Dodaj do ulubionych

Przepalające sie żarówki

29.01.06, 00:29
Od pewnego czasu mam problem z przepalającymi się żarowkami. Mam AR 145 i
bywa tak że przepalaja sie najpierw jedna, a pozniej druga.
Co może byc przyczyna, gdzie jej szukac?

pozdrawiam

Bartek
AR145 1.4Bx
Obserwuj wątek
    • alces1 Re: Przepalające sie żarówki 29.01.06, 22:10
      ale jakie żarówki, od czego??
      • laciter Re: Przepalające sie żarówki 29.01.06, 22:18
        No tak, czlowiek przejety to nie zwraca uwagi na to co pisze. Chodzi mi o
        zarowki H1 w reflektorach przednich ( swiatla mijania )
        W okresie 3 miesiecy wymienilem moze z 3-4 komplety

pozdrawiam

Bartek
        AR145 1.4Bx
        • alces1 Re: Przepalające sie żarówki 29.01.06, 22:34
          ja mam 146. Ale nie mam takiego problemu. Palą Ci się mijania, czy drogowe? Nie
          wiem co moze byc przyczyna, moze gdzies dostaje sie woda?? A moze zalozyles
          silniejsze niz 55W? Ja obecnie zamontowalem zestaw xenonowy, mam na mysli ten z
          przetwornicami, a nie badziewie z allegro. Co prawda nie jest to dozwolone, ale
          są to jak wiesz reflektory soczewkowe (światła mijania) więc wszystko jest OK,
          nawet na przeglądzie! Jesli masz ochote zainwestować - polecam, jakość
          oświetlenia drogi poprawila sie zdecydowanie, nie mowiac juz o efekcie czysto
          wizulanym. I co najwazniejsze, w przypadku reflektorow AR 145/146 (swiatel
          mijania) to nie prawda, ze oslepiaja - trzeba tylko umiejetnie zamontowac
          zarniki. Pewnie nie o taka odp. Ci chodzilo, ale przynajmniej wiesz jak jest u
          mnie. Pozdrawiam!
    • da_vinci.go2.pl Re: Przepalające sie żarówki 30.01.06, 07:35
      Może nie umiejętnie je instalujesz wiem, że w przypadku H1 nie wolno dotykać
      palcami szkła żarówek bo się później przepalają
      • xvg Re: Przepalające sie żarówki 15.02.06, 22:34
        Miałem podobne zdarzenie w mojej 146 [boxer]; paliły się żarówki z
        przodu(często), z tyłu (tylko raz miałem z tylnymi). Sprawa prosta - przebicie
        na kablach zapłonowych; Po wymianie (98 zł) problem się rozwiązał, a i silnik
        zaczął inaczej pracować; Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka