laciter 29.01.06, 00:29 Od pewnego czasu mam problem z przepalającymi się żarowkami. Mam AR 145 i bywa tak że przepalaja sie najpierw jedna, a pozniej druga. Co może byc przyczyna, gdzie jej szukac? pozdrawiam Bartek AR145 1.4Bx Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laciter Re: Przepalające sie żarówki 29.01.06, 22:18 No tak, czlowiek przejety to nie zwraca uwagi na to co pisze. Chodzi mi o zarowki H1 w reflektorach przednich ( swiatla mijania ) W okresie 3 miesiecy wymienilem moze z 3-4 komplety pozdrawiam Bartek AR145 1.4Bx Odpowiedz Link
alces1 Re: Przepalające sie żarówki 29.01.06, 22:34 ja mam 146. Ale nie mam takiego problemu. Palą Ci się mijania, czy drogowe? Nie wiem co moze byc przyczyna, moze gdzies dostaje sie woda?? A moze zalozyles silniejsze niz 55W? Ja obecnie zamontowalem zestaw xenonowy, mam na mysli ten z przetwornicami, a nie badziewie z allegro. Co prawda nie jest to dozwolone, ale są to jak wiesz reflektory soczewkowe (światła mijania) więc wszystko jest OK, nawet na przeglądzie! Jesli masz ochote zainwestować - polecam, jakość oświetlenia drogi poprawila sie zdecydowanie, nie mowiac juz o efekcie czysto wizulanym. I co najwazniejsze, w przypadku reflektorow AR 145/146 (swiatel mijania) to nie prawda, ze oslepiaja - trzeba tylko umiejetnie zamontowac zarniki. Pewnie nie o taka odp. Ci chodzilo, ale przynajmniej wiesz jak jest u mnie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: Przepalające sie żarówki 30.01.06, 07:35 Może nie umiejętnie je instalujesz wiem, że w przypadku H1 nie wolno dotykać palcami szkła żarówek bo się później przepalają Odpowiedz Link
xvg Re: Przepalające sie żarówki 15.02.06, 22:34 Miałem podobne zdarzenie w mojej 146 [boxer]; paliły się żarówki z przodu(często), z tyłu (tylko raz miałem z tylnymi). Sprawa prosta - przebicie na kablach zapłonowych; Po wymianie (98 zł) problem się rozwiązał, a i silnik zaczął inaczej pracować; Pozdrawiam Odpowiedz Link