swiatlo 19.12.06, 09:29 Christmas at Beavers: www.pbase.com/pulkownik_swiatlo/image/71870692 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucja7 Re: Miało być Everyone! 19.12.06, 09:58 hehehe, nie zwalaj na nic niewinne klawisze. Ja nie rozumiec po amerykanskiemu, wiec mnie nie dotyczy. Poza tym chyba jeszcze wczesnie, nie? ;) Odpowiedz Link
ertes Re: Merry Christmas Everone! 19.12.06, 16:19 Everone? Brzmi z wloska ale nie ma na tym forum osoby o takim nickname. Odpowiedz Link
morsa Re: Wesolych Swiat! 19.12.06, 21:44 Oh, Mahalia!!! www.youtube.com/watch?v=P1O-axdZwAE Odpowiedz Link
morsa Re: Wesolych Swiat! 19.12.06, 22:01 And The King! www.youtube.com/watch?v=f5VFZUhMaH0&mode=related&search= Odpowiedz Link
morsa Wesolych Swiat? 19.12.06, 22:15 www.youtube.com/watch?v=s8jw-ifqwkM&mode=related&search= Odpowiedz Link
swiatlo Ludzie, a tutaj cała kartka 19.12.06, 22:52 fotoforum.gazeta.pl/72,2,685,54205342,54224977.html Ludziska, ja Wam kartkę świąteczną przesłałem a Wy o głupotach. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Ludzie, a tutaj cała kartka 20.12.06, 08:24 "Wątek został przeniesiony na forum: Ośla ławka." Hahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaa :-))))) Odpowiedz Link
swiatlo Re: Ludzie, a tutaj cała kartka 20.12.06, 09:06 jutka1 napisała: > "Wątek został przeniesiony na forum: Ośla ławka." > > Hahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaa > :-))))) Ocenzurowali! Nie znają się na sztuce... Ale nie przejmuję się. Prawdziwi artyści zawsze mieli pod górę. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Ludzie, a tutaj cała kartka 20.12.06, 09:23 Swiatlo, to moze opisz, co bylo na tym zdjeciu? :) Odpowiedz Link
ertes Re: Ludzie, a tutaj cała kartka 20.12.06, 13:59 Debilizm cenzorski nie zna granic jak widac. Miano debila cenzorkiego roku 3006 otrzymuje balmiak. Odpowiedz Link
aksiegowy Wesolych Swiat. 20.12.06, 15:00 Wesolych Swiat & Happy New Year zapracowany AK Odpowiedz Link
swiatlo Wycenzurowano artystę 20.12.06, 17:51 .. ale prawdziwy artysta się nie poddaje. Oto życzenia Wesołych Świąt z Beavers, czyli z akademika mojego syna: www.pbase.com/pulkownik_swiatlo/image/71919526 Odpowiedz Link
swiatlo Re: Wycenzurowano artystę 20.12.06, 18:44 lucja7 napisała: > Masz dzieci ladnie uczesane ;-) Nie wiem co masz na myśli. Czy coś związanego z tą choinką? Odpowiedz Link
lucja7 nacisnelam na panienke na drzewku 20.12.06, 19:46 i otworzyla sie strona ze zdjeciami: chlopiec przy pianinie, dziewczynka usmiechnieta.......i inne, ale ladnie uczesane ;) Odpowiedz Link
aksiegowy Re: Wycenzurowano artystę 21.12.06, 13:41 wlasciwie to moglas nacisnac gdziekolwiek, ale czemu zes wybralas panienke? Odpowiedz Link
maria421 Wesolych Swiat! 21.12.06, 14:17 Wszystkim Forumowiczom zdrowych, wesolych swiat i szczesliwego Nowego Roku. Jutro jade do Polski. Beda to moje pierwsze Swieta w Polsce po 25 latach. Ide sie pakowac. Odpowiedz Link
xurek Re: Wesolych Swiat! 21.12.06, 14:22 Wszystkiego Naj. my tez jutro jedziemy do Polski, to moje pierwsze swieta w polsce od 7 lat. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wesolych Swiat! 21.12.06, 15:29 °¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o*~WeSoŁyCh ŚwIąT~*o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤° Odpowiedz Link
jutka1 Mario, Xurku... 21.12.06, 16:15 Bezpiecznej podrozy, jak najwiecej milych chwil w Polsce. I zdrowych, wesolych Swiat. :-) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Merry Christmas Everone! 21.12.06, 17:42 Wesolych Swiat zycze wszystkim! Widze nowy trynd: Swieta w Polsce! Musze to przemyslec:)))) Jak narazie udalo mi sie siostre namowic na Swieta tutaj i mysle ze mnie osobiscie bardziej sie ten kierunek podoba. Przepraszam, ze tu pytam: czy ktos z Was slyszal, ze jakis przyglup zlozyl wniosek o zmianie statutu Polski na monarchie? Mam nadzieje, ze ktos mnie robi w konia. Odpowiedz Link
swiatlo Niestety nie dla Everyone! 21.12.06, 20:13 Oto najsmutniejsza dla mnie wiadomość tych Świąt: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3807268.html Niesprawiedliwość, wręcz okrucieństwo losu... Odpowiedz Link
