Dodaj do ulubionych

"Ubogie" to forum

04.07.06, 11:51
...przegladalam wlasnie sasiednie forum dotyczace samochodow francuskich,
trafilem na watek dotyczacy palacych sie 307 mek, brzmi jak koszmar nocny - ale kilku osobom auto poszlo z dymem.Wniosekjest jeden:Kazde auto jest wytworem ludzkim a wiec nie do konca doskonalym.Dywagacje nt. wapanialych,bezawaryjnych aut to jakis mit.
Odnosnie niby awaryjnosci Alfy? wiele osob /sympatykow Vw szczegolnie odradzalo mi ten zakup cyt."wloskiego g...a" koniec cytatu.
Jak z kazdym uzywanym autem przed zakupem zrobilem kalkulacje ile bede musial jeszcze wydac, rozrzad, plyny, moze opony, hamulce, regulacje itd.
wychodzenie z zalozenie - kupie - pojezdze ile sie da, moze wytrzyma? nie ma sensu - potem rodza sie komentarze pt. " kiedys kochalem to auto"
Bzdura...tak na koniec - milosc jest bezwarunkowa ;) Pozdrawiam Alfistow!
Obserwuj wątek
    • rafal.gtv Re: "Ubogie" to forum 04.07.06, 12:36
      Dla przecietnego użytkownika taki np. Peugeot ma dwie fundamentalne zalety -
      jest popularny i malo pali. W dodatku jest wszędzie naprawialny tanimi
      częściami. Z uwagi na sprawny marketing i sieć dealerską jest wozem popularnym.
      Alfa pali sporo i źle znosi LPG - to jest juz niewybaczalne :)

Legenda głosi , że Mercedes jest bezawaryjny - Hehehe... ( w porównaniu do
      współczesnej klasy E/S to nawet wczesna 166 jest demonem trwałości....)
      Poważane Audi A4 i A6 - proponuję przyjrzeć się trwałości ich zawieszeń i
      odszczekać kalumnie na temat padaki wielowachacza 156. Elektronika silnika TS
      jest bezusterkowa w zestawieniu ze sterownikami współczesnej serii BMW.

Wozy o zauważalnej przewadze jakościowej to IMHO bolidy produkcji japońskiej.
      Mają co prawda urodę Godzilli skrzyżowanej z Pokemonem ( vide Civic ) , ale
      trwałość konstrukcji ( pozbawionej balastu Boscha i Delphi )powoduje , że
      sporadycznie trafia się w internecie wątek o seryjnych uszkodzeniach .
      Wpadki z silnikami Toyoty są raczej wyjątkami potwierdzającymi regułę.

• 0x0001 Re: "Ubogie" to forum 04.07.06, 20:16
        rafal.gtv napisał:

> Wozy o zauważalnej przewadze jakościowej to IMHO bolidy produkcji japońskiej.
        > Mają co prawda urodę Godzilli skrzyżowanej z Pokemonem ( vide Civic )

:)

Oprócz 156 mam też uroczy 15-letni bolid marki Toyota, dokładnie rzecz biorąc Corolla. Muszę przyznać, że po przejechaniu ok 300 tys km silnik coś się rozszczelnił i mocno bierze olej. Skandal, jestem zawiedziony.

Zawieszenie też jest po tych 300 tys zjechane, tylnie wachacze do wymiany :(. Mity o niezawodności japońskich aut są wyssane z palca.
    • kolosgorski Re: "Ubogie" to forum 04.07.06, 19:11
      hmm. alfa np. 156 to samochód po prostu piękny reszta to dupowozy. A jej
      awaryjność wcale nie odbiega od średniej
      • sibkods1 Re: "Ubogie" to forum 05.07.06, 09:36
        co wy gadacie! nie brońce tak tych alf! miałem forda ecsorta z salonu miał 3
        lata i tlyko jedna malutka usterka a reszta jak nóweczka jednak sprzedałem po 3
        latach bo rdza zaczynała rąbać.kupiłem 3 letnia alfe i skrzeczy i trzesczy na
        naprawy podzespołów silnika wydałem 3 tys. pomijając fakt że kiedy wyjehałem w
        trase to w połowie drogi staneła w ogniu ale naszczęście zdążyłem ugasić... ale
        jednak alfa to alfa
        • streetfighter69 Re: "Ubogie" to forum 05.07.06, 12:30
          ocho, zaraz ci sie dostanie... :]
          • da_vinci.go2.pl Re: "Ubogie" to forum 05.07.06, 12:36
            A to widziałeś?
            "... ale jednak alfa to alfa"
        • nicolaromeo Re: "Ubogie" to forum 05.07.06, 18:59
          sibkods1 napisał:

> reszta jak nóweczka jednak sprzedałem po 3
          > latach bo rdza zaczynała rąbać.

Prawie jak nówka, nie ma co
          • sibkods1 Re: "Ubogie" to forum 07.07.06, 12:20
            przeciez to tlyko rdza. wolałbym miec w alfie rdze niż skrzeczące zawieszenie i
            ciągłe problemy
        • rav145 Re: "Ubogie" to forum 05.07.06, 23:26
          sibkods1 napisał:
          > ..."pomijając fakt że kiedy wyjehałem w trase to w połowie drogi staneła w
          ogniu ale naszczęście zdążyłem ugasić..."

Czyli Alfa jest Sprite, a Ty pragnienie!

;) rav145
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka