ewa553 Argentyna/tango/c-j 07.11.07, 19:33 obejrzalam sobie wlasnie "Assassination Tango" z 2002. Duzo ladnych zdjec z Buenos Aires, duzo ciekawych zdjec z nieturystycznych czesci miasta. Ale przede wszystkim: tango. Tanczone przez Argentynczykow jest tak piekne, tajemnicze, sexy,sexy i jeszcze raz sexy, ze moglabym godzinami patrzec. Cudo! Widziales kiedys c-j bedac tam - tango? Jaki jest Twoj stosunek do tego tanca? Choc wlasciwie to nie taniec, to pantomima. Nota bene w jednej ze scen tanczylo z soba dwoch chlopcow i bylo to niemniej fascynujace. Jedna z rzeczy ktorych zaluje, ze nie udalo mi sie nauczyc, to wlasnie tango..... Pozostaje mi patrzec, sluchac i marzyc. Odpowiedz Link
ewa553 Ale kino! Czyli: idzcie koniecznie 08.11.07, 20:41 Bylam w kinie i film goraco polecam: Gefahr und Begierde, amerykanski tytul:"Lusta, Caution", chinski: "Se, jie":)))) Wyrezyserowal swietnie Lee Ang, znacie go z Brokebeak Mountain. Fantastyczni chinscy aktorzy, Chinki sa ladne. Dla mnie niesamowita historia wielkiej namietnosci na tle wydarzten historycznych z wojny chinsko-japonskiej. Idzcie koniecznie!! Odpowiedz Link
ewa553 zapomnialam dodac, 08.11.07, 20:43 ze film ten dostal w tym roku Zlotego Lwa w Wenecji. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Pada z przerwami od pieciu dni 08.11.07, 23:55 Pada z przerwami od pieciu dni przy temperaturach ponizej 20 stopni (i 11 w nocy). Pracuje w domu, siedzac za biurkiem z welnianych skarpetach! w listopadzie! Robie zakupy swiateczne przez Internet, bo mi sie nie chce wychodzic. Kroliki przesypiaja cale dnie w swoich klatkach, tez bym tak chciala. Czekam na powrot wiosny. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: O pierdulach - Odcinek 16 09.11.07, 16:40 Bawcie sie dobrze - ja wyjezdzam na druga strone gory, wracam jutro. Tyle pierdul na dzis. :-) Odpowiedz Link
blues28 Piekna jesien w Madrycie 11.11.07, 11:20 Dawno nie zagladalam na forum. W Madrycie piekna jesien (moja ulubiona pora roku). Noce i poranki sa chlodne, rzeskie, zas dnie sloneczne, pogodne, pelne lagodnego swiatla i jesiennej kolorystyki. Po upalnym, piekielnym lecie, jesienia odzywam. Ten weekend bardzo mily, bo nagle bezplanowy, bezwyjazdowy. Wczorajszy dzien pozwolilam sobie na relaksowe masazyki u kosmetyczki, fryzjera, a potem zlosliwy duszek wciagnal mnie do sklepu, sprawiajac, ze nabylam piekny sweterek i dwa cudne komplety bielizny. Ani jedno ani drugie nie bylo mi potrzebne. Ot, konsumistyczny kaprys. Dzis odpoczynek, prasa, spacer w parku. Milej niedzieli! Odpowiedz Link
jutka1 Zima... 12.11.07, 09:12 Wszedzie bialo i puchato. To juz chyba TO. Zima. Troche za wczesnie jak na moj gust. :-( No i opon jeszcze nie mialam czasu zmienic na zimowe... :-( Odpowiedz Link
kan_z_oz Uprałam dzisiaj 12.11.07, 11:46 20 dolarów - niechcący oczywiście. Chwała temu co wymyślił plastikowe pieniądze w kraju kangura - wyszło nowiutkie. Kan Odpowiedz Link
ewa553 Re: Uprałam dzisiaj 12.11.07, 14:30 no ladnie, tak bez niczego przyznajesz sie do prania pieniedzy? Odpowiedz Link
ewa553 Re: O pierdulach - Odcinek 16 13.11.07, 08:53 ale szaro-bury dzien! nie ma watpliwosci_ ladna czesc jesieni odeszla gdzies tam i nastaly mniej ciekawe dni. Mniej ciekawe? No, wlasciwie nie. Spokojniejsze. Dluzsze wieczory z ksiazka, lampka wina.... wlasciwie chyba kazda pore roku mozna sobie w miare przyjemnie zorganizowac. Lece wiec do kosmetyczki, gdzie w oparach pachnacych bede pieszczona i pielegnowana przez prawie 2 godziny. Ach jak ja te wizyty lubie! Odpowiedz Link
morsa Re: O pierdulach - Odcinek 16 13.11.07, 10:43 Mam jesienna chandre. Ciemno, mokro, ponuro, wietrznie. Nic mi sie nie chce, gdyby nie praca, to bym zakopala sie pod kocem i nie wysunela nosa. Odpowiedz Link
jutka1 Re: O pierdulach - Odcinek 16 13.11.07, 12:58 Przyjedz tutaj. Swieci slonce, snieg stopnial, nie wieje. :-) Odpowiedz Link
jutka1 Zasypalo... :-((((( 14.11.07, 07:34 Wczoraj stopnialo, a w nocy zasypalo nas na nowo. :-( Kurdebalans, a ja ciagle nie zmienilam opon na zimowe. Sprobuje to zrobic dzisiaj, ale w serwisie moze byc kolejka. Grrrr. No nic to, damy jakos rade, nie? :-) Koniec pierdul. Trza do pracy sie zabrac. Milego dnia :-) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Zasypalo... :-((((( 14.11.07, 09:15 za wczesnie cieszylas sie ustapieniem zimy. a to przeciez dopiero poczatek! Opowiem przy okazji jaki serwis ma BMW: wyznaczaja specjalne dni, kiedy mozna zrobic termin na zmiane opon. Tzn. mozna zawsze, ale to sa specjalne dni. Wysylaja do kazdego list z przypomnieniem kiedy to jest. Przychodzisz na swoj termin, a oni juz grzecznie czekaja. Oddajesz auto "w dobre rece", a w tym czasie zapraszaja cie do bufetu, gdzie czekaja rozne pysznosci. Zanim zjesz i przeczytasz gazete - auto czeka ze zmienionymi kolami. Zapomnialam dodac, ze dzien przed twoim terminem zawiadamiaja jeszcze przez SMS, zebys nie zapomniala! Mily serwis, dzieki ktoremu jezdze juz na zimowkach. Odpowiedz Link
ewa553 o ja nieszczesna! 15.11.07, 09:16 myslalam ze zimy w tym roku nie bedzie i wbrew nakazowi, nie zakrecilam wody w ogrodzie:(((( i wody nie odpuscilam z rur:((( a tu w nocy mroz sieknal, trawniki biale, auta biale.... az sie boje isc do ogrodu. Odpowiedz Link
jutka1 Re: o ja nieszczesna! 15.11.07, 11:45 Zakrecilam tydzien temu. :-) A w serwisie kazali mi przyjechac na wymiane opon w poniedzialek. No coz. A dzisiaj ma podobno napadac 30 cm sniegu. :-( (na razie, odpukac, nie pada) Odpowiedz Link
ewa553 pekne ze smiechu 15.11.07, 12:42 ach, ta moja bratowa! Rozmawialam przed chwila z bratem z Waöbrzycha. Opowiedzial Home-Story: lezy u nich kupa sniegu. Zima w pelni. Tymczasem jego wspaniala zona zrobila wczoraj pranie, powiesila w garazu (!!!) i nie pozwolila mu z tego powodu wjechac tam wueczorem!! Parkowal przed domem, a wieczorem padal deszcz, w nocy byl mroz i moj braciszek mial dzis niezle drapanko. Trzeba miec naprawde kuku na muniu, prawda? Odpowiedz Link
ewa553 perelki na pianie... 15.11.07, 17:45 odgrzebalam gdzies z otchlani nagranie z 1984 roku (DR London): Jacques Loussier, The best of play Bach. Cudenko, polecam. Odpowiedz Link
ewa553 dzis cudna pogoda 16.11.07, 13:34 +3 stopniowy mrozik i piekne slonce. Az bylo zal wracac do domu. ale obowiazki czekaja.... Odpowiedz Link
jutka1 Pogoda i nie tylko 18.11.07, 08:22 A u nas dzis +2 C, gesta mgla. Od wczoraj boli mnie nerw kulszowy :-/, musze jutro pojsc do lekarza. Tyle pierdul na dzis :-) Odpowiedz Link
ewa553 Jutka! 18.11.07, 09:46 nie chce sie wymadrzac, ale przypominam Ci o goracym termoforze na bolacym miejscu. Przynosi naprawde ulge! Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Jutka! 18.11.07, 10:45 Nie kupuj termofora, kup takie woreczki zelowe, ktore w zaleznosci od sytuacji i potrzeby mozna ogrzac, albo wyziebic. Wtedy masz dwa w jednym. bardzo praktyczne. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka! 18.11.07, 10:53 Taki to mam w zamrazarce - pozostalosc ze skrecenia kolana etc. Tyle, ze maly jest. Dobry pomysl, dzieki, Fed. :-) Odpowiedz Link
kielbie_we_lbie_30 Re: Jutka! 18.11.07, 10:56 Rozgrzej, rozmasuj a jak nie przejdzie to marsz do lekarza. Sciski misia ;) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Jutka! 18.11.07, 10:59 To miedzy nami pierdolami: mam tez taki worek owsa miedzy mikrofala a zamrazarka. Kurde! Co jest z nami grane!? :)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka! 18.11.07, 11:07 Szfedziu, jutro ide do lekarza. SiDzej, czyzbysmy zaczeli sie sypac? (tak a propos tego owsa ;-)))) Odpowiedz Link
blues28 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 11:43 Zara, zara... przeciez oboje macie koty. Podobno to najlepszy z mozliwych oklad ;)) CJ, obejrzales juz Ifigenie? I jak wrazenia? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 11:52 Jak sobie wyobrazasz zmuszenie kota, zeby polozyl mi sie na prawym, za przeproszeniem, poldupku, podczas kiedy ja leze na brzuchu? Albo reakcje kota, kiedy na niego tym poldupkiem usiade? ;-))) Odpowiedz Link
kielbie_we_lbie_30 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 12:02 Posmaruj grubo drugi posladek smalcem ze skwarkami ;) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 12:04 Koty nie lubia smalcu :-) Moze na drugi posladek poloze kawalek dorsza? ;-) Odpowiedz Link
kielbie_we_lbie_30 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 12:07 Musialabys spiac tego dorsza agrafkami do poldupka zeby uniemozliwic porwanie dorsza i pojscie w sina dal ;) Odpowiedz Link
blues28 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 12:21 kielbie_we_lbie_30 napisała: "Musialabys spiac tego dorsza agrafkami do poldupka zeby uniemozliwic porwanie dorsza i pojscie w sina dal ;)" Tez mysl;))) Tym sposobem boli cie pokluty agrafkami drugi poldupek i zapominasz o bolu pierwwszego poldupka ;)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 12:29 Niezly hardcore sie tu robi, hehehehehe ;-))))))) Odpowiedz Link
blues28 Re: Jutka!/ Chris! 18.11.07, 12:36 Ba! Mozna nawet nawiazac do nietolerancji i piercingu ;))) Celem znieczulenia, poprosze o nowy watek bo te dlugasny juz ;) Odpowiedz Link