ewa553 Re: Niestety nie dla Everyone! 22.12.06, 08:55 wspolczuje zmarlemu. Ale niesprawiedliwosc? Nie rozumiem. Jesli filozof wybiera los kloszarda, to wie przewaznie co robi. I ze ludzie przechodzili obojetnie? A co mieli robic? Stanac, przygladac sie? Wtedy Corriera napisalby o zadnych (rzondnych) sensacji przechodniach. I ze przedtem przechodzili kolo niego obojetnie? A co mieli zrobic? Podac mu adres biura socjalnego, w ktorym uzyskalby pieniadze na zycie? Tego on z cala pewnoscia nie potrzebowal. Gdyby mial ochote na "normalne" zycie, uprawialby swoj zawod. A swoja droga, co Wy robicie widzac zebrzacych w stanie nietrzezwym? Ja wrzucam zawsze pieniazek komus, kto na to "zarabia", najczesiej graniem. Ale samo zebranie (rzebranie) nie robi na mnie wrazenia, bo w üanstwie w ktoraym istnieje opieka spoleczna, socjalna, nie ma potrzeby zebrac. Odpowiedz Link
lucja7 Re: Niestety nie dla Everyone! 22.12.06, 09:43 Jestes Swiatlo bardzo "wrazliwym" czlowiekiem. Pisze w cudzyslowie, poniewaz zauwazylam ze twoja wrazliwosc jest selektywna. Nie wzrusza cie np widoczna jak na dloni nedza ktora widzielismy filmowana przy okazji powodzi nowoorleanskiej, a wzrusza cie smirc bezdomnego. O tych nedzarzach w twoim kraju wyrazasz sie agresywnie, nazywasz ich leniuchami ktorym nie chce sie pracowac ani nawet dupa ruszyc, a tu oczy ci sie poca. Dlaczego? Dlatego ze Polak, ze Boze Narodzenie, ze na ulicy, ze stracil rodzine? Informuje cie ze podobne smierci (bezdomnych, w samotnosci, na ulicy) "odbywaja" sie regularnie, co kilka sekund. Nasz kochany model spoleczny i ekonomiczny (jakze przez nas uwielbiany!) powoduje takie sytuacje, jest to zreszta jedna z jego pozywek. No i my, akceptujac go, musimy przechodzic obojetnie obok tak umierajacych! Jestesmy "logiczni". No coz, o ile ktos uwaza ze zyje w systemie cudownie wymarzonym (jak Kazachstanie mysla o Ameryce w filmie Borat), fakt ze szok wywolany smiercia bezdomnego na ulicy moze byc niewygodny dla najedzonej wrazliwosci. Nie zgadzam sie z wypowiedzia Ewy, gdy mowi o wyborze bezdomnego oraz ze wystarczy mu pojsc do biura socjalnego by moc zyc i "uprawiac swoj zawod". Skad ja to znam: PRACUJE W ZAWODZIE. Z propagandy PRL opisujacej nas emigrantow zmywajacych gary w zaplutych restauracjach zachodu, zamiast "pracowac w zawodzie" i budowac nowa Polske. Ale to na marginesie. Wiadomo przeciez ze pomoce socjalne maja swoje granice, bardzo wyraznie ustalone i stanowia one integralna czesc systemu socjalnego. I wiadomo ze ludzie zyjacy poza danym systemem, do ktorego nigdy, z roznych powodow, nie weszli, albo z tego systemu wypadli, nie moga z niego korzystac. Nie wystarczy wiec znac adres biura socjalnego. Przeciez nie powiesz mi Ewo ze w Niemczech korzysta sie z takich pomocy bezwarunkowo. Poza tym ludzie sa dumni, z honorem....i wszystko to czyni ze wypadki o ktorych pisze Swiatlo sa tak czeste. Zgadzam sie natomiast ze jest to bardzo, bardzo, smutne. Dodam jeszcze ze bardzo niewiele wystarczy by przekrecic sie na te druga strone, w bardzo krotkim czasie. Zly rozwod, niepowodzenie zawodowe, rodzina, finanse... Wszystko to piekne gdy wszystkie czesci zaskakuja za siebie i sie to jakos kreci. Przestaje pisac bo sie jeszcze rozplacze, a nie mam ochoty ;-) Zycze wszystkim Wesolych Swiat. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Niestety nie dla Everyone! 22.12.06, 20:24 ewa553 napisała: > A swoja droga, co Wy robicie widzac zebrzacych w stanie nietrzezwym? Zawsze daje! Mam jednego ulubionego pijaka przy stacji. On zawsze prosi o 5 koron na kawe , ja mu daje 10 wiedzac, ze on juz kawe wypil i potrzebuje teraz na cos mocniejszego. On ma taakie lagodne oczy, on jest po prostu cudnym czlowiekiem , tyle ze chorym na smiertelna chorobe. Nigdy nie interesuje mnie na co ktos zbiera zebrzac..to nie moja sprawa czy wyda na chleb, wodke czy nowy komputer. Tu chodzi o te magiczna chwile kontaktu z drugim czlowiekiem. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Niestety nie dla Everyone! 22.12.06, 22:31 Składam Wam serdeczne życzenia z okazji Świąt:))))) Kran Odpowiedz Link
jutka1 Re: Merry Christmas Everone! 23.12.06, 23:04 Kochani... Znani od lat i mniej znani... Piszacy czy tez czytajacy tylko... Czegoz Wam zyczyc? Zadowolenia, spelnienia, radosci, dobrego zdrowia, wielu wzruszen, jak najmniej przeszkol i klod na drodze.. Niech Was nie opuszcza poczucie humoru. Niech smiech i usmiech kroluja wokol Was. Zycze Wam milosci, przyjazni, ciepla, bez nich czasem bywa trudno. Zycze tez, zebyscie w 2007 roku nabrali wiatru w zagle, niewazne w jakiej dziedzinie, i zebyscie zaufali, ze ten wiatr i te zagle zaprowadza Was tam, gdzie trzeba. :-))) Wszystkiego najlepszego, Kochani. Jutka :-) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Merry Christmas Everone! 24.12.06, 02:48 i ja sie pod tym podpisze!:) P.S. ach... zebym wiedziala wczesniej, ze tak cudnie zyczenia redagujesz Jutus...!:)))) Odpowiedz Link