alaskanka3 Bourne Identity 07.11.03, 19:38 Remake filmu z 1988 wg powiesci Ludluma, action-thriller-drama, ciekawy i trzymajacy w napieciu. Polecam na odstresowanie :-). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=7777301&a=7777301 Odpowiedz Link
alaskanka3 Dancer upstairs 23.11.03, 06:31 W rezyserii Malkovicha, obraz chyba oparty na historii bojowek rewolucyjnych w Peru: movies.yahoo.com/shop?d=hv&cf=info&id=1807809293&intl=us Film nie-hollywodzki, 'nienazwany kraj latynoamerykanski' przypomina Peru do zludzenia. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Dancer upstairs 23.11.03, 14:55 mnie sie film podobal. Zdaje sie, ze Malkovitch zachlysniety jest z lekka kinem europejskim sprzed paru dekad. Chwilami, poprzez atmosferke, zdjecia oraz dyskretna, badz nieistniejaca, sciezke dzwiekowa (alez ulga!) myslalem o Antonionim. Jak na debiut rezyserski- bardzo porzadnie. Czekam na dokladke. Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: Dancer upstairs 23.11.03, 22:48 chris-joe napisał: > mnie sie film podobal. Zdaje sie, ze Malkovitch zachlysniety jest z lekka > kinem europejskim sprzed paru dekad. Chwilami, poprzez atmosferke, zdjecia > oraz dyskretna, badz nieistniejaca, sciezke dzwiekowa (alez ulga!) myslalem o > Antonionim. > Jak na debiut rezyserski- bardzo porzadnie. Czekam na dokladke. Tak, zdecydowanie kino to nie-hollywodzkie, oszczedna sciezka to wielka ulga, dopiero obejrzenie dowolnego filmu hollywodzkiego na domowym video pozwala ocenic na czym polega 'sztuka hollywodzka' Odpowiedz Link
chris-joe Re: Kinoteka 23.11.03, 23:55 w ramach kurowania grypy udaje sie w posciel, na DVD na dzis: "Respiro" oraz, jesli wydolam, "My House In Umbria". Odpowiedz Link
chris-joe "Irreversible" 05.12.03, 23:51 czy ogladal ktos "Irreversible" Gaspara Noe? Obejrzalem wczoraj, nie caly, bo zbyt czesto odwracalem wzrok, bo jedna scene popchnalem na szybkich obrotach... Film chyba dobry, byc moze bardzo dobry, ale zaluje, ze go obejrzalem i bardzo zly jestem na jego tworcow, ze go nakrecili. Nie lubie, gdy dzielo wywoluje we mnie najpierwotniejsze reakcje, gdy limituje mnie do klebka reakcji nerwowych, nad ktorymi nie daje mi zadnej kontroli. Gdy z odbiorcy robi ze mnie psa Pawlowa. Jakby ktos wbijal we mnie gwozdzie, by uzmyslowic mi delikatnosc ludzkiego losu i ciala. Film nie do zniesienia. Skrajnie wyczerpujacy. Ekstremalnie biologiczny. Nim po niego siegniecie, dobrze sie przygotujcie. I namyslcie sie kilka razy. Odpowiedz Link
moore_ash Re: "Irreversible" 06.12.03, 10:50 Pola wyszla z niego z kina... ja jeszcze nie ogladalem i po jej opisie jakos nie mam ochoty... wystarczy mi lektura o morderstwach mansona... pozdr. tb Odpowiedz Link
chris-joe Re: Chlopcy nie placza 06.12.03, 01:05 wiem... po obejrzeniu bylem w obrzydliwym stanie bezsilnej wscieklosci. Wyc sie chcialo! Odpowiedz Link
ertes Re: Chlopcy nie placza 06.12.03, 01:10 Sluchaj a czy miales wrazenie ze oni wszyscy recytowali a nie grali jak aktorzy? Odpowiedz Link
chris-joe Re: Chlopcy nie placza 06.12.03, 01:21 nieee... ale, byc moze, mowimy o roznych filmach... ten moj to: www.foxsearchlight.com/boysdontcry/index.shtml Odpowiedz Link
ertes Re: Chlopcy nie placza 06.12.03, 01:47 Tosmy sie dogadali :) Ja o tym: www.misiu.com.au/show_item.php?item=chlopakinpvhs Odpowiedz Link
moore_ash Re: Chlopcy nie placza 06.12.03, 10:51 ertes napisał: > Tosmy sie dogadali :) > anyway oba do kitu:))))) pozdr. tb Odpowiedz Link
chris-joe "Bon voyage" 06.12.03, 19:58 leci to u nas, z Isabelle Adjani (a ja Adjani bardzo lubie). Niestety kina podaja to tylko w wersji francuskiej, a ja na to nie gotow. Pewnie poczekam na DVD. Widzieliscie? Warto sie fatygowac? Odpowiedz Link
