzac za wprost a polakom za taz nie. Odpowiedz Link
ewa553 wiesz Tosiu, 15.07.06, 12:08 psycholog z Ciebie jak z koziej dupy beben. Jedyny kraj ktory idealizuje bez wzgledu na to, co sie tam dzieje, to sa Wlochy - moja wielka milosc. Jak bedzie temat niemiecki na ktory bede mogla narzekac, dolacze sie niewatpliwie. Jesli porownujesz Joszke z Kaczorami to dajesz kolejny dowod na to, ze nie wiesz co mowisz. Czy Ty naprawde sama nie widzisz co oni w Polsce wyprawiaja? To moze - jak nie czytasz odpowiedniej polskiej prasy, poczytaj na innych forach co pisza ludzie - niekoniecznie z Niemiec. A na forum Polonni Niemieckiej poczytaj lepiej (bo jestes tam ostatnio czesto) ze ludzie - nawet ci co im sie narazie nie powiodlo, wola byc tu w Niemczech jak w Polsce. Nie slyszalam ani jednego pozytywnego glosu w obronie Kaczorow. Nawet tu na forum oburzyl sie ten i ow na satyre TAZ-u, podczas gdy tam trzezwo wszyscy mowia, jak sie Kaczor wyglupil. Podejrzewam jednak, ze Ty dalej z uporem maniaka widziec/czytac bedziesz tylko to, co Twoje teorie potwierdza. A wracajac do Fischera: to ze najpierw byl anarchista a potem do Bundestagu chodzil w trampkach, to nic w porownaniu z tymi, co ukradli ksiezyc. Jak juz powiedzialam: Fischera dzialalnosc jako ministra byla dobrze oceniana, nawet w Polsce. Odpowiedz Link
tos.ka Re: wiesz Ewciu, 15.07.06, 13:05 widze, ze nie bardzo wiesz co odpisac i uzywasz wzmacniaczy typu:> psycholog z Ciebie jak z koziej dupy beben. ...Podejrzewam jednak, ze Ty dalej z uporem maniaka widziec/czytac bedziesz tylko > to, co Twoje teorie potwierdza potrzebne Ci to? ewciu, nie jestem i nie zamierzam byc wyborca pisu. ale nie widze zadnego powodu dla ktorego mialabym sie poddac zbiorowej histerii. nawet jesli tak zachowuje sie "wiekszosc"- powiedzmy nie-wyborcow- pisu. po prostu. jak na razie- "nie widze co oni takiego wyprawiaja"- nawet jesli nie wszystko mi sie podoba- co mialoby spowodowac zalamywanie rak i rwanie wlosow. fakt ze nie sledze jakos bardzo dokladnie zdarzen. nie mam telewizora zadnego, nie mowiac o polskim. a na foroach dominuja jeki- ale jakos bez faktow. malo to dla mnie. (choc zdarzaja sie glosy rozsadku- o dziwo zbierzne z moim jak np magnus z poloni w niemczech) moze mi cos napiszesz? cos wiecej niz powtarzane na okraglo "kaczory"? chetnie przyznam ci racje. > temat niemiecki na ktory bede mogla narzekac, dolacze sie niewatpliwie. ewciu, dla ciebie z definicji nie ma niemieckich tematow do narzekanie. przyklad? najwieksza afera lapowkarska chyba stulecia- jaka zafundowal duet schröder putin- jest dla ciebie czyms normalnym. no to o czym wogole z Toba mowic? inna sprawa- pobicia w niemczech- czarnoskorego nastolatka, i czarnsokorego inzyniera. oboje wyladowali nieprzytomni na oddziale intensywnej terapii. ale dla Ciebi niemcy sa wzorem tolerancji dla Polski- gdzie wiele sie krzyczy, to fakt,- ale jak na razie bogu dzieki- do takich ekscescow nie doszlo. i to pomimo, ze - przynajmniej jak ja tam mieszkalam jeszecz 3 lata temu- na ulicach bylo pelno, dosc natarczywych cyganow (dokladnie sprzatanych zreszta z niemieckich ulic). pozwolisz ze Cie zacytuje? > Podejrzewam jednak, ze Ty dalej z uporem maniaka widziec/czytac bedziesz tylko > to, co Twoje teorie potwierdza. pozdrawiam Cie bardzo serdecznie. Odpowiedz Link
ewa553 Toska, 15.07.06, 13:09 nie odpisuje Ci teraz, bo musze uciekac. Napisze albo poznym wieczorem albo jutro. Teraz tylko pozdrowienia - zebys nie myslala, ze sie schowalam w mysiej dziurze:)))) Odpowiedz Link
tos.ka Re: wiesz Ewciu, 15.07.06, 13:14 a cala ta dyskusja - ze sie powtorze-tylko dlatego, ze zamiast dolaczac sie do choru, ze "kaczory wykanczaja"- stwiedrzilam ze rownie dobrze moze byc to zagranie taktyczne, by wykorzystac popularnosc jaka sie udalo uzyskac marcinkiewiczowi. i do tego zupelnie neutralnie. bez jakiegokolwiek stwierdzeni czy mi sie to podoba czy nie. loj, loj ludeckowie kochani.... (hmm karierowicz= czlowiek sukcesu, premier "od dobrych nowin"= premier medialny-> i juz mamy manipulacje prasowa:))). Odpowiedz Link
ani-ta Re: wiesz Ewciu, 15.07.06, 14:32 alez tosiu ameryki nie odkrylas:) to bylo zagranie taktyczne:) zauwaz, ze zblizaja sie wybory samorzadowe, a w tym wszystkim wybor prezydenta 100lycy, na ktorego to mejsce PIS nie mial NIKOGO w wawce popularnego. wykombinowali wiec sobie, ze wystawia popularnego w kraju Marcinkiewicza, to moze sie tu w wawce jakos przeslizgnie na fotelik. bo musisz pamietac, ze 100lyca generalnie drob to lubi, ale jesc! to tak miedzy podloga a oknami bylo:) ide dalej relaksowac sie przy sprzataniu:) czego i wam zycze:) Odpowiedz Link
tos.ka Re: wiesz Ewciu, 15.07.06, 19:14 no widzisz, a mnie tu zadziobuja, bo stwierdzilam ze nie wykanczaja a kombinuja. nima co, kaczki wpisaly sie w pejzarz polski jak nikt. Odpowiedz Link