sd_bladerunner 13.12.05, 18:33 Panowie! Padło mi takie urządzenie; sprawa bardzo pilna- na gwałt potrzebuje tej części!!! Czy ktośz was może wie gdzie to można kupić i jaka jest cena?? Proszę o możliwie szybkie odpowiedzi... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hr.dracula Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 13.12.05, 21:12 Pompa kosztuje ok. 300zł - sprawdź w Intercarsie. Kiedyś były też zestawy naprawcze kosztujące jakieś śmieszne pieniądze. Odpowiedz Link
sd_bladerunner Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 13.12.05, 21:58 Hmmm... w InterCarsie nie mają (zgodnie ze sklepem on-line i katalogiem on- line) a o zestawach naprawczych nie słyszałem... (może wiecie gdzie tego szukać??) Mam możliwość kupienia używanej za 100 PLN... czy jest sens? Podpowiedzcie... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 13.12.05, 23:30 Witam. > Hmmm... w InterCarsie nie mają (zgodnie ze sklepem on-line i katalogiem on- > line) a o zestawach naprawczych nie słyszałem... (może wiecie gdzie tego > szukać??) Myślłem, że pomogę, ale tu też nie mają: www.elitecat.pl/Fsearch.asp www.4cars.pl www.autopartner.pl/ www.czescionline.pl/ polparts.com.pl/sklep/index.php (tu mają do 145/146) Ten link "chwilowo" nie działa: www.emf.krakow.pl/ Tu możesz zadzwonić: www.italauto.pl/ Może przynajmniej linki na przyszłość się przydadzą. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
hr.dracula Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 14.12.05, 10:05 Katalog on - line jest katalogiem wirtualnym , jak sama nazwa mówi ;) Katalogi realne ( dostępne w rozmowie telefonicznej ze sprzedawcą ) często się od nich różnią. Zadzwoń po prostu do sklepu. IMHO tą używaną możesz śmiało założyć - jest to trwałe urządzenie - zazwyczaj tylko cieknie :) Odpowiedz Link
sd_bladerunner Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 14.12.05, 22:45 Witam Znalazłem człowieka który sciaga części z Italii (nie nowe ale on daje na nie jakąś tam gwarancję...) Pompa sprzęgła w sklepie: 321 zł, u niego 100zł... Jutro zakładają mi ją i mam nadzieje ze znowu będę mógł normalnie jeździć moim dzieciątkiem :D Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link
marcconi Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 15.12.05, 10:59 podziel się namiarem czy może tajne przez poufne? Odpowiedz Link
sd_bladerunner Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 15.12.05, 12:53 Oki... facet złapany z allegro.pl: Paweł (chyba)- aktualnie sprzedaje na allegro skrzynia do Alfy... komórka: 0 502 087 160 Odpowiedz Link
sd_bladerunner Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 15.12.05, 19:38 Witam Pompa jest i działa ale jest nowy problem: po wciśnięciu pedału sprzęgła wszystlo jest generalnie OK ale czasem pedał jakby zapada się- nie wraca a przez to zmiana biegów jest wciąż niemożliwa... Co to może być? Czy mechanik mógł źle założyć linkę sprzęgą? Czy może źle odpowietrzyli układ pompy? Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link
sd_bladerunner Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 15.12.05, 22:35 No i stało się: po 25 km jazdy pompa sprzęgła (lub coś innego) powiedziało kategoryczne NIE i zostałem tylko z 4 biegiem (na szczęście dotarłem z powrotem do domu)... Alfa jutro wraca na warsztat (oby do niedzieli już chodziła normalnie...) Wniosek krótki: primo- części od człowieka z Łodzi na którego dawałem namiar to nei jest najlepszy pomysł; secundo- powoli tracęzaufanie do swopjego mechanika (a to bardzo źle)... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 16.12.05, 10:57 Czy aby teoria z pompą była słuszna ? Ona dość rzadko umiera bezobjawowo - częściej siłownik sprzęgła. Czy został sprawdzony mechanizm zmiany biegów ? Odpowiedz Link
sd_bladerunner Re: Pompa sprzęgła - AR 1,8 TS 16.12.05, 18:36 Siłownik sprzęgłą jest ok (według mechanika) a padła pompa... mechanizm zmiany biegów jest ok... Dzięki za pomoc i dalsze ewentualne sugestie Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link