alaskanka3 Kissing Jessica Stein 21.12.03, 04:35 Film ilustrujacy jak wygladalby swiat zaludniony ErtesoLolami..... .... czyli o poplataniach orientacji seksualnych z powodu frustracji rodzajem meskim: movies.yahoo.com/shop?d=hv&cf=info&id=1807473438&intl=us Odpowiedz Link
ertes Re: Kissing Jessica Stein 21.12.03, 05:33 Za duzo juz tego ty durna babo. Dotrzymaj slowa i zabierz sie stad. Wole 10 Lolow nix jedna glupia i chamska pinde. Zdaje ze sie juz pozegnalas? Odpowiedz Link
ertes Re: Kissing Jessica Stein 21.12.03, 05:41 Ty zalosna kobieto nic ci nie daje do myslenia kilka tysiecy postow od twojego hucznego. Jesli jestes wogole w stanie myslec chamska pindo. Zabieraj sie tak jak zabralas inne swoje zabawki. Pretensjonalna, glupia baba. Odpowiedz Link
basia553 Re: Kissing Jessica Stein 21.12.03, 09:55 Uspoköj sie Ertes. Nie wtracalam sie w wasza klötnie, ale teraz chyba Kolezanka przegiela pale. To juz jest chore i nie zlaz na jej poziom, prosze! Chyba Ci wystarszy, ze wszyscy widza ze pisze zölcia, a nie "atramentem". Pozdrawiam Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Jakis na prawde dobry film 21.12.03, 14:01 Bede miec teraz z jakies dwa tygodnie ferii, myslalam o tym, zeby pojsc do kina, ale z czego, co ja widze, to nic ciekawego nie ma. Mozecie moze mi cos poleciec wspanialego, niesamowitego? Pozdrowienia, CJ Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: Jakis na prawde dobry film 21.12.03, 20:16 clairejoanna napisała: > Bede miec teraz z jakies dwa tygodnie ferii, myslalam o tym, zeby pojsc do kina > ale z czego, co ja widze, to nic ciekawego nie ma. Mozecie moze mi cos poleciec > wspanialego, niesamowitego? > CJ, wszystkie 'wspanialego i niesamowite' filmy zostaly nakrecone ca. 20-40 layt temu, poszukaj kina wyswietlajacego klasyki. Szczegolowy spis tego co warto obejrzec mozna pewnie znalezc na Internecie - trzeba poszukac web page jakiejs szkoly filmowej, dobre szkoly maja to w programie. Nie wiem ile z nich juz objerzalas, ale tak na oko to do obejrzenia jest co najmniej 50 super-filmow: cala szkola neo-realizmu wloskiego, suspense amerykanski 40-60, etc. Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Jakis na prawde dobry film 22.12.03, 10:29 Chodzilo mi o dobry film w kinie. Wideo nie dialajet, telewizor nie dialajet, ja zakazana na kino. Jakbysmy mieli wideo i/ lub DVD i/ lub telewizor sama sobie bym dala rade, a tak to... jestem zkazana na disneyowska rybke... Pozdrowienia, Claire Joanna Odpowiedz Link
alaskanka3 Re: Jakis na prawde dobry film 22.12.03, 23:15 clairejoanna napisała: > Chodzilo mi o dobry film w kinie. CJ, o takimze wlasnie filmie pisalam, trzeba tylko znalezc odpowiednie do niego kino. Czy nie macie w Oslo kina wyswietlajacego klasyki ? W W-wie kiedys dawno bylo kino 'Polonia', gdzie mozna bylo pojsc zawsze przed poludniem na wagary i bez omylki obejrzec dobry film. Chyba kazda stolica ma takie kino ? Nie macie zadnej wyzszej szkoly sztuk pieknych w Oslo ? Jesli nawet nie ma kina wyswietlajacego wylacznie klasyki, to kina obok takich szkol czesto wyswietlaja je na zmiane z dzielami sztuki typu "zabili go i uciekl". Odpowiedz Link
jan.kran Re: Jakis na prawde dobry film 23.12.03, 11:29 Nie bede pisala co Joanna z klasyki filmowej obejrzala , bo Don znowu sie poradzi szwagra nauczyciela co powie , ze taka mlodziez nie istnieje i to wszystko mieprawda:-PPP Poza tym mamy znakomita cinemateque w Oslo co ja odwiedzamy dosc regularnie . Tak , ze klasyka jest zalatwiona. Co nowego :-))) Kran. Odpowiedz Link